لكرواسون

+SwEetY KoKeY+

خلينى ارنم !
مشرف سابق
إنضم
1 سبتمبر 2008
المشاركات
28,051
مستوى التفاعل
395
النقاط
0

المكونات:

1كيلو دقيق.
croisanttcm351199284dt2.jpg
15 جم خميرة.
10 جم محسن.
80 جم سكر.
50 جم لبن بودرة.
530 ماء مثلج.
20 جم ملح.
500 جم زبدة على شكل بلوك مبر
د.

45806362zu7.gif
الطريقة:-
يوضع جميع الخليط معاً في الماكينة ما عدا الملح والبلوك الزبدة، ثم يخلط على السرعة الأولى لمدة ثلاث دقائق، ثم يضاف الملح ويخلط لمدة أربع دقائق على السرعة الثانية ثم يطرق خارج الماكينة على الرخامة لمدة عشر دقائق حتى تستريح مع وضع غطاء عليها.

تفرد على الرخامة حتى يسير سمكها 1 سم ثم ينظف الدقيق جيداً من على العجينة ويوضع بلوك الزبدة في منتصف العجينة وتقفل جيداً عليه العجينة وتفرد الزبدة والعجينة معاً حتى يسير سمكها 1سم

ثم تنظف من الدقيق وتطبق على شكل دفتر وتدخل الثلاجة في كيس بلاستيك لمدة ساعتين وتكرر عملية الفرد وتنظيف الدقيق والتطبيق والراحة في الثلاجة لمدة ساعتين لعدد أربع مرات بين كل مرة ومرة ساعتين في الثلاجة.

بعد هذه المراحل تكون عجينة الكرواسون جاهزة للتشكيل تفرد على ارتفاع 1سم وتشكل على شكل مثلث وتلف تكون قاعدة المثلث أسفل وتلف مع مراعاة عدم الضغط عليها.

توضع على صاجات مدهونة زبدة وتدخل إلى غرفة التخمير الموجودة أسفل الفرن حتى تخمر لمدة ساعة.

وبعد التخمير تلمع بالبيض المضروب وتدخل إلى الفرن على حرارة 190 درجة لمدة 30 دقيقة أو يسير لونها ذهبي.

45806362zu7.gif
ملحوظة:
عند عمل الكروسون بالشيكولاته أو كرواسون زعتر يحشى من الداخل قطعة شيكولاته على شكل سيجار وكرواسون الزعتر يحشى زعتر مع زيت زيتون.
115mg3.gif
user23263pic17712206502hh8.jpg
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف سابق
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,816
مستوى التفاعل
2,027
النقاط
113
وصفه حلوه اوى

منتظرين ندوق منك الاول

هههههههههههههههههه

داخله على طمع بقى

 

+SwEetY KoKeY+

خلينى ارنم !
مشرف سابق
إنضم
1 سبتمبر 2008
المشاركات
28,051
مستوى التفاعل
395
النقاط
0
وصفه حلوه اوى

منتظرين ندوق منك الاول

هههههههههههههههههه

داخله على طمع بقى


من عونيا يا كاندى يا حبيبتى هعمل واعزمك
 

الانبا ونس

بنت الانبا ونس
عضو مبارك
إنضم
6 أغسطس 2007
المشاركات
3,185
مستوى التفاعل
32
النقاط
0
شكرا تخلى انا بحب ال مولتو قوى كدا هعملها فى البيت احسن

شكرا موضوعك جميل
 

KOKOMAN

.
مشرف سابق
إنضم
9 سبتمبر 2007
المشاركات
122,437
مستوى التفاعل
414
النقاط
0
الإقامة
ALEX
جوعتينى
مرسىىىىى على الوصفه
ربنا يباركك ويعوض تعب محبتك
 

+SwEetY KoKeY+

خلينى ارنم !
مشرف سابق
إنضم
1 سبتمبر 2008
المشاركات
28,051
مستوى التفاعل
395
النقاط
0
شكرا تخلى انا بحب ال مولتو قوى كدا هعملها فى البيت احسن

شكرا موضوعك جميل

اتصدقى انا كمان بحبه وكنت بفكر اعملها
ميرسى على المرور الجميل نورتينى​
 

+SwEetY KoKeY+

خلينى ارنم !
مشرف سابق
إنضم
1 سبتمبر 2008
المشاركات
28,051
مستوى التفاعل
395
النقاط
0
جوعتينى
مرسىىىىى على الوصفه
ربنا يباركك ويعوض تعب محبتك

اتفضل كل يا كوكو هههههههههههههههههههههه
ميرسى لمشاركتك الجميله​
 

kalimooo

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
23 يونيو 2008
المشاركات
143,884
مستوى التفاعل
1,788
النقاط
113
الإقامة
LEBANON
الوصفة المنتظرة
بحب كتيررررررررررر الكرواسون اخت swety koky girl
مشكورة
ربنا يباركك
سلام المسيح
 

+SwEetY KoKeY+

خلينى ارنم !
مشرف سابق
إنضم
1 سبتمبر 2008
المشاركات
28,051
مستوى التفاعل
395
النقاط
0
الوصفة المنتظرة
بحب كتيررررررررررر الكرواسون اخت swety koky girl
مشكورة
ربنا يباركك
سلام المسيح

كويس بجدانها عجبتك يارب تطلع سهله وتعملها بس ابقا قولى النتيجه
ميرسى لمرورك وتشجيعك الجميل
 

اني بل

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
17 يوليو 2007
المشاركات
36,107
مستوى التفاعل
1,338
النقاط
0
احب الكرواسون بانواعه ، وربنا يباركك
 
أعلى