اكلات صيامى متنوعة ومتجددة طوال فترة الصيام

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
باذنجان و فلفل مقلي بالخل و الثوم
المقادير:
نص كيلو بزنجان اسود مكبب – نص كيلو فلفل رومى – راس ثوم مهروسة – ربع كوب خل- 2قرن فلفل حامى -4طماطم مقطعة متوسط - ملح – فلفل – كمون زيت للقلى
الطريقة
قشرى البذنجان ثم قطعية شرايح متوسطه ثم نضعه فى مصفاه ونرش عليه ملح ويترك)علشان ما يشربش زيت كتير ( وبعدين نقلية فى الزيت لحد ما يبقى بنى فاتح .ونشيله فى المصفاة علشان ينزل كل الزيت الزيادةنقلي الفلفل الاخضر فى نفس الزيت مكان البزنجان لحد ما يتقلى ونشيله من الزيت ويوضع في مصفاه في مقلاية تانية نضع قليل جدا من الزيت اللى حمرنا فية البزنجان والفلفل ونحمر فيها الثوم لحد ما يصفر. وبعدين ضعي الفلفل الحامى المخرط صغير والخل ثم ضعى الطماطم عليهم والملح والفلفل و الكمون وقلبى وسيبيهم لحد ما الطماطم تدبل ضعى البزنجان والفلفل في طبق غويط على طبقات يعنى نحط بزنجان وبعدين فلفل وهكذا .ثم صبي عليهم خليط الثوم والطماطم ونغزيهم بالشوكة علشان الخليط ينزل جواهم والطبق يتشرب من الصلصةو يتاكل ساخن او بارد

 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
البزنجان المخلل

المقادير
كيلو بزنجان عروس ) بتاع الحشو ( رفيع و صغير
راس ثوم
2 فلفلة مهروسين
2 فلفلة حاميين
كوب خل
معلقة كبيرة ملح
كوب ونص ماء
الطريقة
نشيل الكاس الاخضر اللى فى البزنجانة
يغلى الباذنجان في ماء مملح لمدة ( 10-15 ) دقيقة أو حتى يطرى يشق الباذنجان بالطول شقا عميقاً من فوق لتحت بالسكينة ثم يوضع في مصفاة ويترك ليبرد
يفرم الثوم والفلفل و الفلفل الحار والبقدونس في الكبة حتى يكون مزيج ناعم
يحشى الباذنجان بالمعلقة الصغيرة من الخليط اللى عملناة ثم يوضع في طبق زجاج او بلا ستيك على ان يكون الحشو لفوق وبعدين نحط الخل.
دوبى الملح في الماء وبعدين حطيه على الباذنجان ويغطى الطبق او العلبة كويس جدا و يفضل لو سبتية يوم علشان يشرب من بعضة و يبقى حلو



 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
باتون ساليه

المقادير

ملعقة كبيرة خميرة كيماوية
2/1 1 ملعقة كبيرة سكر
4/3 كوب ماء دافئ
3 كوب دقيق
2 ملعقة صغيرة ملح
1 كوب سمن نباتي طرية
سمسم أو حبة البركة أو كمون صحيح للتزيين

الطريقة

- تُذاب الخميرة في الماء الدافئ و يُضاف السكر مع التقليب وتترك جانباً لمدة 10 دقائق حتى تتفاعل.
- يُخلط الدقيق مع الملح و يُوضع في العجانة مع إضافة السمن النباتس و العجن الجيد حتى تتجانس كل المكونات.
- يُضاف خليط الخميرة بالتدريج ويُعجن للحصول على عجين لين متماسك.
- يُغطى العجين ويترك جانباً لمدة 10 دقائق ليرتاح العجين.
- يُشكل العجين على هيئة أصابع رفيعة نفس طول الصاج الذي ستُرص عليه .
- يُوضع كمية مناسبة من السمسم أو حبة البركة أو الكمون الصحيح في طبق ، و تُدحرج فيها أصابع الباتون ساليه و تُرص على الصاج و تُترك لمدة 10 دقائق أخرى لترتاح.
- يخبز في فرن درجة حرارته 160 درجة مئوية لمدة 10- 15 دقيقة حتى يصبح لونه ذهبياً.


 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
مكرونة بالكريمر
كيس مكرونه اسباجيتى شرائط


* 5 ملاعق كبيره كريمر
* 2 قطعة شوربة ماجى بالخضروات ( جاهزه العلبه 2 قطعه )
* فنجان صغير زيت ذره


الطريقه :


- تسلق المكرونة بالطريقه العادية
- تنشل المكرونه من الماء لتصفى
- يوضع فى حله على النار ما يلى :
كوب ماء مغلى+فنجان صغير زيت درة + 2 قطعه شوربة ماجى بالخضروات + 5 ملاعق كريمر كبيرة


- يقلب المزيج على نار متوسطه حتى يغلى ، ونتركه يغلى لمدة نصف دقيقه .


- تضاف المكرونه وتقلب على نار هادئه جدا لمدة دقيقه ويتم تنطيقها ( اى تقليبها من اسفل الى اعلى ) .


