الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="asmicheal, post: 3691887, member: 74340"] [SIZE="5"]فرم الثوم للتخزين[/SIZE] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2012/6522939624.jpg[/IMG] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2012/5907973377.jpg[/IMG] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2012/7733209738.jpg[/IMG] [IMG]http://files.arabchurch.com/upload/images2012/7871804563.jpg[/IMG] [SIZE="5"] ستاتى المصريات هريحكم طول السنه انا باجيب 30 كيلو اللى لسه اول مرة يجرب فى 5 كيلو اوعدكم هيعجبكم جدا فرم الثوم للتخزين سنة كاملة فى خلال ال 20 فبراير وحتى 20 مارس بعد كدة يبدا ينشف هقول لكم على حاجة هتريحكم طول السنة للى اول مرة يجربه يشترى 2 كيلو حتى 5 كيلو انا شخصيا اخزن 30 كيلو كل سنة وبيستمر روعة حتى سنتين بدل التعب اليومى وكم الرابش والثوم الفارغ بنهاية الموسم اتعبى يوم وارتاحى علية طول السنة الثوم المصرى هو الافضل على الاطلاق الثوم اخضر الان للفرم كيلو الثوم ب 4-6 جنيهات كل 5 كيلو ثوم تاخد كيس ملح - تشيلى فقط القشرة الخارجية والجذور - تفتحى الراس لتزيلى منها العصا الناشفة اللى بوسطها - تفرمى الثوم فى الكبة او تربو براون او المفرمة - كل 5 كيلو ثوم تاخد كيس ملح صغير 200 جم - تعبا بعلب بلاستيكية محكمة وتوضع بكيس يوضع بداخل الكيس فى علبة صغيرة فحمة لتمنع رائحة الثوم ( علب الثوم تحفظ للثوم والبعض يخزن ببرطمانات زجاج -يخزن بالديب فريزر لسنة كاملة الصور حقيقية من مطبخى ملحوظة مهمة فى العلبة ارتفاع الثوم المفرى لا يزيد عن 3 سم قد عقلة صباع ونصف لضمان التثليج لكل الثوم -------------- الجزء دة بقلم ا محمد شافعى بس لا اضع زيت على الثوم لما بخزن مفروم راس الثوم تخزين التوم الاخضر ومش هنرمى منه ولا فتفوته ..طريقة اقتصادية وموفرة قوى..نبدأ بسم الله ..هتجيبى التوم الاخضر وهتنضفى الطينه اللى فيه كويس وهتقسميه الى تلات اجزاء ..الراس ..والعمود الاخضر ..والعروش الخضرا.. كل جزء هنعمل منه حاجة .. الراس هتتفرم فى الكبة مع شوية ملح وشوية زيت وده هيبقه توم سادة .. والعمود الاخضر هيتفرم مع فلفل اخضر حراء وملح وخل وشوية زيت وده هيبقه هريسة لتتبيل السمك او البتنجان المخلل او فى الطبيخ او تستعملية فى اى حاجة تعجبك .. اما العروش الخضرا هتنشفيها فى الفرن على نار هادية لحد م تنشف قوى وبعدين هتطحنيها فى كبة التوابل قوى وده هيبقه توم بودر راءع ومركز جدا هو غامق شوية لانه معمول من العروش الخضرا وده بيديله لون غامق بس والله ريحته وطعمه مركزييييين جدا احسن من اللى بتشتريه جاهز.. يبقه طلعنا من التوم الاخضر توم سادة وهريسة وتوم بودر واستغلينا كل حاجة فى التوم ومرمناش ولا حاجة منه بس على فكرة لاااااازم يكون التوم اخضر عشان تعرفى تستغلى كل حاجة فيه. يا رب =[/SIZE] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal
أعلى