طرق مختلفة لعمل البشـــــــــــــــاميل ( موسوعة )

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقه عمل الباشميل


هتجيبي حله ليها قاعر
تسخنيها
وتحطي فيها كوبايه زيت ومعلقه سمنه لو حباوبعد ما يسخن الزيت تحطي كوب دقيق وتقلبي بالمضرب السلك لحد ما يتحمر بس مش تحرقيه وبعد كدا تحطي اللبن يكون سخن جدا وانتي بتنزلي باللبن تقلبي بالمضرب لحد ما يربط
وبعد كدا تملحي (بالملح .والفلفل الابيض لو موجود مش موجود خلاص)

ملحوظه ..لو حسيتي انه تقيل حطي شويه لبن بحيث يكون لين ومش مخرظ
 
التعديل الأخير:

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الطريقه السريه الي تخلي البشاميل ميبوظش ابدا

الطريقه السريه الي تخلي البشاميل ميبوظش ابدا

المبدأالاساسي خليط الدقيق و الزيت او الزبده و اللبن لازم الاتنين يبقوا علي نفس الدرجه يا اما الاتنين سخنين او الاتنين باردين لان سائع و سخن يبقي كلاكيع في الاخر اتفقنا و بما اني اكسل اسخن اللبن لانوا حيوسخلي الحله فقررت ابرد الدقيق و الزيت

كل معلقه زيت قدامها 2 م دقيق
انا صنيتي كبيره
بعمل 3 معالق زيت و واحده زبده علي 8 معالق دقيق
يحمصوا علي النار و يترفعوا من النار و نسيب الحله والخليط يبرد خالص اول ما يبرد نحط اللبن انا بستخدم قليل الدسم بحط لتر ونصف
ونتبل كويس ملح وفلفل و كسبره و كمون ربع معلقه و ثوم وبصل بودره و نولع النار
ونقلب علي شكل حرف8 اتفقنا حيسمك معاكي عالاطول ولا كلكيعه حتلاقيها

العصاج عادي بصل كتير بحط بصله كبيره علي نصف ك لحم مفروم وملح وفلفل و ببشر ثمره طماطم و اعصج علي النار

المكرونه مسلوقه انا بعملها اصداف البحر نصف كيلو لاني مش بحب الاقلام و بحطها بعد السلق والغسيل في الصنيه عالاطول عشان موسخش كتير و احط عليها زيت و ملح وفلفل و طماطم ايطالي المعلبه روعه و خفيفه و بحط عليها العصاج و بقلب انا مش بعمل طبقات و مغرفه بشاميل و نقلب مع بعض و بصب البشاميل علي الوش و ندخل الفرن نصف ساعه
لو تحبي تحطي كريمه لباني مع قليل من البشاميل علي الوش لو عايزه الوش يتحمر حلو
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
بالمقادير التقريبية

بالمقادير التقريبية
و انتي تتحكمي في المقادير علي حسب القوام المطلوب
بنجيب السمنة نقدحها يعني تدوب و تسخن خالص (حوالي معلقتين سمن)
نحمر فيها الدقيق لحد ما يبقي لونه دهبي (حوالي معلقتين دقيق)
و بعدين نضيف اللبن (حوالي كوب و نص)
(يفضل اللبن يكون بنفس درجة حرارة الغرفة او دافي عشان ميكتلش)
و نقلب و نسيبه ياخد غلوتين خفاف كده لحد ما يتخن
و نضيف الملح و الفلفل و بيبقي قوامه كثيف كده
و نسيبه يبرد شوية
و بعدين نضيف البيض (حوالي 4 بيضات)
(للمكرونة لازم البشاميل يكون فيه بيض،لكن لو خضار او حاجة تانية ممكن من غير بيض خالص)
و بيبقي برده كثيف شوية مش خفيف خالص

و يستخدم مع المكرونة او مع الخضروات مع العصاج
بس يا سلام لو بتعملي اي حاجة فيهم سواء وش المكرونة البشاميل
او الخضار اللي فيه عصاج بالبشاميل
علي الوش ترشي جبنة تركي بتدي احمرار و طعم و ريحة حلوة جدا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
لعمل صينية كبيرة من المكرونة

لعمل صينية كبيرة من المكرونة
يعنى بالتقريب كيلو مكرونة او اكتر بحاجة بسيطة

المقادير

كيلو لبن
4 معالق دقيق
4 معالق سمنة وسط
4 بيضات او3
ملح
فلفل اسود

الطريقة

*نفخق البيض اولا ونضيف الية شوية ملح وفلفل
وبعدها نخلطة على البن ونقلبة

*هنحط السمن على النار ونضيف الية الدقيق ويقلب ليعطى لون ذهبى
بعدها نخلط اللبن شوية بشوية مع التقليب المستمر ختى اخر الكمية حتى يزداد القوام
وبس كدة

ملحوظة اضافية
لعمل المكرونة تضيفى نص كمية البشاميل على المكرونة
والنص الاخر على وش الصينية
.................
وممكن تضيفى اضافات من عندك
فلفل رومى اخضر او احمر
وجبنة رومى او موزريلا او النوع اللى تفضلية
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
الطريقة دى دايما بتظبط معايا

