اهم اصناف(سمك ,لحوم ,مكرونات ,دجاج ,سلطات)

The White Knight

New member
عضو
إنضم
24 مارس 2007
المشاركات
218
مستوى التفاعل
4
النقاط
0
الإقامة
في الامتحانات
بسم الاب والابن والروح القدوس
إله واحد امين


النهارده فكرت اني اعرض عليكم بعض الاصناف اللي بنذاكرها في الكلية واللي بتتقدم في الفنادق ال5 نجوم:

نبدأ بالاسماك
1- فيش هول جرييه :
المقادير:
واحد سمكة كبيرة الحجم
طماطم جوليان (يعني متقطعه صوابع رفيعة قوي)
بصل جوليان
كرفس مفروم
كرات افرنجي مفروم
جزر مبشور
ثوم مفروم
زيت
ملح
كمون

الطريقة
يتم تنظيف السمكة من الاحشاء والقشور والخياشيم
ثم يتم حشو السمكة بالخضروات السابق تجهيزها
ثم يتم تتبيلها بالملح والكمون
وتوضع في صينية مناسبة ويرش عليها قليل من الزيت
توضع في فرن متوسط الحرارة لمدة 25 دقيقة
وبالهنا والشفا


918637564.gif


2- سمك فرايد:
120 جرام سمك فيليه
دقيق
مارينيه سمك (تتبيله السمك وهي عبارة عن ثوم-خل-كمون-ملح-مستردة وهي تتبيلة لكافة انواع الاسماك)
زيت للتحمير
بقدونس و شرائح ليمون للجارنيش او الديكور

الطريقة
يتم وضع السمك في المارينيه لمدة 15 دقيقة
ثم يبدر جيدا بالدقيق
يتم التحمير في الزيت ويراعي ان يكون ساخن
عند التقديم يجمل بالبقدونس والليمون


918637564.gif


3-سمك صوص مانيير :
نفس مكونات ومقادير السمك الفريد بالإضافة الي :
عصير ليمون
بقدونس مفروم
ثوم مفروم
زبدة

الطريقة :
نفس خطوات عمل السمك الفريد حتي مرحلة التقديم
يوضع مقدار بسيط من الزبدة في طاسة علي النار
يتم وضع الثوم المفروم ويراعي التقليب المستمر حتي يصل الثوم الي اللون الذهبي
ثم نضع عليه عصير الليمون والبقدونس ويرفع من علي النار مباشرة
يرش هذا الصوص علي السمك الفريد قبل التقديم مباشرة


918637564.gif


4-سمك بانية:
المقادير :
120جم سمك فيليه
مارينيه سمك
دقيق
بيض
بقسماط

الطريقة:
يتم وضع السمك في المارينيه لمده 15 دقيقة
يتم وضع السمك بالترتيب في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
يتم التحمير في مقدار متساوي من الزيت والزبدة


918637564.gif


5-سمك طاجن:
المقادير
120جم سمك فيليه
مارينيه سمك
عصير طماطم فريش
ترنشاط بصل وطماطم وفلفل رومي
زيت

الطريقة :
يتم تتبيل السمك بالمارينيه
ثم يرص السمك في طاجن صغير
ثم يوضع عليه عصير طماطم
ثم نضع علي الوجه ترنشات البصل والفلفل الرومي والطماطم وقليل من الزيت
يدخل الفرن علي درجة حرارةمتوسطة لمدة 20 دقيقة
يقدم معه ارز سمك يلي شرح طريقة عمله


918637564.gif


6-جمبري بانية :
المقادير
120جم جمبري
مارينيه سمك
دقيق
بيض
بقسماط
زيت وزبدة للتحمير

الطريقة:
يتم تنظيف الجمبري من القشور ماعدا الذيل
يتم شق ظهره ونزع الرمل (يشبه الخيط الرفيع ) منه
يتبل بالمارينيه
يوضع بالترتيب في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
يحمر في الزيت والزبدة


