فتة الشاورما + كام طبق لذيذ جدااااااااااا

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


فتة الشاورما +كام طبق لذيذ جداااااااااااااااااااا


:download:


11.jpg



فتة الشاورما
اولا المقادير
هى مشهتكون بالظبط بس اى ست بيت هتعرف ايه الكميه المناسبه لاسرتها
فرختين
رز
بصل
طماطم
طحينه
فلفل اخضر
خبز
اولا طريقه الشاورما

نقطع حوالى 3 بصلات كبيره شرائح رفيعه وكذلم نقطع حوالى 5 فلفلات حجمهم متوسط لشرائح نفس شكل البصل
وكمان نقطع اربع طماطم قطع صغيره
فى حله متوسطه نحط زيت حوالى كوب حتى يغلى بعد كده نضيف البصل وبعد تقليبه لمده 8 دقايق نحط الفلفل وبعد 5 دقايق نحط الطماطم ونتركهم يتسبكوا شويه يغلوا يعنى
فى نفس الوقت بنكون قطعنا الفراخ قطع صغيره طبعا وهى نيه يعنى من غير سلق ولا اى حاجه
وبتكون طبعا مخليه من اى عضم
***** لما البصل والفلفل والطماطم يبداو يستوى نضع كميه الفراخ عليهم مع نص كوب ماء
وطبعا مش هوصيكم بالبهارات
ملح--فلفل اسمر--كمون--- قرفه مهمه اوى معلقه كبيره---ولالالالالالالالالالازم معلقتين كبار كاري
نقلب الخليط كله لحد اما الشاورما تستوى كويس

طريقه الرز
انا مش عارفه هتعملوا مقدار اد ايه بس لو كان 4 اكواب رز مثلا
انتى اطبخيهم عادى مع اضافه حاجه بسيطه
طبعا لما الشاورما بتستوى بيكون لها صوص الصوص دا بناخدوا ونحطه فى الماء المضاف للرز
يعنى لو الصوص دا كبايه مثلا بنضيف 3 اكواب ماء +كوب الصوص لل4 اكواب رز
وانا مثلا بكون نقعه الرز فى ماء سخن وبعدين اغلى الماء بتاعه واضيفله 3 ملاعق كارى +ملعقه صغيره ملح لما الماء يغلى اضيف الرز واسيبه لحد اما يستوى
طريقه عمل الخبز

نقطه حوالى 3 ارغفه خبز ونضع فى صنيه ملعقتين زيت لحد اما يسخن الزيت نضع الخبزالمقطع لقطع صغيره ونضع عليه حبة بهارات وعشان طعمه يبقى خطير ممكن تحطى عليه معلقتين صوص من الشاورما
ونفضل نقلبه لحد اما ينشف ويبقى مقرمش

اخيرا نعمل الطحينه
طبعا الطحينه كلنا عارفينها طحينه وماء وخل ولمون وبهارات وزيت زتون وتوم وبنقلبهم على بعض لحد اما يدينا القوام الى عايزينه

اخيرا طريقه التقييم

انا بقدمها فى طاجن فخار كلنا طبعا عارفينه
اول حاجه ندهن الطاجن بالطحينه
بعد كده نحط طبقه من الخبز
ثم طبقه من الرز وفوقيها طبقه من الشاورما
بعد كده نعيد الطبقات تانى يعنى
طحينه --خبز--رز--شاورما
ممكن نجمل الطاجن بالطحينه حبه بقدونس






 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
بقول بالمرة يعنى

شااااااااااااااااورما دجاج خياااااااال





المقادير :

صدور دجاج فيليه مقطعه شرائح ( تقريبا 4 صدور )
نص كوب ليمون
نص كوب زيت زيتون
ملح + ربع ملعقه صغيرة فلفل اسود + نص ملعقه صغيرةكمون + نص ملعقه صغيرةبابريكا +ربع ملعقه صغيرةقرفه مطحونه+نص ملعقه صغيرة بودرة ثوم
بصله مطحونه ناعم
خبز مصنوع بالبيت أو جاهز
ثوميه أو مايونيز
ومقاديرها :
2 بياض بيض + عصير ليمونه+ غطاء خل ابيض +ملح + ملعقه صغيرة ثوم مطحون

