منتديات الكنيسة

العودة   منتديات الكنيسة المنتديات العامة منتدي الاسرة المسيحية مطبخ المنتدى

إضافة رد

الموضوع: للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

أدوات الموضوع
قديم 27-10-2017, 10:36 AM   #531
asmicheal
احبك ربى ياقوتى
 
الصورة الرمزية asmicheal
 
تاريخ التسجيل: Jun 2009
الدولة: مصر ام الدنيا - القاهرة
المشاركات: 14,263
انثى
مواضيع المدونة: 11
 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585
فهرس للموضوع تبعا للصفحات


صفحة 54

- تورتة مالحة بالتوست والانشون

- 5 طرق لتوسيع الجزمة

- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي ليكي عشان تتجنبي الم القدمين

- افكار من السجق

- كيك البرتقال الصيامي

- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت

- سبانخ باللحمة المفرومة روعة

- انواع مبتكرة من البطاطس


صفحة 53

- تريكة روعة من اختراعى للاكل النىء فى نىء

- اساس الشوى لكن الاصناف

- رقاق بلحم الضانى

- لتحويج القهوة

- افكار لغداء فى 25 دقيقة


- الاكلير

- كيكة مالحة بالسوسيس






صفحة 52

- العجة الفرنسية

- تريكات للطبخ محشى - سلطة - خضر

- البقسماط المقرمش

- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة دون اي اضرار بكليهما

- مضرب الكيك

- باناكوتا المانجو

- بامية بخضرة








صفحة 51

- الشركسية التركية

- تشيز كيك

- القطايف العصافيرى الصغننة دائرة كاملة

- كنافة بالنوتلا



- اصابع الجلاش بالسجق

- بيتزا ساندوتش

- باذنجان بانية


- أصابع دجاج كرسبي


- شيش طاووق




صفحة 50


- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا

- فراخ مشوية تحفة

- ظريفة تمنع نهائيا تعجين المكرونة

- ايس كريم بالبراونيز

- خرشوف محشي باللحم المفروم

- صنفين كبدة كبدة تحفة بدون زفارة

- العسلية

- المهلبية

- مهلبية الفواكه


- كنافة بالقشدة و الكريمة








صفحة 49

- صينية قرنبيط صيامى فى الفرن
- محشي كرنب اروع من كل ما عملتوه من تريكاتى الصيامى
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- فلافل بسمه
- الرقاق الطرى باللحمة المفرومة
- اخر ابديت فى الطعمية





صفحة 48
- مسقعة باللحمة المفرومة بتريكاتى روعة
- الة القلى بملعقة زيت تيفال اكسبريس xl
- حقن الديك الرومى بالخلطة للشوى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- طريقة عمل المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- الباذنجان المقلي
- طريقة عمل كنافة بالكريمة والقشطة
- شوربه العدس بطريقه رائعه
- تشيلي هوت دوج

صفحة 47

- دجاج تندوري الهندى بالفرن

- تشيلى هوت دوج

- تحميص الفول السودانى بقشره

- العاشوراء

- البان سويسرا = الفوندو السويسرى

- تقشير الرمان بلحظة

- التورتة بطريقتى

- كيكة زبادى 7 بيضات وكوب زبادى






صفحة 46

- بامية بالخضرة

- جدول مواسم الخضر

- تقديم الفاكهة باشيك الطرق ومنعا للتهدير

- صدور بانية بالجبنة وعيش بالثوم

- بيتزا هت بطريقتى روعة

- صلصة جاهزة للبيتزا ب 8 جنيهات البرطمان

- لتخفيف دسم شوربة الضانى

- ليمون معصفر روعة بدون سلق

- زيتون اخضر مخلل بدون نقع ولا تشقيق الزيتون




صفحة 45

- تقديم الملكة المانجو

- تزيين التورتات

- المحشى الصيامى

- سلطة الطحينة

- سمك فيلية روعة

- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى

- قشر الجمبرى وطريقتين للاستفاده منه

- محلات السمك المشوى رسمى وظريف

- الة تقطيع خضار السلطة ماجيك كوبر -رويال هاوس - امام الميريلاند










صفحة 44
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة والجبن بالفرن

-انواع من البطاطس المشوية والمقلية

- مسقعة صيامى بالخل والثوم من غير لحم

- صنفين كبدة من كيلو الكبدة

- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة

- كفتة التونة "صيامي"

- اصابع السمك "صيامي"






صفحة 43
- ارز بلبن اروع من صابر
- تجميع طرق الكنافة

- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية بطاطس بالفراخ اسهل والذ بدون سلق للفراخ
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

- انواع من الاومليت
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة سادة وبالقشطة

- بيض اسكتلندى جميل جدا

- بلح الشام






صفحة 42
- قمر الدين عصير
- الكنافة بالكريمة
- سينابون

- تعليمات للكيك بصفة عامة

- الكنافة بالمانجو

- قطايف بالكريمة والفستق

- قطايف بالنوتلا

- قطايف بالقشطة

- بطاطس محشية عصاج


- بقلاوة عش البلبل





صفحة 41
- فطير الملاك بالزيت
- تريكات المحشى بالفرن فى صينية
-النعناع وتنشيفة
-بسطرمة ببيض عادى واومليت

- الخروب

- الكركدية
- فطائر جبنة بالنعناع المنعنع
- لازانيا
- لقمة القاضى
- كريب الفطارى كريب نوتلا






