- إنضم
- 8 أكتوبر 2006
- المشاركات
- 2,555
- مستوى التفاعل
- 18
- النقاط
- 0
اهلا ومرحبا بيكم فى يوم جديد من اسرار تينا
باين على السلطة مش عجباكم بس بجد جميلة اوى
المهم النهاردة هقدم لكم حاجة خفيفة كده
يارب تعجبكم
باين على السلطة مش عجباكم بس بجد جميلة اوى
المهم النهاردة هقدم لكم حاجة خفيفة كده
يارب تعجبكم
جلاش باللحمة المفرومة
هيعجبكم
هيعجبكم
المكونات
لفة جلاش حوالى نص كيلو
لحمة مفرمة معصجة حسب الحاجة(يعنى اقل من النص بشوية)وطبعا عارفين المعصجة ازاى
كوب لبن دافى - بيضة
سمن
توابل (ملح -فلفل اسود)
1- الاول هنجيب الصينيةوندهنها كويس بالسمنة
2- ونجيب الجلاش ونبتدى نجيب ورقة ورقة ونحطها فى الصينية وما بين كل ورقتين تلاتة ندهن شوية سمنة لغاية نص الجلاش
3- وبعدين نجيب المفروم ونرصة فى الصيبية على الجلاش
ونكرر عملية الجلاش مرة اخرى
وبعدين نقطع الجلاش الى مربعات كبيرة شوية
4- نجيب البيضة ونضربها مويس ونحط عليها شويه الملح والفلفل ونحطها بعد كده على كوب اللبن
ونضربهم كويس ببعض
5- نصب كوب اللبن على الصينية بالتساوى لغاية ما الصينية تشرب اللبن ولو احتاجت زيادة ممكن نزودها
ونتركها لمده ربع ساعة كده لغاية ما الفرن يسخن شوية وندخلها الفرن لمدة نص ساعة على حرارةمتوسطة
وطلعها وتتقدم فى سيرفيس كبير
وبالف هنا وشفا
فى ناس بتحب بدل مرة واحدة مفروم كذا مرة مفيش مشكلة بس هتلاقى ان الورق بيسيب من بعضة فيستحسن مرة واحدة الكمية اللى انت عاوزاها
وبالف هنا وشفا
وبما ان الاكله صغيرة هعملكم معاها
لفة جلاش حوالى نص كيلو
لحمة مفرمة معصجة حسب الحاجة(يعنى اقل من النص بشوية)وطبعا عارفين المعصجة ازاى
كوب لبن دافى - بيضة
سمن
توابل (ملح -فلفل اسود)
1- الاول هنجيب الصينيةوندهنها كويس بالسمنة
2- ونجيب الجلاش ونبتدى نجيب ورقة ورقة ونحطها فى الصينية وما بين كل ورقتين تلاتة ندهن شوية سمنة لغاية نص الجلاش
3- وبعدين نجيب المفروم ونرصة فى الصيبية على الجلاش
ونكرر عملية الجلاش مرة اخرى
وبعدين نقطع الجلاش الى مربعات كبيرة شوية
4- نجيب البيضة ونضربها مويس ونحط عليها شويه الملح والفلفل ونحطها بعد كده على كوب اللبن
ونضربهم كويس ببعض
5- نصب كوب اللبن على الصينية بالتساوى لغاية ما الصينية تشرب اللبن ولو احتاجت زيادة ممكن نزودها
ونتركها لمده ربع ساعة كده لغاية ما الفرن يسخن شوية وندخلها الفرن لمدة نص ساعة على حرارةمتوسطة
وطلعها وتتقدم فى سيرفيس كبير
وبالف هنا وشفا
فى ناس بتحب بدل مرة واحدة مفروم كذا مرة مفيش مشكلة بس هتلاقى ان الورق بيسيب من بعضة فيستحسن مرة واحدة الكمية اللى انت عاوزاها
وبالف هنا وشفا
وبما ان الاكله صغيرة هعملكم معاها
فراخ فى الفرن والفحم
طبعا الفحم مالوش مثيل
