الرئيسية
المنتديات
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
الكتاب المقدس
الكتاب المقدس
البحث في الكتاب المقدس
تفاسير الكتاب المقدس
الرد على الشبهات الوهمية
قواميس الكتاب المقدس
آيات الكتاب المقدس
ما الجديد
المشاركات الجديدة
آخر النشاطات
الأعضاء
الزوار الحاليين
مكتبة الترانيم
إسأل
تسجيل الدخول
تسجيل
ما الجديد
البحث
البحث
بحث بالعناوين فقط
بواسطة:
المشاركات الجديدة
بحث بالمنتديات
قائمة
تسجيل الدخول
تسجيل
Install the app
تثبيت
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
موسوعة نصايح مهمه للمطبخ !!!( متجدد )
تم تعطيل الجافا سكربت. للحصول على تجربة أفضل، الرجاء تمكين الجافا سكربت في المتصفح الخاص بك قبل المتابعة.
أنت تستخدم أحد المتصفحات القديمة. قد لا يتم عرض هذا الموقع أو المواقع الأخرى بشكل صحيح.
يجب عليك ترقية متصفحك أو استخدام
أحد المتصفحات البديلة
.
الرد على الموضوع
الرسالة
[QUOTE="ABOTARBO, post: 3575687, member: 84651"] [COLOR="Black"][FONT="Microsoft Sans Serif"][SIZE="4"][COLOR="DarkRed"][COLOR="DarkOrange"]طريقة تسييح الشوكولاتة[/COLOR] 1- لازم الطبق اللي بنسيح فيه الشوكولاتة يكون مش فيه اي نقطة مية ولا دهون بتااااتا 2 - تكون الشوكولاتة متقطعة قطع متوسطة الحجم عشان تسيح اسرع 3 - لازم نفضل نقلب طوول ماالشوكولاتة على الحمام المااائي عشان مش تتحرق وتسيح كله مع بعضها 4 - النار تكون هاااادية جداا تحت الحمام المائي اللي عليه الشوكولاتة لان الشوكولاتة مش ببتحمل درجة الحرارة العالية لما نكون عاوزين نسيحها حتى قال معلومة حلوووة اوي انها عشان تعرفي ان درجة تسييح الشوكولاتة مضبوطة جربي كده وغطسي اصبعك فيها وحطيها على فمك من الداااخل لو تحملتيها هتبقى درجة حرارتها مضبووووطة لو لقيتها لسعتك تبقى الشوكولاتة مش دي حرارتها المناسبة 5 - لما تحبي تسيحي شوكولاتة جيبي طبق ستانلس ستيل ناااشف تمااااااما وحطي فيه الشوكولاتة القطع وحطي عالنار حلة فيها مية لنصها وخلي النار متوسطة وحطي فووق الحلة مصفااة من اللي بنصفي فيها المكرونة وحطي الطبق في قلب المصفاة دي كوووووول ده ليه عشان البخار الساخن اللي طالع يستغيث ده من المية مش يخبط في طبق الشوكولاتة عدل ويحرقها وطبعا كلنا عارفين اننا مش نقدر نحط ايدينا على بخار مية بتغلي ده بيبقى افظع من المية السخنة نفسها فااا المصفاة هتبقى زي عااازل ضد البخار الشديد والشوكولاتة هتسيح لان المصفاة سخنة بس هتفضل كويسة وحلوة ولما تلاقي المية بتغلي وتغلي والشوكولاتة لسة مش ساااحت هدي النااار تماما عشان السخونة كفيلة انها تكمل سيحان الشوكولاتة دلوقتي مع التقليب ده هتلاقيها سااااحت وسااااااايلة وكويسة بدون اي اضافاااات ابداااااا ولا سمنة ولا زيت ولا زبدة ولا الكلاام ده كله وده هيساعدك تعملي بيها اي اشكال بدون تعب وهتكون عاملة زي شلااااال متشكلت :) 6 - طبعا نوع الشوكولاتة له عااامل كبيير جدااا كل ماالشوكولاتة يكون نوعها كويس بيكون افضل وافضل وفيه انواع مهما عملت فيها نوعها رديء جدااا اشتروها من العطار موثوق فيه بتبقى سايبة جربي الاول اشتري 1/8 كيلو عشان تعرفي جودتها وسيحي حتة صغيرة منها لو مش حلوة ابشريها 7 - لا تذيبي الشوكولاتة فوق الماء المغلي فدرجة الحرارة المثالية لاذابتها هي 45 درجة الماء بالنسبة للشوكولاتة هي العدو المطلق في حين يصل الى الشوكولاتة المذابة وهذا يشمل بخار الماء والتكاثف ستصبح مليئة بالحبيبات مما يجعلها عديمة الفائدة تماما الا اذا اردت انتاج طبق رااائع[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
التحقق
رد
الرئيسية
المنتديات
المنتديات المسيحية
منتدي الاسرة المسيحية
مطبخ المنتدى
موسوعة نصايح مهمه للمطبخ !!!( متجدد )
أعلى