صفحة 40
- شوربة خضار روعة بتريكاتى
- الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- بيض ملون لشم النسيم
- السردين
- الانشوجة
- البصل الاخضر
- الترمس
- الليمون



صفحة 39
- حمص الشام طريقة جديدة اروع
-ريجيم د نانسى
- النىء فى نىء
- تنبيهات ريجيم
- السلطة الخضراء نايسر اند دايسر

-بليلة

-الكريب صيامى وفطارى

-تورتة جيلى روعة

- مهم جدا جدا لكل متبعى الريجيم - كالورى كل الحاجات

- ريجيم صيامى






صفحة 38
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
-سلق الكرنب العادى وحشوة محشى
-تريكات الملوخية الناشفة
- طعمية بيتى روعة


صفحة 37
- كورن دوج

- كيكة الشيكولاتة

- كيكة البرتقال
- تقطيع كرنب الكول سلو فيديو

- الكول سلو كتابة وفيديو

- كنتاكى بالضبط

- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى

- شوية افكار للفراولة (12 فكرة )

- كيكة الفراولة

صفحة 36

- صينية بطاطس بورية باللحمة المفرومة

- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع

- اكثر من طبخة لحمة مسبكة

- تريكات الوفلز waffles

- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش اروع من كنتاكى

- فيديو هام لمحبى القطايف

- تريكاتى لكيكة الزبادى صينية 26

صفحة 35

- باذنجان مقلى مقرمش بدون ما يشرب زيت
- شيبسى بالشطة واليمون كمان بالكاتشاب
- تشيكن بوب كورن
- الة تقطيع السلطة و الشيبسى نايسر اند دايسر
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور
- قرنبيط بالطماطم

- البطاطس المقرمشة بالبابريكا

- البطاطا المشوية فى الفرن

- الفول المدمس بكل مستلزماته

- اللوبيا المدمسة

صفحة 34

- كاليمارى مقرمقش روعة
- تخليل اللفت - ديسمبر
- حلويات المولد من صنع ايديكى
السمسمية

- الحمصية
- الفولية او البندقية او اللوزية
- الجوزية
- المشبك فى المنزل
- شكلمة جوز الهند
- النوجا بالمكسرات
- عمل الفولية والحمصية والسمسمية والفستقية واللوزية


صفحة 33

-نجرسكو بالفراخ

- ارز بدبس الرمان الاسود
- اومليت بالجبنة الرومى والزيتون والفلفل الحامى
- سمك فيلية بطريقة جديدة جميل جدا
- الترمس
- لب عباد الشمس وطريقة تحميص كل انواع اللب تسالى بدون زيادة فى الوزن
- الخضار النىء فى نىء بطعم خرافى ومقادير هتعجبكم
- ارز مفلفل ريجيم
- مكرونة بالتونة بتريكاتى الخاصة
- طريقة جميلة جدا للجمبرى المقلى المقرمش


صفحة 32

-سلق اللحم الضانى
- الاسباجتى بطريقتى
- تركيبة كنتاكي السرية
- العيش الفينو
- جبلى بالموز
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- مكعبات مرقة دجاج من صنع ايديكى رووووووووووووووعة
- روووووووووووووووووعة اسهل طريقة لتفصيص الرمان - فيديو
- العاشوراء
-


صفحة 31
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
-طاجن بامية باللحمة الضاني
-شوى الضان بطريقة سهلة
-ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
- طريقة هبة عريان بالحقن للرومى
- طاجن سمك بالفريك


صفحة 30
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى

- · لازانيا
- البـــــــاســـــــــتـــــــا الايطاليه
-الـــدجـــــاج الـــمـــتــــبـــل بالـــبـــهــــارات الايـــطــــالــــيــــه مــع الــفـــيـــتــــوتـــشـــيـــنـــى

- الدوريتوس “Doritos” فى المنزل بوصفة بسيطة وسهلة
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طريقة تحويل الزبدة الى سمن



صفحة 29
-بطاطس مشوية بقشرها فى الفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- طريقة جميلة ل لسان العصفور
- دجاج تكا
- كفتة الارز على طريقتى روعة ... كفتة داود باشا
- اللانشون لحم
- أحلي لانشون فراخ.........في المنزل
- خلطة روعة للبانية من الصديقة عبير فوزى
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق


صفحة 28
- شطيطة الفلفل الحار
-خضار نى ف نى بطريقتى
- ارز مفلفل باقل زيت او سمنة
- ورق عنب مكعبات لمن يحب تجربته
- ملوخية ناشفة روعة بطريقتى
- شوربة البصل

- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم

- الة تقطيع الخضر مع فيديو نايسر اند دايسر


صفحة 27

-محشى ورق العنب

-اسرع والذ طريقة ل ليمون منعش


- جبنة بطماطم وفلفل حامى وليمون

- لمحبى السلطة الخضراء نايسر دايسر

- اسهل واروع فراخ بالزعتر وحلقات البصل ومربعات الطماطم فى الفرن

- مكسرات مع السودانى
- مكرونة بالتونة والفلفل الاخضر والالوان


صفحة 26

- فطير بالسكر

- صينية البطاطس مربعات

- تمر هندى

- دماسة الفول الكهربائية

- شيتوس

- اطباق من الفول المدمس


صفحة 25

- فرم الثوم للتخزين سنة كاملة
- جل مطهر ومنظف رائحتة فوق الروعة
- افكار روعة للفراولة
- بطاطس منفوخة روعة
- كفتة لحم فى الفرن
- حواوشى بالفول صويا صيامى
- كول سلو باسهل طريقة
- بيتزا هت

