عزومة اهل زوجك مبتكرة ومميزة

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

4135518688.jpg


بسم اللة القوى

بقلمى مش منقول


الموضوع اهداء للغالية اللى عارفة نفسها


هههههههههههههههههههههههههههههه


قوائم وجبات لعزومة اهل الزوج

وطرق تقديمها بشياكة وابتكار


بقلمى ومن تجربتى المطبخية


هما بيقولوا
اكلى لة نكهة مميزة لا تقارن

مع تقديم فنى هههههههههههههههه

واليوم

هاكشف ليكم اسرار فى الوجبات اللى هاعدها معاكم



متابعين


غالبا بتصيفوا

هههههههههههههههههههههههه
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

يعنى للامانة نصيحة
لا تكترى الاصناف
انما ابدعى بيها وبتقديمها

قائمة 1

1- فراخ مشوية بالفرن
2- كفتة ارز
3- ارز مفلفل
4- رقاق بلحمة مفرومة


الحلو

فروت سلاط


فيما يلى طريقة اعداد كل صنف وافكار لتقديمة



 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
ياريت تجربى بكمية صغيرة قبل العزومة الوصفات لتختارى ما يناسبك



فراخ مشوية بالفرن

المقادير
فراخ مقطعة ارباع
بصل
3 ثمرة طماطم مقشرة
خل
ليمون
ملح فلفل زعتر


الطريقة

+ تغسل الفراخ بالملح والدقيق وتترك مغطاة بفلفل اسود فى صينية الفرن المناسبة
+ حددى كم عدد الحاضرين وعدى وزودى 4 قطع يعنى فرخة لمن يبغى المزيد
+ بالملتى كويك براون او تربو براون افرمى بصل بس غليظ تقريبا بصلة كبيرة لكل فرخة
+ غطى قع الفراخ بالبصل وتبلى بالملح
+ قشرى 3 ثمرة طماطم وافريها وضعى على قطع الفراخ
+ ملعقة صغيرة خل فوق كل قطعة
+ عصير ليمونة لكل قطعة
+ زعتر ناشف افركية على الصينية

+ اتركيها بالتلاجة نصف ساعة
+قعة زبدة على وش كل قطعة

+ لاتضعى ماء نهائى

+ سويها قليلا على البوتاجاز من فوق بنار متوسطة اوعى تحرقي قعرها ههههههههههههه
+ دخليها الفرن حتى يصبج لونها محمرا وتتشرب مائها
+ بنصف المدة اقلبيها

+الصورة من النت لكن بتطلع زيها بالضبط




13695531_4efe20abe3.jpg


يمكن تقديمها بالصينية الصوص بتاعها مميز
او
تقديمها بصينية بايركس

او

سرفيس
 

سور

عضوة مباركة
عضو مبارك
إنضم
31 أغسطس 2009
المشاركات
1,816
مستوى التفاعل
38
النقاط
0
الإقامة
القاهره
حاجه تفتح النفس قوى
ميررررسى جدا اسميشال للوصفه الرائعه
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
2- كفتة الارز


المقادير
نصف كيلو لحمة مفرومة
علبة اسبايسى كامينا لخلطة الكفتة
كوب ارز مطحون غليظ نسبيا مش بودرة
زيت للقلى


+ تعجن اللحمة بخلطة كامينا للكفتة
+ يضاف الارز المطحون
+تكور قطع صغيرة قد البلى
+ تقلى بالزيت حتى تحمر
تنشل على ورق مطبخ

+ يمكنك الاحتفاظ بها فى علبة مقلية وتتمى صلصتها يوم العزومة


+ الصلصة

3 ثمرات فقط طماطم مقشرة من قشرها وتفرى عصير

نصف راس ثوم ويفرى

ملعقتين سمنة او زيت



+ يسخن الزيت
+يوضع الثوم المفرى حتى يصفر
+ توضع عصير الطماطم
+لا تتركيها تتسبك
ترمى بيها الكفتة المقلية
وتضعى ماء قليل مغلى يغطيها

ومكعب واحد مرقة ماجى

وتترك على نار هادئة
حوالى 15 دقيقة



ودة شكلها





1478_1172897411.jpg
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
الارز المفلفل


عدد اكواب الارز
=
عدد كوب الماء المغلى بملح وفلفل

=
ملعقة سمنة لكل كوب


الطريقة
يقدح اسمن
يوضع الارز المغسول
ويقلب
حتى يفلفل تختفى ماءة

اوعى تحرقية ههههههههههههههه

يضاف الماء المغلى بملح وفلفل

ويترك على نار هادئة مغطى الى ان يستوى
حوالى 30 دقيقة



التقديم

عارفة قالب الكيك الصغير على هيئة وردة
يوضع الارز
يكبس قليلا يقلب بطبق ويقدم



1235996924.jpg
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
4- رقاق بلحمة مفرومة


المقادير

رقاق الزهار
عصاج لحمة

2 كوب شوربة + مذاب بهم 2 ملعقة سمنة

سمن طبعا هههههههههههههههه



الطريقة

+ اقسمى الرقاق الناشف قسمين
+ فى الصينية التى ستعملية بيها ادهنى الصينية بالسمن
+ ضعى الرقاق مع سقية بالشوربة يادوب يتبل

+ رصى كل رقاقة مع بلها بالشوربة



ضعى العصاج

(طريقة العصاج يقدح 2 ملعقة سمنة تحمر بهم بصلة مفرية حتى تصفر ذهبيا توضع نصف كيلو لحمة مفرومة ويقلب حتى يشرب مائة ويستوى
العصاج لازم يكون مفلفل كانة حبات منفصلة خالى من الماء )


وبنفس الطريقة

اكملى رص باقى الرقاق


على الوجة قطع سمنة

+ يدخل الفرن حتى يحمر وجهة

+ يقطع ويرص بسرفيس او يخرج بصنيتة

+صوص شوربة لمن يحب الاضافة انا لا احبة مايع بحبة ناشف وورقات هههههههههههههه



الصورة من النت

لكن بيطلع كدة فعلا





80710564hp1.jpg









 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

جيلان

انت لى
مشرف سابق
إنضم
19 سبتمبر 2007
المشاركات
14,422
مستوى التفاعل
445
النقاط
0
انا متابعة بس حاليا بتفرج بس ههههههههههههه
اول ما افضى هبقى ادخل الطبخ اجرب مع ان ماما بتخاف منى لما بدخل المطبخ ليا صولات وجولات مع الزيت الى بنساه على النار واللبن الى عمرى ما غليته الا وفار وحاجات حلوة كتير كدى ههههههههه
 

KOKOMAN

.
مشرف سابق
إنضم
9 سبتمبر 2007
المشاركات
122,437
مستوى التفاعل
414
النقاط
0
الإقامة
ALEX
شكرا ليكى
ربنا يعوضك
 
أعلى