مين شطور يقول لى : ازاى يصنع سمنة من القشطة ؟؟

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
مين شطور يقول لى : ازاى يصنع سمنة من القشطة ؟؟
و لا أقولكم أنا ؟؟:blush2:
:flowers:

 

naderkhalil

New member
عضو
إنضم
28 سبتمبر 2008
المشاركات
121
مستوى التفاعل
8
النقاط
0
مين يا ترى ، مين يا ترى ؟

واضح ان مفيش شطاطير و لا شطورات
 

tamav maria

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
29 يونيو 2008
المشاركات
10,315
مستوى التفاعل
2,235
النقاط
0
مين شطور يقول لى : ازاى يصنع سمنة من القشطة ؟؟
و لا أقولكم أنا ؟؟:blush2:
:flowers:


قولي لنا انتي يانيفو
بس انا افضل اكلها قشطه بدل ما احولها لسمنه
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق


قولي لنا انتي يانيفو
بس انا افضل اكلها قشطه بدل ما احولها لسمنه

نيفو بليدة فى الحركات دى يا دوب بشترى الزبادى افتحه واكله هههههههههههه
ايرينى يا اختى اللى بتبتكر وعاوزة تعمل من القشطة سمنة ايرينى بقا :shutup22:
 

tamav maria

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
29 يونيو 2008
المشاركات
10,315
مستوى التفاعل
2,235
النقاط
0
يلا يا ايريني انا عارفه انك شاطره
عاوزه اعرف ازاي تعملي سمنه من القشطه
أه عرفت نحطها علي نار هاديه ونسيبها لما تسيح يعني نفس طريقة الزبده
صــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــح ؟؟؟؟؟؟؟؟
 

kawasaki

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
4 مايو 2011
المشاركات
3,148
مستوى التفاعل
1,228
النقاط
113
الإقامة
القاهره
بنجيب قشطه اللبن
اللي هيا بتتعمل علي وش اللبن اللي بنغليه
وبنحطه في طبق كبير
ونقعد (نربها)
لحد ما تتماسك وتبقي قالب زبده بيضاء
وبعد كده بنسيحها علي النار
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
ايه ده شطووور انا مرة واحدة صاحبتى قالتلى حاجة زى كده بس مجربتهاش وبصراحة معنديش استعداد اجرب اصلا انا بجيب لبن مبستر مبيتغلاش:)
 

انت شبعي

♥ Mera
عضو مبارك
إنضم
12 مارس 2013
المشاركات
6,544
مستوى التفاعل
1,211
النقاط
0
الإقامة
في عون العلي
شطور يا ساكي
سؤال حلو يا ايرو
شكلك طباخة شاطرة و ساكي كمان طباخ شاطر
ربنا يبارككم و يفرح قلوبكم :flowers:
 

R.O.R.O

اسندنى فى ضعفى
عضو مبارك
إنضم
20 يونيو 2012
المشاركات
18,394
مستوى التفاعل
4,653
النقاط
113
الإقامة
حضن يسوع
عمالة اعصر فى دماغى يمين شمال شمال يمين
انى اجيب حاجة معرفتش
حرمتك من ابتكاراتى يلا الحمد لله بدل ما كان يجيلك شلل منى هههههههه
يلا بقى مستنية الطريقة

 

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,038
النقاط
113
بنجمع القشطه اللى فوق اللبن
وبعد كده بنسيحها على النار
وبعد كده نصفيها فى برطمان صغير وكده بقيت سمنه
بس مرات بتكون فى طعمها مراره معرفش ليه
غير السمنه البلدى اللى بنشتريها
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
مين يا ترى ، مين يا ترى ؟

واضح ان مفيش شطاطير و لا شطورات

1898146_216642935193219_2023618511_n.jpg


يا فضيحتنا أودام الرجالة :love34:
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113


نيفو بليدة فى الحركات دى يا دوب بشترى الزبادى افتحه واكله هههههههههههه
ايرينى يا اختى اللى بتبتكر وعاوزة تعمل من القشطة سمنة ايرينى بقا :shutup22:



يلا يا ايريني انا عارفه انك شاطره
عاوزه اعرف ازاي تعملي سمنه من القشطه
أه عرفت نحطها علي نار هاديه ونسيبها لما تسيح يعني نفس طريقة الزبده
صــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــح ؟؟؟؟؟؟؟؟



عمالة اعصر فى دماغى يمين شمال شمال يمين
انى اجيب حاجة معرفتش
حرمتك من ابتكاراتى يلا الحمد لله بدل ما كان يجيلك شلل منى هههههههه
يلا بقى مستنية الطريقة


سمنة:thnk0001:
ووو
قشطة:thnk0001:








اللهم اني صائمة:dntknw:

omarz.jpg
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
بنجيب قشطه اللبن
اللي هيا بتتعمل علي وش اللبن اللي بنغليه
وبنحطه في طبق كبير
ونقعد (نربها)
لحد ما تتماسك وتبقي قالب زبده بيضاء
وبعد كده بنسيحها علي النار

نربها ؟؟

إحنا برضوا هنرُب يا راجل ؟:smil13:

الاجابة بتاعتك تنفع فى المزارع لكن مش فى المنزل العادى

5/10 يا دوب ناجح بالعافية

 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
شطور يا ساكي
سؤال حلو يا ايرو
شكلك طباخة شاطرة و ساكي كمان طباخ شاطر
ربنا يبارككم و يفرح قلوبكم :flowers:

لا هو يادوب ناجح

و عديته بالرأفة كمان
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
بنجمع القشطه اللى فوق اللبن
وبعد كده بنسيحها على النار
وبعد كده نصفيها فى برطمان صغير وكده بقيت سمنه
بس مرات بتكون فى طعمها مراره معرفش ليه
غير السمنه البلدى اللى بنشتريها

فاتتك نقطة بأة مهمة جدا
و هى ديه الل هتضيع المرارة
و على فكرة أقدر أديكى 8/10
:flowers:​
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
و إليكم الطريقة

الخطوة الأولى

غلى اللبن و بعد أن يبرد يدخل الثلاجة لمدة يوم كامل ثم نقوم بنزع القشطة منه و وضعها بوعاء آخر فى الفريزر

و هكذا يتم تجميع القشطة فى نفس الوعاء بالفريزر حتى يتكون قشطة ناتجة من 10 كيلو لبن

سأكرر قشطة ناتجة من 10 كيلو لبن و ليس 10 كيلو قشطة
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
الخطوة الثانية

نطلع وعاء القشطة من الفريزر و تركه لمدة يوم كامل فى فترة الشتاء أو نصف يوم فى فترة الصيف خارج الثلاجة حتى تتفكك القشطة و تصبح لينة
 
أعلى