-بامية ويكا



صفحة 24

- عمل الـ"كاتشاب" بخطوات بسيطة ومواد طبيعية:

- عدس اصفر

- لكل انواع المشاوى والبانية حتى الديك الرومى تتبيلة واحدة

- القلقاس بالخضرة

- بطة محشية فريك

- اختراع للمحاشى

- كفتة البطاطس الصيامي

- كفتة داود باشا صيامى

- كفتة العدس الصيامي

- ملوخية روعة لا تسقط ومضبوطة


صفحة 23

- مخلل خيار وفلفل حامى
- مخلل الزيتون الاخضر
-الكريم كراميل
- الارز المعمر روعة
- قرنبيط مقلى بدون بيض
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- صنع حلوي المولد بيديك
- الديك الرومي بالفرن

- طريقة تقديم وتقطيع الديك الرومى

-جمبري مشوي علي الفحم



صفحة 22
- عدة طرق للضانى
- الكفتة المشوية كالحاتى روعة وسهلة جدا
- الذ كباب : الطريقة المثلى للشواء

- فراخ مشوية بالفرن بطريقة جديدة
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- افكار للساندوتشات
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة





صفحة 21
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- الشيتوس في البيت
- سلطة الرنجة
- صينيه سردين فى الفرن
- كفتة السمك اللذيذه
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- طرق مبتكرة فى عشق المانجو وتقديمة
- الفتة المصرى - تريكات خاصة
- السبيط المقلى المقرمش



صفحة 20
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- اكثر من طريقة ل عمل كبدة لذيذة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- بطاطس مشويه
- فول بالسجق
- شوربة سى فود - فواكة البحر
- فاهيتا الدجاج بطريقة سهلة
- طرق مبتكرة لتمر رمضان


صفحة 19

- سلطة سيزر
- صينية خضار سوتيه بالفرن
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام بالفريك بطريقتى
- طاجن الكبد والقوانص
- البفتيك
- المحشى
- البطاطس المحمرة
- فول نابت روووووووووووعة



صفحة 18
- كفتة الارز على طريقتى روعة - كفتة داود باشا
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك فراولة
- تريكات الكشرى
- تريكات الحواوشى
- باذنجان مخلل
- البطاطس المنفوخه لذيذه
- مخلل ليمون معصفر
- شاورما لحمة روعة ياريت تجربوها
- ثومية الشاورما





صفحة 17

- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- بالفراخ كاملة : كنتاكى بالضبط
- كول سلو
- فول بالطماطم المصري
- الكبدة
- كبدة محمرة
- شياطة الارز
- الارز المفلفل
- الحلبسه (حمص الشام
- صينيه سردين فى الفرن



صفحة 16

- تريكات المحشى
- مسقعة صيامى
- شاورما المشروم
- حواوشى المشروم نباتى
- باذنجان مخلل
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- القطايف
- الكنافة بالكريمة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة









=

التعديل الأخير تم بواسطة asmicheal ; 12-03-2018 الساعة 06:06 PM
asmicheal غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 27-10-2017, 07:30 PM   #532
asmicheal
احبك ربى ياقوتى
 
الصورة الرمزية asmicheal
 
تاريخ التسجيل: Jun 2009
الدولة: مصر ام الدنيا - القاهرة
المشاركات: 14,263
انثى
مواضيع المدونة: 11
 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585





تورتة مالحة بالتوست والانشون

كيس واحد كبير توست ( احسن نوع ريتش بيك )
ثلث كوب مايونيز
علبة لبنه او 2 زبادى
2 ملعقة صغيرة بودرة ثوم
جبنة شرئح (شيدر - امنتال )
شرائح تركى ( رومى مدخن )
زيتون اسود مقطع شرائح
شرائح لانشون فراخ
اوراق خس افرنجى

للتزيين
لانشون - رومى مدخن او شيرى وخيار وفلفل الوان
حولها خش مبشور

الطريقة

- نقطع الحواف الاربعة للتوست
- فى صينية مستطيلة عميقة مفروشة بالفويل نرص قطع التوست بالقاع وعلى الجناب
- فى بولة عميقة نضع خليط اللبنة مع المايونيز مع بودرة الثوم
- ندهن التوست باللبنة والمايونيز وبودرة الثوم
ثم
شرائح جبنة
و
طبقة رومى مدخن
ثم
زيتون حلقات
ثم
توست
ثم
لبنة ومايونيز وبودرة ثوم
ثم

طبقة جبنة فوقها لانشون فوقه خس ورق
ثم
طبقة اخيرة من التوست

تدخل الثلاجة لتتماسك الطبقات قليلا
نخرج الكيكة ونقلبها بطبق كبير ونرفع عنها الفويل
نغطيها بالكامل باللبنة والمايونيز وبودرة الثوم ونساويها ك كريمة التورتة
الخس المبشور على جوانبها

يغطى بالانشون الرومى او وردات لبنة مع شيرى وخيار وفلفل الوان

تلخيص اكتر للطبقات
يزال جوانب التوست ويرص
توست وخليط لبنة ومايونيز وبودرة ثوم وجبنة شرائح فوقها لانشون رومى وقليل من الزيتون حلقات
ثم
توست وخليط اللبنة وشرائح جبنة فوقها لانشون وورق خس مفرود
ثم
طبقة توست اخيرة
الثلاجة لتتماسك
تقلب بطبق كبير
تغطى بخليط اللبنة بالكامل من فوق ومن الجناب ك كريمة التورتة
تزين اما بالانشون وزيتون او وردات لبنة وخيار وشيرى وفلفل الوان
اوراق الخس المبشور يرش حولها




