أكلة المشردة بوتو كورن هههههههههه

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
الطريق والمقادير بالصور
انا صورتها صورة صورة أثناء العمل بالتفصيل


والمقادير عبارة عن
بطاطس + صدور فراخ مقطعة + طماطم + فلفل رومي + بصل أخضر + ثوم + بصل + كورن فلور+ قرن قرنفل + زبد + ملح وفلفل حسب الرغبة + لبن

الطريقة بالصور
488648284.jpg


نضع الماء ثم نضع: (1 طماطم مقطعة دون أن تفصل + فصوص الثوم مشقوقة طولياً (راس ثوم كاملة)
+ قرنفل + قطعة زبد ونتركهم يغلوا


3814224507.jpg



نقطع البطاطس دون أن نفصلها (أنا قطعتها بسكين مخصوص مشرشر دون أن أفصلها )
يعني ننزل بالسكين حوالي ثلاثة أرباع البطاطسية
دون أن نفصلها عن بعضها كما في الصورة


7954245610.jpg


ثم نضع البطاس في الماء المغلي السابق تحضيره ونتركها تسلق
نصف سلقة ولا نتركها لمرحلة السلق التام ابداً

4517989312.jpg



ونقطع صدور الفارخ والبصل الأخضر والفلفل الرومي كما في الصورة


8760822294.jpg


نضع في طاسة أو حلة أو صينية قطعة زبد كما في الصورة

8661147812.jpg


ثم نضع الفراخ فوق الزبد بعد ان نسيحه قليلاً
(لا يتم قدح الزبد أو تركة لأن يسيح تماماً)


8610038538.jpg


ثم نضع التوابل حسب زوق كل واحد
(ممكن زعتر وملح وفلفل أو ممكن بردقوش وملح وفلفل، أو قليل من القرفة والملح والفلفل)

7045708750.jpg


ثم نضع الفلفل الرومي ونقلبه مع الدجاج ونتركه إلى أن يدبل قليلاً

250466265.jpg



ثم نضع البصل الأخضر ونقلبه مع الدجاج إلى أن يدبل قليلاً
ثم نطفي النار ونترك كل هذا على جنب

 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
1528087523.jpg


ننتشل البطاطس من الماء ونصفيها ونضعها في طبق على جنب
(ملحوظة مهمة: لا نتخلص من ماء سلق البطاطس فقط نصفيها من الثلوم والطماطم ونتركها كما سوف نرى)

5069687077.jpg



نضع البطاطس فوق الدجاج كما في الصورة

9818958234.jpg


نشعل عين البوتجاز الصغيرة (التي نصنع عليها القهوة)
ونجعلها هادية جداً كأننا سنسوي أرز

524916411.jpg



ثم نضع عليها حلة البطاطس مع الفراخ
ونغطيها ونتركها على النار لمدة 20 دقيقة حتى
تتشبع البطاطس من رائحة الفراخ والتوابل

 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
وأثناء ترك البطاطس على نار هادية نعمل الآتي


1230486021.jpg





نقطع عدد 2 طماطم كبيرة شرائح كما في الصورة
ونضع عليها قليل من الملح حسب الحاجة


4325861888.jpg



ثم نضع في صينية فرن قطع من الزبد ويفضل تكون صغيرة

8636175813.jpg



ثم نضع الطماطم فوق الزبد كما في الصورة

8605323722.jpg



ثم نضع فوقها البطاطس بعد لما نستبعدها عن النار ونتركها تبرد
لكي لا تتفتفت اثناء النقل، ثم نضع فوقها الفراخ كما في الصورة



 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
9298364128.jpg



ثم نحضر عدد 2 معلقة كبيرة نشاء ذرة ونذيبها في كوب لبن كبير

649376511.jpg



ثم نأتي بشوربة البطاطس بعد أن تم تصفيتها من كل المكونات التي كانت تحتويها
(المهم تكون باردة) ونذوب بها اللبن المذاب به معلقتين النشا
كالصورة التالية

2706842939.jpg



ونشعل النار ولا نكف عن التقليب
إلى أن نجدها تجمدت قليلاً وبدأت تبقلل كالصورة التالية

