منتديات الكنيسة

العودة   منتديات الكنيسة المنتديات العامة منتدي الاسرة المسيحية مطبخ المنتدى

إضافة رد

الموضوع: ملف كامل لطرق عمل الكفتة

أدوات الموضوع
قديم 12-09-2010, 11:53 AM   #1
tasoni queena
عضوة اخضريكا
 
الصورة الرمزية tasoni queena
 
تاريخ التسجيل: Jul 2009
الدولة: أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
المشاركات: 32,908
انثى
مواضيع المدونة: 6
 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245
Icons50

ملف كامل لطرق عمل الكفتة



طرق متنوعة للكفتة




كفتة مشوية :



المقادير:


ربع كيلو لحم كندوز صغير ربع كيلو لحم ضأن صغير "قطعة من ليه الخروف" في حجم عين الجمل

2 بصلة متوسطة مفرية ناعم نصف ملعقة صغيرة كسرة خبز جافة ناعمة ملح وفلفل جوزة الطيب قرفة قرنفل.



الطريقة :


يفرم اللحم والليه ويخلط مع البصل والبهارات ويعجن المقدار جيداً ويترك داخل الثلاثة 2-3 ساعة.

يشكل اللحم علي الاسياخ وتشوي الكفتة علي الشواية مع دهنها خفيفاً بالصلصة المتخلفة

من التتبيل اثناء الشي وتقلب الاسياخ باحتراس حتي تمام النضج وتقدم علي فرشة من البقدونس.

tasoni queena غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 12-09-2010, 11:54 AM   #2
tasoni queena
عضوة اخضريكا
 
الصورة الرمزية tasoni queena
 
تاريخ التسجيل: Jul 2009
الدولة: أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
المشاركات: 32,908
انثى
مواضيع المدونة: 6
 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245
افتراضي

رد: ملف كامل لطرق عمل الكفتة




كفتة الأرز :



المقادير:


نصف كيلو لحم مفروم نصف كوب ارز مدقوق ناعم بصلة مقطعة مكعبات 4 فصوص ثوم حزمة بقدونس مفروم ملح وفلفل بهارات زيت للتحمير.


الطريقة :


يخلط اللحم المفروم مع باقي مقادير الكفتة والارز ويقلب الخليط ثم يفرم مرة واحدة ويشكل علي هيئة اصابع أو كور صغيرة.

يسخن الزيت جيداً وتحمر فيه الكفتة وترفع الكفتة من النار وتوضع علي ورق مطبخ حتي تمتص المادة الدهنية.

تجهز الصلصة بأن تحمر البصلة في السمن حتي يصفر لونها ويضاف عصير الطماطم والتوابل ويترك المقدار علي نار هادئة حتي يتم التسبيك.

تضاف الكفتة وقليل من الماء او البهريز وتغطي حتي تتشرب الكفتة من الصلصة جيداً.

تغرف الكفتة ساخنة
tasoni queena غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 12-09-2010, 11:55 AM   #3
tasoni queena
عضوة اخضريكا
 
الصورة الرمزية tasoni queena
 
تاريخ التسجيل: Jul 2009
الدولة: أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
المشاركات: 32,908
انثى
مواضيع المدونة: 6
 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245
افتراضي

رد: ملف كامل لطرق عمل الكفتة



كفتة علي الطريقة الشرقاوية:


المقادير:

نصف كيلو لحم مفروم كوب ارز ملعقة كبيرة سمن بصلة متوسطة مفرية ناعم 2 كوب بشوربة ملح وفلفل بهارات.


الطريقة :


يغسل الارز ويخلط صحيحاً مع اللحم والبصلة المفرية والسمن والتوابل ويعجن المقدار جيداً حتي يتجانس.

يشكل المقدار علي هيئة كور وترص في صينية مدهونة خفيف بالسمن وتغطي وترفع علي نار هادئة لمدة من 5-10 دقائق.

يسخن البهريز ويضاف الي الكفتة ويترك المقدار علي نار هادئة حتي تتشرب البهريز ويتم النضج.

