جلاشكوا

tina_tina

مسيحية للأبد
عضو مبارك
إنضم
8 أكتوبر 2006
المشاركات
2,555
مستوى التفاعل
18
النقاط
0
اهلا ومرحبا بيكم فى يوم جديد من اسرار تينا
باين على السلطة مش عجباكم بس بجد جميلة اوى
المهم النهاردة هقدم لكم حاجة خفيفة كده
يارب تعجبكم
جلاش باللحمة المفرومة
هيعجبكم
المكونات
لفة جلاش حوالى نص كيلو
لحمة مفرمة معصجة حسب الحاجة(يعنى اقل من النص بشوية)وطبعا عارفين المعصجة ازاى
كوب لبن دافى - بيضة
سمن
توابل (ملح -فلفل اسود)

1- الاول هنجيب الصينيةوندهنها كويس بالسمنة
2- ونجيب الجلاش ونبتدى نجيب ورقة ورقة ونحطها فى الصينية وما بين كل ورقتين تلاتة ندهن شوية سمنة لغاية نص الجلاش
3- وبعدين نجيب المفروم ونرصة فى الصيبية على الجلاش
ونكرر عملية الجلاش مرة اخرى
وبعدين نقطع الجلاش الى مربعات كبيرة شوية
4- نجيب البيضة ونضربها مويس ونحط عليها شويه الملح والفلفل ونحطها بعد كده على كوب اللبن
ونضربهم كويس ببعض
5- نصب كوب اللبن على الصينية بالتساوى لغاية ما الصينية تشرب اللبن ولو احتاجت زيادة ممكن نزودها
ونتركها لمده ربع ساعة كده لغاية ما الفرن يسخن شوية وندخلها الفرن لمدة نص ساعة على حرارةمتوسطة
وطلعها وتتقدم فى سيرفيس كبير
وبالف هنا وشفا
فى ناس بتحب بدل مرة واحدة مفروم كذا مرة مفيش مشكلة بس هتلاقى ان الورق بيسيب من بعضة فيستحسن مرة واحدة الكمية اللى انت عاوزاها
وبالف هنا وشفا
وبما ان الاكله صغيرة هعملكم معاها
فراخ فى الفرن والفحم
طبعا الفحم مالوش مثيل
المكونات
نجيب كمية الفراخ اللى محتاجنها ونقطعها مويس
بصلة- طماطماية- ملعقة صغيرة توم- فلفل اخضر
ملح - فلفل اسود - بهارات فراخ - جوزة الطيب (ده لة متوافر عندى)
فحمة متوشطة
سمن

1- نجيب طبعا الفراخ ونقطعها كويس ونغسلها ونسلقها بس اوعى تتهرى منك (ويا ريت تكون الشوربة بالحبهان والمستكة)
2- نحضر الخلطة
البصله تقطع مع الطماطم والتوم والفلفل والبهارات وممكن نعصر نص ليمونة ونضربهم كويس فى الخلاط
طبعا ريحتها خرافة وكمان لو كانت بجوزة الطيب
3-نجيب الفراخ بعد السلق وتكون بردد شوية واتصفت من الشوربة كويس ونتبلها بالخلطة ونسيبها لمده نص ساعة على الاقل ويتحسن زيادة
4-نجيب الصينية وندهنها بسيط ونجيب الفراخ ونرصها فى الصينية وتدخل الفرن وطبعا الفرن سخن من الجلاش
ونسيبها لغاية ما هتلاقى ان الفراخ احمرت من الوش وريحتها طلعت حلوة كده (ممكن نحط على الوش سمنة وممكن لا حسب الحاجة)
ونكون مجهزين الفحمة على النار وكمان معاها اسمنةسخنة اوى ونعمل زى ما عملنا قبل كده
هقول تانى
نجيب صينية الفراخ ونحط قشرة بصل فى النص ونحط بسرعة عليها الفحم وعلى الفحم بسرعة السمنة السخنة اوى ونقفلها بسرعة لغاية ما البخار يملا الصينية
وممكن ندخلها الفرن تانى هتبقى حلوة اوى
وبالف هنا وشفا
وتتفدم الوجبة مع السلطات وممكن كمان معاها ملوخية واى حاجة تانية
والى اللقاء وسر جديد من اسرار تينا
 

meme85

"هليلويا قد قام المسيح"
عضو مبارك
إنضم
27 سبتمبر 2006
المشاركات
405
مستوى التفاعل
6
النقاط
0
الإقامة
iraq
يااااااااااااااااااااااااه
ايه الاكلات اللذيذة دية ؟ تسلم أيديكي يا تينا .
انا مش شاطرة اوي في الطبخ بس المقادير دية سهلة جدا وحجربها.
 

tina_tina

مسيحية للأبد
عضو مبارك
إنضم
8 أكتوبر 2006
المشاركات
2,555
مستوى التفاعل
18
النقاط
0
يااااااااااااااااااااااااه
ايه الاكلات اللذيذة دية ؟ تسلم أيديكي يا تينا .
انا مش شاطرة اوي في الطبخ بس المقادير دية سهلة جدا وحجربها.
الله يخليكى يا سارة
وجربيها وقوليلى
 

ramyghobrial

The Love Faithful
مشرف سابق
إنضم
23 ديسمبر 2005
المشاركات
4,039
مستوى التفاعل
20
النقاط
0
الإقامة
Cairo
انا بموت فية بجد
شكرا ياتينا ياقمر
 

اني بل

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
17 يوليو 2007
المشاركات
36,143
مستوى التفاعل
1,341
النقاط
0
شكرا"""""""""""
 

kalimooo

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
23 يونيو 2008
المشاركات
143,887
مستوى التفاعل
1,787
النقاط
113
الإقامة
LEBANON
merci3f06c4eh6.jpg
 

KOKOMAN

.
مشرف سابق
إنضم
9 سبتمبر 2007
المشاركات
122,437
مستوى التفاعل
413
النقاط
0
الإقامة
ALEX
ميرررسى على الوصفه

ربنا يبارك حياتك
 
أعلى