=

التعديل الأخير تم بواسطة asmicheal ; 27-10-2017 الساعة 07:55 PM
asmicheal غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 03-11-2017, 06:24 PM   #533
asmicheal
احبك ربى ياقوتى
 
الصورة الرمزية asmicheal
 
تاريخ التسجيل: Jun 2009
الدولة: مصر ام الدنيا - القاهرة
المشاركات: 14,263
انثى
مواضيع المدونة: 11
 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585


حيث ان الموضوع شامل وان كان اغلبة اكل
موضوع ستاتى مهم جدا يمشي رجالى مفيش مشكلة هههههههههههههههههه
5 طرق لتوسيع الجزمة:


1- فرك الجزمة بالكحول:

فرك الجزمة بالكحول من الحيل الفعالة جدا اللي بتساعد على توسيعها, وممكن نستخدمه بطريقتين.
1- اقطعي قطعة قطن كبيرة وحطي عليها كحول كفاية لحد ما تبقى رطبة خالص ومتشبعة كويس بالكحول وحطيها جوه الجزمة في المكان الضيق واضغطي عليها لحد ما تلاقي الكحول نزل في الجزمة وفورا في ساعتها البسي الجزمة واتمشي بيها ولازم الخطوة دي تتعمل بسرعة لان الكحول بينشف وبيطير بسرعة جدا, لان كل ما تكون رطبة هتجيب معاكي نتيجة احسن وهتوسع الجزمة بشكل احسن.


2- لو الجزمة ضيقة اوي هاتي شراب تخين وانقعيه في الكحول والبسي الشراب وبعدين البسي عليه الجزمة واتمشي بيها لحد ما الكحول يتبخر خالص والشراب ينشف.
الطريقة دي فعالة جدا لتوسيع الجزمة كلها او اجزاء بس منها, وهي افضل للجزم اللي مصنوعة من المواد الطبيعية والاقمشة, واتجنبي الاستخدام المتكرر للطريقة دي على الجزم اللي مصنوعة من جلد جودته عالية لانها ممكن تتلف الجلد وتبوظه, وممكن تجربي الطريقة الاول على جزء صغير من الجزمة عشان تشوفي تأثير الكحول على الخامة بتاعتها.
لو مش عايزة تستخدمي الكحول دلوقتي فيه سبراي Stretch spray بيتباع في المحلات بترشيه جوه الجزمة بيساعد على توسيعها بس المنتجات دي بردوا مكوناتها بتحتوي على الكحول.


2- استخدام القالب:
ممكن تستخدمي القوالب الجاهزة ودي بتتباع معاها سائل بيترش في الجزمة الاول عشان يساعد على التوسيع وطريقة استخدامها سهلة.
– اول حاجة بترشي السائل جوه الجزمة.
– وبعدين بتحطي القالب وبتلفي مفتاح التوسيع بتاعه.
– سيبي القالب في الجزمة ليلة كاملة.
والطريقة دي تعتبر افضل طريقة لتوسيع منطقة الصوابع وعرض الجزمة وده بردو بيعتمد على شكل القالب لان ليه اشكال كتير انتي بتشتريه حسب احتياجك, والطريقة مناسبة للجزم المصنوعة من مواد طبيعية, والجلود, والجلود المدبوغة.


3- استخدام السيشوار:
لو عايزة وسيلة سريعة وسهلة لتوسيع الجزمة الطريقة دي هتكون مناسبة ليكي كل اللي هتحتاجيه شراب تخين, وسيشوار.
– البسي الشراب وعليه الجزمة.
– شغلي السيشوار على درجة الحرارة العالية وركزي الحرارة على الاماكن الضيقة في الجزمة بس متقربيش الحرارة من الجزمة زيادة عن اللزوم يعني خلي في مسافة شوية.
– واثناء ما انتي مركزة الحرارة حركي قدمك وصوابعك جوه الجزمة.
– وبعدين اتمشي بالجزمة شوية لحد ما تبرد من حرارة السيشوار.
– لو بعد ما خلصتي الخطوات لسه حاسه ان الجزمة ضيقة كرريها تاني من 1 – 4 مرات كمان.
والطريقة دي مناسبة جدا لكل الجزم المصنوعة من مواد طبيعية لانها هتساعد على توسيعها من غير ما الحرارة تضر خامة الجزمة.



4- حطي الجزمة في الفريزر:
الحيلة دي بسيطة جدا وفعالة لتوسيع الجزمة كل اللي هتحتاجيه زيبلوك او كيس عادي, ومية.
– املي الكيس لحد نصه بالمية, واستخدمي كيس لكل فرده.
– اقفلي الكيس كويس جدا عشان المية متتسربش منه.
– وحطي كل كيس منهم في فرده من الجزمة.
– وبعدين حطي كل فردة جوه كيس بلاستيك تاني كبير عشان تحميها من التلج او اي مية ممكن تكون موجودة في الفريزر.
– سيبيها ليلة كاملة في الفريزر لحد ما المية تتجمد وتتحول لتلج هيتمدد ويساعد على توسيع الجزمة.
والطريقة دي مناسبة جدا لتوسيع منطقة الصوابع بشكل خاص, وتنفع لكل خامات الاحذية بما فيهم حتى البلاستيك او اللميع.