تغرف الكفتة ساخنة ويقدم معها سلاطة خضراء وشرائح من الخبز الجاف.



tasoni queena غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 12-09-2010, 11:56 AM   #4
tasoni queena
عضوة اخضريكا
 
الصورة الرمزية tasoni queena
 
تاريخ التسجيل: Jul 2009
الدولة: أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
المشاركات: 32,908
انثى
مواضيع المدونة: 6
 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245
افتراضي

رد: ملف كامل لطرق عمل الكفتة


كفتة بالزعتر :



المقادير:

نصف كيلو لحم احمر مفروم رغيف كايزر بايت بيضة بصلة متوسطة مفرية ناعم 2 فص ثوم مفري

3 ملاعق بقدونس مفري ملعقة كبيرة نعناع اخضر مفري نصف ملعقة صغيرة زعتر فنجان دقيق زيت

للتحمير.


-الطريقة :


ينقع الخبز في الماء حتي يلين ويعصر جيداً ثم يخلط مع اللحم والبصل والثوم والزعتر والنعناع والريحان مع التوابل والبيض.


تشكل الكفتة علي هيئة كرات صغيرة ثم تدحرج في الدقيق وتحمر في الزيت وتوضع الكفتة علي ورق مطبخ وتقدم ساخنة مع بطاطس محمرة وسلاطة خضراء
tasoni queena غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 12-09-2010, 11:57 AM   #5
tasoni queena
عضوة اخضريكا
 
الصورة الرمزية tasoni queena
 
تاريخ التسجيل: Jul 2009
الدولة: أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
المشاركات: 32,908
انثى
مواضيع المدونة: 6
 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245
افتراضي

رد: ملف كامل لطرق عمل الكفتة


كفته الفراخ بالبطاطس


فرخه كيلو مسلوقه و مخليه من العضم و الجلد

2 بطاطس متوسطه الحجم مسلوقه

3 بيض

نص كوب بقسماط

ملح-فلفل

زيت للتحمير

الطريقة:

نضع الفراخ في المفرمة و نفرمها

بعد كده نضع البطاطس و نضرب

بعد كده نضع البيض و الملح و الفلفل و نضرب

بعد كده نضع البقسماط و نضرب

ممكن تحتاجي شوية بقسماط زيادة مش مشكله

نشكلها بالشكل الي انتي عايزاه و قلبيها في البقسماط

دخليها التلاجه ربع ساعه و بعدين حمريها في زيت غزير

و قدميها و معاها سلطه زبادي

وبالهنا والشفاء



tasoni queena غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 12-09-2010, 11:58 AM   #6
tasoni queena
عضوة اخضريكا
 
الصورة الرمزية tasoni queena
 
تاريخ التسجيل: Jul 2009
الدولة: أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
المشاركات: 32,908
انثى
مواضيع المدونة: 6
 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245
افتراضي

رد: ملف كامل لطرق عمل الكفتة



كفتة الفراخ المقلية



المقادير


1/2 كيلو لحم دجاج مفروم ناعم .

بقدونس وممكن كزبرة خضراء مغسولين ومصفيين من الماء

شوية نعناع اخضر .

بيضة واحدة .

ملح +فلفل اسود +بهارات مشكلة ( بهارات دجاج ان وجدت ).

بصلة +فلفلة خضراء حارة منزوع بذرها +3 فص توم

بقسماط وطبعا زيت غزير للقلي .


الطريقة

تفرم اللحمة مع البقدونس والنعناع والفلفل الاخضروالتوم والبهارات

وتضاف البيضة والملح وشوية زيت ذرة وممكن تفرميها على مفرمة اللحمة او الكبة وتخلط جيدا وادا حستيها طرية ومش عارفة تشكليها ضيفي لها بقسماط واخلطي كويس.

