اكلات صيــامى هتاكل صوابعك وراهـا

nerooo_jesus

انا من تـــراب
عضو مبارك
إنضم
12 فبراير 2010
المشاركات
2,713
مستوى التفاعل
24
النقاط
0
الإقامة
فى حضن حبيبى يسوع

مكرونه بالصلصه و الزيتون والفلفل و المشروم


اولا : اسلقى المكرونه وبعدين صفيها واشطفيها
ثانيا: اضربى طماطم فى الخلاط وبعدين صفيها كويس
قطعى زيتون اسود قطع صغيره وفلفل قطع صغيره وبصل و مشروم
ثالثا :ضعى حوالى مقدار 4 معالق زيت فى حله
ثم شوحى البصل لحد ما تحسى انه دبل ثم ضعى الفلفل وبعدين الزيتون و المشروم فى الاخر يتشوحوا كلهم مع بعض ضعى ملح حسب الطلب وفلفل أسود علشان يديها طعم ونكهه لكن مش كتير
رابعا : ضعى الصلصله عليهم بعد التشويح وسيبيها تغلى كويس اوى لحد ما تحسى انها تقلت وبعدين تقدميها على المكرونه





بسبوسه صيامى




المقادير :



3 كوب دقيق سمادينا
1 ونص كوب سكر
2 معلقه صغيره بيكنج بورد
4معلقه كبيره زيت
1 ونص كوب عصير برتقال


الطريقه
نضع دقيق السمادينا على السكر على البيكنج بودر ونضيف الزيت ثم عصير برتقال ونضربهم جيدا
وندهن الصينه زيت وتكون الصينيه متوسطه ونضع الخليط ونحطها فى الفرن درجه حرارته متوسطه



الشراب:


2 كوب سكر
1كوب ماء
1 معلقه كبيره عصير ليمون
سلطة القرنبيط

المقادير

ثمرة قرنبيط صغيرة
2 حزمة بقدونس
6 فصوص توم
جزرة صفراء كبيرة
ثمرة فلفل رومى
قليل من الملح
1 ملعقه صغيرة كمون ناعم
1/4 معلقه صغيرة شطة
1 ليمونه
2 معلقة طحينه

الطريقة

تنظف القرنبيطه و تقشر العيدان و تسلق فى ماء مغلى بالملح و الكمون
يصفى القرنبيط من الماء جيدا ثم يهرس
يضاف أليه الملح و الكمون و الشطه و الثوم المدقوق و البقدونس المفرى ( او مقطع قطع صغيره )
اضافة عصير الليمون و بشر الجزرة و بشر الفلفل الرومى
يتم عمل الطحينه و أضافتها للخليط السابق و تقليب الخليط
يغرف فى طبق و يقدم باردا

رز بالبهارات
المجادير:
+ كبايه و نص رز بسماتى
+ 3 معلقه زيت vegetable or canola oil
+ حوالى 50 جرام لوز (مايكونش متحمص و يكون متقطع شرايح رقيقه. عيجولوا عليه إهنه slivered almonds)
+ بصلتين حجم متوسط halved then thinly sliced يعنى يكونوا متقطعين على شكل هلال صغنن و رقيق
+ فصين توم كبار مفرومين
+ حتة جنزبيل ginger طولها حوالى 5سم متقشره و مبشوره
+ معلقة و نص صغيره قرفه (teaspoon)
+ ربع معلقه cardamom (متهيألي ده حبهان مش كده؟)
+ 6 حبات قرنفل 6 whole cloves
+ ربع معلقه شطه لو تحبوا. انا شخصيا مش باحطه لو الاكل لينا احنا بش لأنى مش بحب الشطه.
+ 2 كبايه شوربة خضار (باعملها انا بمكعبات هنا اسمها فيجيتا. او ممكن تستعملوا ميه بس. لو فطارى يجنن بشوربة الفراخ)
+ نص كباية لبن جوزة الهند coconut milk
+ حوالى نص كبايه currants (زى الزبيب بس صغنون اوى و طعمه جميل)
+ كسبره خضرا chopped


الطريجه:


+ الرز يتغسل بميه بارده لغاية ما الميه تنزل منه clear
+ سخنى 2 معلقه زيت على نار متوسطه و حمرى اللوز لغاية لونه ما يتغير (حوالى 3-4 دقايق)
+ شيلي اللوز من الزيت بمعلقه slotted و سيبيه على ورق يمتص الزيت الزياده على جنب
+ حطى معلقة الزيت التالته فى الحله مع بقايا الزيت اللي حمرتي فيه اللوز و لما يسخنوا تانى حطى البصل و على التار سنه و سيبيه 10 دقايق مع التقليب لغاية ما يبقي سوفت و لونه golden
+ وطى النار خالص و حطى التوم و الجنزبيل و القرفه و الcardamom و القرنفل ( و الشطه لو هتستعمليها) و قلبي كل الشغلانه دى دقيقتين كده
هتلاقوا ريحه تخبل طالعه من الحله!!! بموت فيها!!!

+ دلوقت حطى الرز المغسول المتصفى ع الخلطه اللي فى الحله و قلبي على نار متوسطه لغاية ما الرز يختلط بالهيصه اللي فى الحله و يتغطى بيها تمام! حوالي كده 2-3 دقايق

+ حطى الشوربه او الميه و بعدين لبن جوزة الهند و شويه ملح و فلفل و قلبى

+ على النار لغاية ما يبتدى يغلى و بعدين وطى خاااالص....النار مش انتى.... و غطى الحله و سيبيه 10-15 دقيقه لغاية ما يشرب الميه
+ شيلي من ع النار و شيلي الغطاء و حطى الcurrants و غطى تانى لمدة 5 دقايق.
+ شيلي الغطا تانى و حطى الكسبره الخضرا و قلبي بشوكه عشان الرز ما يلزقش فبعضه.
+ لما تيجى تقدميه حطى اللوز ع الوش.

فى الصيام بيبقي رائع مع مسقعه!
و فى الفطار باعمل معاه ضانى cutlets متحيأه بلمون و زيت زتون و توم و كمون...و مشويه او متحمره فشوية زيت صغننين خالص.


كفتة البطاطس

food020.jpg

المكونات:

بطاطس مسلوقة ومقشرة "كيلو تقريبا"
بقسماط
دقيق
ملح وفلفل ابيض

مكونات الحشو:

صنوبر ( يمكن الاستغناء عنة بأي نوع مكسرات او سوداني )
زيت زيتون
بصل
زبيب
بقدونس مفروم
شبت مفروم

الطريقة:

يهرس البطاطس جيداً، ثم يضاف إليه القليل من الملح والفلفل والدقيق، ويخلط.
يحمص الصنوبر او المكسرات بقليل من زيت الزيتون، ويضاف البصل ويقلب.
يضاف الزبيب والقليل من البقدونس والشبت، ويقلب.
يحشى البطاطس بحشو الصنوبر او المكسرات والزبيب، ثم يشكل على شكل أقراص دائرية مفلطحة، وتقلى بالزيت.
يمكن ان تقدم مع خضار سوتيه او مكرونة او ارز .

وهنا وشفا




man_grilling_hamburgers_md_wht11.gif


الخرشوف بالمشروم

1949303928
** المقادير:
350 جرام قلب خرشوف

1 ملعقة صغيرة زيت زيتون

1/2 ثمرة بصل مقطع إلى أجزاء صغيرة

فصان توم مفروم

3 أكواب مشروم ( مقطع إلى شرائح)

1 ملعقة صغيرة ريحان

1/2 ملعقة صغيرة بقدونس مفروم

ملح وفلفل
1 ملعقة صغيرة عصير ليمون
1 ملعقة صغيرة خل
1رغيف شامى محمص ومقطع قطع صغيرة

* الطريقة:
- يسخن زيت الزيتون فى إناء فوق نار متوسطة الحرارة، يشوح البصل والثوم فى زيت الزيتون مع التقليب المستمر لمدة ثلاث دقائق.
- يضاف عش الغراب والتوابل ثم عصير الليمون والخل مع التقليب المستمر.
- يرفع الإناء من فوق النار ثم تضاف لبابة الخبز.
- يصب خليط عش الغراب فوق الخرشوف.
- يوضع الخليط فى صينية بدون تغطية ثم يخبز فى الفرن لمدة نصف ساعة تقريباً.

* تساوى هذه الوجبة= ستة مقادير.

لازانيا بالخضار

دى بقي انا شخصيا احبها اكتر من النوع اللي باللحمه حتى و احنا فاطرين. بس معلش مفيش معايير بالظبط يعنى لانى باطبخها بالبركه.

المقادير
* شرايح لازانيا
* برطمان الpesto اللي عملناه امبارح
* Olive tapenade...(optional). 0
ده بقي زى زتون مفروم. بس مش ضرورى للوصفه و ممكن تحطوا زتون صاحى لو تحبوا.
* صوص مكرونه عادى. كتروا منه و ماتعملهوش تخين اوى...خليه runny شويه.
* Nutmeg و ماحدش يقوللى يعنى ايه بالعربي
* Oregano و برضه ماخابرش يعنى ايه بالعربي
* طماطم متقطعه شرايح

الخضار:
ممكن تستعملوا اى خضار تحبوه: بسله، جزر، broccoli متقطع صغير، فلفل اخضر (متقطع حلقات) ، كوسه متقطعه شرايح، بطاطا (متقطعه شرايح رفيعه)، قرع (يتقطع شرايح رفيعه)، ماشروم (متشوح خفيف فى زيت و توم)، بدنجان (اما مقلي او مدهون بزيت و يتسوى فالفرن شويه قبل ما يتحط فاللازانيا)، سبانخ (تتسقط فمية بتغلى دقيقه و تتشال...تتصفى و ممكن تتفرم او تتحط بورقها صاحى)

انا شخصيا باحب اعملها بالبدنجان و الماشروم و الكوسه و القرع.