مخلل خيار
بصله شرائح وطماطم وبقدونس وسماق


الطريقه :
ننقع الدجاج بمقادير الخلطه ليله كامله




ثم نحضر الصاج
ونضع قليل زيت زيتون
ونضع الخلطه بالدجاج على نار عاليه




ونقلبها ونتركها حتى تجف تماما
ويبدأ الدجاج ياخذ لون الشوي
وبكذا تكون استوت




نحضر العجين
1 كأس ونص دقيق كويتي
1 ملعقه صغيرة بكم بودر
ملح
2ملعقه كبيرة زيت عافيه
ماء تقريبا اقل من 3 ارباع الكوب ويكون دافئ
نعجنهم باليد كويس
ثم نتركها ترتاح
ثم نقطعها إلى 8 قطع ونرشها بالدقيق





ونتركها ربع ساعه
أو اكثر
ثم نفردها رقيقه





ونكون مسخنين صاج تيفال
ونضع العجين ونلاحظ انه ينتفخ



ثم نقلبها على الجهه الثانيه




وهكذا
وكل ماخلصنا وحده نمسح الصاج ونحط الثانيه

ولازم نغطيها بمنشفه بعد الانتهاء من كل وحده





الثوميه
نخلطها بالخلاط ثم نصب الزيت واذا كانت خفيف هنا طبختها فوق النار ثواني فقط
اولا للسلامه علشان بياض البيض
ثانيا جات معي خفيفه فلما طبختها ثقلت مثل المايونيز

نخلط البصل والطماطم والبقدونس والسماق مع بعض

نحضر الخبزثم نضع الثوميه





ثم الدجاج



ثم قليل من خلطه البصل بالسماق ثم مخلل الخيار



ويلف السندويش



ثم يلف بالقصدير لحين اكله

ويقدم مع البطاطس المقليه






 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


يعنى لو تحبوا


275_1176877220.gif
الأرز بالخلطه




2_1148858089.gif
الأرز بالخلطه يمييييييي
2_1148858089.gif




المقادير

1/2 كيلو كبد دجاج ( ممكن تستعملي خليط من الكبد و القوانص )
1/2 1 كوب ارز بسمتي
1 بصله كبيره مقطعه جوانح
1 ملعقه كبيره سمن+ 1 ملعقة كبيره زيت
ملح و فلفل اسود و بهارات و قرفه ناعمه
لوز و صنوبر للتجميل ( او حسب الرغبه)
ماء لنضج الرز

الطريقه

نحمر اللوز في السمن و الزيت ثم ينشل و يترك جانبا للزينه
نضع البصل مكان اللوز المحمر



و نقلب حتي يبدأ يذبل قليلا



ثم نضع الكبد ( طبعا بعد غسلها جيدااااااا و تقطيعها الي اجزاء متوسطة الحجم )
ثم الملح و الفلفل الاسود و البهارات و القرفه



و نقلب و نهدي النار علي الاخر حتي تنضج الكبد ( هتنزل الكبد سائل ثم تمتصها )
و دي بعد نضج الكبد



ناخذ نصف كمية الكبد و تترك جانبا لزينة الوجه
ثم نغسل الرز جيداااااا و نضعه مع باقي الكبد



يقلب الخليط




ثم نضع الماء ( كمية الماء تناسب كمية الرز تقريبا 3 كوب ماء)

و نعدل الملح






اول ما تغلي الميه تهدي النار و تغطي القدر
و يترك علي نار هادئه حتي ينضج الارز




ثم يقلب في طبق التقديم
و يزين بالكبد اللي اخذناها اولا و اللوز المحمر



و دي الصور النهائيه للطبق












جداااااااااا لذيييييييذ




 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


طيب والحلو

:download:

اية رايكم


:download:


