ملف كامل عن طرق عمل الكبدة

tasoni queena

عضوة اخضريكا
عضو مبارك
إنضم
24 يوليو 2009
المشاركات
32,909
مستوى التفاعل
790
النقاط
0
الإقامة
أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
ملف كامل عن طرق عمل الكبدة


طريقة عمل كبدة لذيذة


المقادير:


حبة بصل مفرومة فرم ناعم

مقدار طبق كبدة مقطعة إلى قطع صغيرة

مقدار حبة فليفلة مفرومة فرم ناعم وقليل من البقدونس

نصف فنجان زيت

ملح , فلفل أسود مطحون , بهار مشكل , ثوم بودر , قرفة مطحونة , سماق

وطبعا الكمية حسب الرغبة



الطريقة

أولا : نضع البصل المفروم مع الزيت في المقلاة

ونقلب جيدا حتى يبدأ البصل بالذوبان مع مراعاة عدم تحميره لأن ذلك سيؤثر على النكهة

ثانيا : نضع الفليفلة على البصل

ونقلب جيدا حتى يبدأالفلفل الرومي بالذبول

بعد ذلك نضع الكبدة عليه

ونقلب جيدا

عندما تقارب على الاستواء نضع عليها الملح والبهارات

ونقلب جيدا حتى تستوي الكبدة وبعد ذلك نضع البقدونس المفروم

ونقلب جيدا ونتركه فقط مدة دقيقتين ونطفىء النار

ونغرفه في طبق التقديم ونزينه بشرائح الليمون




الكبده المحمرة بالدقيق



المقادير

كيلو كبده مقطعة شرائح ,2 م دقيق , بقدونس مفروم , عصير ليمون وعصير بصل , ملح وفلفل, سمن او زيت للتحمير , بطاطس شيبس



الطريقة:


تتبل الكبدة وتترك قليلا ثم تغطى بالدقيق جيدا ثم تقدح السمن وتحمر فيها شرائح الكبده من جهتين حتى تنضج ثم تقدم ساخنه على فرشه من البقدونس




الكبد المشوي


المقادير


كيلو كبده , عصير بصلتين عصير ليمونتين ملح وفلفل


الطريقة


يشطف الكبد بالماء البارد ويقطع شرائح وتتبل بالملح والفلف وعصير الليمون والبصل لمدة ربع ساعة ثم تشوى وتقدم بالبقدونس



صينية الكبدة المشوية


المكونات والمقادير


نصف كيلو كبدة ترنشات

يصلة كبيرة ترنشات

حبة فلفل رومى كبيرة ترنشات

ملح فلفل كمون بابريكا بهارات عصير ليمونة

2 قرن فلفل حار

2 فص ثوم مقطع

قطعة فحم

زيت




طريقة التحضير


تتبل الكبدة بالملح و الفلفل و الكمون و البهارات و البابريكا و عصير ليمونة


ترص الكبدة فى صينية و فوقها شرائح البصل و الفلفل و الثوم


تغطى الصينية بالفويل و تزج فى الفرن


عند النضج تجهز الفحمة و توضع بفنجان صغير به سمن


وتوضع فى وسط الصينية و تغطى لمدة لا تقل عن ربع ساعة





 

tasoni queena

عضوة اخضريكا
عضو مبارك
إنضم
24 يوليو 2009
المشاركات
32,909
مستوى التفاعل
790
النقاط
0
الإقامة
أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
الكبدة الاسكندرانى



المقادير:


1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرا .

ملح . كمون .

3 ملاعق كبيرة خل .

فلفل حار (اختيارى) .

3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم .

حلقات فلفل أخضر .

عصير ليمون .

1/4 كوب زيت للتحمير .


الطريقة:


يخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) جيدا ثم تتبل بها الكبدة وتترك فى الثلاجة لمدة1/4 ساعة .

يضع الزيت على النار حتى يسخن ثم تسقط فيه الكبدة وتقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة .. تخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة وتغطى

وتترك ربع ساعة .. بعد ذلك يرفع الغطاء ويقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ... توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى )

تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز المصرى .



طريقة الكبدة والكلاوي



المقادير


تغسل الكبدة والكلاوي وتقطعينهم شرائح رفيعة وبطول لا يتجاوز اربعة سم .


ثم تجهزين بصل مقطع قطع طويلة نسبيا بمقدار نصف حبة بصل متوسطة الحجم لكل 150 جرام كبدة وكلاوي


وربع ملعقة صغيرة ثوم مدقوق لنفس الكمية اعلاه


وفلفل حار او بارد ( رومي ) حسب الذوق مقطع قطع شرائح نحيفة.
..