الطريقه:
+ شوية من الصلصه تتحط فى قعر الصينيه و فوقيها شريحة لازانيا
+ تتدهن شريحة اللازانيا بشوية pesto
+ حطى نوع من انواع الخضار اللي هتستعمليها و رشي شوية Nutmeg و اوريجانو. او ممكن فلفل اسود و اوريجانو.
+ شريحه تانى لازانيا و تتدهن بالزتون المفروم لو هتستعمليه... اوتتدهن بستو تانى.
+ نوع خضار آخر و هكذا لغاية ما آخر طبقه تكون شريحة لازانيا.
+ لو هتستعملى القرع او بطاطا حطى مع الطبقه دى شوية صلصه.
+ الطبقه الأخيره حطى عليها حلة الصوص كلها :) . فوق الصلصه وزعى شرايح الطماطم و رشي عليهم فلفل اسود.
+ لو تحبى ممكن تحطى ورقة بازيل فوق كل طماطمايه. بس لازم تحطى زيت زتون فوق البازيل.

تتخبز فى الفرن على حوالى 200 درجه لمدة نص ساعه تقريبا.

دى لما باعملها فى الفطار باحط شرايح نوع من اللحوم المحفوظه اسمه prosciutto او قطع bacon مع الماشروم. ممكن كمان فى الفطار يتحط جبنه Romano or Pecorino or Parmesan .
الجبنه البارمزان احلى لو تقدرى تجيبيها بلوك و تقطعى منها بمبشره البطاطس شرايح رقيقه...بتكون احلى من المبشوره جاهز
.

بالهنا و الشفا
10FEE3%7E1106.GIF

سلطة برغل

مقادير

برغل مسلوق
بقدونس
نعناع اخضر
فلفل اخضر (capsicum)
فسدق
عصير ليمونه
قشر ليمونه مبشور
فص توم مفروم
زيت زتون
شوية كمون صغننه خالص على طرف معلقه

الطريقه:

+ الفلفل الاخضر يتقسم نصفين و شيلى البذر.
+ يتحط فى الفرن (حوالى 200 درجه) لغاية ما تلاقى القشره (skin) بدأت تسود و تتقشر من اطراف الفلفله.
+ شيليه من الفرن و حطيه فى كيس بلاستيك و سيبيبه يبرد فى الكيس البلاستيك.
+ لما يبرد شيلى القشره من عليه.
+ فى صحن غويط حطى البرغل و البقدونس و ورق النعناع و الفسدق المكسر و الفلفل و التوم
+ ضيفى عصير الليمونه و زيت الزتون و الكمون و قشر الليمونه

ممكن بدل البرغل تستخدمى حمص شام.
كمية النعناع حسب ما تحبي الطعم


كيكة شوكولا صيامى

المقادير


1- الكيك



½ 1 كوب دقيق
3 ملعقة كبيرة كاكاو (أختياري)
1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا
ملح
1 كوب سكر
½ كوب زيت ذره
1 كوب ماء بارد
2 ملعقة صغيرة ڨانيليا
2 ملعقة صغيرة حبهان مطحون

2- للتزيين

مربى (أي نوع)
فراولة أو كريز طازج
سكر بودرة
شربات (قطر) (كوب ونص ماء+كوب ونص سكر + نص ليمونه ونتركهم يغلو قليلا)

الطريقة

- تٌخلط كل المكونات في وعاء عميق و يتم خفقها بالمضرب السلك الكهربائي حتى تتجانس كل المكونات و تتداخل.
- يُصب من خليط الكيك في قوالب صغيرة مدهونة بقليل من الزيت و مرشوشة بالدقيق لمنع التصاق الكيك .
- تُخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 15-20 دقيقة .
- تُخلط المربى بالفاكهة الطازجة و تُحشى بها الكيك بعد تقطيعها نصفين.
- يُزين بالفاكهة الطازجة .




شوربة خضار


المقادير:

1- بصلة مقطعة صغيرا
2- ملعقة صغيرة صلصة جاهزة
3- كيلو خضار مشكل مقطع مكعبات (بطاطس - جزر - بسلة - كوسة ويمكن الاضافة حسب الرغبة )
4- ملح - فلفل اسمر


الطريقة:

-نضع مقدار مناسب من الماء فى اناء على النار ثم نضع علية البصلة والملح والفلفل و الصلصة
-ننتظر حتى يغلى ثم نضيف الخضار و ننتظر حتى ينضج
عند التقديم يضاف قطرات من عصير الليمون لمن يرغب
ويمكن ان يقدم مع ارز بالشعرية او سلطة خضراء كما ترغبون
.

شوربة الأرز والفطر



b0612905753.jpg



المقادير::​



1* كوب أرز.

٢ ملعقة كبيرة زيت أو زبدة

٢ فص كبير ثوم، مهروس

٢ عود بصل أخضر، شرائح

12 قطعة عيش الغراب ( ماشروم )

4 كوب مرق خضروات

¼ ملعقة صغيرة فلفل أسود

١* ملعقة صغيرة ملح

٢ ملعقة كبيرة بقدونس ، مفروم


الطريقة:

يتم غسل الأرز جيدا، ثم ينقع في ماء مملح من ٢۰-٢٥ دقيقة

2- يسخن الزيت في وعاء متوسط، ثم يضاف الثوم والبصل، يوضع على نار متوسطة الى ان يصبح ذهبي اللون.

3- يضاف عيش الغراب ، ثم يقلب لمدة دقيقة.

4- يضاف الأرز، المرق، الفلفل، الملح، و يترك الخليط يغلي.

5- خففي النار، اتركي القدر على النار بدون تغطية ١۰-١٥ دقيقة الى أن ينضج الأرز.

6- يوزع البقدونس على الشوربة وتقدم ساخنة




و بالهنا و الشفا
اكلة هتاكل صوابعك وراها

البصـــــــــــــــــــــــارة​



cont_4_291_1.jpg

انا عارف ان في ناس بتحب البصارة و في ناس مبتحبهاش بس لازم نرضي كل الازواق و يارب تعجبكم


المقادير

2* * * *كوب فول مدشوش (جاف بدون قشر)
6* * * * كوب ماء
1* * * * بصل متوسط مقطع
½* * * * كوب كرفس مقطع
2* * * * *فص ثوم
1* * * * *ملعقة كبيرة كزبرة خضراء مفرومة
1* * * * * ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
1* * * * *ملعقة صغيرة نعناع جاف أو ¼* كوب نعناع طازج
* * * * * * ملح وفلفل
1* * * * * ملعقة كبيرة زيت نباتي
½* * * * *كوب بصل* مقطع كعيدان الكبريت (جوانح)



الطريقة

- يُغسل الفول (يمكن نقعه لمدة 8 ساعات أو يمكن غليه في ماء لمدة 7 دقائق ثم يشطف بماء بارد).
- يُضاف الماء إلى الفول وباقي المحتويات ما عدا ملعقة كبيرة من الزيت والبصل.
- يُترك الخليط على نار هادئة لمدة ساعتين تقريباً بدون تقليب، ويُمكن إضافة مزيد من السائل إذا احتاج الأمر.
- يُرفع الزَّبد (الريم) الظاهر على السطح كلما تطلب ذلك.
- عندما تنضج جميع المحتويات تصفى (تهرس) بمصفاة يدوية أو عن طريق خلاط كهربائي. ثم تعاد إلى نار متوسطة مرة أخرى مع التقليب هذه المرة حتى يغلظ قوام الخليط.
- تُقدم البصارة دافئة أو باردة بعد صبها في أطباق.
- للتزين يسخن الزيت ويحمر البصل حتى يصبح لونه بنياً ويوضع على ورقة أو قطعة قماش للتخلص من الزيت الزائد. ويمكن أن تزيين بقطع من قشر الليمون


- يشتهر هذا الطبق في شمال إفريقيا ويصنع من الفول الجاف بدون قشر أو من البسلة الجافة، ويقدم بارداً أو دافئاً مع زيت زيتون والليمون.


كبــــاب حلة صيامى


المقادير

1 - نص كيلو ماشروم مقطع قطع صغيره
2 ربع كيلوفلفل( اخضر واصفر واحمر كل الالوان اللي تلاقوها الفلفل بيدي طعم حلو وشكل كويس)
3- شوية ملح
4- فلفل اسود
5- بهارات ( بتخليها طعمها يهوس )
6- بصله متوسطه الحجم وتكون متقطعه كويس
7- زيت
8- ميه حسب الحاجه يفضل كوب ونصف


طريقة العمل

طبعا نغلي الزيت ونشوح فيه البصله لغاية لما لونها يبقى دهبي نحط الماشروم المقطع ونقلبه شويتين ونحط ملح
وبعدين نحط الفلفل المتقطع حلقات ونحط شوية ملح مع الفلفل الاسود والبهارات

وبعدين نقلبهم شويه لغاية لما الفلفل يدبل وبعدين نزود الميه ونسيبه شويه لغاية لما يستوي

المقلوبة

المقادير:

- كيلو باذنجان رومى
- 4 خرشوفات كبيرة
- 2 كوب ارز
- ملح وفلفل
- زيت

الطريقة :

- يجهز الخرشوف وينظف وتقطع الثمرة 4 قطع وتسلق فى ماء به ملح وفلفل ويحتفظ بماء السلق.
- يقشر الباذنجان ويقطع ترنشات سميكة ويحمر فى الزيت نصف نحمير
- نحضر اناء تيفال ويرص الباذنجان كله ثم يرص الخرشوف ثم الارز المغسول
- يضاف ماء سلق الخرشوف ويكون الماء اعلى الارز بواحد سم تقريبا
- يرفع على النار حتى الغليان ثم تهدأ الحرارة مثل عمل الارز تماما حتى يتم النضج
- يوضع سرفيس كبير وتقلب فوقه الحلة وتقدم ساخنة


المقلوبة

المقادير:

- كيلو باذنجان رومى
- 4 خرشوفات كبيرة
- 2 كوب ارز
- ملح وفلفل
- زيت

الطريقة :

- يجهز الخرشوف وينظف وتقطع الثمرة 4 قطع وتسلق فى ماء به ملح وفلفل ويحتفظ بماء السلق.
- يقشر الباذنجان ويقطع ترنشات سميكة ويحمر فى الزيت نصف نحمير
- نحضر اناء تيفال ويرص الباذنجان كله ثم يرص الخرشوف ثم الارز المغسول
- يضاف ماء سلق الخرشوف ويكون الماء اعلى الارز بواحد سم تقريبا
- يرفع على النار حتى الغليان ثم تهدأ الحرارة مثل عمل الارز تماما حتى يتم النضج
- يوضع سرفيس كبير وتقلب فوقه الحلة وتقدم ساخنة .