طبعا الفحم مالوش مثيل
المكونات
نجيب كمية الفراخ اللى محتاجنها ونقطعها مويس
بصلة- طماطماية- ملعقة صغيرة توم- فلفل اخضر
ملح - فلفل اسود - بهارات فراخ - جوزة الطيب (ده لة متوافر عندى)
فحمة متوشطة
سمن
1- نجيب طبعا الفراخ ونقطعها كويس ونغسلها ونسلقها بس اوعى تتهرى منك (ويا ريت تكون الشوربة بالحبهان والمستكة)
2- نحضر الخلطة
البصله تقطع مع الطماطم والتوم والفلفل والبهارات وممكن نعصر نص ليمونة ونضربهم كويس فى الخلاط
طبعا ريحتها خرافة وكمان لو كانت بجوزة الطيب
3-نجيب الفراخ بعد السلق وتكون بردد شوية واتصفت من الشوربة كويس ونتبلها بالخلطة ونسيبها لمده نص ساعة على الاقل ويتحسن زيادة
4-نجيب الصينية وندهنها بسيط ونجيب الفراخ ونرصها فى الصينية وتدخل الفرن وطبعا الفرن سخن من الجلاش
ونسيبها لغاية ما هتلاقى ان الفراخ احمرت من الوش وريحتها طلعت حلوة كده (ممكن نحط على الوش سمنة وممكن لا حسب الحاجة)
ونكون مجهزين الفحمة على النار وكمان معاها اسمنةسخنة اوى ونعمل زى ما عملنا قبل كده
هقول تانى
نجيب صينية الفراخ ونحط قشرة بصل فى النص ونحط بسرعة عليها الفحم وعلى الفحم بسرعة السمنة السخنة اوى ونقفلها بسرعة لغاية ما البخار يملا الصينية
وممكن ندخلها الفرن تانى هتبقى حلوة اوى
وبالف هنا وشفا
وتتفدم الوجبة مع السلطات وممكن كمان معاها ملوخية واى حاجة تانية
نجيب كمية الفراخ اللى محتاجنها ونقطعها مويس
بصلة- طماطماية- ملعقة صغيرة توم- فلفل اخضر
ملح - فلفل اسود - بهارات فراخ - جوزة الطيب (ده لة متوافر عندى)
فحمة متوشطة
سمن
1- نجيب طبعا الفراخ ونقطعها كويس ونغسلها ونسلقها بس اوعى تتهرى منك (ويا ريت تكون الشوربة بالحبهان والمستكة)
2- نحضر الخلطة
البصله تقطع مع الطماطم والتوم والفلفل والبهارات وممكن نعصر نص ليمونة ونضربهم كويس فى الخلاط
طبعا ريحتها خرافة وكمان لو كانت بجوزة الطيب
3-نجيب الفراخ بعد السلق وتكون بردد شوية واتصفت من الشوربة كويس ونتبلها بالخلطة ونسيبها لمده نص ساعة على الاقل ويتحسن زيادة
4-نجيب الصينية وندهنها بسيط ونجيب الفراخ ونرصها فى الصينية وتدخل الفرن وطبعا الفرن سخن من الجلاش
ونسيبها لغاية ما هتلاقى ان الفراخ احمرت من الوش وريحتها طلعت حلوة كده (ممكن نحط على الوش سمنة وممكن لا حسب الحاجة)
ونكون مجهزين الفحمة على النار وكمان معاها اسمنةسخنة اوى ونعمل زى ما عملنا قبل كده
هقول تانى
نجيب صينية الفراخ ونحط قشرة بصل فى النص ونحط بسرعة عليها الفحم وعلى الفحم بسرعة السمنة السخنة اوى ونقفلها بسرعة لغاية ما البخار يملا الصينية
وممكن ندخلها الفرن تانى هتبقى حلوة اوى
وبالف هنا وشفا
وتتفدم الوجبة مع السلطات وممكن كمان معاها ملوخية واى حاجة تانية
والى اللقاء وسر جديد من اسرار تينا