8653999948.jpg



ثم نصب الخليط فوق البطاطس
التي سبق ووضعناها في الصينية كالتالي

3806698308.jpg



ثم نضعها في منمتصف الفرن على نار متوسطة لمدة نصف ساعة تقريباً،
أو إلى أن تحمر بهذا الشكل كما في الصورة التالية

826935865.jpg



ثم يتم غرفها لكل شخص بططساية واحدة فقط
علشان بس مش يطمع هههههههههههه

6596882841.jpg


طبعاً باين شكل البطاطس الغير مفصولة عن بعضها
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
صحيح ملحوظة مهمة جداً
مش تنسوا تضعوا ملح (وقليل من الفلفل أو الشطة) في الكورن فلور
أثناء طهيه على النار علشان يعطي طعم في الأكلة

 

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,038
النقاط
113
شكلها جميل يفتح النفس تقوم تسميها مشرده هههههه بتظلمها حرام عليك
بجد روعه والصور وضحت حاجات كتير طيب عندى سؤال اوقات الولاد فى الغدا مثلا ياكلوا حزء من الفراخ ويسيبوا الباقى وخلاص محدش بيقرب تانى عليها ينفع اخليها واقطعها واحطها مكان صدور الفراخ ولا مينفعش
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
شكلها جميل يفتح النفس تقوم تسميها مشرده هههههه بتظلمها حرام عليك
بجد روعه والصور وضحت حاجات كتير طيب عندى سؤال اوقات الولاد فى الغدا مثلا ياكلوا حزء من الفراخ ويسيبوا الباقى وخلاص محدش بيقرب تانى عليها ينفع اخليها واقطعها واحطها مكان صدور الفراخ ولا مينفعش




لأ مش هاتبقى حلوة مش هاتدي الطعم المطلوب لأن الفراخ هاتكون مستوية قبل كده فمش هاتنزل البهاريز بتاعتها وتدي الطعم، الفارخ المتبقية ممكن تعمليها بطريقة تانية غير دية خالص، يعني تجيبي فلفل ألوان أو حتى أخضر تقطعية شرايح، وكمان بصل أخضر تقطعية، وفصين ثوم مقطعين شراح رفيعة جداً، وبعدين تجبيبي قطعة زبد وتحطيها على النار وتحطي الفراخ تشويحيهم فترة قليلة وبعدين الفلفل الرومي لغاية ما يدبل شوية وبعدين البصل وفي الآخر خالص قبل ما تطفي النار تضعي الثوم والتوابل والملح والفلفل، وبعيدن تجيبي عيش توست تدهنية مايونيز أو كاتشب وتحطي عليه الفراخ ويبقى يتاكل في اي وقت
 

حبو اعدائكم

حبو...
عضو مبارك
إنضم
9 أكتوبر 2011
المشاركات
14,191
مستوى التفاعل
4,782
النقاط
113
الإقامة
مصر
هو أكيد مش الاكله الى اسمها مشرده
الى هتعملها هى الى هتبقى مشرده هههههههههههههه
ايييييه كوووووول داااااا
يلهووووى هههههههههههههههههه
يا قلبك انت بتجيب الصبر منين ههههههههه
بس الحقيقه شكلها طعمها رهيب
مفيش بطسطايه تبعتها لى باسم الأخوه و عشرت السبع سنين هنا ههههههههه
تسلم يدك بجد
انت بتتعلم الأكلات دى منين
و هو فعلا اسمها كدا و لا انت بتسميها ههههههه
 

النهيسى

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
27 يوليو 2008
المشاركات
92,327
مستوى التفاعل
3,200
النقاط
113
الإقامة
I love you Jesus
أكله جميله فعلا وطريقتها سهله لكن اسمها غريب ههه
مشكور استاذنا الفاضل
 