918637564.gif


7-كالماري فريد:
المقادير:
120جم كالماري
مارينيه سمك
دقيق
زيت للتحمير

الطريقة:
يتم تقطيع الكلماري إيمانسيه (اي اصابع سميكة بعض الشئ)
وتتبل
ثم يوضع في الدقيق ويقلب جيدا داخله
يحمر في زيت ساخن
يجمل بالبقدونس وشرائح الليمون


918637564.gif


8-جمبري بروفنسال:
المقادير:
120جم جمبري
بصل جوليان (مقطع اصابع رفيعة)
طماطم جوليان
فلفل رومي الوان جوليان
ملح
فلفل ابيض
زيت
زبدة
كاتشب
مستردة
هوت صوص

الطريقة:
يتم تنظيف الجمبري من القشور والرمل
نضع الجمبري في طاسة علي النار مع قليل من الزيت والزبدة لمدة 4 دقائق
ثم نضع البصل ويقلب لمدة دقيقتان ثم نضع الفلفل الرومي الالوان ويقلب لمدة دقيقتان ثم الطماطم ودقيقتان
وبعد التقليب يتم وضع قليل من الكاتشب والمستردة والهوت صوص ثم يرفع من علي النار مباشرة


918637564.gif


9- كالماري بروفنسال :
نفس مقادير وطريقة عمل الجمبري البروفنسال مع استبدال الجمبري بالكلماري

918637564.gif


الاصناف المصاحبة للاسماك
1- ارز السمك
المقادير:
125 جم ارز
50 جم بصل مفروم
5جم ملح
30 جم زيت
كوب من الماء
الطريقة:
يتم غسل الارز جيدا حتي يتم التخلص من النشا
ناخذ البصل سوتيه في زيت حتي يصل الي اللون الذهبي
نضع الارز مع الملح علي البصل ويقلب جيدا حتي تجف ماء الغسيل من الرز
نضع الماء علي الارز ونراعي ان يكون ارتفاع الماء 1 سم من الارز
بعد ان تتشرب الماء يتم وضع الارز علي نار هادئة لتمام التسوية


918637564.gif


الصنف المصاحب الثاني
خضار سوتيه
المقادير :
جزر
بطاطس
كوسة
زيت
زبدة
ثوم مفروم
بقدونس مفروم

الطريقة:
يتم تقطيع الخضار كاريهات (مكعبات متوسطة الحجم)
يسلق الخضار كل صنف علي حده
يتاخد سوتيه في الزيتو الزبده مع ثوم مفروم
ثم يجمل بقليل من البقدونس المفروم


918637564.gif


وبكده اهم اصناف الاسماك خلصت ونخش علي اللحوم
اللحوم:
1-كفتة داود باشا:
150جم لحم بقري مفروم
عصير طماطم فريش
صلصة طماطم بيوريه
بصل مفروم
ثوم مفروم
دقيق
ملح
فلفل اسمر
زيت
بقدونس مفر وم للتجميل

الطريقة:
يتم خلط اللحم مع البصل وتملح بالملح والفلفلوتقلب جيدا
يتم تقسيم اللحم الي كرات متوسطة الحجم
يتم وضع كرات اللحم في الدقيق مع التقليب
ثم يتم تحمير كرات اللحم في الزيت
نضع إناء علي النارثم نضع به قليل من الزيت ثم ناخذ الثوم سوتيه حتي يصل الي اللون الذهبي
يتم اضافة عصير الطماطم وصلصة الطماطم علي الثوم وتترك علي النار حتي يتم التسبيك
بعد ذلك نضع كرات اللحم المفروم السابق تحميرها في الصلصة
وتترك علي النار لمدة 10 دقائقوتضبط بالملح والفلفل الاسمر


918637564.gif


2-استيك مشوي:
المقادير:
120 جم لحم بقري قطعة واحدة
مارينيه لحم( تتبيله اللحوم: طماطم مبشورة, بصل مفروم,ملح ,فلفل اسمر ,خل)

الطريقة:
يتم وضع قطعة اللحم في المارينيه لمدة 10دقائق
تشوي قطعة اللحم علي الجريل (_ او الفحم) حتي تمام السواء لمدة 12 دقيقة


918637564.gif


3-استيك صوص الفلفل (صوص البوافر):
المقادير :
نفس المكونات السابقة ولكن يضاف اليها صوص الفلفل(مجموعة خضروات مشكلة, فلفل اسمر مجروش)

الطريقة:
يتم حرق البصل حتي يصل الي اللون البني الغامق
يتم اضافة الكرفس و الكرات
يتم اضافة الجزر و الطماطم وتترك علي النار حتي تصبح لونها بني محروق
ثم توضع في 2 كوب ماءويترك ليصبح لون الماء بني غامق ثم يصفي
يربط الناتج برو ( 1ملعقة دقيق,1ملعقة زبدة)
نضع طاسة علي النار بها الفلفل و الماء الغامق ناتج العملية الماضية
ثم نضع فيها قطعة الاستيك المشوي

918637564.gif


4-استيك بصوص الماشروم:
المقادير وطريقة العمل مثل استيك صوص الفلفل مع استبدال الفلفل الاسود المجروش بــ100 جم ماشروم


918637564.gif


5-طاجن تورلي باللحم البتلو:
المقادير:
120 جرام لحم بتلو مقطع مكعبات
بطاطس
جزر
كوسة
بسلة
عصير طماطم
ملح
فلفل
زيت وزبدة
بصل مفروم

الطريقة:
يتم سلق اللحم نصف تسوية
نضع حلة علي النار بهاالزيت و الزبدة ثم ناخذ البصل سوتيه
ثم نضع الخضروات كالاتي:(الجزر ثم البسلة ثم البطاطس ثم الكوسة)
يقلب الخضار كل نوع علي حده لمدة دقيقة
نضع عصير الطماطم واللحم ويتبل بالملح والفلفل ويتركعلي النار حتي الغليان
يوضع في طاجن ويدخل الفرن 10 دقائق



يتبع
ارجوا عدم الرد حتي اكتمال الموضوع
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف سابق
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,816
مستوى التفاعل
2,027
النقاط
113
موسوعه جميله اوى

واصناف شهيه جداااااااااااااا

شكرااااااااااااااا ليك

ربنا يرعاك المزيد
 
التعديل الأخير:

KOKOMAN

.
مشرف سابق
إنضم
9 سبتمبر 2007
المشاركات
122,437
مستوى التفاعل
414
النقاط
0
الإقامة
ALEX
موسوعه رااااااااائعه

ميررررررسى على الموسوعه

ربنا يبارك حياتك
 

The White Knight

New member
عضو
إنضم
24 مارس 2007
المشاركات
218
مستوى التفاعل
4
النقاط
0
الإقامة
في الامتحانات
بسم الاب والابن والروح القدس
إله واحد امين​

شكرا للأحبة وردودكم الجميلة
ونستكمل الموضوع​

نكمل اصناف اللحوم

6-شيش كباب:
المقادير:
120ج لحم بتلو كارية
مارينيه لحم
كاريهات(مكعبات بصل ,طماطم ,فلفل رومي)

الطريقة:
تتبل اللحم بالمارينية لمدة 10 دقائق
توضع اللحم مع الخضار في سيخ من الخشب
حيث تكون قطعة البصل ثم الفلفل ثم قطعة طماطم ثم قطعة اللحم
يوضع في كل سيخ 3 قطع لحم
يشوي علي الجريل او الفحم​

918637564.gif


7-كباب حلة:
المقادير:
120ج لحم بتلو مقطع كاريهات (مكعبات)
بصل مفروم
شربه لحم
ملح
زيت وزبدة
مجموعة خضروات مشكلة

الطريقة:
نضع حلة علي النار بها زيت وزبدة ثم ناخد البصل سوتيه
نضع اللحم مع البصل مع الشربة حتي تمام التسوية
(وفي وعاء اخر نقوم بحرق البصل اللي اللون البني الغامق ويتم اضافة كرفس وكرات ثم جزر وطماطم ويتركوا علي النار حتي يصبح اللون بني محروق ويضاف 2 كوب ماء ليصبح الماء بني اللون ويصفي ثم يضاف الي اللحم علي النار)

918637564.gif


8-اسكالوب بانيه:
المقادير:
120ج لحم بتلو مقطح شريحة واحدة
ملح
فلفل اسمر
دقيق
بيض
بقسماط
زيت وزبدة

الطريقة
يتم تتبيل اللحم بالملح والفلفل
ثم نضع قطعة اللحم في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
ثم نضع طاسة علي النار بها مقدار متساوي من الزيت والزبدة
ويحمر الوجهين(وينصح بعدم القلب مرات متعددة )


918637564.gif


9-اكسالوب ناتيير:
المقادير:
120ج لحم بتلو مقطع قطعة واحدة
ملح
فلفل اسمر
دقيق
زيت وزبدة

الطريقة:
يتم تتبيل اللحم بالملح والفلفل
ثم نضع اللحم في الدقيق
نضع طاسة علي النار بها زيت وزبدة وتحمر قطعة اللحم


918637564.gif


ويتم تقديم الارز الابيض او بالشعرية كاصناف مصاحبة للحوم

ثالثا : المكرونات:
1- اسباجتي ناتيير:
المقادير:
250 ج مكرونة اسباجتي
1لتر ماء
ملح
زيت وزبدة
جبنة بارميزان
بقدونس مفروم

الطريقة:
نضع حلة علي الناربها الماء والملح والزيت وتترك حتي الغليان
نضع المكرونة وتقلب باستمرار لمدة 10 دقائق حتي تمام النضج
تصفي وتبرد بماء بارد
نضع طاسة علي النار بها الزبدة حتي تسخن
نضع المكرونة بها حتي تسخن
وعند التقديم تجمل بالجبنة والبقدونس المفروم


918637564.gif


2-اسباجتي سيسليان:
المقادير:
نفس مكونات المكرونة السابقة مع اضافة 50ج باذنجان رومي مكعبات محمر في زيت
50ج فلفل رومي مكعبات محمر في زيت
50ج صوص بلونيز (سيلي شرحه وهو عبارة عن لحم مفروم معصج)
50 ج صوص بشاميل (سيلي شرحه ايضا)

الطريقة:
بعد سلق المكرونة نحضر قالب فرن ونضع به نصف كمية المكرونة
ثم نضع الباذنجان والفلفل
ثم صوص البلونيز
ثم نضع باقي كمية المكرونة
ثم صوص البشاميل علي الوجهة
ثم نضع الجبنة وندخلها الفرن 10 دقائق لتاخذ اللون الذهبي


918637564.gif


3-مكرونة فرن:
المقادير:
500ج مكرونة بنا او قلم او مقصوصة
100ج صوص بلونيز(لحم مفروم معصج سيلي طريقة اعداده)
150ج صوص بشاميل
جبنة بارميزان

الطريقة:
بعد سلق الكرونة نحضر قالب الفرن ونضع به نصف كمية المكرونة
ثم نضع صوص البلونيز ثم باقي كمية المكرونة
ثم نضع صوص البشاميل علي الوجهة
يدخل الفرن 10 دقائق لتاخذ اللون الذهبي

918637564.gif


4- مكرونة فرن:
المقادير:
500ج مكرونة نودلز
150ج صوص سوبريم
صدور فراخ مخلية من الجلد والعظم مقطعة اصابع صغيرة ومسلوقة
جبنة بارميزان