=================================
مسقعـــــه




المقاديــــر

1- باذنجان وفلفل وبطاطس مقليين..

2- صلصه طماطم..

3- ثوم مدقوق...

4- بصله مبشوره..

5- كوب ماء بعصير طماطم..

6- التوابل( ملح فلفل كمون كزبره قرفه فلفل احمر حلو بهارات)

7- زيت .

الطريقــــه

حمرى البصل فى الزيت اللى ان يصفر لونه ضعى الثوم المدقوق

قلبى جيدا ضيفى الفلفل الاحمر الحلو والفل الاسود والكزبره

وقليل من القرفه

ثم ضيفى عصير الطماطم غطى القدر وهدئى النار واتركيها

لتتسبك جيدا الى ان يظهر الزيت على وش الصلصه ثم ضيفى

الباذنجان والفلفل والبطاطس وباقى التوابل البهارات والكمون

وزودى الماء بعصير الطماطم حسب الحاجه...

قدميها مع الارز او مع الخبز
شاورمة المشروم


فلفل رومى الوان شرايح – بصل – كرفس – مشروم طازج شرايح – 1 طماطم – 1 م خل – 1 م بهارات – زيت زيتون – خبز شامى

الطريقة:

نقشر الطماطم
نشوح فى الزيت البصل والفلفل رومى والمشروم وشوية زعتر وملح وفلفل
ونتركهم يتشوحوا دقيقتين تلاتة
نفتح الخبز الشامى نصفين ونضع في الشاورما ونلفه كويس
نضع شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية ونحمر الساندوتشات خفيف
وممكن ندخلها الفرن لو انتى عايزاه يتحمص من بره

سلطة الخس والجزر والزيتون

المقادير:

2 ك خس مقطع شرايح
ك جزر مبروش خشن
ك خيار مبروش خشن
1\4 ك نعناع مفروم ناعم
1\2 ك زيتون أسباني أسود شرائح

التتبيلة:

3 م ك زيت زيتون ، 4 م ك عصير ليمون ، م ك سماق ، ملح ، م م نعناع ناشف

الطريقة:


اخلطي المقادير ثم اخلطي مقادير التتبيلة ثم صبيها عليها


===================================


الفول بالزيت و الكمون

يضاف للفول عصير ليمون و ملح و كمون و زيت(ذرة او زيتون زي ماتحبوا)

==================================

الفول بالدقة:

تجهز دقة من ثوم مدقوق و ملح و كمون و كركم و ليمون و نضيفها عليه مع زيت و ممكن نضيفله طحينة.

================================

الفول بالسلطة:

تقطع طماطم مكعبات صغيرة و بصل و فلفل أخضر برضه مكعبات صغيرة و نضيف لهم ملح و كمون و خل و ليمون و نضيفهم للفول و نحط زيت و طحينة حسب الرغبة.

============================


الفول بالطماطم:


تقطع الطاطم مكعبات صغيرة و لما الفول يسخن نضيفها و نتركها إلى أن تذبل ثم نضيف الليمون و الملح و الكمون و الزيت.
=========================


الفول بالثوم و الطماطم:


نقطع فصوص الثوم بالسكين شرائح بالعرض و نقلبها في السمن أو الزبدة حتى يصير اللون ذهبي و بعدين نضيف الطماطم المقطعة مكعبات و نضع ملح و فلفل اسود و بهارات و لما الطماطم تذبل نضيف الفول و نقلبه كويس.
================================

الفول بالباذنجان:

لو باقي عندك شوية مسقعة أو باذنجان مقلي أو بابا غنوج قلبيه مع الفول و ضيفي ليمون و ملح و كمون و زيت بيبقى طعمه روعة.

====================================

فول بالطحينة
فول مدمس
طماطماية
معلقة كبيرة بقدونس مغسول ومفروم
نص معلقة صغيرة ثوم مهروس
معلقة كبيرة طحينة
معلقة خل
معلقة عصير ليمون
معلقتين كبار زيت
ملح و كمون


الطريقة

سخنى الفول واهرسية بالشوكة وقطعى علية الطماطماية قطع صغيرة
ضعى فى طبق الطحينة والخل والزيت والثوم و البقدونس واخلطيهم كلهم مع بعض
وبعدين ضعيهم على الفول وتبلى بالملح والكمون
=========================================

فول بالفلفل الاخضر

فول مدمس
نص معلقة صغيرة ثوم مهروس
واحدة فلفل رومى
كوب عصير طماطم
ملح وفلفل وكمون
2 معلقة زيت

الطريقة

ضعى الزيت او الزبدة على النار وحمرى فيه الثوم لحد ما يصفر
ضعى علية عصير الطماطم وخليها على النار لحد ما تتسبك
ثم ضعى الفول وشوية مياة صغيرين
قطعى الفلفل مكعبات صغيرة وضعية على الفول و تبلى بالملح والكمون
يغلو غلوة مع بعض

الطعمية المحشية

بصله مقطعه صغير -ملح - فلفل اسود – كزبره ناشفة - كمون - قرفه ناعمه - فلفلة خضراء حامية

الطريقة
شوحى البصله فى شوية زيت صغيرين وضعى عليها كل التوابل واحشى بيها اقراص عجينه الطعمية وتقلى

========================

ده بقى العدس بطرق كتير ومختلفه

=================================

الكشري بالعدس الأصفر


المقادير :

فنجان أرز
2 فنجان عدس أصفر- 3 معالق كبيرة زيت
4 و نص فنجان ماء _ ملح _بصلة كبيرة

الطريقة :

يغسل الارز جيدا ويحمر الأرز في الزيت قليلا و بعدين تشيلية من الزيت في الزيت المتخلف من تحمير الأرز يحمر العدس قليلا بنفس الطريقة و بعدين تشيلية برضة من الزيت حطى الماء على الزيت اللى حمرنا فية و الملح ويترك حتى يغلي لمدة خمس دقائق اخلطى الأرز مع العدس ثم يضاف على الماء المغلي ويطهى على نار هادئة بنفس طريقة الارز العادية في معلقة ز يت كبيرةحمر ى البصلة لحد ما تحمر و بعد ما يكون العدس بالارز استوى حطى الزيت اللى حمرنا فية البصلة عليهم يغرف في طبق و يجمل الوجه بالبصل المحمر .

====================================

شوربة العدس
ربع كيلو عدس اصفر
ملح – فلفل – كمون – بصلة متوسطة مخرطة رفيع – طماطماية – بطاطساية صغيرة – جزرة صغيرة
شطة حسب الرغبة

الطريقة

نضع العدس فى حلة على النار و علية الطماطماية مقطعة اربع و الجزرة مقشرة و مقطعة قطع صغيرة و البطاسطاية مقشرة و مقطعة نصين
ونضع الماء يغطى العدس بكوب ماء و نتركة لحد ما يستوى مع التقليب و نشيل الريم و نراقب الماء كل ما ينقص نزود شوية بشوية
بعد ما يستوى اما نضعة فى الخلاط فى دورق العصير و نضربة ( او ) نصفية بمصفة الطماطم ام ايد )
وانا بفضل المصفاة
ثم نضع شوربة العدس فى الحلة و نبدأ فى وضع الملح و الفلفل و الكمون بس زودى الكمون شوية بيديها طعم جميل وقلبى و ظبطى تخانة العدس زى ما انتى شايفة امامك يعنى لو تخينة زودى ماء و قلبى
هاتى معلقتين زيت و عليهم البصلة المبشورة لحد ما تصفر وحطيها على العدس تقليبة و اطفى النار

===============================



العدس الاصفر المغروف


بعد ما عملنا شوربة العدس عادى خالص وبنوصل للمرحلة اللى بنحط تقلية البصل فى العدس بنخفف الشوربة شوية وبنغسل حوالى نص كوباية ارز وبنضعها على العدس واهم حاجة تفضلى تقلبى علشان الارز مايلزقش لحد الارز مايستوى وتغرفية فى الاطباق زى الارز باللبن بالضبط وتضعى نص البصلة التانية على الوش
كشرى العدس الاصفر
كوب عدس اصفر
كوب ارز
زيت
ملح - كمون


الطريقة

اغسلى الرز لوحدة واغسلى العدس الاصفر لوحدة
ضعى فى حلة على النار حوالى 3 معالق زيت وحطى الارز فى الزيت
وقلبى قلبى لحد ما تحسى ان الارز اتبل كلة بالزيت وفرفر
ضعى العدس على الارز والملح والكمون واخلطيهم ببعض
وبعدين حطى عليهم ماء كأنك بتسوى الارز عادى خالص ولما يشرب الماء تروحى موطية النار
تسبية لحد لما يستوى وتغرفية وبيكون الكشرى مفرفر وبالهنا والشفا
بيتاكل معاة طرشى زى الليمون بيبقى جميل
ملحوظة بالنسبة للعدس الكشرى ممكن يتعمل مش مفرفر بيكون طرى (سوفت )فية ناس كتير بتحبة كدة
بعد ما يشرب الماء ونوطى النار اثناء ما هو بيستوى ترشرشى كل شوية بشوية ماءحتلاقية بيطرى ولما يستوى قبل ما تطفى النار على طول تروحى حطة علية معلقة زيت و تقلبيها وتطفى النار وتغرفية

