سنه أولى مطبخ..!!!!

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
لو كنت مغترب أو عايش لوحدك أو كنتى متجوزه جديد
لو كنتوا مبتعرفوش تطبخوا او بتطبخوا أصناف محدوده ومحتاجين تجديد
تعالوا نتعلم مع بعض أزاى نطبخ باسهل وأسرع الطرق ونعمل سوا وصفات سهله وبسيطه ومتجدده
الموضوع مفتوح خدمه لكل أخواتنا المحتاجين نصيحه أو رد على استفسار
وياااااااا ريت اللى عنده خبره يشارك معانا والاجر والثواب عند الله :pleasantr
&&&
 

Strident

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
29 مارس 2009
المشاركات
4,927
مستوى التفاعل
374
النقاط
0
الإقامة
Egypt
ميرسي يا دونا.....

خليني اعلن ان الموضوع ده جه بناء على عرض دونا لمساعدتي بشوية اكﻻت حلوة وسهلة....وجت فكرة ان نخليه موضوع للمنفعة العامة...


مبدئياً يا دونا انا اللي عايزه اكﻻت سهل تحضيرها وماتاخدش وقت وﻻ وجع دماغ، وفي نفس تكون صحية عشان باحاول اخس

انا باحب اللحوم جداً بكافة أنواعها

وبعدين الفراخ

والسمك مش غاويه زي ما قلت لك :)

الخضراوات فيه وفيه...باحبها عموماً بس مش باحب الكويسة والbroccoli مثﻻً


ومعلش بقى هاستأذن الناس ان اول كام اكلة يكونوا على مزاجي (وصحية وسهلة) :)

ميرسي أوي يا دونا ومستني بقى يلا :)
 

Desert Rose

I have a dream
عضو مبارك
إنضم
10 نوفمبر 2010
المشاركات
8,448
مستوى التفاعل
1,987
النقاط
113
وبعدييييييييين بقا ياجونى
انت طلعتلى من فين ؟ :act23:
انا اصلا طلبت من دونا انها تعمل الموضوع ده من قبل ما انت تتولد :hlp:

قال اول اكلة على مزاجة قال :pleasantr
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
ميرسي يا دونا.....

خليني اعلن ان الموضوع ده جه بناء على عرض دونا لمساعدتي بشوية اكﻻت حلوة وسهلة....وجت فكرة ان نخليه موضوع للمنفعة العامة...


مبدئياً يا دونا انا اللي عايزه اكﻻت سهل تحضيرها وماتاخدش وقت وﻻ وجع دماغ، وفي نفس تكون صحية عشان باحاول اخس

انا باحب اللحوم جداً بكافة أنواعها

وبعدين الفراخ

والسمك مش غاويه زي ما قلت لك :)

الخضراوات فيه وفيه...باحبها عموماً بس مش باحب الكويسة والbroccoli مثﻻً


ومعلش بقى هاستأذن الناس ان اول كام اكلة يكونوا على مزاجي (وصحية وسهلة) :)

ميرسي أوي يا دونا ومستني بقى يلا :)

العفووو يا جونى دى حاجه بسيطه صدقنى:)
بنرحب بأول طالب فى المدرسه وبرحب بالطالبه التانيه اللى قدمت ورقها من شويه هههههههه
يااا رب يا جونى بجد اقدر اساعدك واساعد اى حد يكون فعلا محتاج أنه يتعلم يعمل اكلات بسيطه وسريعه وتكون فى نفس الوقت مغذيه
طيب تحب نبتدى الاول بصنف معين ولا ندخل على باب اللحوم على طول لحد ما يجيلنا اى سؤال أو طلب معين ؟؟
 

Strident

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
29 مارس 2009
المشاركات
4,927
مستوى التفاعل
374
النقاط
0
الإقامة
Egypt
انتي اللي طلعتي لي منين أصلاً؟