بنحتاج برتقالة مقطعة ارباع

اناناس مقطع ارباع

موز مقطع حلقات

فراولة مقطعة بشكل طولي

حبات عنب

اي عصير بتحبيه

انا استخدمت عصير الفواكه

ملعقتين كبيرتين ايس كريم

ملعقة كبيرة كريمة

بتجيبي كاسة شكلها حلو وبتضعي فيها الفواكه بحيث انهم يكونوا مخلوطين
بتصبي لغاية منتصف الكأس من عصير الفواكه

ثم تضعي الايس كريم وفوقها طبقة الكريمة وبتزينيها بشوية فواكه

تقدم مباشرة

بتمنى انها تنال اعجابكم

بترككم مع الصور

19233_1265393671.jpg


19233_1265393720.jpg


19233_1265393769.jpg



:download:


من قرائاتى على النت
 

طحبوش

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
2 ديسمبر 2009
المشاركات
4,546
مستوى التفاعل
19
النقاط
0
الإقامة
SOME WHERE
دماااااااااااااااااااااااار دمرتيني يا اسميشال

اكل رووووووووووووووعة
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
دماااااااااااااااااااااااار دمرتيني يا اسميشال

اكل رووووووووووووووعة


:download:


كلبوظ الغالى هنا

دة فية اشاعة ان روك خطفك
علشان كدة
مش قادر تنزل نشرتك الاستثنائية ولا الاعتيادية

الف سلامة
يا كلبوظ


هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


الــــكـــــبــــــة الـــشّــــامـــيــــــة خمس انواع خطوة بخطوة وبالصور

:download:

من قرائاتى على النت

:download:


72002_1265226819.gif





الكبة لها نواع كتيرة بتتجاوز 150 نوع

وهي مشهورة بمنطقة بسوريا تسمى حلب

الكبة المقلية طبعا الكل عارفها
والكبة المشوية
rose.gif

الكبة اللبنية
rose.gif

الكبة المبرومة
rose.gif

الكبة على السيخ
rose.gif




رح ابداااا اليوم بعجينة الكبة الخارجية وهي رح نعتمدها بكل الانواع

72002_1265222197.gif



ملاحظة: اللحمة الهبرا هي لحمة ما فيها دهن ابدا وهي سر نجاح الكبة وعدم تفككها وخصوصا بالقلي .........لاحظو لونها بالصورة


72002_1265222243.jpg



بالنسبة للبرغل الاحسن انويكون ناعم عشان لاياخذ كتير طحن
يغسل ولا ينقع

اطحني البرغل بماكينة الكبة على انعم شفرة

72002_1265222451.jpg



72002_1265222506.jpg



اطحني بالمرة الثانية اللحمة والبرغل والبصل معا

وارجعي مرة تانية اطحنيهم عشان ينعموا منيح

وهيك رح تكون العجينة


72002_1265222818.jpg


الان بللي يديك بالماء واعجني واضيفي الملح والفلفل وفي ناس بتضيف النعنع الناشف


((ملاحظة: العجينة رح تاخد كمية من الماء لان البرغل بيشرب الماء كل ما حسيتي العجينة ناشفة وانتي بتعجني بللي يديك مرة اخرى بالماء))

وهيك بتكون العجينة جاهزة لتشكيل الكبة بانواعها



:download:​
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

الكبة المقلية




72002_1265263042.gif




اول شي منقلي البصل بشوية زيت....
72002_1265263267.jpg


بعدين منضيف اللحمة ونقليها مظبوط وبنحطلها الملح والفلفل والبهارات وكمان حطيت جوز مفروم ممكن تستبدليه بالجوز


72002_1265263316.jpg


وخليها لتبرد مشان نحشي فيها الكبة

rose.gif
rose.gif
rose.gif
rose.gif



طريقة الحشي :

جيبي قطعة من عجينة الكبة خليها متل الكورة فرغي وسطها باصبعك وخليها رقيقة ,,,,,,,,,,,,انا بستعمل ماكينة الكبة لانها اسرع

بتكون معها قطعة خاصة للكبة المقلية ...