الطريقة


نبدأ بتحمير البصل والفلفل في مقلاة فوق نار عالية جدا بحيث ينتج لدينا بصل يكون سطحه شبه محروق ولكن داخله ما يزال ني متماسك.


في نفس الوقت وفي مقلاة أخرى وبنفس الطريقة نحمر الكبدة على نار عالية لمدة قصيرة جدا من دقيقتين إلى ثلاث دقائق مع التقليب المستمر


بعد ذلك اضيفي الثوم وقليل من الفلفل الاسود والملح وذرة صغيرة جدا جدا من الكمون على الكبدة والكلاوي وقلبي لمدة نصف دقيقة ثم اضيفي البصل المحموس وقلبي لمدة نصف دقيقة اخرى

وقدميه حار مع خبز حار وربع حبة ليمون وبالهناء والشفاء





كبدة بالطماطم



المقادير


كبدةحسب عدد الأشخاص

وطماطم مقطعه مربعات

وثوم مدقوق ناعم وفلفل اسود وكمون وملح

وزيت للقلي ومقلاة واسعه وجيدة



الطريقة


تغسلين الكبدة بماي بارد ثم

تشرحين الكبدة شرايح عريضة ثم طولية تطلع مثل وحدات البطاطس المقليةالطولية ثم تحطين زيت كافي بالمقلاة الين يسخن وتحطين الكبدة على نارقووووية جداالى ان لونها يصير فاتح ولازم النار

تكون قوية عشان الكبدة تكون طرية من الداخل عند النضج وبعد دقيقتين تحطين الطماطم والملح

طبعا حسب كمية الكبدة مثلا اذا كمية الكبدة ربع كيلو يبقى حبة طماطم كبيرة اوحبتين صغار

وتحركين باستمرار على نارقويه الى ان تنشف مية الطماطم ثم تحطين الثوم المدقوق مع الفلفل الاسودوالكمون وتقلبينه مع الخليط دقيقتين





الكبدة البانية اللذيذة


المقادير


كبده مقشره

1 فص ثوم

ملح,فلفل,كمون

ليمون

دقيق

لبن

بيض

بقسماط

زيت للقلى



الطريقه:


نقشر الكبده من الطبقه الرقيقه الخارجيه

تتبل الكبده بالملح و الليمون و الفلفل و الكمون و الثوم وتتركساعه ثم نضع الزيت فى طاسه و نضع اللبن على البيض ثم نأخذ الكبده و نضعها فى الدقيق ثم البيض و اللبن ثم البقسماط.

و تقلى و نخرجها من الزيت على فرشه من البقدونس.

و بالهنا و الشفا





 

tasoni queena

عضوة اخضريكا
عضو مبارك
إنضم
24 يوليو 2009
المشاركات
32,909
مستوى التفاعل
790
النقاط
0
الإقامة
أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
الكبده المحمرة بالدقيق




المقادير


كيلو كبده مقطعة شرائح ,2 م دقيق , بقدونس مفروم , عصير ليمون وعصير بصل , ملح وفلفل, سمن او زيت للتحمير , بطاطس شيبس


الطريقة


تتبل الكبدة وتترك قليلا ثم تغطى بالدقيق جيدا ثم تقدح السمن وتحمر فيها شرائح الكبده من جهتين حتى تنضج ثم تقدم ساخنه على فرشه من البقدونس



الكبدة المحمرة



المقادير


نص كيلو كبدة _ملح _فلفل _عصير ليمون _ سمن للتحمير


الطريقة


تقطع الكبدة شرائح و تبليها بالملح و الفلفل وعصير الليمون و سيبيها شوية فى التتبيلة ، نضع السمن فى مقلاية ولما تقدح احمر الكبدة الاول مرة على الوش الاول و مرة على الوش التانى

،وبعدين حطى عليها شوية فى شوية ماء لحد ما تستوى





الكبدة بالفلفل و الطماطم

المقادير


نصف كيلو كبدة _ملح _فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة _طماطماية كبيرة +م زيت او سمن _ م ص خل +فصين ثوم.


الطريقة



نقطع الكبدة قطع صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم .نضع السمن فى حلة و نشوح فيها البصل و الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا ثم نضع الطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و نقلب

نقلب لحد ما تاخد لون محمر اضع ربع كوبفى ربع كوب ماء لحد ماتستوى و يكون فيها صوص بنى.