وهو انتي عايزة تتعلمي الطبخ ليه هو انتي مش بتقولي عمرك ما هتطبخي أصلاً؟

طب انا معايا مستندات تثبت اللي باقوله انتي ايه اخبارك؟
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
وبعدييييييييين بقا ياجونى
انت طلعتلى من فين ؟ :act23:
انا اصلا طلبت من دونا انها تعمل الموضوع ده من قبل ما انت تتولد :hlp:

قال اول اكلة على مزاجة قال :pleasantr

ههههههههههههههههه شكلى هقفل مدرسة المشاغبين دى من أول يوم دراسه :wub:
هحاول اخلى الوصفات ترضى كل الاذواق ومش هنزعل حد :)
 

Strident

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
29 مارس 2009
المشاركات
4,927
مستوى التفاعل
374
النقاط
0
الإقامة
Egypt
اي حاجة يا دونا انا معدتي باظت ونسيت طعم الاكل الطبيعي عامل ازاي....

اصلي كمان لو باعمل اكلة وباظت هتتاكل برضو...مش هاطبخ تاني وﻻ لسه هانزل اشتري....وكمان لما الطعم بيبوظ باغرقه توابل عشان تغطي عليه :)

يﻻ انا مستني.... :)
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
انتي اللي طلعتي لي منين أصلاً؟

وهو انتي عايزة تتعلمي الطبخ ليه هو انتي مش بتقولي عمرك ما هتطبخي أصلاً؟

طب انا معايا مستندات تثبت اللي باقوله انتي ايه اخبارك؟

شكلى لازم اخصم من اعمال السنه علشان تقعدوا هاديين ونعرف نبتدى الحصه :wub:
 

Desert Rose

I have a dream
عضو مبارك
إنضم
10 نوفمبر 2010
المشاركات
8,448
مستوى التفاعل
1,987
النقاط
113
ههههههههه وانت ايه اللى تاعبك ياجونى ؟ انا عايزة اتعلم بقا علشان اعمل الاكل اللى بحبه :a63:

ههههههه لالالا يادونا احنا ما صدقنا تفتحى الموضوع ابتدى ياستى بطلب الطالب الاول
بس بقا ياريت بعد كده تدخلى على الفراخ لانى بحبها اكتر حاجة والجمبرى كمان
 
التعديل الأخير:

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
اي حاجة يا دونا انا معدتي باظت ونسيت طعم الاكل الطبيعي عامل ازاي....

اصلي كمان لو باعمل اكلة وباظت هتتاكل برضو...مش هاطبخ تاني وﻻ لسه هانزل اشتري....وكمان لما الطعم بيبوظ باغرقه توابل عشان تغطي عليه :)

يﻻ انا مستني.... :)

يا حرام هههههههههه
لا انشالله هتتعلم وبسرعه وتعمل حاجات بسيطه ومتنوعه كمان علشان متزهقش
خلاص نبتدى باللحوم وهندخل معاها اصناف بسيطه من الخضار علشان انت بتدور على اكل صحى
 

Strident

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
29 مارس 2009
المشاركات
4,927
مستوى التفاعل
374
النقاط
0
الإقامة
Egypt
اه وحياتك...ولما باطبخ باطبخ كمية واكلها كام يوم ورا بعض....فخلاص يعني بابقى زهقت منها مهما كانت اكلتي المفضلة :)
 

Strident

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
29 مارس 2009
المشاركات
4,927
مستوى التفاعل
374
النقاط
0
الإقامة
Egypt
ههههههههه وانت اللى تاعبك ياجونى ؟ انا عايزة اتعلم بقا علشان اعمل الاكل اللى بحبه :a63:

ههههههه لالالا يادونا احنا ما صدقنا تفتحى الموضوع ابتدى ياستى بطلب الطالب الاول
بس بقا ياريت بعد كده تدخلى على الفراخ لانى بحبها اكتر حاجة والجمبرى كمان

انتي كده كده مش انتي اللي بتطبخي!