الطريقة:
بعد سلق المكرونة نحضر قالب الفرن ونضع به نصف كمية المكرونة
ثم نضع صدور الفراخ
ثم نضع باقي كمية المكرونة
ثم نضع صوص السوبريم علي الوجهة ثم الجبنة وتدخل الفرن 10 دقائق


918637564.gif


5-اسباجتي صوص بلونيز:
المقادير:
250ج مكرونة اسباجتي
100ج صوص بلونيز
جبنة بارميزان
بقدونس مفروم

الطريقة:
بعد سلق المكرونة وتوضع في طبق التقديم
نضع عليها صوص البلونيز علي الوجهة ثم نضع الجبنة ويجمل بالبقدونس


918637564.gif


6-فيتوتشيني الاكريم:
المقادير:
250ج مكرونة فراشة
50ج صدور فراخ مسلوقة ومخلية مقطعة ايمانسيه
50ج مشروم
100ج كريمه لباني
زبدة
ملح
فلفل ابيض

الطريقة:
نحضر طاسة علي النار بها زبدة والفراخ والمشروم ويأخذوا سوتيه
ثم نضع المكرونة بعد سلقها
ثم نضيف الكريمة اللباني وتتبل بالملح والفلفل


918637564.gif


الصوصات المستخدمة في المكرونات

1- صوص البشاميل:
المقادير :
1ملعقة زبدة
1 ملعقة دقيق
واحد ونصف كباية لبن
ملح
فلفلابيض

الطريقة:
نضع حلة علي النار بها الزبدة وتترك حتي تسخن ثم نضع الدقيق ويقلب جيدا حتي يذوب
ثم نضع اللبن ويترك حتي يصبح القوام متماسك ثم يتبل بالملح والفلفل


918637564.gif


2-صوص السوبريم:
المقادير:
نفس مكونات البشاميل مع استبدال اللبن بالشربة سواء فراخ او لحمة

918637564.gif


3-صوص البلونيز:
المقادير:
250ج لحم بقري مفروم
50ج بصل مفروم
واحد ونصف كوب عصير طماطم فريش
زيت
ملح فلفل اسمر

الطريقة:
نضع حلة علي النار بها الزيت والزبدة ثم ناخذ البصل سوتيه
نضع اللحم مع البصل ويقلب حتي تمام التسوية
ثم نضع عصير الطماطم وتترك حتي يتسبك اللحم ثم يتبل بالملح والفلفل.


918637564.gif


ولنا عودة لإستكمال الموضوع (الدجاج والسلطات)
 

The White Knight

New member
عضو
إنضم
24 مارس 2007
المشاركات
218
مستوى التفاعل
4
النقاط
0
الإقامة
في الامتحانات
بسم الاب والابن و الروح القدس
إله واحد امين

أهلا بيكم مرة تاني احبائي نستكمل مع بعض رحلتنا الطويلة اللي قربت تخلص "علي رأيكم الحمد لله"​
:p30:

رابعا : الدجاج:
1-فراخ بانيه:
المقادير:
120ج صدور فراخ مخلي من الجلد والعظم
عصير بصل
ملح
فلفل ابيض
مستردة
دقيق
بيض
بقسماط
زيت وزبدة

الطريقة:
يتم تتبيل الفراخ بالملح والفلفل والمستردة وعصير البصل لمدة 10دقائق
ثم نضع الفراخ في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
تحمر في الزيت و الزبدة​

918637564.gif


2-شيش طاووك:
المقادير:
120 ج وراك فراخ مخلية من الجلد والعظم مقطعة مكعبات
(تتبيلة : ملعقة صلصة / نصف كوب زبادي / ملعقة مستردة / ملح وفلفل ابيض)
بصل مكعبات
فلفل رومي مكعبات
طماطم مكعبات