الطريقة دى دايما بتظبط معايا

تحطى زيت في الطاسة وعليه دقيق بحيث يبقي الدقيق عايم في الزيت
ياريت تكونى فاهمانى
قصدى لو بتحطى ملعقة دقيق يبقي الزيت ملعقتين
بحيث الدقيق يكون مش معجن اثناء التحمير

ولو حاتحطى اربع ملاعق دقيق يبقى الزيت 8 ملاعق
او لما تحسى ان الخليط علي النار سائل

لغاية ما ياخد اللون الذهبى ضيفي عليه كوب لبن
وقلبى بسرعة
هو علي فكرة مش هايعجن معاكي
بعد كدة لو قوامه تقل قوى ابتدى زودى اللبن

اقفلى النار واستنى لغاية مايهدى شوية وضيف ثلاث بيضات بالتدريج
وقلبى جيدا كل مرة
وبعد كدة ضيفي بهاراتك وملحك
واستخدميه
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة تانية

طريقة تانية

على كوب اللبن تحطى ملعقتين دقيق
وملعقتين سمنة
وينضربوا فى الخلاط مع نصف مرقة دجاج فاين فودز وفلفل اسود
وبعد كدة تحطيها على النار لحد مايتقل
عاوزة تضيفى بيض ضيفى وقلبى شوية وبالف هنا
بس علشان تضمنى نتيجة حلوة للمكرونة سيبيها ترتاح على الاخر فى الفرن
يعنى ماتستعجليش علشان يمسك البشاميل ااقل حاجة نصف ساعى
سيبيها ساعة الا ربع او حتى ساعة
وسيبيها شوية برة وقطعيه
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة مميزة

طريقة مميزة

تحطى زبدة فى الحلة على النار وتحطى عليها مكعب واحد فاين فودز لحد مايسيح مع الزبدة
وبعدين تحطى 6 ملاعق كبيرة دقيق وتقلبيهم بالمضرب السلك وبعدين تحطى كيس لبن عيهم وتهلبيهم جيدا علشان ميعجنش لحد ما يغلى ويوصل للسمك المطلوب ( ممكن تزودى مياه او لبن لو حستيه تقيل ) وتكونى بره محضرة بيضة مضروبة بالملح والفلفل وتشيلى الخليط من على النار بعد ما يغلى وتضيفى عليه البيض ةتقلبى كويس وبالهنا والشفا
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة صلصلة الباشاميل وهى سهلة جدا

طريقة صلصلة الباشاميل وهى سهلة جدا

المقادير
لتر لبن ساقع
8 م/ك دقيق
8م/ك زبدة او سمنة

الطريقة

-اضع الزبدة على النار فى اناء عميق ثم اضع الدقيق واقلب جيدا حتى يصفر لون الدقيق
-اول ما يصفر الدقيق احط اللبن واقلب جيدا حتى لا يكلكع منى و من المهم ان اقلب الخليط بالمضرب السلك
-اترك الخليط على النار حتى يوصل للسمك الذى اريده
ملاحظة هامة
اذاكنت هاستخدم الباشاميل للحلويات اضيف بعد ما اطفى عليه (سكر-قرفه )مثلا
اذا كنت استخدامه مع الاكل المملح ممكن اضع

1- بدل نصف اللبن شوربه

.2- اضع مكعب مرقة دجاج
3-اضع ملح و فلفل اسمرو جوزة الطيب
4-بعد ما يبرد الخليط اضع 2 بيضه و اقلب جيدا


ملحوظة

ممكن نشيل الاناء اللى فيه الدقيق من على النار ونحط اللبن مع الشوربة بالتدريج ونقلب علشان ميكلكعش
ولو كلكع تضربيه فى الخلاط
 
التعديل الأخير:

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة الخلاط مجربناها وهايلة و مفهاش سمن يعنى اخف

طريقة الخلاط مجربناها وهايلة و مفهاش سمن يعنى اخف

تحطى 4بيضات فى الخلاط ومعاهم 4ملاعق دقيق وملح وفلفل وشوية لبن وتخلطيهم وبعدين تحطى كيلو لبن على النار وبعد مايغلى تضيفى الخليط ووتقلبيه بالمضرب السلك حتى يتماسك وبعدين حطيه على المكرونة

ممكن متحطيش ملح وفلفل وحطى سكر واستخدميه فى الحلويات زى الكنافة والجلاش
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
تسلم الايادى جوعتنا خالص بوصفاتك الجميلة
بس انا كنت حابة اضيف حاجه انه البشاميل اللى هو بالطريقة الخفيفة السهله بتاعة الخلاط انا جربتها بس فرق كبير بينها وبين البشاميل اللى هو احنا متعودين عليه نسخن الزبدة او السمن ونحمر فيه الدقيق
هو فعلا خفيف لانه مش بيحتاج سمن او بنحط على حسب الرغبه وبتكون حاجه بسيطة جدا لكن الطريقة المعتادة ليها مذاقها .. بس انت ضفتلى حاجه مهمه وظريفة ممكن الطريقة دى تتعمل بيها حليات ونستبدل الملح بالسكر
ربنا يباركك شكرا على مجهودك ووصفاتك
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,807
مستوى التفاعل
2,019
النقاط
113
وصفات كتير ومميزه
شكرااااا ابو تربو
صنيه كبيره بقى علشان نجربها كلنا هههه
 
أعلى