الكبدة بالردة



المقادير


كيلو كبدة شرائح +رأس ثوم مفرومة ناعم جدا - ملح -فلفل - نصف ملعقة صغيرة كمون - 2 ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة -2 كسبرة ناعمة + نص كوب دقيق - ( تخلطيهم مع بعض )+زيت للقلى


الطريقة


تبلى الكبدة و ضعى عليها و الملح و الفلفل و التوم و الكزبرة و الكمون و قلبيهم كويس وحطيها فى الثلاجة تقريبا ساعتين علشان تشرب من كل التتبيلة كويس طلعيها من الثلاجةو سخنى الزيت

،نضع شريحة شريحة فى خليط الردة بالدقيق و اضغطى عليها با يدك كويس منالناحيتين ،و ضعيها فى الزيت لحد ما تحمر من الناحيتين بس خلى بالك الكبدة اساسابتستوى بسرعة يعنى ما

تسبيهاش على النار دى يادوب بتاخد ثوانى،طلعيها من المقلاية وبالهنا و الشفا

ملحوظة لو عاوزة الكبدة مشوية :تعملى كل اللى عملناة عادى لحدمت تخرجيها من الثلاجة و بعدين تشويها



طريقة سريعة للكبدة



المقادير


1/2 ك كبدة +2 طماطممتوسطة+4 او 5 فصوص ثوم+1 م ك سمن، او زيت لو بتحبيها بزيت+ملح و فلفلاسود


الطريقة


قطعي الكبدة مكعبات صغيرة. قطعي الطماطم مكعبات صغيرة. دقيالثوم بالملح (الملح بيسهل دق الثوم جدا لما نحطه معاه و بعد كده نظبطه لو محتاجتاني في الحلة). حطيهم في حلة و معاهم

السمن او الزيت و الفلفل الاسود و ظبطيالملح. قلبيهم كويس لحد ما تحسي ان الكبدة اتشوحت، وطي النار و سيبيها تستوى براحتها و ممكن تضيفي لها شوية مية صغيرين لو محتاجة. و عند

التقديم اعصري عليهاليمون و قدميها مع سلطة و مكرونة اوعيش او ارز




سندويشات كبدة روعه




يقدم لـ 8 أشخاص، مدة الاعداد 25 دقيقة.



المقادير:


300 جرام كبدة غنم مقطعة شرائح، نصف ملعقة صغيرة فلفل أسود، نصف ملعقة صغيرة فلفل أحمر حار، 4 ملاعق كبيرة عصير ليمون، ملعقة كبيرة خل، فص ثوم مهروس، شريحة زنجبيل

مهروسه، ملعقة صغيرة ملح، 2 ملعقة كبيرة طحين حمص، أوراق خس مقطعة ، شرائح طماطم، زيت الزيتون للقلي، 8 خبزات



طريقة الاعداد:


اخلطي عصير الليمون والخل مع الثوم والزنجبيل واتركي الخليط لمدة 15 دقيقة، ثم صفي الخليط بصفاة واسكبيه على شرائح الكبدة. رشي شرائح الكبدة بالفلفل الأسود والأحمر والملح

واخلطيها جيدا ثم ادخليها الثلاجة لمدة ساعة على الأقل.

سخني الزيت في مقلاة غزيرة وصفي الكبدة من خليط الخل وعصير الليمون. اقلي شرائح الكبدة حتى يتغير لونها ثم اضيفي لها طحين الحمص وقلبيها جيدا ثم غطي المقلاة واتركيها على نار

هادئة لمدة 20 دقيقة. اقطعي الخبزة الى نصفين وافتحى كل جزء واحشيه بالطماطم والخس والكبدة.صفي السندويشات في طبق التقديم وزينيها بالنعناع.




الكبده بالصلصه




المقادير:



نصف كيلو كبدة مقطعه شرائح رفيعة

ربع كوب خل

ربع كوب ليمون

2كوب عصير طماطم

كوب بصل مفروم

4 ملاعق ثوم مفروم

نصف كوب فلفل رومى شرائح

توابل-زيت اوسمن



الطريقة:


تغسل الكبدة جيدا وتتبل بالتوابل و الليمون و تترك

يقدح الزيت و تشوح الكبدة و ترفع من على النار

يشوح البصل و الثوم و يضاف الخل و الفلفل والطماطم و تترك لتسبك

تضافالكبدة و قليل من الماء و تغطى حتى تنضج

تغرف و تقدم مع الارز و البطاطس المحمره فتقدم وجبه كامله


وبالهنا






 

tasoni queena

عضوة اخضريكا
عضو مبارك
إنضم
24 يوليو 2009
المشاركات
32,909
مستوى التفاعل
790
النقاط
0
الإقامة
أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
كبدة الخروف المشوية