5- وديها لمحل تصليح الجزم:
لو انتي بقى مكسلة تعملي اي طريقة من الطرق دي في البيت ممكن بكل بساطة تاخدي للمحل اللي بيصلح الجزم يوسعهالك بالطريقة المناسبة وخصوصا لو الجزمة مصنوعة من خامة جودتها عالية وغالية اوي مثلا وانتي خايفة عليها من اي طريقة من الطرق دي يبقى اسلم حل انك توديها للمحل.
=

التعديل الأخير تم بواسطة asmicheal ; 03-11-2017 الساعة 06:44 PM
asmicheal غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 03-11-2017, 06:50 PM   #534
asmicheal
احبك ربى ياقوتى
 
الصورة الرمزية asmicheal
 
تاريخ التسجيل: Jun 2009
الدولة: مصر ام الدنيا - القاهرة
المشاركات: 14,263
انثى
مواضيع المدونة: 11
 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585


موضوع ستاتى فقط وحصريا
3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي ليكي عشان تتجنبي الم القدمين




1- ارتفاع الكعب المناسب للبس اليومي:
ايه هو ارتفاع الكعب المناسب اللي تلبسيه يوميا سواء للشغل او للجامعة او لاي خروجات يومية ليكي ويكون آمن وميسببش اي مشاكل او الم؟ الدكاترة المتخصصين بشكل عام قالوا ان الارتفاع المناسب للاستخدام اليومي المفروض يكون 4 سم هل ده صحيح ولا لا ؟ ده هنعرفه بالطريقة اللي تقدري تحسبي بيها الارتفاع المناسب ليكي وهي هتكون بقياس طول قدم الرجل وبعدين تقسميها على 7 اللي هي ايام الاسبوع والرقم اللي هيطلع لك ده هيكون ارتفاع الكعب المناسب ليكي.
للتوضيح اكتر زي ما هو واضح المثال في الصورة كده لو طول قدم الرجل 24 وهتتقسم على 7 هتطلع النتيجة 3.4 سم وهو ده هيبقى ارتفاع الكعب المناسب, وهكذا بقى كل واحدة تقيس طول القدم بتاعتها وتقسمها على 7 وتشوف الارتفاع اللي يناسبها.



2- ارتفاع الكعب المثالي المناسب لطولك:
والطريقة دي بتعتمد انها تعمل تناسق ما بين طول الساق وطولك الكلي, وهتكون بصيغة حسابية اننا هنقسم الطول الكلي على طول الساق ونطرح منهم رقم 1.61 ونضربهم في 10 والنتيجة اللي هتطلع هيبقى هو ده ارتفاع الكعب المناسب.
زي المثال ده كده لو طولك مثلا 160 سم وطول الساق 75 سم اقسميهم على بعض والناتج نقصي منه 1.61 والناتج اللي هيطلع اضربيه في 10 هيطلع لك ارتفاع الكعب المناسب هو 5.2 سم, والرقمين “1.61 و 10” دول ثابتين اللي هيتغير ما بين كل واحدة والتانية بس الطول الكلي وطول القدم.



3- اقصى ارتفاع كعب مناسب للبسه في المناسبات:
طبعا اكتر وقت ممكن نلبس فيه كعب هو في المناسبات الخاصة وعشان تكون مرتاحة ومتحسيش باي الم الطريقة دي هتساعدك انك تختاري الكعب المناسب.
– اقعدي على كرسي ومدي لرجلك لقدام, وخلي الرجل في وضع ريلاكس مش مشدودة, وصوابع الرجل اتجاهها لفوق.
– قيسي المسافة من كعب الرجل للعضمة اللي عند الصوابع زي ما باين في الصورة كده.
– والرقم اللي هيطلع لك ده هيبقى مقاس الكعب المناسب ليكي وهتكون رجلك مرتاحة فيه.
وفي الغالب بالنسبة لمعظم البنات المفروض يكون الحد الاقصى لارتفاع الكعب هو من 7 – 9 سم.
منقول



=

asmicheal غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 06-11-2017, 08:24 PM   #535
asmicheal
احبك ربى ياقوتى
 
الصورة الرمزية asmicheal
 
تاريخ التسجيل: Jun 2009
الدولة: مصر ام الدنيا - القاهرة
المشاركات: 14,263
انثى
مواضيع المدونة: 11
 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585




نضبط العشاء يا ستات
افكار من السجق
سجق اسكندرانى
-----------------
نصف كيلو سجق بلدى
3 حبات فلفل حلو
3 حبات طماطم
و2 بصل حسب الرغبه انا عملته بدون بصل ولو وضعتى بصل يجب ان يتم تشويحه على النار مع القليل من الزيت قبل وضع السجق والطماطم والفلفل
ملح وفلفل اسمر

نقلى السجق فى الزيت نصف قلى لمجرد ان يتغير لونه ثم نخرجه من الزيت ونضعه على ورق ماص للزيت


نقطع السجق قطع صغيرة ونقطع الطماطم والفلفل قطع صغيرة ونضعهم مع بعض فى مقلاة مع القليل من الزيت والملح والفلفل الاسمر


نشوحهم جميعا على النار الى ان ينزل ماء الطماطم وكل شويه نقلبهم معا
نطفىء النار بعد ان يتشرب السجق ماء الطماطم ويصبح بهذا الشكل



