مين شطور يقول لى : ازاى يصنع سمنة من القشطة ؟؟

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
الخطوة الثالثة ( إختيارية)

يتم خفق القشطة بالمضرب الكهربائى على أعلى سرعة

حتى يتم فصل الجزء السائل (الشرش) عن الجامد (الزبدة)

ثم يؤخذ الجزء الجامد فى حلة لا يقل حجمها عن ضعف حجم القشطة
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
الخطوة الرابعة

يتم تسخين القشطة قليلا حتى مرحلة السيولة

ثم يوضع عليها فورا ملعقتين صغيريتين من الملح

مع التقليب المستمر فوق نار هادئة
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
الخطوة الخامسة

يتم التسخين حتى تفصل السمنة عن المرتة

الموضوع يحتاج الى صبر (ممكن توصل لساعة)

يمنع منعا باتا ترك البوتاجاز و الذهاب لأى عمل أيا كان

ليه ؟؟

سيحدث فوران إذا توقف التقليب

و بالتالى ستخسر كمية المسنة فوق البوتاجاز
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
صباح الخير
وليه يا بنتى دا كله شايفة الحياة سلسة وماشية لوحدها جايبلنا طريقة تعلنا اشوف فيكى 15 يوم يا شيخة هههههههه
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
دا منظر الحلة بعد فصل السمنة عن المرتة
طبعا المرتة راسبة تحت


2552710338.jpg
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
الخطوة السادسة

ترك السمنة و المرتة فى الحلة حتى تبرد قليلا

و يمنع صبها فى أى برطمان و هى فى شدة الغليان

حتى لا يحدث كسر فى البرطمان و لا نضمن باقى العواقب

و أيضا لا تتركها حتى تتجمد

 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
و آدى صورة السمن بعد صبها فى البرطمان

7395096290.jpg
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
و آدى صورة المورتة

7219972573.jpg
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
ملحوظة

مهم جدا عند صب السمن فى البرطمان

أن يتم فصلها عن المورتة

لذلك يجب أن يكون الصب ببطء مش بتهور

 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
ملحوظة تانية

إذا كان اللبن جاموسى : عندما تبرد السمن سيصبح لونه أبيض

إذا كان اللبن بقرى : عندما تبرد السمن سيصبح لونه أصفر

أؤكد لكم : طعمها و ترميلتها ما فيش بعد كدة
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
صباح الخير
وليه يا بنتى دا كله شايفة الحياة سلسة وماشية لوحدها جايبلنا طريقة تعلنا اشوف فيكى 15 يوم يا شيخة هههههههه

صباح النور

بأة ديه أخرتها

أنا الحق عليا
:love34:

:flowers:
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
هههههههههههههه لا يا حبيبتى تسلم ايدك هى فكرة لو حد غاوى تعب يعنى
لكن ريحة البيت وخصوصا المطبخ بعد الموال دا كله هتكون عاملة ازاى ؟؟؟؟؟؟؟؟؟:)
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
هههههههههههههه لا يا حبيبتى تسلم ايدك هى فكرة لو حد غاوى تعب يعنى
لكن ريحة البيت وخصوصا المطبخ بعد الموال دا كله هتكون عاملة ازاى ؟؟؟؟؟؟؟؟؟:)

يا لهوى على ريحة البيت يا لهوى

رووووووووعة

صدقينى بجد

 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
روعة ازاى دى بتبقا ريحة زهمة كده يع اسكتى بلا روعة ريحة السمنة بقا والدهون اسكتى لحسن نفسى موعت
 

حبيب يسوع

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
15 مايو 2007
المشاركات
15,458
مستوى التفاعل
1,956
النقاط
0
دى فزورة وانا مش عارف
انتظر الاجابة
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
سؤال اقتصادى: ما وزن الزبدة التى ستنتج من 10 كم لبن .....؟؟؟

ما وزنتهاش

لكن حجمها بحجم كوبايتين كبار

يعنى فى حدود 700 مل

و هتنتج سمنة بكمية برطمان الصلصة المعتاد فى مصر يعنى فى حدود 300 مل الى 350 مل

و كمية مورتة لا بأس بها فى حدود نص كوباية أو أكتر
 

عبود عبده عبود

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
14 يوليو 2010
المشاركات
16,645
مستوى التفاعل
4,598
النقاط
0
[FONT=&quot]إير
[FONT=&quot]ينى
[FONT=&quot] .... الشهيرة بـــ " أم الولة "[/FONT]
[FONT=&quot]تتحول الى إيرينى ..." أم طاقية حمرا "[/FONT]
[FONT=&quot]يا أوم طاقيية ...طاقيية حمررررررررررررراااااااااااااااا[/FONT]

[YOUTUBE]r8MX_0qZS58[/YOUTUBE]​
[/FONT]
[/FONT]
 
أعلى