==================================

طاجن عدس اسود (بجبة )نص كيلو عدس اسود
كوب بصل
راس ثوم مهروس
كيلو طماطم
كوب فلفل اخضر مقطع صغير
ربع كوب خل
ملح – فلفل – شطة
زيت

الطريقة

انقعى العدس حوالى3 ساعات
اسلقى العدس فى ماء مغلى لحد ما يستوى نص سوا ثم صفية من الماء
نحمر البصل والثوم لحد ما يصفروا ثم نضع الخل
ثم الفلفل الاخضر وقلبيه 5 دقائق ثم نضيف الطماطم المقطعة قطع صغيرة
ونترك الخليط على النار لحد ما يتسبك نضع كوب ماء و الملح والفلفل والشطة
ونخليهم لحد مايغلوا ثم نضيف لهم العدس تقليبتين لحد ما يغلى
نضع المقدار كله فى طاجن وندخله الفرن حوالى ربع ساعة

============================================


سلطة عدس بجبة

2 كوب عدس اسود مسلوق
- 4 فصوص ثوم مهروسين
- 2 عصير ليمونة كبار
ملح - زيت زيتون

الطريقه

اسلقى العدس عادى وصفية من الماء بتاعه وبعدين قشرى الثوم واهرسيه مع الملح ثم ضعى عليه عصير الليمون وبعدين ضعى الثوم بالملح بعصير الليمون بعد ما تخلطيهم على العدس وتروحى خلطاهم كويس بالمعلقة مع معلقة زيت زيتون وتضعيهم فى الطبق و ترشى على الوش كمان معلقة زيت



على فكرة جربى حطى معاهم بصلة خضراء مفرومة بتدى طعم جميل وممكن رشة شطة صغيرة للى بيحب الشطة

=================================

صينية العدس بالصلصة

كوب عدس اسود
كوب عصير طماطم
كوب بصل
نص راس ثوم
زيت
ملح وفلفل وكمون
ربع كوب خل
نص حزمة بقدونس مخرط


الطريقة


اغسلى العدس من الصبح وانقعية لحد ميعاد الغداء .اسلقى العدس فى ماء مغلى نص سوى بس .نقدح الزيت فى مقلاية ونحمر فيه البصل لحد مايصفر ثم نضع الثوم المهروس ونحمرهم سوا وبعدين نضع الخل وعصير الطماطم ونتركهم يتسبكوا )زى صلصة الكشرى ( نضع العدس والبقدونس على الصلصة ونخلطهم وبعدين نضعهم. فى طبق فرن ونتبلهم وشوية ماء وندخلهم الفرن لحد ما الصينية تستوى ويتاكل على طول وهو سخن

===================================


صينية العدس فى الفرن



كوب عدس اصفر
نص كوب بصل
5 فصوص ثوم مهروسين
نص كوب بقدونس
نص كيلو طماطم
فلفلة رومى كبيرة مقطعة مكعبات صغيرة
زيت
ملح وفلفل وكمون
كزبرة ناشفة

الطريقة

نعمل العدس شوربة عادية زى اللى كتبناها قبل كدة بس بعد ماتصفية متزوديش علية ماء سيبية تخين زى ماهو نقدح الزيت فى مقلاية ونحمر فيه البصل لحد مايصفر ثم نضع الثوم المهروس ونحمرهم سوا وبعدين نضع عصير الطماطم ونتركهم يتسبكوا .نتبلها بالملح والفلفل والكمون والكزبرة وبعدين نضع الفلفل الاخضر والبقدونس ونقلب كله مع بعض ثم نضع العدس ونقلب كله مع بعض ونظبط الحدق. نصب الخليط فى طبق فرن وندخله فرن متوسط الحرارة


============================

محشى الكرنب 3بصلات كبار
حزمة شبت، و 2حزمة بقدونس
3معالق كبار و مليانين صلصة طماطم
كيلو رز
كرنبة متوسطة
ملح _ فلفل _ كمون - 3معالق زيت
الطريقة:
تغلي ماء على النار و تحطى فية شوية كمون وتطلعى ورق الكرنب من الكرنبة بانك تقطعية من عند الراس بالسكينة وتحطية فى الماء المغلى يا دوب ثوانى و تطلعية فى المصفاة. بعد كدة تقطعية حسب المقاس اللى انتى عايزاة

طريقة عمل الخلطة:

تفرمى البصلة بالسكبنة وتحطى عليها شوية ملح و تفضلى بايدك تدعكيها كويس كانك بتعصريها بين كف ايدك حتلاحظى انها طريت و نزلت شويه سائل وهو المطلوب .بعد تنقية الخضرة طبعا و غسلها كويس تخرطيها بالسكبنة على البصل و تحطى كل التوابل والزيت والطماطم و اخيرا تجيبى الرز وتغسلية وتصفية كويس وتحطية على الخلطة و تخلطى كله كله كويس وتحشى ورق الكرنب ورقة ورقة ومش كتير علشان ما ينفش. ضعى فى قعر الحلة قبل وضع المحشى شرائح طماطم تخينة تغطى بيها القعر كلة علشان المحشى اللى تحت ما يتحرقش. اغلى ماء فى حلة (ممكن مكعب خضروات) و فيها معلقة زيت علشان المعلقة دى هى اللى بتدى صابع الكرنب لمعة من برة .ضعى شوربة المكعب على الكرنب بحيث يا دوب تكون عند الصف الاول وتحطية على النار و تهزى الحلة و تسبية يادوب يغلى ويشرب الشوربة تروحى موطية النار خالص زى الشمعة لحد ما يستوى بانك تطلعى صباع و تدوقية و ممكن عند التقديم تقلبى الحلة زى ما هيا فى سرفيس فحتلاقى شكل الطبق من فوق مرصص بحلقات الطماطم شكله حلو
ملحوظة اذا كانت الكرنبة صغيرة ممكن تفككيها بالسكينه كويس من فوق و تحطيها زى ما هيا فى الحلة حتلاحظى ان الورقة اللى حتكون جاهزة سابت الكرنبة لوحدها و بعدت عنها دة معناه انها خلصت و هكذا
====================================

طريقة المحشى المتنوع(خفيف وينفع دايت)

كيلو بزنجان وفلفل رومى وكوسة

او كرنب او ورق عنب
2 كوب ارز
حزمة شبت
حزمة بقدونس
نص حزمة كسبرة خضراء
طماطم معصورة طازجة
طمطماية مخرطة صغير
ملح وفلفل
كمون فى محشى الكرنب
معلقة زيت زرة وممكن الاستغناء عنها

الطريقه

تقورى البزنجان والكوسة بالطريقة المعروفة .تشيلى الكاس الاخضر والبزور من الفلفل او تسلقى الكرنب وتقطعى الورق او تسلقى الورق العنب .تجهزى الحشو الارز على الشبت والبقدونس والكسبرة المغسولة والمخرطة على متوسط والملح والفلفل والطماطماية المخرطة وعصير الطماطم ومعلقة الزيت تخلطى كله وتحشى بية المحشى وترصصية فى الحلة وتسقية بالشوربة (طبعا ماء مغلى مضاف ليه مكعب خضروات) ويمكن الاستغناء عنه ونعمل بماء فقط
سلطه بابا غنوج

المقادير:
=======
ربع كيلو باذنجان أسود كبير
نصف كوب طحينه و بقدونس مفرى
ثلاثه ملاعق زيت
أربعه ملاعق كبيره من الخل
ثلاثه فصوص ثوم و ملح وكمون و شطه حسب الرغبه

الطريقة:

=======
يشوى البذنجان و يدق ناعما
يدق الثوم مع الملح و الكمون و يضاف إلى الطحينه و يقلب
يضاف الباذنجان و قليل من الشطه و يقلب جيدا و يزين بالبقدونس



للى بيحب سلطة بابا غنوج ممكن تشوى الباذنجان كمية يعنى كيلو او اكتر بدل ما تشوى واحدة او اتنين كل مرة

وبعدين تقشرى كل الباذنجان بعد ما يطلع من الفرن ويبرد طبعا
وتقسميه وجبات يعنى مثلا لو كان حجمه كبير يبقى كل واحدة لوحدها فى كيس بعد ما تتقشر وتتحط فى الفريزر
وبعد كده لو عاوزة تعملى بابا غنوج والباذنجان مش متوفر فى السوق ممكن تطلعى من الفريزر
وتعملى عليها باقى مكونات سلطة البابا غنوج الطحينة والليمون وكل الباقى وكانك لسه عاملاه طازة
وعلى فكرة لما بيتحفظ فى الفريزر الباذنجان فقط بدون اى حاجة عليه بتكون نتيجته احسن كتيييييييييييير من انه يتحفظ بابا غنوج جاهز

====================================

بطاطس محشية
خرشوف محشى



1 بزنجان رومى – فلفل الوان – كوسة – طماطم – جزر – بطاطس متوسطة الحجم – كيس خرشوف او خرشوف فريش مسلوق

