موسوعة البهارات بالصور
ديه موسوعه هامه جدا ولااعتقد ان فيه اى وحده بتدخل المطبخ مش هتحتاج لها وانا عارف ان موضيعى اغلبه مهمه وتعمل عبء على المشرفه لان هى معندهش غير سامى هتثبت كل مواضيعه ولكن انا عندى اقتراح ممكن تعملى رابط وتجمعى فيه كل موضعى المهمه ونثبت هذا الرابط وهذا اقتراح ويكتب عليه الموسوعات المهمه للمطبخ او لست البيت
واتمنا ان الموضوع يفيد اكبر عدد من الاعضاء لمعرفتهم عن النوع وشكله

اشتهر العرب من قديم الزمان بإستعمال البهارات في طبخاتهم , فهي تعطي ألوان طبيعية ونكهات ذات مذاق مميز محببة تساعد علي فتح الشهية والتداوي في بعض الأحيان .
لكل نوع من الأطعمة بهارات خاصة تضفي عليه مذاق مميزا , تفضل الشعوب العربية البهارات ذات الرائحة الطيبة , أما بلدان شرق أسيا يفضلون البهارات ذات الرائحة القوية والحارة والأعشاب البحرية لما لها من فوائد طبية عديدة . وفي الغرب يقل استخدام البهارات في طعامهم وينحصر استخدامها علي عدد قليل من البهارات في بعض الأطعمة.
علماء التغذية يشجعون علي استخدام البهارات بكميات مقننة وخاصة البهارات الحارة لما لها من فوائد عديدة لجسم الإنسان لتزيد من تفعيل أنزيمات الهضم , وخلوها من السعرات الحرارية العالية .
أوراقها صغيرة خيطية الشكل كالأشواك لونها أخضر زيتوني .
وهى نبات عشبي يحوي مكونات عطرية عديدة .
أنواعها وأشكالها بأسمائها المختلفة
********************************
القرفة - الدارسين - CINNAMON


القرنفل - مسمار - الزر - كبش القرنفل - CLOVES


الفلفل الاحمر الحار - CHILLEPEPPER


الكركم - العقدة الصفراء - عصفر - الخرقوم - هرد - CURCUMA - TURMERIC


جوزة الطيب - NUTMEG



الزنجبيل - جنجر - جنزليل - أفنشنال - سكين جبير - GINGER

تــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــبع