طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار ،اكله مصريه شعبيه،

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة عمل الكوارع والفته و الممبار ،اكله مصريه شعبيه

ده شكل الكوارع مقطعه ولسه مغسولة وبصراحه انا بجبها نظيفه جاهزة
بغسلها بدقيق وملح للاحتياط
بضع التوابل التاليه
2عود قرفه(دارسين)
ورق لورا
قرنفل(مسمار)
فلفل اسود
ملح
جنزبيل ناعم رشه خفيفه
بصله مقطعه اربعه




الطريقه




نضع الحله على نار بداخلها ماء لحد الغليان وبعدين نضيف الكوارع اوالمقادم مع كل التوابل السابقه



99d4b5961c03e0d9f88bcdb0bb580f71.jpg



تترك على النااااااار حوالى من ساعتين الى ثلاثه ساعات حسب الحجم



تعالو نجهز الفته



انا بحمس العيش البلدى المقطع مع ملعقه سمنه بلدى و2 فص ثوم مهروس تتحمس اما على النار او فى الفرن



da961b52ca793993c8e32abec270916e.jpg



وبعدين نسخن الطاسه ونضع فيها ملعقه سمنه وبعدين الثوم مع رشه خفيفه كسبره ناعمه



حتى يحمر الثوم وبعدين نضيف 2 ملعقه خل وبعده كده نضيف الطماطم المعصوره حوالى حبتين
حتى تتسبك
ناخد 2 ملعقه من الصلصه نضفها على العيش المحمص ونقلبهاااااا وبعدين نضيف شوربه الكوااااارع



5119e4e8f73d624859d96cec6b14feaa.jpg




نغطيها ونتركها جانبا لمده بسيطه حتى يتشرب العيش من الشربه
ونغطى طبق الفته بالارز الابيض
وباقى الصلصه مع شويه شوربه(كبشه فقط)نغليها مع بعض ونضفها فوق الارز






الكوارع طبعا استوت كويس علشان تكون لذيذه نطلعها من الشوربه ونصفيها وبعدين نحمرها
فى 2 ملعقه سمنه بلدى



وده شكلها النهااائى يا رب تعجبكم



af862a9e76fc4d567c670110c05fea31.jpg



دلوقتى هنعمل الممبار او الفوراغ او الامعااااء
بعد الغسيل والكحت والنقع فى الملح والخل




الحشوه تختلف من شخص لاخر انا احب لما تكون الممبار ضانى ان يدخل فى الحشو لحمه مفرووووومه وقليل من الطماطم المقطعه مكعبات
انما فى الممبار البقرى
خليط من الطماطم المسبكه او صلصه
بصل مقطع
شبت+بقدونس+كسبره+فلفل اخضر
ارز مصرى غير منقوع
طماطم مقطعه مكعبات صغيره
زيت
شطه+ملح+فلفل+اى توافل تفضليها على خلطه المحشى



(((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))



88043a80e8c3a1149f0c60d9d669f4ca.jpg





نخلط كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناااسب
انا مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطرااااف



dda54ff3ecb06a061c141a316e59d5ac.jpg




طبعا ده جزء من الممبار




نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح



69f7870be1253e710588cf9c08eab2bf.jpg




نتركه حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع
نطلع الممبار من الحله ونحطه فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماااااااااااء
مهمه الخطوه دى علشان التحمير

1270349483.jpg




نحمر الممبار فى زيت ساخن من كل الجوااااااااانب حتى يكتسب اللون الذهبى
ونطلعه على ورق مطبخ حتى يمتص الزيت الزااائد
وده شكله النهائى



1270349423.jpg




وده من الداخل احمر وفي نفس الوقت طري علشان البصل والطماطم المقطعه اللي فيه




1270349632.jpg


منقووووووول
 

النهيسى

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
27 يوليو 2008
المشاركات
92,327
مستوى التفاعل
3,200
النقاط
113
الإقامة
I love you Jesus
من أروع الأكلات
لكن بتعقدهم فى البيت عندى
لأنها عاوزه تحضيرات كتير جدا
شكرا جدا ليكم يا غالى ولمجهودكم
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
من أروع الأكلات
لكن بتعقدهم فى البيت عندى
لأنها عاوزه تحضيرات كتير جدا
شكرا جدا ليكم يا غالى ولمجهودكم
فعلا طريقتها باين انها صعبة شوية.....
الف هنا :)
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
اكلات جميله لكن فعلا لازم تتعمل فى البيت ضمان لنظافتها
ميرررسى يا ابو تربووو
 

Nemo

هصلى مهما حصلى
عضو مبارك
إنضم
17 أبريل 2007
المشاركات
4,526
مستوى التفاعل
40
النقاط
0
الإقامة
Man2osh 3a Kafo
ميرسى كتير ابو تربو
اكلات محتاجة مجهود
ميرسى ليك وربنا يباركك
 
أعلى