- إنضم
- 8 أكتوبر 2006
- المشاركات
- 2,555
- مستوى التفاعل
- 18
- النقاط
- 0
اهلا ومرحبا بيكم فى يوم جديد من
اسرار الطبخ مع تينا
بطنكم عاملة ايه دلوقتى
مش مهم
المهم الاكلة اللى جاية خالوا بالكم اوى معايا
هقدم ليكم النهاردة اربع طرق مختلفة شوية لعمل
اسرار الطبخ مع تينا
بطنكم عاملة ايه دلوقتى
مش مهم
المهم الاكلة اللى جاية خالوا بالكم اوى معايا
هقدم ليكم النهاردة اربع طرق مختلفة شوية لعمل
الحواوشى
حضروا نفسكم بقى
حضروا نفسكم بقى
الطريقة الاولى
المقادير
الكمية المناسبة من اللحمة المفرومة(كما تحتاجين)
بصل - فلفل رومى -ويا سلام لو فى فلفل حار تبقى تجنن
ملح - فلفل اسود - بهارات لحمة او عادية - ثوم
ليمونه
وطبعا العيش للحشو
1- هنجيب البصل وتقطعة كريهات او ترانشات مفيش فرق وكمان الفلفل الرومى ومعاه الحار
ونضع عليهم الملح والفلفل الاسود والبهارات والليمونة والتوم ونخلط الخليط مع بعضة جيدا
2- نضعة فوق المفروم ونخلطة كويس اوى ببعضة ونتركه لمدة ساعة على الاقل
3- ونجهز العيش للحشو ونبدأعملية الحشو
4- بعد ما نخلص يا أما
(1) نبل العيش بالماء ومعاه السمن وندخلة الفرن
(2) يا أما نلف العيش فى ورق ابيض ونبلة وندخلة الفرن
ويطلع بعد حوالى نص ساعة ( وتعتبر دى الطريقة الاسهل)
الطريقة التانية
نفس المقادير
1- نجيب الوعاء المخصص للطهى ونضعة على النار حتى يسخن
2- نضع كمية مناسبة من السمن او الزيت حسب الرغبة
3- ثم نضع عليه ترانشات البصل ويتم التقليب ونتبلها بالفلفل الاسود وبعض من البهارات ونقلبة جيدا
4- ثم نضع عليه الفلفل الرومى البارد والحار ونقلبه جيدا
5- ثم التوم المفروم طبعا مش محتاجة انى اقول مفروم
وتقلب جيدا الخليط حتى تتم عملية التتبيل للكل
6- فى الاخر نضع المفروم ونقلب ويترك على نار هادية حتى النضج
7- ويتم تجهيز العيش كما سبق ويوضع فى الفرن
الطريقة الثالثة
نفس الخطوات السابقة ولكن بدل ما نضعة فى الفرن يتم وضع مقلاية على النار وتسخن جيدا ويوضع فيها السمن او الزيت ويتم وضع رغيف رغيف وتحميره خفيف على النار
الطريقة الرابعة
وطبعا بنفس المقادير ولكن
بدل العيش نعمل عجيييييييييييييييييييييييييييييييينة
عجينة عادية من (الدقيق والماء والملح والفلفل الاسود وطبعا الخميرة )وتعجن وتخمر
وبعدين ناخذ جزء مناسب منها ونفردة بسيط ونضع الحشو ونضع جزء اخر علية من العجينونغلق من الجوانب كويس اوى ويدخل الفرن على نار متوسطةويطلع بعد النضج و
ويتقدم ساخن
المقادير
الكمية المناسبة من اللحمة المفرومة(كما تحتاجين)
بصل - فلفل رومى -ويا سلام لو فى فلفل حار تبقى تجنن
ملح - فلفل اسود - بهارات لحمة او عادية - ثوم
ليمونه
وطبعا العيش للحشو
1- هنجيب البصل وتقطعة كريهات او ترانشات مفيش فرق وكمان الفلفل الرومى ومعاه الحار
ونضع عليهم الملح والفلفل الاسود والبهارات والليمونة والتوم ونخلط الخليط مع بعضة جيدا
2- نضعة فوق المفروم ونخلطة كويس اوى ببعضة ونتركه لمدة ساعة على الاقل
3- ونجهز العيش للحشو ونبدأعملية الحشو
4- بعد ما نخلص يا أما
(1) نبل العيش بالماء ومعاه السمن وندخلة الفرن
(2) يا أما نلف العيش فى ورق ابيض ونبلة وندخلة الفرن
ويطلع بعد حوالى نص ساعة ( وتعتبر دى الطريقة الاسهل)
الطريقة التانية
نفس المقادير
1- نجيب الوعاء المخصص للطهى ونضعة على النار حتى يسخن
2- نضع كمية مناسبة من السمن او الزيت حسب الرغبة
3- ثم نضع عليه ترانشات البصل ويتم التقليب ونتبلها بالفلفل الاسود وبعض من البهارات ونقلبة جيدا
4- ثم نضع عليه الفلفل الرومى البارد والحار ونقلبه جيدا
5- ثم التوم المفروم طبعا مش محتاجة انى اقول مفروم
وتقلب جيدا الخليط حتى تتم عملية التتبيل للكل
6- فى الاخر نضع المفروم ونقلب ويترك على نار هادية حتى النضج
7- ويتم تجهيز العيش كما سبق ويوضع فى الفرن
الطريقة الثالثة
نفس الخطوات السابقة ولكن بدل ما نضعة فى الفرن يتم وضع مقلاية على النار وتسخن جيدا ويوضع فيها السمن او الزيت ويتم وضع رغيف رغيف وتحميره خفيف على النار
الطريقة الرابعة
وطبعا بنفس المقادير ولكن
بدل العيش نعمل عجيييييييييييييييييييييييييييييييينة
عجينة عادية من (الدقيق والماء والملح والفلفل الاسود وطبعا الخميرة )وتعجن وتخمر
وبعدين ناخذ جزء مناسب منها ونفردة بسيط ونضع الحشو ونضع جزء اخر علية من العجينونغلق من الجوانب كويس اوى ويدخل الفرن على نار متوسطةويطلع بعد النضج و
ويتقدم ساخن
وبالهنا والشفا
انتظرونى المرة القادمة وسر جديد من اسرار تينا
انتظرونى المرة القادمة وسر جديد من اسرار تينا
والورق العنب بالفحم