- إنضم
- 8 أكتوبر 2006
- المشاركات
- 2,555
- مستوى التفاعل
- 18
- النقاط
- 0
اهلا وسهلا بيكم فى سر جديد من اسرار تينا
واهلا بالصيام وقبل الصيام نعمل مع بعض
اكلة حلوة كده اكيد كلكم بتحبوها اوى
ودى من الاكل الاصيل
هيا نعمل
واهلا بالصيام وقبل الصيام نعمل مع بعض
اكلة حلوة كده اكيد كلكم بتحبوها اوى
ودى من الاكل الاصيل
هيا نعمل
البــــــــــــــــــــــــــــــمبار
يالا بينا
يالا بينا
المكونات
بمبار
ارز
لحم مفرومة
طماطم
بصل
التوابل ( ملح فلفل اسود بهارات)
سمن للتحمير
الطريقة
1- الاول طبعا وقبل كل شئ لازم ولابد غسل البمبار كويس اوى وطبعا ليها طريقة للغسل
واللى بيقرف ميعملوش ياكلة بس
طريقة الغسل ( 1- يوضع البمبار علية كمية من الخل والملح لمدة تقريبا اكتر من ساعة ويترك
2- بعده كده يشطف كويس وايه بقى نمسك السكينة ونبتدى نشيل بالسكينة
اللى بيكون علية من زلال
3- نقلبة على الوش التانى ونكرر نفس العملية لغاية ما نخلص من اللى علية خالص
ونغسلة بملح تانى لغاية ما ينظف خالص خالص)
2- طبعا سهل طبعا مفيش مشكلة ونجهز بعد كده الحشو بتاعة
+نقطع البصلة صغير ونشوحها بالسمنة لغاية ما تصفر وبعدين نحط عليهم اللحمة المفرومة
ونشوحهم مع بعض كويس اوى ونتبل بالفلفل الاسود وشوية بهارات
وبعدين نحط صلصة الطماطم عليهم ولغاية ما يتسبك كويس ونتبلة كويس وبعدين نحط عليهم
الارز
ونقلبهم كويس
3- وبعدين نجيب البمبار ونحشى فيهالحشو ده ازاى بقى اقولكم( نخلى الحزء اللى فيه دهون من جوة واللى من برة خالى من الدهون خالص وعلشان يبقى كده يبقى هنعكس فى الاول يعنى الاول خالص اللى فيه دهون من برة ونحشى وندخلة جوة مع الحشو ( اكيد فاهمين ازاى)
لان احنا فى الحشو بناخد الطرف وندخلة جوةوندخل معاه الحشو لغاية ما يطلع من الطرف التانى
4- نخلصهم كلهم ونكون مقطعين البمبار قطع وسط علشان يبقى سهل معانا ده قبل الحشو
5- وبعدين نكون مجهزين الحلة وفيها مية مغلية على النار علشان نسلقها فيها
والمفروض مش نحشية اوى يعنى نخلى الحشو خفيف لان لسه هيتملى مية ويتنفخ فخلو بالكم علشان ميفرقعش منكم
وفى نص السلق نطلعة وننغزة بالشوكةوندخلة تانى علشان نطمن انه هيستوى كلة زى بعض
6- وبعد السلق ناخده نحمرة فى السمنة
بمبار
ارز
لحم مفرومة
طماطم
بصل
التوابل ( ملح فلفل اسود بهارات)
سمن للتحمير
الطريقة
1- الاول طبعا وقبل كل شئ لازم ولابد غسل البمبار كويس اوى وطبعا ليها طريقة للغسل
واللى بيقرف ميعملوش ياكلة بس
طريقة الغسل ( 1- يوضع البمبار علية كمية من الخل والملح لمدة تقريبا اكتر من ساعة ويترك
2- بعده كده يشطف كويس وايه بقى نمسك السكينة ونبتدى نشيل بالسكينة
اللى بيكون علية من زلال
3- نقلبة على الوش التانى ونكرر نفس العملية لغاية ما نخلص من اللى علية خالص
ونغسلة بملح تانى لغاية ما ينظف خالص خالص)
2- طبعا سهل طبعا مفيش مشكلة ونجهز بعد كده الحشو بتاعة
+نقطع البصلة صغير ونشوحها بالسمنة لغاية ما تصفر وبعدين نحط عليهم اللحمة المفرومة
ونشوحهم مع بعض كويس اوى ونتبل بالفلفل الاسود وشوية بهارات
وبعدين نحط صلصة الطماطم عليهم ولغاية ما يتسبك كويس ونتبلة كويس وبعدين نحط عليهم
الارز
ونقلبهم كويس
3- وبعدين نجيب البمبار ونحشى فيهالحشو ده ازاى بقى اقولكم( نخلى الحزء اللى فيه دهون من جوة واللى من برة خالى من الدهون خالص وعلشان يبقى كده يبقى هنعكس فى الاول يعنى الاول خالص اللى فيه دهون من برة ونحشى وندخلة جوة مع الحشو ( اكيد فاهمين ازاى)
لان احنا فى الحشو بناخد الطرف وندخلة جوةوندخل معاه الحشو لغاية ما يطلع من الطرف التانى
4- نخلصهم كلهم ونكون مقطعين البمبار قطع وسط علشان يبقى سهل معانا ده قبل الحشو
5- وبعدين نكون مجهزين الحلة وفيها مية مغلية على النار علشان نسلقها فيها
والمفروض مش نحشية اوى يعنى نخلى الحشو خفيف لان لسه هيتملى مية ويتنفخ فخلو بالكم علشان ميفرقعش منكم
وفى نص السلق نطلعة وننغزة بالشوكةوندخلة تانى علشان نطمن انه هيستوى كلة زى بعض
6- وبعد السلق ناخده نحمرة فى السمنة
وبالف هنا
ويارب يعجبكم
واللى اللقاء فى سر جديد من تينا
ويارب يعجبكم
واللى اللقاء فى سر جديد من تينا