ﻻ ﻻ ﻻ ﻻ ﻻ ﻻ ﻻ جمبري مين ... ده انا اولع لكو في الموضوع كله ... ال جمبري ال
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
هسسسسسسسسسسسسسسسسسس انت وهى خلينا نبتدى الحصه ههههههههه
طيب الاول فى شوية نصايح كده عالماشى ..
1- الكميه لو لشخص واحد ولو انت من النوع اللى ممكن تضايق انك بتاكل نفس الصنف مرتين ورا بعض يبقى نقلل الكميه
2- الملح غدااار والاكل لو طلع ملحه قليل افضل كتييييييير من لو طلع مالح على الاقل له علاج
3- لو حاطط حاجه عالنار الافضل تتابعها باستمرار بدال ما تتحرق وتاكل الاكل محروق
4- لو هتعمل لحوم او طيور ومحفوظه عندك ف الفريزر طلعها وحطها فى الحوض قبل ميعاد الاكل بوقت مناسب علشان ميبقاش عبء عليك وانت بتحاول تفك تجميدها
5- اضافة الميه تكون بالمعقول يعنى لا تزودها والاكل يطلع مالهوش طعم ولا تقلل وتحرق الاكله منك
دى نصايح مؤقته وفى نصايح هتيجى مع الوقت واحنا بنتعلم ...
 

white.angel

فيلسوفه مسيحيه
عضو مبارك
إنضم
6 يوليو 2010
المشاركات
3,777
مستوى التفاعل
1,303
النقاط
0
حلوووووه فكرة الموضوع دة ... ممكن اساعدك يادونا :)
انا شطوره فى المطبخ ... بس ايه المقرر ... وهنقسم المواد ازاى ... D:
 

Strident

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
29 مارس 2009
المشاركات
4,927
مستوى التفاعل
374
النقاط
0
الإقامة
Egypt
هسسسسسسسسسسسسسسسسسس انت وهى خلينا نبتدى الحصه ههههههههه
طيب الاول فى شوية نصايح كده عالماشى ..
1- الكميه لو لشخص واحد ولو انت من النوع اللى ممكن تضايق انك بتاكل نفس الصنف مرتين ورا بعض يبقى نقلل الكميه
2- الملح غدااار والاكل لو طلع ملحه قليل افضل كتييييييير من لو طلع مالح على الاقل له علاج
3- لو حاطط حاجه عالنار الافضل تتابعها باستمرار بدال ما تتحرق وتاكل الاكل محروق
4- لو هتعمل لحوم او طيور ومحفوظه عندك ف الفريزر طلعها وحطها فى الحوض قبل ميعاد الاكل بوقت مناسب علشان ميبقاش عبء عليك وانت بتحاول تفك تجميدها
5- اضافة الميه تكون بالمعقول يعنى لا تزودها والاكل يطلع مالهوش طعم ولا تقلل وتحرق الاكله منك
دى نصايح مؤقته وفى نصايح هتيجى مع الوقت واحنا بنتعلم ...

اوكي يا شيف...

بالنسبة لرقم 3....اوكي بس مش هاقف جنبها ساعة يعني :)
وبالنسبة لرقم 4 مينفعش المايكروويف كده كام دقيقة وتفك في ساعتها؟