سجق ني في ني
----------------------

ناتي بشرائح من البصل والفلفل البارد والحار لو ترغبي وايضا فص ثوم لو تحبي
وشرائح طماطم مربعات
تشوح في قليل من الزيت تشويحه واحده ومن ثم ننزل بالسجق صحيح او مقطع حسب الرغبه
يشوح معهم حتى ينضج



سجق مشوي
-------------
ناتي باصابع السجق وكما هي تشوح في قليل من الزيت
او تشوي على شوايه مرشوشه بزيت
حتى تمام النضج


فول بالسجق
------------
المقادير:-
فول مدمس - بصلة مقطعة قطع صغيرة - 4 فصوص ثوم مقطعة قطع صغيرة - 2 حبة طماطم متوسطة - 2 حبة فلفل رومى وومكن اضافة فلفل حامى (شطة) - كمية من السجق - فلفل وكمون وملح - زيت - 2 ملعقة صلصة


1- نضع الثوم على الزيت ويحمر قليلا ثم نضع البصل المقطع عليه ويقلب حتى يذبل البصل
2- نضيف السجق المقطع ( يفضل تقطيعة وهو مجمد حتى لا يفرول ) ويقلب قليلا

3- نضيف الطماطم المقطعة والفلفل المقطع والصلصة والتوابل والملح ويقلب جيدا ويترك على نار هادئةحتى ينضج البصل


4- نضيف الفول وانا عن نفس بادمس الفول فى البيت ونقلب الخليط جيدا ويترك على النار واذا احتاج قليل من الماء نضيفه ونتركه حتى ينضج ثم يقدم


ابسط طريقة للسجق
-------
- فى طاسة نغلى ماء ونضع السجق دقيقتين يغلى
- نصفى الماء ونضع زيت على السجق ونشوحة



=
asmicheal غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 24-11-2017, 06:38 PM   #536
asmicheal
احبك ربى ياقوتى
 
الصورة الرمزية asmicheal
 
تاريخ التسجيل: Jun 2009
الدولة: مصر ام الدنيا - القاهرة
المشاركات: 14,263
انثى
مواضيع المدونة: 11
 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585





كيك البرتقال الصيامي

المقادير

3 كوب دقيق
2 باكو فانيليا
1 باكو بيكنج بودر
1 كوب زيت
1 عصير برتقال
2 كوب سكر
ملعقة صغيرة بشر برتقال

(زبيب،مكسرات،جوز هند) حسب الحاجة

الطريقة

احضري الدقيق ثم ضعي معه الفانيليا والبيكنج بودر وملعقة صغيرة بشر البرتقال واخلطيهم جيدا.

تضعي عصير البرتقال ومعه السكر وتضربي في الخلاط حتي يذوب السكر تماماً.

ضعي العصير بعد الخفق بالتدريج علي الدقيق.

قلبي جيدا (مش شرط بمضرب كهربائي) ثم اخيرا ضعي الزيت.

صينية ادهنيها بزيت ودقيق

يوضع في الفرن لمدة من 30-45 دقيقه، يجب تشغيل الفرن مسبقا وعدم فتح الفرن قبل مرور 30 دقيقة.

ملحوظة
باخد كل العناصر السائلة مع بعض بالخلاط ثم اضيفهم على الدقيق




=



التعديل الأخير تم بواسطة asmicheal ; 24-11-2017 الساعة 06:43 PM
asmicheal غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 13-12-2017, 09:36 PM   #537
asmicheal
احبك ربى ياقوتى
 
الصورة الرمزية asmicheal
 
تاريخ التسجيل: Jun 2009
الدولة: مصر ام الدنيا - القاهرة
المشاركات: 14,263
انثى
مواضيع المدونة: 11
 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585







عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- تقشرية وتقطعيه شرائح رقيقة يرش بالملح ويرص واقفا فى مصفاة ويغطى بقماش قطن بيضاء وتتركية بالشمس حتى يصفى ماءة ثم يقلى

او
- تقطيعه إلى شرائح توضع في وعاء يحتوي على ماء مغلي، وتُضاف إليه ملعقتين من الملح، ويُترك في الماء المغلي بين خمس وعشر دقائق حتى يتغيّر لون الماء إلى اللون البنيّ
وبعد ذلك يتمّ تصفية شرائح الباذنجان من الماء
وتوضع جانباً لخمس دقائق حتى يتم تصفيتها تماماً.
ثم يقلى

او

- تقشرية وتقطعيه شرائح رقيقة يرش بالملح ويرص واقفا فى مصفاة ويغطى بقماش قطن بيضاء وتتركية بالشمس حتى يصفى ماءة
يغمس بالدقيق من الناحيتين
ثم يقلى


ملحوظة يمكن اضافة فيجيتار للدقيق ويغمس بها الباذنجان ثم يقلى

او

تقشرية وتقطعيه شرائح رقيقة يرش بالملح ويرص واقفا فى مصفاة ويغطى بقماش قطن بيضاء وتتركية بالشمس حتى يصفى ماءة
يغمس من الناحيتين فى بيضتين مربوبين
ثم الخلطة التالية
كوب من البقسماط.
نصف ملعقة صغيرة من الملح.
ملعقة صغيرة من البابريكا الحلوة. (شطة حلوة )
ربع ملعقة صغيرة من ثوم البودرة.
نصف ملعقة صغيرة من الأوريجانو (بهار زعتر برى )