المقادير


كبدة مقطعة بشكل مكعبات كبيرة شوي بالحجم و طبعانظيفة

لية خروف أيضا مقطعة بشكل مكعبات

بصل بحيث يكون حجمهاصغير

بندورة أيضا حجمهاصغير

سماق

ملح

فحم

فلفل

و طبعا كالعادةكله حسب الرغبة


الطريقة


بعد تنظيف الكبدة نضيف الملح والفلفل و السماق الى الكبدة و نخلطها جيدا

ثم نغرز قطع الكبدة في سياخ الشوي و نضع في كل سيخ 5 قطع كبدة و بينهما قطعتين من لية الخروف حتى تسويهم

و بعد ذلك نغرز البصل و البندورة بالسياخ(سياخ منفصلة عن سياخ الكبدة وأيضا نضع بينهم قطع من اللية)

نجهز الفحم ضمن منقل الشوي و نشعله حتي يجمر

ثم نضع أسياخ الشوي و نحركهم براحة فوق المنقل

و حين تستوي الكبدة يمكن أن نقدمها مع السلطة أو الحمص


كبدة فرنساوى



المقادير:


نصف كيلو كبدة + عصير بصلة + عصير ليمونة + ملح + فلفل + 2 ملعقة كبيرة من السمن + بصلة مفرية + ملعقة كبيرة من الدقيق + 3 أكواب ماء .


الطريقة:


1- تغسل الكبد وتقطع شرائح ثم توضع فى إناء وتتبل بالملح والفلفل وعصير الليمون وعصير البصل وتترك حوالى ساعة.


2- يرفع الإناء على النار وتقلب الكبد حتى تمتص جميع عصارتها ويضاف إليها السمن وتحمر خفيفاً ثم ترفع من الإناء.


3- يحمر البصل المفرى فى السمن المتخلف وعندما يصفر يضاف إليه الدقيق ويستمر فى التقليب حتى يصير لونه بنياً، فيضاف الماء تدريجياً مع التقليب بعيداً عن النار حتى لدينا صلصة بنية.


4- يرفع الإناء على نار هادئة حتى تغلى الصلصة فتضاف الكبدة المحمرة ويغطى الإناء وتترك حتى تنضج ثم تغرف وتغطى بالصلصة وتجمل بالليمون والبقدونس.


5- تقدم مع الأرز أو البطاطس البيورية وتقدم ساخنة.



كرات الكبد


المقادير:

ربع كيلو كبد بتلو + بصلة صغيرة + ملح + فلفل أسود + ربع كيو بطاطس مسلوقة ومهروسة + 2 ملعقة كبيرة من المخلل المفرى + بيض + بقسماط + سمن للتحمير .

الطريقة:

1- تغسل الكبدة جيداً بالماء والملح ثم تغلى على النار مدة 10 دقائق.

2- تغسل الكبد وتفرى مع البصل والمخلل بالمفرمة.

3- تخلط البطاطس وتعجن جيداً وتتبل بالملح والفلفل، تشكل كرات فى حجم عين الجمل الكبير ثم تتبل فى الدقيق وتغطى بالبيض والبقسماط وتحمر فى السمن الغزير.

4- توضح على ورقة لتمتص المادة الدهنية الزائدة، ثم ترص فى طبق مفروش بالبقدونس ويقدم معها صلصلة بيضاء مضاف إليها ملعقة كبيرة من المقدونس المفرى.




كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض


المقادير

كيلو كبدة ضانى .

عدد 3 كلاوى.

عدد 2 قلب .

2فلفل اخضر رومى او حامى.

رأس ثوم مفصصة ومفرومة.

ملح – فلفل – كمون.

ربع كوب زيت.


الطريقة


يقطع الكبد والكلاوي والقلوب إلي شرائح رفيعة او مكعبات

ثم تغسل بالماء وتصفي في مصفاة كل واحد لوحدة

ثم يسخن الزيت وتقلب شرائح القلوب والكلاوي كويس لحد ما ينزلوا مايتهم ويشربوها

وبعدين تضاف شرائح الكبدة إلي القلوب والكلاوي وتقلب جيدا ثم يضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضرثم يقلب كله مع بعض ويترك علي نار هادئة لحد ما يستووا مع اضافة القليل

من الماء كلما احتاجوا ويقدم مع طبق من الارز الابيض

ملحوظة :اذا كنتى عوزاها بالصوص يبقى قبل ما تطفى النار وبعد ما تستوى تسيبى فيها شوية صوص

واذاكنت مش عايزها بصوص يبقى بعد ما تستوى والماء بتاعها ينشف تقلبيها فى السمنة اللى معاها فى الحلة .