الطريقة

نقشر البطاطس ونقورها ونقطع حتة صغيرة من اسفلها علشان تقعد فى الصينية
ونضعها فى ماء وملح على مانخلص الحشو علشان متسودش
نضع الزيت على النار ونشوح فيه م ك بصل وم ص ثوم مفروم وفلفل ملون مكعبات صغيرة وبزنجان مكعبات صغيرة والكوسة مكعبات صغيرة وعود روزمارى وعود كرفس مقطعين ونشوح كله لمدة 5 دقائق ادهن صينية بالزيت ونحشى البطاطس ونرصصه فى الصينية ونضع على وش كل بطاطسايه طماطماية صغيرة قوى او مكعبه طماطم ونحشى الخرشوف ونضعه فى الصينية وندخلهم الفرن

===================================

شوربة الفول النابت



4 كوب فول نابت
2 معلقة زيت
ملح – فلفل
حبهان – مستكة
بصلة متوسطة
ليمون

الطريقة

انقعى الفول النابت كزا يوم لحد ما تلاقية نبت وبعدين قشرية
اسلقى الفول النابت وضعى البصلة لحد ما يقرب من السوى
اقدحى الزيت وضعى المستكة والحبهان لحد ما ريحتهم تطلع
روحى حطة عليهم الشوربة على طول غلوة مع الملح والفلفل
عند الغرف اعصرى عليها ليمون
الفول النابت بالطحينة




1/2 كيلو فول نابت - بصلة كبيرة
2 معلقة خل -ربع راس ثوم
ملح وكمون - بقدونس
ماء - طحينه

الطريقة

قشرى الفول النابت واغسلية
ضعي فى حلة الفول النابت فى ماء يكفى لتغطيته مع البصلة
المقطعة والثوم على النار لحد ما يستوى
صفية من ماء السلق واهرسية
نخفف الطحينة بالماء والخل والملح والثوم ونضعها
على الفول النابت المهروس
وندمجهم كويس ونزينهم بالبقدونس

==============================
صينية جلاش بالمشروم او بالخضار


باكو جلاش
مشروم
خضار مشكل مسلوق
كوب ماء مذاب فية ( 2 معلقة كافى ميت)
زيت للوجة

الطريقة


ادهنى صينية بالزيت واضع ورقتين من الجلاش ثم ادهنهم بالفرشاة بسمن نباتى وهكذا لحد ما نخلص نص كمية الجلاش ثم نضع المشروم او الخضار او الخضار والمشروم .اكمل باقيه الصينية بنفس الطريقة اضع ورقتين
جلاش ثم ادهن بزيت وهكذا .لما نخلص الكمية اللى عندنا نقطع الصينية اما مثلثات او حسب الرغبه .نذوب الكافى ميت ( البودرة )فى كوب الماء ثم اصبه على الصينية كلها واترك الصينية ولا ادخلها الفرن الا
بعد 3 او 4 ساعات ثم اضع معلقة زيت على وش الصينية وادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ماتستوى وتحمر
ملحوظة : اعمليها من بدرى وماتسويهاش الا قبل الاكل حتكون طررررررررية وجميله .الكافى ميت بديل الحليب

================================

صينية مكرونة فرن بالخضار او بالمشروم


كيس مكرونة ريشة
خضار مسلوق
مشروم
بشاميل
ملح وفلفل
زيت
بصلة

الطريقة

نسلق المكرونة عادى ونشطفها ونصفيها من الماء .نبشر البصلة ونشوحها فى الزيت لحد ماتصفر. نضع عليها المشروم والخضار والملح والفلفل .نخلط جزء من الشاميل بالمكرونة وندهن الصينية بمعلقتين بشاميل ثم نضع نص المكرونة ثم نضع الخضروات ثم نضع نص كمية المكرونة التانية ونضع على الوش باقى البشاميل وعلى الوش نضع معلقة زيت .ندخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر

بالهناء والشفاء
3rbloadiz_5.png


 

nerooo_jesus

انا من تـــراب
عضو مبارك
إنضم
12 فبراير 2010
المشاركات
2,713
مستوى التفاعل
24
النقاط
0
الإقامة
فى حضن حبيبى يسوع
يتبـــــــــــــــــــع

506828cf0219cb76.gif

=========================================
مكرونة بالخضار


المقادير:
- مكرونة اى نوع
- 2 بصلة كبيرة
- 2 ثمرة فلفل رومى
- نصف كيلو طماطم
- ربع كيلو زيتون اسود
- ملح وفلفل
- 4 فصوص ثوم مفرى
- زيت

الطريقه :

- يقطع الزيتون حلقات والفلفل الرومة شرائح رفيعة
- تسلق المكرونة ثم تصفى وتشطف بالماء البارد
- يحمر الثوم فى الزيت حتى يصفر لونه ثم نضع الزيتون المقطع والفلفل الرومى ويشوح قليلا
ثم يضاف عصير الطماطم ويضاف اليها الملح والفلفل وتترك حتى تتسبك
- تضاف المكرونة وتقلب جيدا وتقدم ساخنة
11_59.gif

شاورمة المشروم


فلفل رومى الوان شرايح – بصل – كرفس – مشروم طازج شرايح – 1 طماطم – 1 م خل – 1 م بهارات – زيت زيتون – خبز شامى

الطريقة:

نقشر الطماطم
نشوح فى الزيت البصل والفلفل رومى والمشروم وشوية زعتر وملح وفلفل
ونتركهم يتشوحوا دقيقتين تلاتة
نفتح الخبز الشامى نصفين ونضع في الشاورما ونلفه كويس
نضع شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية ونحمر الساندوتشات خفيف
وممكن ندخلها الفرن لو انتى عايزاه يتحمص من بره

11_34.gif


طريقة عمل الملوخية الصيامي
المقادير :-
1-واحد كيلو ملوخية
2- واحد بصلة متوسطة
3- رأس ثوم صغير مهروسة
4- ملح + فلفل حسب الطلب + زيت
5- معلقة كسبرة صغيرة
الطريقة :-
1- تفرى البصلة ثم تقلب في قليل من الزيت على النار لمدة خمس دقائق ويضاف إليبها أربع كوب ماء وتترك لتغلي .
2- اخرطي الملوخية ثم تضاف إلى المخلوط السابق .
3- ضعي أربعة ملاعق زيت ثم تضيفي إليها الثوم المهروس مع الملح والفلفل والكسبرة وتقلب على النار إلى أن يصفر الثوم صفاراً خفيفاً جداً ثم تقلب على الملوخية .
4- توضع الملوخية بعد وضع الثوم على النار وتغلى قليلاً بعد ذلك تقدم بالهناء والشفاء .

11_31.gif


15056952541149808202.gif
 

nerooo_jesus

انا من تـــراب
عضو مبارك
إنضم
12 فبراير 2010
المشاركات
2,713
مستوى التفاعل
24
النقاط
0
الإقامة
فى حضن حبيبى يسوع
سلطه بابا غنوج

المقادير:

=======
ربع كيلو باذنجان أسود كبير
نصف كوب طحينه و بقدونس مفرى
ثلاثه ملاعق زيت
أربعه ملاعق كبيره من الخل
ثلاثه فصوص ثوم و ملح وكمون و شطه حسب الرغبه


الطريقة:

=======
يشوى البذنجان و يدق ناعما
يدق الثوم مع الملح و الكمون و يضاف إلى الطحينه و يقلب
يضاف الباذنجان و قليل من الشطه و يقلب جيدا و يزين بالبقدونس


بطاطس محشية
خرشوف محشى


المقادير:-


1 بزنجان رومى – فلفل الوان – كوسة – طماطم – جزر – بطاطس متوسطة الحجم – كيس خرشوف او خرشوف فريش مسلوق

الطريقة

نقشر البطاطس ونقورها ونقطع حتة صغيرة من اسفلها علشان تقعد فى الصينية
ونضعها فى ماء وملح على مانخلص الحشو علشان متسودش
نضع الزيت على النار ونشوح فيه م ك بصل وم ص ثوم مفروم وفلفل ملون مكعبات صغيرة وبزنجان مكعبات صغيرة والكوسة مكعبات صغيرة وعود روزمارى وعود كرفس مقطعين ونشوح كله لمدة 5 دقائق ادهن صينية بالزيت ونحشى البطاطس ونرصصه فى الصينية ونضع على وش كل بطاطسايه طماطماية صغيرة قوى او مكعبه طماطم ونحشى الخرشوف ونضعه فى الصينية وندخلهم الفرن


شوربة الفول النابت

المقادير:-

4 كوب فول نابت
2 معلقة زيت
ملح – فلفل
حبهان – مستكة
بصلة متوسطة
ليمون

الطريقة

انقعى الفول النابت كزا يوم لحد ما تلاقية نبت وبعدين قشرية
اسلقى الفول النابت وضعى البصلة لحد ما يقرب من السوى
اقدحى الزيت وضعى المستكة والحبهان لحد ما ريحتهم تطلع
روحى حطة عليهم الشوربة على طول غلوة مع الملح والفلفل
عند الغرف اعصرى عليها ليمون



الفول النابت بالطحينة


المقادير:-

1/2 كيلو فول نابت - بصلة كبيرة
2 معلقة خل -ربع راس ثوم
ملح وكمون - بقدونس
ماء - طحينه

الطريقة

قشرى الفول النابت واغسلية
ضعي فى حلة الفول النابت فى ماء يكفى لتغطيته مع البصلة
المقطعة والثوم على النار لحد ما يستوى
صفية من ماء السلق واهرسية
نخفف الطحينة بالماء والخل والملح والثوم ونضعها
على الفول النابت المهروس
وندمجهم كويس ونزينهم بالبقدونس


طريقة عمل تورلي البسلة

المقادير :
-

1- واحد كيلو بسلة .

2- اثنين بصلة كبيرة .

3-اثنين ثمرة جزر 4- اثنين ثمرة طماطم كبيرة .

1- ملح وفلفل حسب الطلب .

2- زيت حسب الطلب

الطريقة

1- تقشر البسلة وتغسل .