تقدم ساخنه .. وبالهنا والشفا .




 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
البيتزا الصيامي


اتفضلو

المقادير
نص كـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـــيلو دقيق
ربع كـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ـوباية زيت
قطعة خمــــــــــــــــــــــــــــــــــــــيره قد الليمونه
كـــــــــــــــــــــــــــوباية ميه وعلى حسب العجينه


صلصة البيتزا
راس توم مهروس ثم يحمر في الزيت ويوضع عليه مقدار من الصلصه مع ربع كوباية ميه ويقلب 5 دقائق على نار عاديه
وتجمل عجينة البيتزا بعد فردها بالصلصه

ثم يوضع على وش فطيرة البيتزا
قطع زيتون
ومشروم ان وجد
وبصل ( حسب الرغبه )
وطماطم وفلفل اخضر بكثره
وتوضع في الفرن 180 درجه حتى تستوي بعد 20 دقيقه تقريبا وبالهنا والشفا




 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
مكرونة بشاميل صيامى
المقادير:
للحشو:
1-مجموعة من الخضروات المقطعة مكعبات صغيرة(مثل البسلة والجزر والبطاطس أو الفاصوليا الخضراء أو الفلفل الرومى.....)
2-بصلة مبشورة
3-مشروم(حسب الرغبة)
4-حوالى نصف كيلو طماطم معصورة

مقادير البشاميل :
1-حوالى من 10 -12 ملعقة كبيرة دقيق
2-من5 - 6 ملعقة كبيرة سمن نباتى أو زيت ذرة(وقد تزيد حسب الاحتياج)
3-شوربة خضار***

الطريقة:-
أ-للحشو:
1-يتم سلق الخضروات ثم تصفى بعد نضجها مع الاحتفاظ بشوربتها***لاستخدامها فى اعداد البشاميل
2-يتم وضع قليل من الزيت أو السمن فى طاسة ثم تحمر فيها البصلة حتى يصل لونها الى الذهبى أو البنى حسب الرغبة
3-تضاف الطماطم المعصورة ثم تتبل بالملح والفلفل أو بمرقة الخضراوات المتوافرة فى السوبر ماركت
4-تترك قليلا لتتسبك(أى تصبح كثيفة ويقل عصيرها) ثم تضاف الخضراوا ت المسلوقة والمشروم وتقلب لمدة 2 - 3 ق ثم ترفع من على النار


ب-للبشاميل:
1-فى حلة يوضع الزيت أوالسمن ثم يضاف الدقيق مع التقليب حتى لا يكلكع ويجب أن يختفى الدقيق تماما فى الزيت
2-يتم اضافة الشوربة***السابق اعدادها الى أن يتكون لدينا البشاميل مع التقليب المستمر ويجب أن يكون البشاميل قوامه متوسط
3-تتبل بمرقة الخضراوات

ج-صينيةالمكرونة :
1-يتم سلق كيلو مكرونة (لصينية متوسطة الحجم)
2-يتم أخذ نصف مقدار البشاميل وتخلط بها المكرونة جيدا
3-يتم وضع نصف مقدار المكرونة فى الصينية
4-يتم وضع الحشو مع فرده بعيدا عن الاحرف حوالى 1 سم
5-يتم وضع النصف الثانى من المكرونة
6-يتم فرد الجزء الثانى من البشاميل ويمكن وضع قليل من الزيت فى اليد أو الملعقة ليسهل فرده
7-يرش السطح بالبقسماط الناعم
8-توضع فى فرن سبق تسخينه حتى يحمر الوجه
9-اذا كان الفرن به شواية يتم وضع الصينية فى الفرن لنصف ساعة ثم اشعال الشواية حتى يحمر الوجه




 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
السمبوسة
-
للعجين:
2/1 1 كوب دقيق
4/1 كوب زيت
2/1 كوب ماء
ملح

مقادير الحشو:
2/1 كوب بسلة مسلوقة
2/1 كوب جزر مقطع ومسلوق
1 بطاطس كبير مسلوق
½ كوب عدس أصفر
1 كوب ماء
2 ملعقة كبيرة زيت نباتي
1 بصل مفروم ناعم
2/1 ملعقة صغيرة ثوم مفروم
2/1 ملعقة صغيرة بهارات
2/1 ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون
1 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء
ملح وفلفل
زيت للقلي

الطريقة:


- للسمبوسة :
يخلط الدقيق والملح ويشكل على هيئة هرمية يصنع بها فجوة بالوسط.
يضاف الزيت والماء تدريجياً إلى الفجوة ويعجن بأطراف الأصابع بخفة حتى يتكون عجين متماسك وطري نوعاً ما.
عند استخدام عجانة كهربائية يوضع الدقيق والملح ثم يضاف إليه الزيت والماء على سرعة متوسطة لمدة 10 دقائق.