منقوووول




 

+SwEetY KoKeY+

خلينى ارنم !
مشرف سابق
إنضم
1 سبتمبر 2008
المشاركات
28,051
مستوى التفاعل
394
النقاط
0
كده هتجرى ريقى يا كوينا هههههههههههههه
 

النهيسى

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
27 يوليو 2008
المشاركات
92,327
مستوى التفاعل
3,200
النقاط
113
الإقامة
I love you Jesus
شكرا

مجهود رائع

وملف جميل

أنا بحب الكبده

ربنا يفرح قلبك
 

KOKOMAN

.
مشرف سابق
إنضم
9 سبتمبر 2007
المشاركات
122,437
مستوى التفاعل
413
النقاط
0
الإقامة
ALEX
ملف راااااااااائع ومميز يا تاسونى
تسلم ايدك
شكرا كتير على الملف
ربنا يباركك
 

kalimooo

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
23 يونيو 2008
المشاركات
143,887
مستوى التفاعل
1,787
النقاط
113
الإقامة
LEBANON
شكرا على الوصفات والملف

سلام المسيح معك
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
933887g5pcxn5673.gif
 

العراقيه

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
21 أبريل 2010
المشاركات
546
مستوى التفاعل
28
النقاط
0
شكرا على المجهود الرائع
دام عطائك​
 

Bent Christ

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
7 ديسمبر 2008
المشاركات
1,217
مستوى التفاعل
161
النقاط
0
الإقامة
ويـــــــــــاه
الكبدة الاسكندرانى



المقادير:


1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرا .

ملح . كمون .

3 ملاعق كبيرة خل .

فلفل حار (اختيارى) .

3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم .

حلقات فلفل أخضر .

عصير ليمون .

1/4 كوب زيت للتحمير .


الطريقة:


يخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) جيدا ثم تتبل بها الكبدة وتترك فى الثلاجة لمدة1/4 ساعة .

يضع الزيت على النار حتى يسخن ثم تسقط فيه الكبدة وتقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة .. تخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة وتغطى

وتترك ربع ساعة .. بعد ذلك يرفع الغطاء ويقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ... توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى )

تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز المصرى .



طريقة الكبدة والكلاوي


المقادير


تغسل الكبدة والكلاوي وتقطعينهم شرائح رفيعة وبطول لا يتجاوز اربعة سم .


ثم تجهزين بصل مقطع قطع طويلة نسبيا بمقدار نصف حبة بصل متوسطة الحجم لكل 150 جرام كبدة وكلاوي


وربع ملعقة صغيرة ثوم مدقوق لنفس الكمية اعلاه


وفلفل حار او بارد ( رومي ) حسب الذوق مقطع قطع شرائح نحيفة.
..


الطريقة


نبدأ بتحمير البصل والفلفل في مقلاة فوق نار عالية جدا بحيث ينتج لدينا بصل يكون سطحه شبه محروق ولكن داخله ما يزال ني متماسك.


في نفس الوقت وفي مقلاة أخرى وبنفس الطريقة نحمر الكبدة على نار عالية لمدة قصيرة جدا من دقيقتين إلى ثلاث دقائق مع التقليب المستمر


بعد ذلك اضيفي الثوم وقليل من الفلفل الاسود والملح وذرة صغيرة جدا جدا من الكمون على الكبدة والكلاوي وقلبي لمدة نصف دقيقة ثم اضيفي البصل المحموس وقلبي لمدة نصف دقيقة اخرى

وقدميه حار مع خبز حار وربع حبة ليمون وبالهناء والشفاء






[/b][/b]


الكبدة البانية اللذيذة


المقادير


كبده مقشره

1 فص ثوم

ملح,فلفل,كمون

ليمون

دقيق

لبن

بيض

بقسماط

زيت للقلى



الطريقه:


نقشر الكبده من الطبقه الرقيقه الخارجيه

تتبل الكبده بالملح و الليمون و الفلفل و الكمون و الثوم وتتركساعه ثم نضع الزيت فى طاسه و نضع اللبن على البيض ثم نأخذ الكبده و نضعها فى الدقيق ثم البيض و اللبن ثم البقسماط.

و تقلى و نخرجها من الزيت على فرشه من البقدونس.

و بالهنا و الشفا

[/color]




[/size]

يا عينى ياعينى يا شيف تاسونى
انا بموت فى الكبده الاسكندرانى وياسلام بقى لو من ايد تاسونى
 
أعلى