شكليها اصابع او زي ما تحبي ثم غلفيها بالبقسماط من كل الجهات - وادخليها الفريزر حوالي 1/2 ساعة

اخرجيها من الفريزر واقليها بزيت حامي وغزير وشوية هدي النار عليها لحد ماتتحمر قلبيها وضعيها على ورق نشاف لامتصاص الزيت الزايد ورصيها في طبق التقديم وقدميها مع بطاطس ولبن زبادي بالخيار.

وبالهنا والشفا


منقول
tasoni queena غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 12-09-2010, 02:41 PM   #7
KOKOMAN
.
 
تاريخ التسجيل: Sep 2007
الدولة: ALEX
المشاركات: 122,442
ذكر
مواضيع المدونة: 17
 نقاط التقييم 36671 نقاط التقييم 36671 نقاط التقييم 36671 نقاط التقييم 36671 نقاط التقييم 36671 نقاط التقييم 36671 نقاط التقييم 36671 نقاط التقييم 36671 نقاط التقييم 36671 نقاط التقييم 36671 نقاط التقييم 36671
افتراضي

رد: ملف كامل لطرق عمل الكفتة


شكرا على الملف الرائع يا تاسونى
ربنا يبارك حياتك
KOKOMAN غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 12-09-2010, 05:29 PM   #8
tasoni queena
عضوة اخضريكا
 
الصورة الرمزية tasoni queena
 
تاريخ التسجيل: Jul 2009
الدولة: أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
المشاركات: 32,908
انثى
مواضيع المدونة: 6
 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245
افتراضي

رد: ملف كامل لطرق عمل الكفتة


اقتباس:
شكرا على الملف الرائع يا تاسونى
ربنا يبارك حياتك

شكرا كوكو لردك الجميل

ربنا يباركك
tasoni queena غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 13-09-2010, 04:27 AM   #9
النهيسى
مشرف
 
تاريخ التسجيل: Jul 2008
الدولة: I love you Jesus
المشاركات: 91,421
ذكر
مواضيع المدونة: 2
 نقاط التقييم 22132413 نقاط التقييم 22132413 نقاط التقييم 22132413 نقاط التقييم 22132413 نقاط التقييم 22132413 نقاط التقييم 22132413 نقاط التقييم 22132413 نقاط التقييم 22132413 نقاط التقييم 22132413 نقاط التقييم 22132413 نقاط التقييم 22132413
افتراضي

رد: ملف كامل لطرق عمل الكفتة




شكرااا جدااا

وصفات جميله جدااا

الرب يبارككم

النهيسى غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
قديم 13-09-2010, 03:32 PM   #10
tasoni queena
عضوة اخضريكا
 
الصورة الرمزية tasoni queena
 
تاريخ التسجيل: Jul 2009
الدولة: أقواله فى فمى وبظل يده سترنى
المشاركات: 32,908
انثى
مواضيع المدونة: 6
 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245 نقاط التقييم 1611245
افتراضي

رد: ملف كامل لطرق عمل الكفتة


اقتباس:
شكرااا جدااا

وصفات جميله جدااا

الرب يبارككم

شكرا استاذ نهيسى

لردك الجميل
tasoni queena غير متصل   رد مع اقتباس الرد السريع على هذه المشاركة
إضافة رد


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع

المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
ملف كامل لطرق مختلفة فى عمل الأرز AL MALEKA HELANA مطبخ المنتدى 16 29-12-2011 10:03 AM
صفائح الكفتة المحشية rania79 مطبخ المنتدى 2 18-10-2011 03:26 PM
لطرق الأكثر مرحاً لتعيش حياة أطول SALVATION الملتقى الثقافي و العلمي 6 26-06-2010 11:29 AM
ملف كامل لطرق تتبيل الدجاج tamav maria مطبخ المنتدى 5 04-06-2010 11:51 AM
أصابع الكفتة بالباذنجان maria123 مطبخ المنتدى 5 09-12-2007 05:51 PM


الساعة الآن 10:56 PM.



دعم خاص من vBulletin لمنتديات الكنيسة
©2000 - 2019، Jelsoft Enterprises Ltd
جميع حقوق الطبع محفوظة لمنتديات الكنيسة