الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="asmicheal, post: 3629194, member: 74340"] [COLOR="Black"][CENTER] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2012/5144599666.jpg[/IMG] [/CENTER] [SIZE="5"] صنف صيامى شوربة سى فود - فواكة البحر استخدم الكيس المنوع ولا اعرف الكابوريا ولا القواقع شوربة فواكة البحر صيامى الكمية على جسب افراد الاسرة ونصيحة ابداى دائما عند التجربة باقل كمية ممكنة وعندما تتمكنى من طريقتك فى تنفيذ الطبق كررى التجربة فى كمية اكبر تناسب عائلتك او ضيوفك (نص كيلو سمك مقطع لمكعبات وبدون جلد او شوك طبعا نص كيلو جمبرى مقشر ومسلوق فى ماء لمدة 10 دقائق واسكبى ماء السلق نص كيلو قواقع او جندوفلى او بكلويز حسب الاسم فى بلدك كابوريا حبة واجدة او اكثر جسب رغبتك كاليمارى او سبيط يقطع حلقات مثل البصل الحلقات) او كيس سى فود دة اللى بستخدمة نصف راس ثوم مفروم ناعم نص كيلو طماطم معصورة ومصفاة من القشر والبذور زيت زيتون وزبدة ملح وفلفل اسود وقليل جدا من الكمون المطحون طبعا خلطة تضاف نصف حزمة كرفس+2جزر وسط مبشور+3 او 5 فصوص ثوم+ملح+فلفل+كمون+2 طماطم كبير+2 قرن فلفل اخضر(رومي)لو عايزه حامي انت حرة الخلطة ديه نحطها في الكبة كله يتفرم مع بعضه بس مش يبقي عصير لا هيكون مقطع ناعم و متجانس مع بعضه طريقة الاعداد لابد من مراعاة ان تستخدم اناء من الستانلس او الصاج او اى مادة فيما عادا التيفال او البيركس (السبيط و الجمبري لان دول اكثر حاجة زفرة انا حطيتهم في ماية فيها شوية دقيق و ملح و ليمونتين كبار لمدة عشر دقائق مش اكتر) ( يغسل الجندوفلى او القواقع جيداااوتخديها فى الحلة على نار قوية وتغطيها بلغطاء المحكم وتتركيها سوف تصدر صوت فرقعة اتركيها ولا تخافى لانها الاصداف بتاعتها هتتفتح كى تخرج الرمل منها اتركيها 5دقائق اشطفى الاصداف بلماء الجارى وانقليها فى طبق اخر) نعمل الخلطة ديه و نركنها علي جنب نصف حزمة كرفس+2جزر وسط مبشور+3 او 5 فصوص ثوم+ملح+فلفل+كمون+2 طماطم كبير+2 قرن فلفل اخضر(رومي)لو عايزه حامي انت حرة الخلطة ديه نحطها في الكبة كله يتفرم مع بعضه بس مش يبقي عصير لا هيكون مقطع ناعم و متجانس مع بعضه نركن الخطة ديه بأه لحد ما اقولكم عليها جيب بصلة وسط و نبشرها و نحطها في حلة علي النار مع شوية زيت و عليها شوية ملح و فلفل و كمون يادوب البصلة تبدأ تذبل نحط فواكه البحر الاجمد فالاقل و هكذا يعني نحط السبيط المقطع و تقلب 3 دقائق و نحط الكابوريا و الارجل بتاعتها و نقلب برضه 3 دقائق (الكابوريا تكون مقسومة بالسكين نصفين بالطول و مقطعة الارجل) و بعدين الأقل تسوية اللي هو الجندوفلي و برضه 3 دقائق و نقلب و الجمبري المقشر برررضه 3 دقائق و اخيراً السمك و نقلب كويس وبسرررعة نحط الخلطة بتاعتنا اللي عملناها في الاول و نشيل منها ملعقتين كبار علي جنب و نقلب الخلطة كويس مع فواكة البحر علشان تتجانس و تتغلغل كويس و بعدين نزود الماية و نسيبها تغلي دقيقتين علشان نتاكد من تجانس الحاجة مع بعض (كل ده علي نار عالية عااادي جدا) و نحط ملعقتين الخلطة اللي كنا شايلينهم علي جنب و نقلب كويس و ندوق علشان نشوف لو محتاجة ملح تاني ولا حاجة و بمجرد ما تغلي تاني نطفي عليها و بالهنا و الشفا تقدم ساخنة مع الخبر البلدى وسلطة الطحينة او مع الخبز الفرنسى او الصامولى او الكيزرالمحمص والمدهون بخليط من الزبدة والثوم ويجمل ببعض اوراق الكرفس او الكسبرة او البقدونس = [/SIZE][/COLOR] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
أعلى