تاكل بانهى طريقة

tina_tina

مسيحية للأبد
عضو مبارك
إنضم
8 أكتوبر 2006
المشاركات
2,555
مستوى التفاعل
18
النقاط
0
اهلا ومرحبا بيكم فى يوم جديد من
اسرار الطبخ مع تينا
بطنكم عاملة ايه دلوقتى
مش مهم
المهم الاكلة اللى جاية خالوا بالكم اوى معايا
هقدم ليكم النهاردة اربع طرق مختلفة شوية لعمل
الحواوشى
حضروا نفسكم بقى
الطريقة الاولى
المقادير
الكمية المناسبة من اللحمة المفرومة(كما تحتاجين)
بصل - فلفل رومى -ويا سلام لو فى فلفل حار تبقى تجنن
ملح - فلفل اسود - بهارات لحمة او عادية - ثوم
ليمونه
وطبعا العيش للحشو

1- هنجيب البصل وتقطعة كريهات او ترانشات مفيش فرق وكمان الفلفل الرومى ومعاه الحار
ونضع عليهم الملح والفلفل الاسود والبهارات والليمونة والتوم ونخلط الخليط مع بعضة جيدا
2- نضعة فوق المفروم ونخلطة كويس اوى ببعضة ونتركه لمدة ساعة على الاقل
3- ونجهز العيش للحشو ونبدأعملية الحشو
4- بعد ما نخلص يا أما
(1) نبل العيش بالماء ومعاه السمن وندخلة الفرن
(2) يا أما نلف العيش فى ورق ابيض ونبلة وندخلة الفرن
ويطلع بعد حوالى نص ساعة ( وتعتبر دى الطريقة الاسهل)

الطريقة التانية
نفس المقادير
1- نجيب الوعاء المخصص للطهى ونضعة على النار حتى يسخن
2- نضع كمية مناسبة من السمن او الزيت حسب الرغبة
3- ثم نضع عليه ترانشات البصل ويتم التقليب ونتبلها بالفلفل الاسود وبعض من البهارات ونقلبة جيدا
4- ثم نضع عليه الفلفل الرومى البارد والحار ونقلبه جيدا
5- ثم التوم المفروم طبعا مش محتاجة انى اقول مفروم
وتقلب جيدا الخليط حتى تتم عملية التتبيل للكل
6- فى الاخر نضع المفروم ونقلب ويترك على نار هادية حتى النضج
7- ويتم تجهيز العيش كما سبق ويوضع فى الفرن

الطريقة الثالثة
نفس الخطوات السابقة ولكن بدل ما نضعة فى الفرن يتم وضع مقلاية على النار وتسخن جيدا ويوضع فيها السمن او الزيت ويتم وضع رغيف رغيف وتحميره خفيف على النار

الطريقة الرابعة
وطبعا بنفس المقادير ولكن
بدل العيش نعمل عجيييييييييييييييييييييييييييييييينة
عجينة عادية من (الدقيق والماء والملح والفلفل الاسود وطبعا الخميرة )وتعجن وتخمر
وبعدين ناخذ جزء مناسب منها ونفردة بسيط ونضع الحشو ونضع جزء اخر علية من العجينونغلق من الجوانب كويس اوى ويدخل الفرن على نار متوسطةويطلع بعد النضج و
ويتقدم ساخن
وبالهنا والشفا
انتظرونى المرة القادمة وسر جديد من اسرار تينا
والورق العنب بالفحم
 

tina_tina

مسيحية للأبد
عضو مبارك
إنضم
8 أكتوبر 2006
المشاركات
2,555
مستوى التفاعل
18
النقاط
0
انا بمووت فى الحواوشي هجرب واقولك يا جميل تسلم ايديكى


الله يخليكى
يا رافعين معنويات بعض
وبعدين مش اسمها تسلم ايديكى(كنت اقطعتها)
اسمها يسلم ايدك
:dance: :dance:​
 

†gomana†

†ارحم ضعفى يا إلهـــى†
عضو مبارك
إنضم
10 ديسمبر 2005
المشاركات
4,231
مستوى التفاعل
31
النقاط
0
الإقامة
فى حضن بابا يسوع
شوقتينا لاكلها اوى انا بحبها موووووت
بس الطريقة الاولى حلوة واسهل ميرسي اوى

بس ازاى نبل الرغيف نبله كله يعنى ولا ايه بالظبط وضحى
ونحط اد ايه ملح والتوابل دى نصف ملعقة ولا ملعقة كاملة

ميرسي اوى ليكى وربنا معاكى
 

tina_tina

مسيحية للأبد
عضو مبارك
إنضم
8 أكتوبر 2006
المشاركات
2,555
مستوى التفاعل
18
النقاط
0
شوقتينا لاكلها اوى انا بحبها موووووت
بس الطريقة الاولى حلوة واسهل ميرسي اوى

بس ازاى نبل الرغيف نبله كله يعنى ولا ايه بالظبط وضحى
ونحط اد ايه ملح والتوابل دى نصف ملعقة ولا ملعقة كاملة

ميرسي اوى ليكى وربنا معاكى
الاول بشكرك على مرورك
ثانيا هقولك تنبلى الرغيف بشوية مية من فوق ومن تحت علشان يستوى كويس ومش ينشف منك
وبعدين ادهنية بالسمنة كويس ولو تحبى تحطى من جوة مفيش مشكلة
وبخصوص الملح والتوابل انا مش بكتب مقادير لان الحاجات دى بترجع ليكى انت حطى على مزاجكك
ونفسك هو الاساس واسالى الست حواس
هههههههههههههههههههه
:yahoo:​

 

ايمن ظريف

New member
عضو
إنضم
1 نوفمبر 2006
المشاركات
65
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
اية الحاجات الحلوه دي يا تينا دا انتي شيف اد الدنيا ربنا يخليكي لينا ويبارك فيكي متشكر اوي اوي
 

ايمن ظريف

New member
عضو
إنضم
1 نوفمبر 2006
المشاركات
65
مستوى التفاعل
0
النقاط
0
بس عندي سؤال يعني اية نقطع البصل كاريهات معلش انا لسة جديد في المطبخ
 

tina_tina

مسيحية للأبد
عضو مبارك
إنضم
8 أكتوبر 2006
المشاركات
2,555
مستوى التفاعل
18
النقاط
0
بس عندي سؤال يعني اية نقطع البصل كاريهات معلش انا لسة جديد في المطبخ


ميرسى اوى يا ايمن
وكريهات يعنى مربعات صغيرة اوى مش الهبل بتاع البنات
 

بتول لرب

New member
عضو
إنضم
6 أكتوبر 2007
المشاركات
242
مستوى التفاعل
4
النقاط
0
رد على: تاكل بانهى طريقة

elbabazc0.gif
 

اني بل

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
17 يوليو 2007
المشاركات
36,143
مستوى التفاعل
1,341
النقاط
0
ميرسي على الوصفة
 
أعلى