نقطع حوالى 3 بصلات كبيره شرائح رفيعه وكذلم نقطع حوالى 5 فلفلات حجمهم متوسط لشرائح نفس شكل البصل
وكمان نقطع اربع طماطم قطع صغيره
فى حله متوسطه نحط زيت حوالى كوب حتى يغلى بعد كده نضيف البصل وبعد تقليبه لمده 8 دقايق نحط الفلفل وبعد 5 دقايق نحط الطماطم ونتركهم يتسبكوا شويه يغلوا يعنى
فى نفس الوقت بنكون قطعنا الفراخ قطع صغيره طبعا وهى نيه يعنى من غير سلق ولا اى حاجه
وبتكون طبعا مخليه من اى عضم
***** لما البصل والفلفل والطماطم يبداو يستوى نضع كميه الفراخ عليهم مع نص كوب ماء
وطبعا مش هوصيكم بالبهارات
ملح--فلفل اسمر--كمون--- قرفه مهمه اوى معلقه كبيره---ولالالالالالالالالالازم معلقتين كبار كاري
نقلب الخليط كله لحد اما الشاورما تستوى كويس
طريقه الرز انا مش عارفه هتعملوا مقدار اد ايه بس لو كان 4 اكواب رز مثلا
انتى اطبخيهم عادى مع اضافه حاجه بسيطه
طبعا لما الشاورما بتستوى بيكون لها صوص الصوص دا بناخدوا ونحطه فى الماء المضاف للرز
يعنى لو الصوص دا كبايه مثلا بنضيف 3 اكواب ماء +كوب الصوص لل4 اكواب رز
وانا مثلا بكون نقعه الرز فى ماء سخن وبعدين اغلى الماء بتاعه واضيفله 3 ملاعق كارى +ملعقه صغيره ملح لما الماء يغلى اضيف الرز واسيبه لحد اما يستوى طريقه عمل الخبز
نقطه حوالى 3 ارغفه خبز ونضع فى صنيه ملعقتين زيت لحد اما يسخن الزيت نضع الخبزالمقطع لقطع صغيره ونضع عليه حبة بهارات وعشان طعمه يبقى خطير ممكن تحطى عليه معلقتين صوص من الشاورما
ونفضل نقلبه لحد اما ينشف ويبقى مقرمش
اخيرا نعمل الطحينه طبعا الطحينه كلنا عارفينها طحينه وماء وخل ولمون وبهارات وزيت زتون وتوم وبنقلبهم على بعض لحد اما يدينا القوام الى عايزينه
اخيرا طريقه التقييم
انا بقدمها فى طاجن فخار كلنا طبعا عارفينه
اول حاجه ندهن الطاجن بالطحينه
بعد كده نحط طبقه من الخبز
ثم طبقه من الرز وفوقيها طبقه من الشاورما
بعد كده نعيد الطبقات تانى يعنى
طحينه --خبز--رز--شاورما
ممكن نجمل الطاجن بالطحينه حبه بقدونس
صدور دجاج فيليه مقطعه شرائح ( تقريبا 4 صدور ) نص كوب ليمون نص كوب زيت زيتون ملح + ربع ملعقه صغيرة فلفل اسود + نص ملعقه صغيرةكمون + نص ملعقه صغيرةبابريكا +ربع ملعقه صغيرةقرفه مطحونه+نص ملعقه صغيرة بودرة ثوم بصله مطحونه ناعم خبز مصنوع بالبيت أو جاهز ثوميه أو مايونيز ومقاديرها : 2 بياض بيض + عصير ليمونه+ غطاء خل ابيض +ملح + ملعقه صغيرة ثوم مطحون
مخلل خيار بصله شرائح وطماطم وبقدونس وسماق
الطريقه : ننقع الدجاج بمقادير الخلطه ليله كامله
ثم نحضر الصاج ونضع قليل زيت زيتون ونضع الخلطه بالدجاج على نار عاليه
ونقلبها ونتركها حتى تجف تماما ويبدأ الدجاج ياخذ لون الشوي وبكذا تكون استوت
نحضر العجين 1 كأس ونص دقيق كويتي 1 ملعقه صغيرة بكم بودر ملح 2ملعقه كبيرة زيت عافيه ماء تقريبا اقل من 3 ارباع الكوب ويكون دافئ نعجنهم باليد كويس ثم نتركها ترتاح ثم نقطعها إلى 8 قطع ونرشها بالدقيق
ونتركها ربع ساعه أو اكثر ثم نفردها رقيقه
ونكون مسخنين صاج تيفال ونضع العجين ونلاحظ انه ينتفخ
ثم نقلبها على الجهه الثانيه
وهكذا وكل ماخلصنا وحده نمسح الصاج ونحط الثانيه
ولازم نغطيها بمنشفه بعد الانتهاء من كل وحده
الثوميه نخلطها بالخلاط ثم نصب الزيت واذا كانت خفيف هنا طبختها فوق النار ثواني فقط اولا للسلامه علشان بياض البيض ثانيا جات معي خفيفه فلما طبختها ثقلت مثل المايونيز
1/2 كيلو كبد دجاج ( ممكن تستعملي خليط من الكبد و القوانص ) 1/2 1 كوب ارز بسمتي 1 بصله كبيره مقطعه جوانح 1 ملعقه كبيره سمن+ 1 ملعقة كبيره زيت ملح و فلفل اسود و بهارات و قرفه ناعمه لوز و صنوبر للتجميل ( او حسب الرغبه) ماء لنضج الرز
الطريقه
نحمر اللوز في السمن و الزيت ثم ينشل و يترك جانبا للزينه نضع البصل مكان اللوز المحمر
و نقلب حتي يبدأ يذبل قليلا
ثم نضع الكبد ( طبعا بعد غسلها جيدااااااا و تقطيعها الي اجزاء متوسطة الحجم ) ثم الملح و الفلفل الاسود و البهارات و القرفه
و نقلب و نهدي النار علي الاخر حتي تنضج الكبد ( هتنزل الكبد سائل ثم تمتصها ) و دي بعد نضج الكبد
ناخذ نصف كمية الكبد و تترك جانبا لزينة الوجه ثم نغسل الرز جيداااااا و نضعه مع باقي الكبد
يقلب الخليط
ثم نضع الماء ( كمية الماء تناسب كمية الرز تقريبا 3 كوب ماء)
و نعدل الملح
اول ما تغلي الميه تهدي النار و تغطي القدر و يترك علي نار هادئه حتي ينضج الارز
ثم يقلب في طبق التقديم و يزين بالكبد اللي اخذناها اولا و اللوز المحمر