*ديزي بترش مية على فكرة لو ما سكتتش ها رش عليها دقيق
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
البفتيك :-
-لو هنعمل كميه لشخص واحد يعنى بنتكلم مثلا عن 3 شرايح أو لو حابب اكتر براحتك:)
++لو حسيت الشرايح سميكه شويه حطها فى كيس ودق عليها باى حاجه بس بالراحه علشان مش تفرتكها ممكن ايد هون او اى حاجه شبهها
ده ليه بقى ..علشان تستوى كويس وعلشان كمان متلاقيش قطعة اللحم تقوست(اتعوجت من الاطراف) منك وهى بتتقلى
++بتغسل الشرايح فى مصفاه بس مش لدرجة انك تخليها تفقد كل عصارتها خد بالك
++بتجيب بصله صغيره وتبشرها وممكن واحدة طماطم وتبشرها (ممكن تستغنى عن الطماطم بحسب المزاج يعنى )
++بتحط عليها رشة ملح ورشة فلفل اسود ولو فى بهارات لحم وكام نقطة ليمون بس متكترش
++بتقلب الخليط ده فى وعاء يكون غويط شويه وتحط شرايح اللحم وتقلب جوه الخليط علشان يتشرب منه
++ملحوظه:- لو حابب ممكن تعمل كميه وتحفظها عندك فى التلاجه كل ما تحب تطلع منه على اد ما هتاكل وتحفظها تانى وده هيوفر معاك وقت كبير وهيكون عندك دايمااا حاجه جاهزه على الاكل
++وقت القلى بقى :-
طبق غويط صغير بتكسر فيه بيضه وممكن معلقتين لبن (وممكن الاستغناء عن اللبن ) ورشة ملح صغيره خالص وزيها فلفل اسود
وبالشوكه تقلب كويس علشان تمتزج مع بعضها
فى طبق تانى مسطح وممكن على كيس نضيف لو حابب تقلل مواعين علشان اكيد هترميه بعد ما تخلص هتحط شوية بقسماط ناعم وممكن اضافة فيجتار حار او عادى بيدى طعم جميل .
++بتجيب اول شريحه وتنفضها من الخلطه ومترميهاش (هقولك بعدين ليه)
بتحطها ف خليط البيض وتطلعها على البقسماط وتغطيها كويس اووى بالبقسماط
تكون محضر طاسه فيها زبده بسيطه وشوية زيت بسيط او حاجه واحده منهم بس بحسب مزاجك وتسخنها شويه وتحط الشريحه الاول
++ ميزة الصنف ده انه مش بياخد وقت كبير على النار دقيقه وتقلبها عالوش التانى
تعرف ازاااااى بى انه استوى هتلاقى الشريحه اخدت لون دهبى حلو ااوعى تحرقها
المشاركه الجايه هقولك تقدم البفتيك جنب ايه
:)

لو فى اى استفسار اتفضلواااا ..
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
حلوووووه فكرة الموضوع دة ... ممكن اساعدك يادونا :)
انا شطوره فى المطبخ ... بس ايه المقرر ... وهنقسم المواد ازاى ... D:

يا سلام انت تنور يا جمييييل:999:
هنبتدى باصناف اللحوم واللى ممكن يتقدم جنبها علشان تكون وجبه متكامله :)
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع


اوكي يا شيف...

بالنسبة لرقم 3....اوكي بس مش هاقف جنبها ساعة يعني :)
وبالنسبة لرقم 4 مينفعش المايكروويف كده كام دقيقة وتفك في ساعتها؟


*ديزي بترش مية على فكرة لو ما سكتتش ها رش عليها دقيق

طيب يا كسلان متقلقش احنا اتفقنا انها هتكون حاجات اغلبها بتستوى بسرعه فمش هتقف كتير جنبها ولا حاجه
وكمان المايكروويف مش صحى اوووى فالافضل تسيب الحاجه تفك لوحدها اكيد يعنى هتكون محدد هتاكل ايه قبلها
خليك انت شطور وقولها ربنا يسامحك ههههههههههه
 