الطريقة:
يتم تتبيل الفراخ بالمارينيه
يتم وضع الفراخ والخضار في سيخ خشبي نفس ترتيب الشيش كباب
ثم يسوي علي الجريل او الفحم​

918637564.gif


3-فراخ بصوص المكسيكان(الصوص الحار):
المقادير:
120ج فراخ مخلية من الجلد والعظم مقطعة مكعبات
زيت
50ج فلفل رومي الوان مقطع(جوليان) اصابع اوشرائح صغيرة
ملح وفلفل ابيض
ملعقة كاتشب
شطة
ملعقة مستردة

الطريقة:
نضع طاسة علي النار بها الزيت حتي يسخن
نضع الفراخ حتي تمام التسوية
ثم نضع البصل ويقلب لمدة دقيقة
ثم الفلفل لمدة دقيقة
ثم الطماطم لمدة دقيقة
ثم نضع الكاتشب والمستردةوالشطة وتتبل بالملح والفلفل​

918637564.gif


4-فراخ بريست(صدور فراخ):
المقادير:
120ج صدور فراخ مخلية من الجلد والعظم
10ج بصل
10 ج ماشروم
10 ج جزر مبشور
ملح وفلفل ابيض
دقيق
زيت للتحمير

الطريقة:
يتم فتح الصدور المخلية بدون فصلها
يتم تتبيل الفراخ بالملح والفلفل
يتم خلط البصل والماشروم والجزر معا
يتم حشو الفراخ بالخضروات
ثم يتم وضع الفراخ في الدقيق
تحمر في زيت وزبدة​

918637564.gif


5-فراخ فارسيه:
المقادير :
1/2 فرخة مخلية من الجلد والعظم
20ج كوسة مفرومة
20 ج بصل مفروم
20 ج ماشروم مفروم
20ج جزر مفروم
ملح وفلفل ابيض

الطريقة:
تفصل الفراخ (صدور ووراك) كل علي حده
تتبل الفراخ بالملح والفلفل
يتم حشو الفراخ بالفارسيه( الماشروم والبصل والجزر والكوسة)
نقوم بلف الفراخ علي شكل اسطواني ( والحشو من الداخل)
ثم نلفه بورق فويل بالكامل(وعمل ثقب في الفويل)
ونضع حلة علي النار بها ماء وتترك حتي الغليان
ثم نضع الفراخ في الماء لمدة 20دقيقة
ثم ترفع الفراخ من الماء ويفك الفويل ثم تحمر في زبدة​

918637564.gif


6-فراخ مشوية:
المقادير:
نصف فرخة مخلية من العظم فقط
مارينية (تتبيله:بصل مبشور/طماطم مبشورة/ملح/فلفل ابيض/زيت)

الطريقة:
نضع الفراخ في المارينية لمدة 10 دقائق
ثم توضع علي الجريل او الفحم حتي تمام النضج

918637564.gif


7-فراخ روستو(في الفرن):
المقادير :
نصف فرخة
مجموعة خضروات مشكلة (المحببة)
زيت
ملح وفلفل ابيض

الطريقة:
تتبل الفراخ بالملح والفلفل
نضع نصف كمية الخضروات في صينية الفرن
نضع باقي الخضروات كحشو للفراخ
ثم ترش الفراخ بقليل من الزيت وتوضع في الفرن لمدة 25 دقيقة مع التقليب علي الوجهين​

918637564.gif


8-فراخ شركسية:
المقادير:
120ج صدور فراخ مخلية من الجلد والعظم مسلوقة
مقدار من صوص السوبريم السابق شرحه
2 حبة عين جمل للتجميل

الطريقة:
يتم سلق صدور الفراخ المخلية
وعند التقديم تقدم الفراخ مع ارز ابيض عليه الفراخ ويوضع علي الفراخ صوص السوبريم​