=



=

التعديل الأخير تم بواسطة asmicheal ; 13-12-2017 الساعة 09:40 PM
asmicheal غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 14-12-2017, 12:03 AM   #538
كلدانية
مشرف
 
الصورة الرمزية كلدانية
 
تاريخ التسجيل: Nov 2010
المشاركات: 44,677
انثى
 نقاط التقييم 35287922 نقاط التقييم 35287922 نقاط التقييم 35287922 نقاط التقييم 35287922 نقاط التقييم 35287922 نقاط التقييم 35287922 نقاط التقييم 35287922 نقاط التقييم 35287922 نقاط التقييم 35287922 نقاط التقييم 35287922 نقاط التقييم 35287922
يسلمو ايديك asmicheal للموضوع الجميل
كلدانية متصل الآن   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 01-02-2018, 02:35 PM   #539
asmicheal
احبك ربى ياقوتى
 
الصورة الرمزية asmicheal
 
تاريخ التسجيل: Jun 2009
الدولة: مصر ام الدنيا - القاهرة
المشاركات: 14,263
انثى
مواضيع المدونة: 11
 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585





كلكم طبعا عارفينها ومليانه حديد
بس عاوزة اقول لكم على تريكاتى الخاصة فيها بتطلع مذهلة
السبانخ
كيلو سبانخ
نصف كيلو لحم مفروم او قطع (انا بفضل المفروم )
بصلة كبيرة
عصير 6 حبات طماطم
حزمة كسبرة خضراء
نصف حزمة شبت
ملعقة صغيرة ثوم مفرى
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة
2ملعقة سمنة
ملعقة ارز
الطريقة
- تحمرى البصلة المفرية حتى تصفر تضعى اللحم وتقلبى حتى يشرب مائه
- تضيفى عصير 6 حبات الطماطم وتتركية يتسبك
- تغسلى السبانخ والكسبرة والشبت وتقطعيهم عرضيا قد عقلة صباع او اصغر قليلا
- تضعى السبانخ على اللحم المسبك وخلى بالك السبانخ بتنزل مياه
- تحضرى تقلية الثوم بملعقة السمنه وملعقة الثوم مع ملعقة ارز مع ملعقة كزبرة ناشفة وتقلبى حتى يصفر الثوم
- تضعى التقلية على السبانخ وتهدائى النار وتتركيها تستوى حوالى 20 دقيقة
- تعملى معاها ارز مفلفل وتدعى لى





=
asmicheal غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 05-03-2018, 08:55 PM   #540
asmicheal
احبك ربى ياقوتى
 
الصورة الرمزية asmicheal
 
تاريخ التسجيل: Jun 2009
الدولة: مصر ام الدنيا - القاهرة
المشاركات: 14,263
انثى
مواضيع المدونة: 11
 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585 نقاط التقييم 1241585






انواع مبتكرة من البطاطس
احلى من بطاطس كنتاكى
============
- تقشرى البطاطس او البطاطا كما يسموها اخواتنا فى الدول العربيه عادى وتقطعيها صوابع عادى وتغسليها وعليها رشه ملح .. وتسخنى الطاسه بالزيت عادى جدا وتحطى البطاطس يدوب دقيقيتن وتطفى النار وتسيبها فى الطاسه هنا التكه

وبعد ساعه او لما تخلصى اللى وراكى اقليها تانى لحد ما يحمر لونها

وهتطللع تحفه ومش هتشرب زيت نهائى وهتكون دهبيه اللون وجميله

---------------------------

بطاطس مشويه
===========

المقادير:
أربع حبات بطاطس
ربع قالب زبدة ( توجد زبدة صيامى فيرن )
بقدونس مفروم
ملح

طريقة التحضير:

قشري عزيزتي حبات البطاطس و اغرزيها بالشوكة حتى تدخل الحرارة إليها و تنضج جيدا من الداخل و الاّن لفي كل حبة من البطاطس بورق الألومينيوم

ضعي حبات البطاطس في الفرن لمدة ساعة او حتى تنضج تماما

و الاذن عزيزتي قطعي كل حبة الى نصفين ورشي الملح فوقها وضعي قطع صغيرة من الزبدة عليها

رشي البقدونس المفروم فوق حبات البطاطس و قدميها مع طبق سلطة من اختيارك أو مع صلصة لذيذة, برأيك عزيزتي أي صلصة ألذ معها؟ صلصة الكريمة الحامضة أو صلصة الشيدر؟


------------------------
البطاطس المقرمشة بالبابريكا
==============
المقادير

2 ثمرة بطاطس مقشرة ومغسولة ومقطعة أصابع

ملح

نصف ملعقة صغيرة كركم

كوب دقيق

2 ملعقة كبيرة بيكينج بودر

نصف ملعقة كبيرة بابريكا

الطريقة

أخلط الدقيق والبيكينج بودر والبابريكا والكركم والملح مع قليل ماء لتمتزج المقادير (تخن الطحينة )

نضع البطاطس المقطعة في الخليط وتترك نصف ساعة

تحمر البطاطس في زيت ساخن حتى تصبح ذهبية اللون وتقدم

منقولة ومجرباها روعة
-------------------------------------------

بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور
===================
المقادير
كيلو بطاطس مقطع صوابع
ربع كوب دقيق
2معلقة صغيرة نشا
معلقة سكر+ملح +شطة
نصف معلقة صغيرة بيكنج باودر


ثم ننزل بالماية حتي تصبع عجينة قوامها سائل بس مش اووي يعني في قوام الطحينة كدة
عشان يمسك في البطاطس

هنحط البطاطس في هذا الخليط

ضعيهم فى الثلاجة لمدة 45 دقيقة .