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,038
النقاط
113
انا مش واثقه هعمل الاكله دى ولا لاء لكن اللى متأكده منه لازم اشترى السكينه المشرشره دى والمضرب ابو ايد سيلكون عجبونى جدا
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
هو أكيد مش الاكله الى اسمها مشرده
الى هتعملها هى الى هتبقى مشرده هههههههههههههه
ايييييه كوووووول داااااا
يلهووووى هههههههههههههههههه
يا قلبك انت بتجيب الصبر منين ههههههههه
بس الحقيقه شكلها طعمها رهيب
مفيش بطسطايه تبعتها لى باسم الأخوه و عشرت السبع سنين هنا ههههههههه
تسلم يدك بجد
انت بتتعلم الأكلات دى منين
و هو فعلا اسمها كدا و لا انت بتسميها ههههههه


هو في الحقيقة انا اللي مخترعها
ومسميها المشردة لأني شردت الفراخ مع البطاطس
قلت اسميها اسم شاعري هههههههههههههههههه
وبلاش طمع ومش تكسلي اعمليها تكسبي فيها ثواب

هههههههههههههههههههههههههههههه
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
أكله جميله فعلا وطريقتها سهله لكن اسمها غريب ههه
مشكور استاذنا الفاضل


ده انا سمتها اسم شاعري علشان بس يجذب القراء
هههههههههههههههههههههههههههههه
ربنا يخليك يا أجمل أخ حلو منور المنتدى بحضوره الحلو فيه
يومك رائع مملوء سلام وفرح من الله وبهجة لا تزول
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
انا مش واثقه هعمل الاكله دى ولا لاء لكن اللى متأكده منه لازم اشترى السكينه المشرشره دى والمضرب ابو ايد سيلكون عجبونى جدا


ههههههههههههههههههههههه سبتي الموضوع كله ومسكتي في السكينة والمضرب
ههههههههههههههههههههههههههههههههههه
 

oesi no

GOGOƸ̵̡Ӝ̵̨̄&#4
مشرف سابق
إنضم
29 مارس 2006
المشاركات
16,962
مستوى التفاعل
1,990
النقاط
113
عجبتنى السكينة دى هتريحنى وانا بقطع البطاطس علشان اقليها
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
عجبتنى السكينة دى هتريحنى وانا بقطع البطاطس علشان اقليها


احتمال كبير تلقاها في اي سوبر مراكت كبير
أنا كنت جايبها من حوالي 10 سنين

بس مش عارف بقى موجودة حالياً والا لأ
 

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,038
النقاط
113
انا بدور عليهم فى جروبات النت مش لاقياهم لأن الجروبات حاليا اكتر من الهم على القلب ولا اعرف حتى مين بيضيفنى فيها ههههههه
 

حبو اعدائكم

حبو...
عضو مبارك
إنضم
9 أكتوبر 2011
المشاركات
14,191
مستوى التفاعل
4,782
النقاط
113
الإقامة
مصر



هو في الحقيقة انا اللي مخترعها
ومسميها المشردة لأني شردت الفراخ مع البطاطس
قلت اسميها اسم شاعري هههههههههههههههههه
وبلاش طمع ومش تكسلي اعمليها تكسبي فيها ثواب

هههههههههههههههههههههههههههههه

كسل ... مممم منكرش ههههههه
 

حبو اعدائكم

حبو...
عضو مبارك
إنضم
9 أكتوبر 2011
المشاركات
14,191
مستوى التفاعل
4,782
النقاط
113
الإقامة
مصر
عجبتنى السكينة دى هتريحنى وانا بقطع البطاطس علشان اقليها

يااااااااه
يااااااااااااااااهً
ايه يا ابنى دا كله
بقى كل المواضيع دى ... الا ما دخلت علقت على اَي صوره نزلتها انا او اى حد
و جاى تعلق على السكينهً المشرشره !!!
هههههههههههه و عجبى ههههههههه
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
انا بدور عليهم فى جروبات النت مش لاقياهم لأن الجروبات حاليا اكتر من الهم على القلب ولا اعرف حتى مين بيضيفنى فيها ههههههه


ههههههههههههههههههههه ابحث مع الشرطة
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0


كسل ... مممم منكرش ههههههه


ههههههههههههههههههههههه
الاعتراف سيد الأدلة، خلاص اعمليها بقى واعزمي المنتدى
يتفرج بس مش يدوق حتى
 
أعلى