الشيشبرك

kalimooo

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
23 يونيو 2008
المشاركات
143,884
مستوى التفاعل
1,788
النقاط
113
الإقامة
LEBANON
الشيشبرك

thumbnail_1239861351.jpg

عجين كعجين الخبز العادي أي طحين و ماء وملح محشي بلحمة مفرومة ناعمة و بصل مفروم ناعم مع قليل من الزبدة و ملح وفلفل أسود (النسبة حسب الرغبة ) و مطبوخ طبخا بلبن وماء

(غالبا كان يستخدم السائل الباقي من اللبن بعد سحب الزبدة منه (الشنينة أو العيران ) و يضاف أيضا الرز عند الطبخ وقد يكون سبب إضافة الأخير هو السعي لإبقاء صلصة اللبن متجانسة ومتماسكة . طريقة الحشي :

ترق قطع صغيرة من العجين لأرغفة صغيرة جدا (قطرها 7 - 12 سم ) , ثم توضع كمية مناسبة من الحشوة المذكورة أعلاه في نصف من أنصاف الرغيف ويغطى بالنصف الآخر و هكذا يصبح لدينا نصف دائرة و الحشوة في وسطها.
تمسك أطراف وصف الدائرة و تلف نحو بعضها البعض من الجهة المغلقة (جهة القطر) و توضع نهاية فوق أخرة وتضغط جيدا لتلتصق النهايتان سوية .

sheshbarak.jpg
sheshbarak1.jpg


الف صحة
كليمووووووو

 

zezza

يا رب ...♥
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2008
المشاركات
11,015
مستوى التفاعل
339
النقاط
0
غريبة اوى الاكلة دى

ابقى اعملها ان شاءالله و ماما مش فى البيت :)

شكرا يا كليم ربنا يباركك
 

kalimooo

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
23 يونيو 2008
المشاركات
143,884
مستوى التفاعل
1,788
النقاط
113
الإقامة
LEBANON
اكلة لبنانية يا زيزا

وطيبة كتير

تبقي قوليلنا النتيجة

 

+SwEetY KoKeY+

خلينى ارنم !
مشرف سابق
إنضم
1 سبتمبر 2008
المشاركات
28,051
مستوى التفاعل
395
النقاط
0
شدنى اسم الاكله اوى ههههههههههههه لانه غريب
تسلم ايدك كليمو
 

kalimooo

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
23 يونيو 2008
المشاركات
143,884
مستوى التفاعل
1,788
النقاط
113
الإقامة
LEBANON
swety
جربيها يا كوكى وقوليلنا
 

+SwEetY KoKeY+

خلينى ارنم !
مشرف سابق
إنضم
1 سبتمبر 2008
المشاركات
28,051
مستوى التفاعل
395
النقاط
0
swety
جربيها يا كوكى وقوليلنا

ممكن ابقا اجربها هى سهله بس انا مش فاهمه هو الرز بتخليه يستوى باللبن والمايه الى كنت بتسوى فيهم قبل كده ولا بتحط الرز معاها وهى بتستوى​
 

kalimooo

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
23 يونيو 2008
المشاركات
143,884
مستوى التفاعل
1,788
النقاط
113
الإقامة
LEBANON
happy angel


شكرااا جزيلا لمرورك

ربنا يبارك حياتك
 
أعلى