هنحمرها في زيت غزير

-----------------------------------

شيبسى بالشطة واليمون كمان بالكاتشاب
================================
شيبسى بطعم الشطة والليمون
4بطاطس مقطعة شيبسى (بمقشرة البطاطس ) او نصف كيلو بطاطس مقطعه شيبسى
لتر ماء
4 ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض
1 ملعقة كبيرة خل
1 ملعقة صغيره ملح
2 ملعقة كبيرة فلفل أحمر


لو حابة بالكاتشاب

4 بطاطس مقطعة شيبسى (بمقشرة البطاطس ) او نصف كيلو بطاطس مقطعه شيبسى
لتر ماء
3 ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض
1 ملعقة كبيرة خل
1 ملعقة صغيره ملح
ربع كوب كاتشاب

الطريقة
. تقطع البطاطس إلى دوائر رقيقة بالمبشرة.

. تنقع دوائر البطاطس في وعاء مع لتر الما ء و عصير الليمون، الملح، الخل والفلفل الأحمر لمدة 20 دقيقة.

. تقلى البطاطس مع بصلة مقطعة لنكهة افضل
في مقلاة عميقة بالزيت الغزير للحصول على لون ذهبي ثم ترفع من الزيت، توضع في طبق وتقدم ساخنة.

منقول ومجرباة روعة

-------------------------------------------

بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
=============
المقادير
ملعقة زيت ذرة
ملعقة زيت زيتون
نصف ملعقة بابريكا
نصف ملعقة فلفل اسود
نصف ملعقة ثوم بودرة
ملعقة كبيرة ملح
5 حبات بطاطس
لو تحبى رشها بشبت طازج مفرى



الطريقة
- تغسل حبات البطاطس وتقشر
- كل حبة تقسم طوليا لنصفين
- كل نصف يقطع 3- 4 اجزاء
- توضع فى حلة بماء يغطيها ويعلوها ب 2 سم فقط على نار متوسطة وتغطى 10 دقائق فقط
- تصفى بمصفاة واسعة القوب
-تترك حتى تهدا حراراتها
- يسخن الفرن حرارة متوسطة 200 درجة
- توضع بصينية وينثر عليها التوابل
- تترك بالفرن من 7- 10 دقائق

حتى يصبح لونها ذهبيا من كل الجهات يمكن تقليبها بملعقة


لو تحبى رشها بشبت طازج مفرى

بالهنا والشفا

--------------------------------
بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
=======================
المقادير
حلقات بطاطس سميكة
بصلة +ملعقة ثوم مفرى صغيرة +ملح وفلفل
بقدونس وشبت
خل



الطريقة

- اقطع البطاطس شرائح سميكه واحطها في ميه وملح عشان تتطرى شويه
- انشلها من الماء بملح
- واجيب بصلة وكام فص ثوم واهرسهم وعليهم فص ليمونه وملح وفلفل وخل وبقدونس وشبت مفروم فى الكبة او التربو براون او الخلاط واغمس شرائح البطاطس فيهم نص ساعه
- وبعدين اشيلهم وهم فيهم التتبيله وارصهم في صينية
- وارش عليهم شوية ميه وادخلهم الفرن نص ساعه بتطلع روووووووووووعه بجد

-------------------------------

ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
المقادير
3 حبة بطاطس
6 فصوص ثوم مهروس
2 معلقة كبيرة زيت
رشة ملح
روز ماري طازج مفروم
طريقة التحضير
يغسل البطاطس، ويقطع مكعبات كبيرة دون تقشير.
يسخن الفرن على درجة حرارة 140 مئوية.
تدهن الصينية بالزيت، وتوضع فيها قطع البطاطس.
تدخل الفرن لمدة من 20 إلى 25 دقيقة.
في الوقت ذاته يوضع قليل من الزيت في مقلاة، ويضاف إليه الثوم، ويقلب حتى يذبل.
يرفع الثوم من على النار، ويتبل بالملح، ويضاف إليه الروز ماري.
يضاف خليط الثوم إلى البطاطس، ويقلب حتى يمتزج.
يوضع في الطبق، ويقدم.
منقول ومجرباه روعة
=






=





=







=


asmicheal غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
إضافة رد


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
للعُزًاب والعازبات , احترس من ذلك الفخ ! Critic ركن الاجتماعيات و الشبابيات 12 23-05-2012 10:42 AM
للشعراء حصريا : ردوا عليا بشعر فى سوق عكاظ لبيع الشعر حصريا asmicheal المنتدى العام 244 22-08-2010 12:51 AM
للبنات حصريا :كولكشن صيف2010 على ذوقى asmicheal asmicheal منتدي الاسرة المسيحية 204 21-07-2010 06:17 PM
حصريا لميرنا ابسوتى asmicheal asmicheal ركن الاجتماعيات و الشبابيات 88 06-04-2010 11:51 AM


الساعة الآن 07:40 PM.



دعم خاص من vBulletin لمنتديات الكنيسة
©2000 - 2018، Jelsoft Enterprises Ltd
جميع حقوق الطبع محفوظة لمنتديات الكنيسة