Strident

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
29 مارس 2009
المشاركات
4,927
مستوى التفاعل
374
النقاط
0
الإقامة
Egypt
البفتيك :-
-لو هنعمل كميه لشخص واحد يعنى بنتكلم مثلا عن 3 شرايح أو لو حابب اكتر براحتك:)
++لو حسيت الشرايح سميكه شويه حطها فى كيس ودق عليها باى حاجه بس بالراحه علشان مش تفرتكها ممكن ايد هون او اى حاجه شبهها
ده ليه بقى ..علشان تستوى كويس وعلشان كمان متلاقيش قطعة اللحم تقوست(اتعوجت من الاطراف) منك وهى بتتقلى
++بتغسل الشرايح فى مصفاه بس مش لدرجة انك تخليها تفقد كل عصارتها خد بالك
++بتجيب بصله صغيره وتبشرها وممكن واحدة طماطم وتبشرها (ممكن تستغنى عن الطماطم بحسب المزاج يعنى )
++بتحط عليها رشة ملح ورشة فلفل اسود ولو فى بهارات لحم وكام نقطة ليمون بس متكترش
++بتقلب الخليط ده فى وعاء يكون غويط شويه وتحط شرايح اللحم وتقلب جوه الخليط علشان يتشرب منه
++ملحوظه:- لو حابب ممكن تعمل كميه وتحفظها عندك فى التلاجه كل ما تحب تطلع منه على اد ما هتاكل وتحفظها تانى وده هيوفر معاك وقت كبير وهيكون عندك دايمااا حاجه جاهزه على الاكل
++وقت القلى بقى :-
طبق غويط صغير بتكسر فيه بيضه وممكن معلقتين لبن (وممكن الاستغناء عن اللبن ) ورشة ملح صغيره خالص وزيها فلفل اسود
وبالشوكه تقلب كويس علشان تمتزج مع بعضها
فى طبق تانى مسطح وممكن على كيس نضيف لو حابب تقلل مواعين علشان اكيد هترميه بعد ما تخلص هتحط شوية بقسماط ناعم وممكن اضافة فيجتار حار او عادى بيدى طعم جميل .
++بتجيب اول شريحه وتنفضها من الخلطه ومترميهاش (هقولك بعدين ليه)
بتحطها ف خليط البيض وتطلعها على البقسماط وتغطيها كويس اووى بالبقسماط
تكون محضر طاسه فيها زبده بسيطه وشوية زيت بسيط او حاجه واحده منهم بس بحسب مزاجك وتسخنها شويه وتحط الشريحه الاول
++ ميزة الصنف ده انه مش بياخد وقت كبير على النار دقيقه وتقلبها عالوش التانى
تعرف ازاااااى بى انه استوى هتلاقى الشريحه اخدت لون دهبى حلو ااوعى تحرقها
المشاركه الجايه هقولك تقدم البفتيك جنب ايه
:)

لو فى اى استفسار اتفضلواااا ..

ايه ده كل ده؟ ده قرايتها لوحدها مجهود :) (باهزر)

طيب اه معلش فيه حاجة مش فاهمها...

++بتغسل الشرايح فى مصفاه بس مش لدرجة انك تخليها تفقد كل عصارتها خد بالك

يعني ايه دي مش فاهم؟!

الحاجة التانية...هو انا هاحطها في البيض والبقسماط وكده واسيبها دقيقة واحدة في الزيت؟ اللحمة كده هتستوي ازاي؟


الأكلة الجاية بقى معلش يا دونا....عشان الخسسان بس لو ينفع نقلل البقسماط والقلي وكده عشان بيطلع عليا كله في الجيم بعد كده :)

بس هابقى اعمله ده لما اخس شوية كمان اصلي بامووووووووووووووووووووت في البفتيك
طلع سهل على فكرة (ما عدا يعني الجملتين اللي انا سألت عليهم)


على فكرة انا باطبخ كمية عادي....يعني ممكن اكله يومين 3 ورا بعض اصل انا مش هاطبخ كل يوم :)
 

Strident

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
29 مارس 2009
المشاركات
4,927
مستوى التفاعل
374
النقاط
0
الإقامة
Egypt


طيب يا كسلان متقلقش احنا اتفقنا انها هتكون حاجات اغلبها بتستوى بسرعه فمش هتقف كتير جنبها ولا حاجه
وكمان المايكروويف مش صحى اوووى فالافضل تسيب الحاجه تفك لوحدها اكيد يعنى هتكون محدد هتاكل ايه قبلها
خليك انت شطور وقولها ربنا يسامحك ههههههههههه

مش صحي يعني ايه؟
ده انا عايش عليه....العيش كله باسخنه فيه....والاكل باعمله واحطه في الفريزر واسخنه في الميكروويف...
والاكﻻت الجاهزة دي باحطها فيه!
هاموت انا كده ؟ :cry:


* ربنا يسامحك يا ديزي
 
أعلى