72002_1265263404.jpg



سكريها من تحت وحطي بداخلها اللحمة المفرومة


72002_1265263632.jpg


لملمي اطرافها .... شوي شوي وسكريها لتاخذ شكل الكبة

72002_1265263775.jpg



يمكن يطلع بالحبة تشققات .....امسحيها بقليل من النشا المذوب بالماء

كمان بيمسكها مشان ما تفرط بالقلي ..(وهاد سر من اسرار الكبة )

72002_1265263841.jpg




وهون بعد التشكيل .............وممكن تعمليها وتحطيها بالفريزة لوقت القلي

72002_1265263775.jpg


واقليها بالزيت .....


72002_1265263947.jpg



وهي الصورة من جوا لاحظو سماكتها كل ما كانت ارق كل ماكانت احلى

72002_1265264031.jpg



وهي طريقة الكبة المقلية ,,,,,,,,,,,,,بالتفصيل الممل

 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
الكبة المشوية




72002_1265220963.gif



بالنسبة للحمة هي تقليها مع البصل والبهارات (كمية قليلةيعني كل كيلو دهنة وشحمة ربع كيلو لحمة)


وفي هذه الصورة الدهنة الى اليمين والشحمة على اليسار


72002_1265348758.jpg



الخلطة المشوية هيك بيكون شكلها.....ممكن تضيفيلها حب الرمان الحامض
72002_1265349676.jpg


((توضع الدهنة والشحمة نيئة))


طريقة التشكيل
rose.gif


ناخذ قطعة من عجين الكبة بنعملها دائرة ....بعدين نحنضعها بين طبقتين من النايلون ونضغط عليها بشكل دائري ....عشان تعطينا دائرة
بهذا الشكل

72002_1265349853.jpg


نضع عليها قليل من الحشوة
72002_1265349994.jpg


ونقوم باغلاقها بقطعة تانية
72002_1265350185.jpg

ونضغط على الاطراف لتتماسك مع بعضها



72002_1265350255.jpg

نمسح عليها بقليل من ذرات الماء ((عشان التشققات يلي بالبرغل تروح ))


طريقة الشوي تحضري قطعة حديد وتحطيها على الغاز عشان النار ما تحرق اقراص الكبة حطي فوقه الشبك وصفي الاقراص وقلبيها بهدوء الى ان تنضج

72002_1265350350.jpg


والاطيب اذا بتكون مشوية على الفحم ممممممممممممم مارح تنسوا طعمها



وهون بعد ما استوت

72002_1265350468.jpg


وهي القرص قسمتو عشان تشوفوا الحشوة كيف ناضجة وما أحلاها


 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

وهي القرص قسمتو عشان تشوفوا الحشوة كيف ناضجة وما أحلاها


72002_1265350535.jpg





شو رائيكم بهل النوع
rose.gif
rose.gif
يمكن تستغربوا كثرة الدهنة بس هيك اصولها تنقط دهن
ومع انها دسمة بس رح تاكلي اكثر من 3 اقراص



لانها صغيرة هههههههههههه


ولا في ناس بتعملها ...... بيجي القرص لوحده نص كيلو هههههههههه ....................يعني وجبة وزيادة....



 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,807
مستوى التفاعل
2,019
النقاط
113
ايه يا بنتى الوصفات الجامده دى

شكرااااااااااا يا قمر

دايما مدلعانا

 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
شيـــش كبــاب وشيــش الطــــاووق



