- إنضم
- 29 يناير 2007
- المشاركات
- 50,807
- مستوى التفاعل
- 2,019
- النقاط
- 113
كبيبة شامى
½ كيلو لحم احمر مفروم – ¼ كيلو برغل – 2بصلة ناعمه – 100 ج صنوبر
ملح وفلفل – ½ كيلو لحمة معصجة
الطريقة
نغسل البرغل وننقعه فى ماء نس ساعه ثم نصفيه من الماء كويس قوى
نفرم اللحمة فى المفرمة ثم نضع معاها البرغل والملح والفلفل وسنة قرفة لحد ما تنعم خالص
وبعدين نضعها فى التلاجة حوالى 10 دقائق
اللحمة المعصجة بنعملها بتشويح البصل فى الزيت لحد ما يدبل ثم نضع اللحمة وملح وفلفل وسنة قرفة
وثوم مخرط صغير لحد ماتستوى اللحمة
ناخد قطعه من اللحمة بالبرغل ونكورها ونقورها بصباعنا لحد ما تعمل نجويف
نضع داخلها عصاج وصنوبر ونقفلها ونحمرها فى الزيت
ملحوظة
انه مش بنضع بصل مع البرغل واللحمة علشان الكبيبة يبقى لونها فاتح
½ كيلو لحم احمر مفروم – ¼ كيلو برغل – 2بصلة ناعمه – 100 ج صنوبر
ملح وفلفل – ½ كيلو لحمة معصجة
الطريقة
نغسل البرغل وننقعه فى ماء نس ساعه ثم نصفيه من الماء كويس قوى
نفرم اللحمة فى المفرمة ثم نضع معاها البرغل والملح والفلفل وسنة قرفة لحد ما تنعم خالص
وبعدين نضعها فى التلاجة حوالى 10 دقائق
اللحمة المعصجة بنعملها بتشويح البصل فى الزيت لحد ما يدبل ثم نضع اللحمة وملح وفلفل وسنة قرفة
وثوم مخرط صغير لحد ماتستوى اللحمة
ناخد قطعه من اللحمة بالبرغل ونكورها ونقورها بصباعنا لحد ما تعمل نجويف
نضع داخلها عصاج وصنوبر ونقفلها ونحمرها فى الزيت
ملحوظة
انه مش بنضع بصل مع البرغل واللحمة علشان الكبيبة يبقى لونها فاتح