2- تقشر البصلة وتقطع صغيراً وتقشر البطاطس وتقطع صغيراً ثم يقطع الجزر صغيراً .

3- تعصر الطماطم وتخلط بجميع المقادير السابقة .

4- توضع جميع هذه المقادير في صينية وتوضع في الفرن مع إضافة كوب ماء للخليط السابق وتترك حتى يتم النضج ، وبالهناء والشفاء



طريقة عمل المسقعة

المقادير :
-

1- واحد كيلو باذنجان 2- بصلتين تقطع حلقات صغيرة

3- ثمرتين من الفلفل 4- ثمرة طماطم معصورة

5- ملح حسب الطلب

الطريقة :
-
1- يغسل الباذنجان ويقطع مكعبات ويضاف له الملح .

2- يقطع الفلفل والبصلة وعصير الطماطم مع كوب ماء وترفع على النار إلى أن يتم النضج وتقدم بالهناء والشفاء .



عمل الفول المدمس بالطماطم

المقادير :-

1- واحد طبق فول مدمس 2- حبيتين طماطم متوسطة معصورة

1- ( ملح + فلفل ) حسب الطلب

2- زيت ( ثلاثة ملاعق ) .

الطريقة :-

1- يوضع الزيت ( ثلاثة ملاعق ) على النار إلي أن يسخن ويضاف إلية عصير الطماطم ويترك على النار إلى أن يسبك جيداً .

2- يضرب الفول في الخلاط حتى يهرس جيداً .

3- يضاف الفول المهروس إلى الصلصة وهي تغلي ويترك لمدة سبعة دقائق على النار مع إضافة الملح والفلفل ثم يقدم بالهناء والشفاء .


طريقة عمل شوربة خضار

المقادير :-

1- نصف كيلو بطاطس 2- نصف كيلو كوسة

3- ثلاثة كوب ماء 4- نصف كيلو بسلة إذا وجد

5- بصلة مفرية

6- ملح + فلفل + كمون

7- أربعة ملاعق زيت

الطريقة :
-
1- تقشر البطاطس وتقطع مكعبات وتغسل .

2- تقشر الكوسة وتقطع مكعبات وتغسل .

3- إذا وجدت بسلة تقشر وتغسل أيضاً .

4- توضع البصلة في الزيت على النار وتقلب مع إضافة قليل من الملح إلى أن يصبح لونه شفافاً .

5- يضاف إليها عدد ثلاثة أكواب ماء وتترك إلى أن تغلي .

6- توضع البطاطس والكوسة والبسلة إذا وجدت إلي الخليط السابق وتترك على النار إلى أن تنضج وتقدم ساخنة وبالهناء والشفاء .



طريقة عمل البطاطس الصيامي

المقادير :-

1- واحد كيلو بطاطس 2- عدد ثلاثة ثمرة طماطم متوسطة

3- رأس ثوم صغيرة 4- أربعة ملاعق زيت

5- ( ملح + فلفل ) حسب الطلب

الطريقة :-

1- تقشر البطاطس وتقطع مكعبات صغيرة وتغسل .

2- يهرس الثوم ويوضع في الزيت ويقلب على النار إلي أن يصفر الثوم قليلاً ثم يضاف إليها عصير الطماطم وتترك حتى تسبك .

3- يضاف إليها البطاطس المكعبات ويضاف الملح والفلفل و 2 كوب ماء وتترك إلى أن تنضج .


طريقة عمل البامية الصيامي

المقادير:-

1- واحد كيلو بامية 2- رأس ثوم صغيرة

3- ثمرة طماطم متوسطة معصورة

4- أربعة ملاعق زيت + ملح + فلفل

الطريقة :-

1- تقطع البامية وتغسل ثم يهرس الثوم .

2- يقلب الثوم المهروس في الزيت إلى أن تصفر الثومة قليلاً ثم يضاف إليها عصير الطماطم وتترك إلى أن تسبك ثم يضاف إليها أربع كوب ماء ثم يضاف الملح .

3- ثم تضاف البامية وتترك إلى أن تنضج وتقدم ساخنة وبالهناء والشفاء .



طريقة عمل قلقاس بالخضرة

المقادير :-

1- واحد كيلو قلقاس 2- واحد بصلة متوسطة مفرية

3- رأس ثوم صغيرة مهروسة 4- حزمة كسبرة خضراء

5- ملح + فلفل 6- زيت ( 7 ملاعق )

الطريقة :-

1- قشري القلقاس وقطعيه مكعبات صغيرة .

2- انقعي القلقاس فى ماء وملح مركز لمدة ساعة .

3- ضعي ملعقتين زيت على النار ثم أضيفي إليهم البصلة المفرية وقلبي على النار إلى أن يشف لونها ثم أضيفي إليها عدد ( 3 كوب ماء ) واتركيها لتغلي ( تصبح شوربة ) .

4- اغسلي القلقاس جيداً بالماء البارد ثم بالماء الساخن إلى أن يصبح ملمسه خشناً .

5- أضيفي القلقاس إلى الشوربة التي عملتيها واتركيه لينضج على النار .

6- ضعي ثلاثة ملاعق زيت واقدحي الثوم إلى أن يصفر ثم أضيفيه إلى القلقاس .

7- ضعي ملعقتين زيت على النار وأضيفي إليها الكسبرة بعد ضربها في الخلاط مع قليل من الماء ثم قلبي إلى أن يصبح لونها بنياً أضيفيها للقلقاس .




طريقة عمل فطير بالشربات

المقادير :-

1- واحد كوب ماء 2- دقيق حسب الطلب + ذرة ملح

3- ( 2 كوب سكر وعصير ليمون ) لعمل الشربات

الطريقة :-

1- أذيبي الملح في الماء ثم أضيفي له الدقيق حسب الطلب إلى أن تصير العجينة لينة وسهلة الفرد .

2- قطعي العجينة بالنشابة قطعاً في حجم عين الجمل ثم افردي كل قطعة بالنشابة .

3- اثني الفطيرة أكثر من مرة ثم قطعيها قطعاً مربعة .

4- اغلي الزيت على النار ثم اقلي فيه قطع الفطير المثنية إلى أن تحمر من الجانبين .

5- أخرجيها من التحمير فوراً وضعيها في الشربات لمدة دقيقتين ثم أخرجيها من الشربات وضعيها في الطبق وتقدم ساخنة أو باردة حسب الطلب .



طريقة عمل القرنبيط المقلي
المقادير :-

1- قرنبيطة متوسطة 2- عصير حبة طماطم كبيرة

3- نصف كوب دقيق 4- واحد كوب ماء

5- رأس ثوم صغيرة مهروسة 6- ملح + فلفل + كمون حب

الطريقة :-

1- تسلق البراعم الزهرية للقرنبيط في ماء وملح مع كمون حب إلى أن تنضج .

2- يُشرح القرنبيط شرائح ليسهل عملية تحميره .

3- يخلط الدقيق مع الماء وعصير الطماطم والثوم المهروس والملح والفلفل ويرب جيداً

4- توضع شرائح القرنبيط فى الخليط السابق ثم تحمر جيداً فى الزيت ثم توضع على ورق زبده بعد تمام التحمير إلى أن تقدم .


وبالهنا والشفا


 

nerooo_jesus

انا من تـــراب
عضو مبارك
إنضم
12 فبراير 2010
المشاركات
2,713
مستوى التفاعل
24
النقاط
0
الإقامة
فى حضن حبيبى يسوع
الملوخية بالجمبرى
-------------------

طريقة التحضير :
-------------
1- يتم تجهيز الجمبرى وتقشيره
2- والملوخية ايضا يتم خرطها كالمعتادفى الطبخ العادى
3- يتم فرم بصلتين ووضعهم مع الجمبرى حتى يتم تشويحهم عن طريق شرب ماء الجمبرى وذلك دون اضافة ماء
4- بعد ان تشرب البصل ماء الجمبرى يتم اضافة معلقة زيت من اى نوع مستحب حتى يتم تشويحهم
5- يتم اضافة كوب من الطماطم وذلك حتى يتم تسبيك الطماطم
6- نضع ماء حسب كمية الملوخية + بعد غليان الماء يتم وضع فصين من توم والفلفل الاخضر بعد دقهم
7- يتم بعد ذلك اضافة الملوخية الى الخليط
8- يتم طش الملوخية بالتوم كالطبيخ العادى
-----------------------------------------------------------
1- الكيك
----------------
½ 1 كوب دقيق
3 ملعقة كبيرة كاكاو (أختياري)
1 ملعقة صغيرة بيكربونات الصودا
ملح
1 كوب سكر
½ كوب زيت خضار
1 كوب ماء بارد
2 ملعقة صغيرة ڨانيليا
2 ملعقة صغيرة حبهان مطحون

2- للتزيين

مربى (أي نوع)
فراولة أو كريز طازج
سكر بودرة
شربات (قطر) أو ماء أو حليب فول الصويا أو عسل نحل

الطريقة

- تٌخلط كل المكونات في وعاء عميق و يتم خفقها بالمضرب السلك الكهربائي حتى تتجانس كل المكونات و تتداخل.
- يُصب من خليط الكيك في قوالب صغيرة مدهونة بقليل من الدهن و مرشوشة بالدقيق لمنع التصاق الكيك .
- تُخبز في فرن حرارته 180 درجة مئوية لمدة 15-20 دقيقة .
- تُخلط المربى بالفاكهة الطازجة و تُحشى بها الكيك بعد تقطيعها نصفين.
- يُخفق سكر البودرة مع القطر حتى نحصل على سائل غليظ و يُصب على سطح الكيك و يُزين بالفاكهة الطازجة .
__________________