المكوناتالكباب

  • 1 كغم واحد من لحم فخذ الضأن، الهبر، المقطّع
  • ملح وفلفل أسود
  • 1 ملعقة صغيرة واحدة من البهار الحلو
  • 1عصير ليمونة واحدة
  • 4 ملاعق كبيرة من زيت الزّيتون
  • 12 بصلة، صغيرة الحجم، مقطّع كلّ منها إلى 4 قطع
  • 1 ملعقة صغيرة واحدة من الكزبرة المطحونة
شيش طاووق
  • 1 كغم واحد من صدور الدّجاج، المخلّية من العظم
  • 10 فصوص من الثوم، مهروسة
  • ملح وفلفل أسود
  • 1 ملعقة صغيرة واحدة من القرفة
  • 1 ملعقة صغيرة واحدة من البهارالحلو
  • 1 ملعقة صغيرة واحدة من الفلفل الحلو المطحون
  • 1 ملعقة صغيرة من بزر الهال المطحون
  • 1عصير ليمونة واحدة
  • ¼ ربع كوب من زيت الزّيتون
  • ½ نصف كوب من اللّبن العادي
  • 1بُشار ليمونة واحدة
  • ½ نصف كوب من الكزبرة المفرومة
طريقة التحضيرطريقة تحضيرالكباب:
  1. يُخلط اللّحم بمكونات التّتبيلة جميعها، وتُترك في الوعاء، مدة لا تقلّ عن 4 ساعات
  2. تُشك قطعً من اللّحم وأخرى من البصل في سيخ، وتُشوى على المشواة، حتّى تنضج
  3. تُقدم للأكل في الحال، مع سلطة البنادورة، و شرائح البصل مع السّمّاق
طريقة تحضير الطاووق:
  1. تُخلط قطع الدّجاج بمكونات التّتبيلة جميعها، وتُترك في الوعاء، مدة لا تقلّ عن 4 ساعات
  2. تُشك قطعً من الدّجاج في سيخ، وتُشوى على المشواة، حتّى تنضج (لا يُشوى أكثر مما يجب)
  3. تُقدم للأكل في الحال، مع صالصة الثوم،أوالفتّوش،أومتبّل الباذنجان، أو أيّة سلطة
 

tenaaaa

عضوة مباركة
عضو مبارك
إنضم
11 أكتوبر 2007
المشاركات
1,362
مستوى التفاعل
12
النقاط
0
وصفات جميلة
شكرا
 

النهيسى

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
27 يوليو 2008
المشاركات
92,327
مستوى التفاعل
3,200
النقاط
113
الإقامة
I love you Jesus


شكرا

على الوصفه


الرائعه

كل سنه وانتم طيبين

 

عادل نسيم

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
30 نوفمبر 2009
المشاركات
3,338
مستوى التفاعل
73
النقاط
0
أختي الوقورة إسميشيل
لكي كل التحية علي المجموعة الخطيرة المنقولة الينا وفي إنتظار العيد علشان أجرب منها وأذوق
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


أصابع الدجاج المقرمشة



11(111).jpg



المقادير

500 جرام صدور دجاج

1 حبة بصلة ,متوسطة مفرومة

2 بيضة ,مخفوقة

1 كوب دقيق

2 ملعقة كبيرة نشاء

2/11 كوب بقسماط

4/1 ملعقة صغيرة بودرة ثوم

1 ملعقة كبيرة مسطردة

4/1 كوب لبن

زيت للقلي,نباتى

ملح و فلفل

الطريقة

1. تقطع صدور
الدجاج الى أصابع طويلة. يخلط الدجاج والبصل والمستردة والثوم والملح

والفلفل واللبن. يترك لمدة 30 دقيقة في وعاء كبير.

2. يخلط الدقيق مع النشاء في وعاء ويوضع البيض المخفوق في وعاء و البقسماط في وعاء آخر.

3. تغمس أصابع
الدجاج في الدقيق ثم في البيض ثم في البقسماط حتى تغطى جيدا.

4. يقدح الزيت وتحمر أصابع
الدجاج حتى يصبح لونها بني ذهبي. تصفي على ورق لامتصاص الزيت الزائد وتقدم فورا

 

KOKOMAN

.
مشرف سابق
إنضم
9 سبتمبر 2007
المشاركات
122,437
مستوى التفاعل
413
النقاط
0
الإقامة
ALEX
ميررررسى على الوصفات
ربنا يبارك حياتك
 
أعلى