918637564.gif


9-تشيكن الاكريم(فراخ بالكريمة):
المقادير:
120ج صدور فراخ مخلية من الجلد والعظم مسلوقة
مقدار منصوص السوبريم
كريمة لباني

الطريقة:
يتم سلق صدور الفراخ المخلية
نضع طاسة علي النار بهاالقليل من الزبدة ثم نضع الفراخ
ثم نضع صوص السوبريم
ونضع الكريمة اللباني
ثم ترفع من علي النار​

918637564.gif


10-تشيكن الاكيف:
المقادير :
120 ج صدور فراخ مخلية من الجلد والعظم
100ج زبدة متردوتيل(عبارة عن زبدة/ثوم مفروم/بقدونس مفروم)
ملح وفلفل ابيض
زيت وزبدة للتحمير
دقيق
بيض
بقسماط

الطريقة:
يتم تشريح الصدور الي شرائح رقيقة
يتم تتبيلها بالملح والفلفل
يتم حشو كل شريحة فراخ بجزء من زبدة المتردوتيل ثم تلف علي شكل اسطواني
ثم يتم وضعها في دقيق ثم بيض ثم بقسماط ثم تحمر في زيت وزبدة​

918637564.gif


وبكدة نكون خلصنا أهم اصناف الفراخ وناقص لينا السلطات​

1- سلطة شرقي:
المقادير :
(1)طماطم
خيار
جزر
فلفل رومي
بصل
بقدونس
خس

الطريقة:
يقطع الطماطم والخيار والفلفل الرومي مكعبات صغيرة
يبشر الجزر والبصل
يفرم البقدونس
يقطع الخس جوليان(اصابع رفيعة)
تخلط جميع المكونات مع بعضها​

918637564.gif


2-جريك سلاد:
المقادير:
طماطم
خيار
قلب الخس
جبنة بيضاء مقطعة كاريه
زيت زيتون
زيتون اسود مخلل

الطريقة:
تقطع الخضروات مكعبات صغيرة وترص في الطبق
يوضع عل الوجهة الجبنة الكاريه والزيتون الاسود
ونرش زيت الزيتون​

918637564.gif


3-سلطة طحينة:
125ج طحينة
نصف كوب ماء ساخن (والبعض يقوم بعملها بماء بارد)
2فص ثوم مفروم جيدا
ملح
كمون
خل
عصير ليمون
زيت زيتون للتجميل

الطريقة:
يتم فك الطحينة بالماء الساخن
يتم إضافة باقي المكونات علي الطحينة وتقلب جيدا
توضع في الطبق وتجمل بالشطة وزيت الزيتون​

918637564.gif


4-سلطة بابا غنوج:
المقادير:
بصل مشوي
باذنجان رومي مشوي
مقدار من سلطة الطحينة

الطريقة:
يتم فرم البصل والباذنجان المشوي بعد تقشيرهم
نضع عليهم مقدار من سلطة الطحينةوتقليبهم جيدا وتتبل بالملح
تجمل بالكمون والشطة وزيت الزيتون
918637564.gif


5-سيزر سلاد:
المقادير:
عدد واحد خس كابوتشا
صدور فراخ مخلية من الجلد والعظم مشوية
دريسنج(لبن/مستردة/ملح/فلفل ابيض/زيت/زبادي)
عيش توست مقطع مربعات صغيرة محمص في الفرن

الطريقة:
يتم تقطيع الخس مكعبات
يقلب الخس مع التوست ويوضع في طبق السلطة
تقطع الفراخ اصابع وترص علي وجة الطبق
عند التقديم يوضع علي السلطة الدريسنج​


وبكدة اكون خلصت رزالة عليكم​

اتمني من كل قلبي ان كل الاصناف تنال اعجابكم


و......



بالهنا والشفا​
 

maramero

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
13 نوفمبر 2007
المشاركات
1,149
مستوى التفاعل
8
النقاط
0
واو موسوعة روعة
مرسي
ربنا يبارك حياتك
 
أعلى