الحواوشى الصيامى
---------------------
المكونات:
بطاطس مسلوقة - بصل مبشور- بصل مقطع صغير- فلفل أخضر مقطع صغير - 3 طماطم لكل كيلو مقطع صغير -ملح فلفل أسود- بهارات ريحة الحواوشى -قرفة(نصف معلقة صغيرة) -جنزبيل
الطريقه:
تسلق البطاطس جيدا وتهرس جيدا ثم يضاف أليها كل المكونات
نحضر العيش البلدى العادى ونضع فيه هذا الخليط
ندهن الصاج بالزيت والعيش بالزيت
يدخل الفرن فى درجة حرارة متوسطة
----------------------------------------------
شاورما مشروم
---------------
فلفل رومى الوان شرايح – بصل – كرفس – مشروم طازج شرايح – 1 طماطم – 1 م خل – 1 م بهارات – زيت زيتون – خبز شامى
الطريفة
نقشر الطماطماية
نشوح فى الزيت البصل والفلفل رومى والمشراوم وشوية زعتر وملح وفلفل
ونتركهم يتشوحوا دقيقتين تلاتة
نفتح الخبز الشامى نصفين ونضع من الشاورما ونلفه كويس
نضع شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية ونحمر الساندوتشات خفيف
وممكن ندخلها الفرن لو انتى عيزاه يتحمص من بره
-------------------------------------------
تورته صيامى
---------
400ج سكر – 225ج زيت – 250ج ماء دافىء – 75ج كاكاو – 25ج بيكنج بودر
262ج دقيق (حوالى كوب و3 ملاعق كبيره) – نص معلقة ملح – 4ج فانيليا – كريمة نباتى – عين جمل
فروت دراى

الطريقة
-----
مقاس الصينية 28
نولع الفرن على درجة متوسطة قبل الشغل
نضع الزيت والماء الدافىء والسكر وندوبهم مع بعض بالمضرب السلك لحد مايدوبوا ونضع الفانيليا
اضع الملح والبيكنج بودر على الدقيق واخلطهم
ثم اضعهم على الخليط اللى دوبناه فوق واخلطهم ثم اضع الكاكاو ونخلطهم بالمعلقة الخشب او البلاستيك
اضع العجينة فى الصينية فى فرن من 45 دقيقة لساعة
اضع على الكريمة النباتى شوية شيكولاتة سايحة واقلبهم
بعد ماتستوى وتبرد ادهنها من بره ومن فوق والاجناب كلها بالكريمه وندخلها الفريزر
لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اصب عليها الشيكولاتة المرواة وهو ساخن جدا
ارش رشة سكر بودرة على العين جمل وارصصه على وش التورتة
وممكن كمبوت فواكه
----------------------------------------

شيكولاتة موروا
½ كيلو سكر – 200ج ماء – 180ج عسل جولكوز – 180ج كاكاو – 20ج جيلاتين نباتى
نضع على النار السكر والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
فى حلة تانية اضع الجلوكوز والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
ثم اضعهم على بعض ثم اضع الجيلاتين وادوبهم كويس لحد ماتعقد ثم اضع الكاكاو
يغلوا غلوة بس
------------------------------------------
سلطة الخس والجزر والزيتون
..

المقادير:
2 ك خس مقطع شرايح
ك جزر مبروش خشن
ك خيار مبروش خشن
1\4 ك نعناع مفروم ناعم
1\2 ك زيتون أسباني أسود شرائح

التتبيلة:
3 م ك زيت زيتون ، 4 م ك عصير ليمون ، م ك سماق ، ملح ، م م نعناع ناشف

الطريقة:
اخلطي المقادير ثم اخلطي مقادير التتبيلة ثم صبيها عليها
--------------------------------------------------
شوربة الطماطم
بطاطسايه – بصلة – جزرة – كرات – ملح وفلفل – 20ج كرفس
20 ج ريحان – 10 ج سكر – ½ كيلو طماطم – معلقة طماطم بيورية

الطريقة
نضع البصل والجزر والكرفس المقطعين اى تقطيع فى زيت الزيتون تقليبة
ونضع الطماطم المقطعه اى تقطيع ونقلب ثم نضع البطاطساية المقطعه ثم
نضع معلقة الطماطم البيورية وماء ونغطى لحد قرب السوى نضع معلقة الطماطم
وبعدين نطفى ونضربها فى الخلاط ونصفيها ونغرفها
----------------------------------------------------
باذنجان و فلفل مقلي بالخل و الثوم
المقادير:
نص كيلو بزنجان اسود مكبب – نص كيلو فلفل رومى – راس ثوم مهروسة – ربع كوب خل- 2قرن فلفل حامى -4طماطم مقطعة متوسط - ملح – فلفل – كمون زيت للقلى
الطريقة
قشرى البذنجان ثم قطعية شرايح متوسطه ثم نضعه فى مصفاه ونرش عليه ملح ويترك)علشان ما يشربش زيت كتير ( وبعدين نقلية فى الزيت لحد ما يبقى بنى فاتح .ونشيله فى المصفاة علشان ينزل كل الزيت الزيادةنقلي الفلفل الاخضر فى نفس الزيت مكان البزنجان لحد ما يتقلى ونشيله من الزيت ويوضع في مصفاه في مقلاية تانية نضع قليل جدا من الزيت اللى حمرنا فية البزنجان والفلفل ونحمر فيها الثوم لحد ما يصفر. وبعدين ضعي الفلفل الحامى المخرط صغير والخل ثم ضعى الطماطم عليهم والملح والفلفل و الكمون وقلبى وسيبيهم لحد ما الطماطم تدبل ضعى البزنجان والفلفل في طبق غويط على طبقات يعنى نحط بزنجان وبعدين فلفل وهكذا .ثم صبي عليهم خليط الثوم والطماطم ونغزيهم بالشوكة علشان الخليط ينزل جواهم والطبق يتشرب من الصلصةو يتاكل ساخن او بارد

----------------------------------------------

البزنجان المخلل

المقادير
كيلو بزنجان عروس ) بتاع الحشو ( رفيع و صغير
راس ثوم
2 فلفلة مهروسين
2 فلفلة حاميين
كوب خل
معلقة كبيرة ملح
كوب ونص ماء
الطريقة
نشيل الكاس الاخضر اللى فى البزنجانة
يغلى الباذنجان في ماء مملح لمدة ( 10-15 ) دقيقة أو حتى يطرى يشق الباذنجان بالطول شقا عميقاً من فوق لتحت بالسكينة ثم يوضع في مصفاة ويترك ليبرد
يفرم الثوم والفلفل و الفلفل الحار والبقدونس في الكبة حتى يكون مزيج ناعم
يحشى الباذنجان بالمعلقة الصغيرة من الخليط اللى عملناة ثم يوضع في طبق زجاج او بلا ستيك على ان يكون الحشو لفوق وبعدين نحط الخل.
دوبى الملح في الماء وبعدين حطيه على الباذنجان ويغطى الطبق او العلبة كويس جدا و يفضل لو سبتية يوم علشان يشرب من بعضة و يبقى حلو
------------------------------------
سلطه بابا غنوج

------------------
المقادير:
---------------
ربع كيلو باذنجان أسود كبير
نصف كوب طحينه و بقدونس مفرى
ثلاثه ملاعق زيت
أربعه ملاعق كبيره من الخل
ثلاثه فصوص ثوم و ملح وكمون و شطه حسب الرغبه
الطريقة:
------------
يشوى البذنجان و يدق ناعما
يدق الثوم مع الملح و الكمون و يضاف إلى الطحينه و يقلب
يضاف الباذنجان و قليل من الشطه و يقلب جيدا و يزين بالبقدونس




للى بيحب سلطة بابا غنوج ممكن تشوى الباذنجان كمية يعنى كيلو او اكتر بدل ما تشوى واحدة او اتنين كل مرة

وبعدين تقشرى كل الباذنجان بعد ما يطلع من الفرن ويبرد طبعا
وتقسميه وجبات يعنى مثلا لو كان حجمه كبير يبقى كل واحدة لوحدها فى كيس بعد ما تتقشر وتتحط فى الفريزر
وبعد كده لو عاوزة تعملى بابا غنوج والباذنجان مش متوفر فى السوق ممكن تطلعى من الفريزر
وتعملى عليها باقى مكونات سلطة البابا غنوج الطحينة والليمون وكل الباقى وكانك لسه عاملاه طازة
وعلى فكرة لما بيتحفظ فى الفريزر الباذنجان فقط بدون اى حاجة عليه بتكون نتيجته احسن كتير من انه يتحفظ بابا غنوج جاهز
------------------------------------------
بطاطس محشية ويمكن ايضا الخرشوف
-------------------------
1 بزنجان رومى – فلفل الوان – كوسة – طماطم – جزر – بطاطس متوسطة الحجم – كيس خرشوف او خرشوف فريش مسلوق
الطريقة
نقشر البطاطس ونقورها ونقطع حتة صغيرة من اسفلها علشان تقعد فى الصينية
ونضعها فى ماء وملح على مانخلص الحشو علشان متسودش
نضع الزيت على النار ونشوح فيه م ك بصل وم ص ثوم مفروم وفلفل ملون مكعبات صغيرة وبزنجان مكعبات صغيرة والكوسة مكعبات صغيرة وعود روزمارى وعود كرفس مقطعين ونشوح كله لمدة 5 دقائق ادهن صينية بالزيت ونحشى البطاطس ونرصصه فى الصينية ونضع على وش كل بطاطسايه طماطماية صغيرة قوى او مكعبه طماطم ونحشى الخرشوف ونضعه فى الصينية وندخلهم الفرن
---------------------------------------------------

فول اخضر بالكسيرة
----------------
2 م بصل مفروم – 3 م كسبرة خضراء – م بصل – 1/2 ك فول اخضر بقشره – زيت – 2 كوب شوربة او ماء – م كبيرة ارز مغسول
الطريقة
نقطع الفول بالورب قطع صغيرة
نشوح البصل فى الزيت ثانية ثم نضع الفول لحد ما يدبلوا شوية ثم نضع م الارز ونقلب كويس ثم نضع م الكسبرة الخضراء المفرومة ونقلب ثم نضع الماء او الشوربة لحد ماتغطى المقدار ونتركه لحد ما يبتدى يدخل فى السوى نعمل التقليه نضع زيت فى مقلاية ونشوح فيها الثوم والكسبرة الخضراء ثم نضعهم فى الحلة على الفول لحد مالتغلى غلوة صغيرة ونطفى ونغرفها

--------------------------------------------------------
ارز بسمتى بالحضروات الهندية

--------------------

2 كوب ارز بسمتى – 3 م زيت زره – كوسة – جزر – 1/8 ك بسلة – فاصوليا – 3 كوب ماء ساخن – بصلة – 2 فص حبهان – 3 قرنفل
الطريقة
نضع الزيت فى الحلة وعليها بصلة مخرطه ونشوحها ثم نضع الخضار المشكل المقطع والحبهان والقرنفل يتشوحوا ثم اضع الارز ونقلب كله مع بعض كويس ثم نضع الماء ونتركه يستوى عادى
--------------------------------------------------
بطاطس بالكسبرة والثوم
--------------------------

3 بطاطس كبيرة – م ثوم مفروم – م كسبرة خضراء مفرومة
نقشر الطاطس ونقطعها مكعبات ونشوحها فى الزيت
نشوح الثوم فى الزيت ونضع الكسبرة الخضراء المخرطة وعصير ليمون ونقلبهم ثم نضع البطاطس ونقلبهم كلهم مع بعض كويس ونغرفهم

-----------------------------------------------------------------

مكرونة بالطماطم
------------------------

1/2 ك مكرونة اسبجتى او اى نوع – م ريحان – م بصل – 3 طماطم – زيت زيتون – 1/4 ك زيتون اسود – زعتر
الطريقة
نسلق المكرونة عادى ونصفيها من الماء
نشوح البصل فى الزيت والثوم والفلفل الملون والحامى والزعتر الفريش يا دوب ثوانى
ثم نضع الزيتون وفى الاخر نضع الريحان والمكرونة ونقلبهم كلهم مع بعض
ونغرفها
----------------------------------

ارز بالشبت والفول الاخضر
--------------------------

1/2 ك ارز بسمتى – 1/2 كوب شبت – 1 ونص كوب فول اخضر مفصص
زيت – ملح
الطريقة
نضع فى قاع الحلة طبقة ارز ثم نضع طيقة فول اخضر ثم نضع طبقة شبت ثم طبقة ارز ثم نضع طيقة فول اخضر ثم نضع طبقة شبت ثم طبقة ارز ثم نعمل فى منتصف الارز بأيد المعلقة الخشب 5 خروم ونضع داخل كل خرم زيت شويه صغيرين ثم نضع ماء يادوب يغطى الارز ونغطيه ونتركه يستوى حوالى 5 دقايق
------------------------------------------
بس كدة خلصـــــــت يارب تعبجكم الوصفــــــات وتطبقوها باءذن يسوع



اختكم نرميـــــــن+


 

النهيسى

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
27 يوليو 2008
المشاركات
92,327
مستوى التفاعل
3,200
النقاط
113
الإقامة
I love you Jesus


شكرا

شكرا


شكرا


مجـــــــهود جميـــــــــل


الرب يباركك
 

nerooo_jesus

انا من تـــراب
عضو مبارك
إنضم
12 فبراير 2010
المشاركات
2,713
مستوى التفاعل
24
النقاط
0
الإقامة
فى حضن حبيبى يسوع


شكرا

شكرا


شكرا


مجـــــــهود جميـــــــــل


الرب يباركك


مرورك اسعـــــــدنى جدااااااا نهيســـــى
ربنا يبارك حياتك وخدمـــــــــتك
 

tamav maria

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
29 يونيو 2008
المشاركات
10,315
مستوى التفاعل
2,235
النقاط
0
عزيزتي nero jesus ربنا يبارك مجهودك بصراحه مجهود رائع يعني الواحد لو عمل طبخه كل يوم كده الصيام يخلص
بس بصراحه انا جربت البسبوسه بالبرتقال طلعت ناشفه ما عندكيش طريقه تانيه من غير برتقال وتطلع طريه
 

الروح النارى

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
11 نوفمبر 2009
المشاركات
1,312
مستوى التفاعل
19
النقاط
0
الإقامة
غصن فى الكرمة
بس كدة خلصـــــــت يارب تعبجكم الوصفــــــات وتطبقوها باءذن يسوع


[/size]

شـــــــــكراااً ليــــــ nerooo_jesus ــكى

موسوعة رااائعة للطبخ و التحلية

سلام ومحبة المسيح معاك


 

nerooo_jesus

انا من تـــراب
عضو مبارك
إنضم
12 فبراير 2010
المشاركات
2,713
مستوى التفاعل
24
النقاط
0
الإقامة
فى حضن حبيبى يسوع
عزيزتي nero jesus ربنا يبارك مجهودك بصراحه مجهود رائع يعني الواحد لو عمل طبخه كل يوم كده الصيام يخلص
بس بصراحه انا جربت البسبوسه بالبرتقال طلعت ناشفه ما عندكيش طريقه تانيه من غير برتقال وتطلع طريه


حاضر هبقى اشوفلك طريقة تانيــــة باءذن ربنا حبى
شكرا لمرورك الجميل دة
 

nerooo_jesus

انا من تـــراب
عضو مبارك
إنضم
12 فبراير 2010
المشاركات
2,713
مستوى التفاعل
24
النقاط
0
الإقامة
فى حضن حبيبى يسوع
شـــــــــكراااً ليــــــ nerooo_jesus ــكى

موسوعة رااائعة للطبخ و التحلية

سلام ومحبة المسيح معاك




الشكر لحضرتك ولمرورك الجميـــــل ربنا يخليك
 

jojo_angelic

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
16 سبتمبر 2008
المشاركات
1,029
مستوى التفاعل
16
النقاط
0
الإقامة
العراق
وصفـــات رائعـــه لااعرف من أين أبـــدا
شكــرااااااااااا ليــــــ nerooo_jesus
الـرب يديمــك
 

nerooo_jesus

انا من تـــراب
عضو مبارك
إنضم
12 فبراير 2010
المشاركات
2,713
مستوى التفاعل
24
النقاط
0
الإقامة
فى حضن حبيبى يسوع
يارب يخليكــــى يا جوجوووووو وانا لو لقيت اكلات تانى هحطها بمشيئة يسووع
 

tamav maria

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
29 يونيو 2008
المشاركات
10,315
مستوى التفاعل
2,235
النقاط
0
حاضر هبقى اشوفلك طريقة تانيــــة باءذن ربنا حبى
شكرا لمرورك الجميل دة



thank you nenoooo:heat:eek:ooor حبيبي ربنا يخليك للمنتدي وتأكلينا
 

nerooo_jesus

انا من تـــراب
عضو مبارك
إنضم
12 فبراير 2010
المشاركات
2,713
مستوى التفاعل
24
النقاط
0
الإقامة
فى حضن حبيبى يسوع
200704151559470.jpg








194.jpg














المقادير للصنية
1 كيس بسبوسة
1بكو فانيليا
1 باكو بكنج بودر
1 باكو تانج
1/4 كوب زيت
قليل من الميا

الطريقة
نضع محتويات كيس البسوسة فى اناء وعلية الفانيليا والبكنج بودر والزيت ونقلبهم جيدا ونضع قليل من الميا على الخليط بحيث يكون متماسك الى حد ما
نكون مجهزين صينية مدهونة زيت ونضع الخليط ونضعها فى الفرن حوالى 1/2 ساعة
مقادير الشربات
كوب سكر + كوب ميا على النار
بعد الغليان نضع ليمونة
نضع الشربات هو ساخن على البسبوسة وهى سخنة
وبالهنا والشفا



طب جربى دى بقى يا حبـــــى ودوووقينـــــى:Love_Letter_Open:
 

tamav maria

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
29 يونيو 2008
المشاركات
10,315
مستوى التفاعل
2,235
النقاط
0
:36_3_11:اشكرك اشكرك اشكرك يا nero يا حبيبتي انا كنت واثقه انك ها تردي عليا وانشاءالله ها احربها بكره واقولك بس انا عارفه انها هاتطلع حلوه
 

nerooo_jesus

انا من تـــراب
عضو مبارك
إنضم
12 فبراير 2010
المشاركات
2,713
مستوى التفاعل
24
النقاط
0
الإقامة
فى حضن حبيبى يسوع
حبيبتــــــى يارب تعبجك واكيد هتطلع حلوة عشان من ايدك ربنا يحميكـــى
 

cuteledia

لتكن مشيئتك
عضو مبارك
إنضم
22 فبراير 2008
المشاركات
1,575
مستوى التفاعل
7
النقاط
0
ميرسي يا نرمين علي الاكلات الجميلة دي
تسلم ايدك يا قمر
ويسوع يبارك محبتك​
 

nerooo_jesus

انا من تـــراب
عضو مبارك
إنضم
12 فبراير 2010
المشاركات
2,713
مستوى التفاعل
24
النقاط
0
الإقامة
فى حضن حبيبى يسوع
ميرســـــى لمرورك الاجمل
ربنا يبارك حياتك ويعوض تعب محبتك
 

عادل نسيم

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
30 نوفمبر 2009
المشاركات
3,338
مستوى التفاعل
73
النقاط
0
أختي القريبة من يسوع
شكراً علي المجهود الرائع
والرب يعوض تعبك في محبة الآخرين
 
أعلى