ويمكن إضافة قليل من حب الكمون الصحيح إليه،
- يقسم العجين إلى كرات صغيرة متساوية في الحجم.
- يرش قليل من الدقيق على سطح أملس ويمد العجين إلى دوائر صغيرة رقيقة.
- توضع ملعقة كبيرة من الحشو في جانب الدائرة.
- يبلل حافة العجين بطرف الإصبع بقليل من الماء وتغلق على شكل نصف دائرة ويضغط عليها بطرف الشوكة.

او
بمد العجين لدوائر ثم تقسم إلى نصفين، ويشكل كل نصف على هيئة قُمع حاد من الأسفل وله فتحة كبيرة من أعلى. وتملئ بملعقة كبيرة من الحشو ويبلل طرف العجين بالماء ويحكم قفلها وتصير مثلثة الشكل.



- تُسلق البسلة إذا كانت طازجة في ماء مغلي لمدة عشر دقائق ، وان كانت مجمدة فتوضع في ماء ساخن لبضع دقائق.
- تهرس البطاطس بحيث تكون خشنة نوعا ما.
- يُطهى العدس في كوب الماء إلى أن ينضج تماماً. عندها نتخلص من الماء الزائد.
- يُسخن الزيت ويحمر البصل حتى يذبل ويضاف الثوم ويقلَّب لمدة دقيقتين ويرفع من النار.
- تخلط جميع المقادير جيداً في وعاء واسع حتى تتماسك وتتبل بالملح والفلفل والبهارات.
تقلى في زيت ساخن حرارته 350 درجة فهرنهيت ويراعى عدم وضع كمية كبيرة في آنواحد.
تحمر من الجهتين حوالي ثلاث دقائق لكل جانب إلى أن يصير لونها ذهبي من كل الجهات
ترفع من الزيت على فوطة ورقية ليتشرب
- بعد تحمرها يمكن حفظها في الفريزر في كيس محكم، ويعاد تسخينها وهي مجمدة برصها في صينية ووضعها في فرن حرارته 350 درجة فهرنهيت لحوالي 15 دقيقة. تقدم مع صلصة الكزبرة والنعناع المفرومة.
 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
واللى عيد ميلاده فى الصيام ميزعلش

تورته صيامى
400ج سكر – 225ج زيت – 250ج ماء دافىء – 75ج كاكاو – 25ج بيكنج بودر
262ج دقيق (حوالى كوب و3 ملاعق كبيره) – نص معلقة ملح – 4ج فانيليا – كريمة نباتى – عين جمل - فروت دراى

الطريقة
مقاس الصينية 28
نولع الفرن على درجة متوسطة قبل الشغل
نضع الزيت والماء الدافىء والسكر وندوبهم مع بعض بالمضرب السلك لحد مايدوبوا ونضع الفانيليا
اضع الملح والبيكنج بودر على الدقيق واخلطهم
ثم اضعهم على الخليط اللى دوبناه فوق واخلطهم ثم اضع الكاكاو ونخلطهم بالمعلقة الخشب او البلاستيك
اضع العجينة فى الصينية فى فرن من 45 دقيقة لساعة
اضع على الكريمة النباتى شوية شيكولاتة سايحة واقلبهم
بعد ماتستوى وتبرد ادهنها من بره ومن فوق والاجناب كلها بالكريمه وندخلها الفريزر لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اصب عليها الشيكولاتة المرواة وهو ساخن جدا
ارش رشة سكر بودرة على العين جمل وارصصه على وش التورتة
وممكن كمبوت فواكه

يعنى الذواق ده على ذوقك

__________



شيكولاتة موروا


½ كيلو سكر – 200ج ماء – 180ج عسل جولكوز – 180ج كاكاو – 20ج جيلاتين نباتى
نضع على النار السكر والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
فى حلة تانية اضع الجلوكوز والماء لحد مايتخنوا بس ميتغيرش لونه
ثم اضعهم على بعض ثم اضع الجيلاتين وادوبهم كويس لحد ماتعقد ثم اضع الكاكاو
يغلوا غلوة بس



 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
كوسة بالفلفل والطماطم

halibutzucchini3.jpg

المقادير

كيلو كوسة - ربع كيلو لحم مفروم حسب
افراد الاسرة - بصلة -ربع كيلو طماطم - سمن -توابل -فلفل اخضر مفروم


الطريقة

تقشر الكوسة وتقطع وتغسل وتوضع فى الماء على النار وتترك حتى تسلق . تقدح ويشوح البصل المفروم واللحم المفروم والفلفل المفروم جيدا ثم يضاف عصير الطماطم وتتبل ويترك على النار لتسبك . تضاف الكوسة السابق اعدادها وتترك على النار مدة 10 دقائق وتزود بالماء اذا لزم ثم تغرف وتقدم ساخنة

 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
بسبوسه صيامى

Basbosa.jpg

المقادير :


3 كوب دقيق سمادينا
1 ونص كوب سكر
2 معلقه صغيره بيكنج بورد
4معلقه كبيره زيت
1 ونص كوب عصير برتقال

الطريقه

نضع دقيق السمادينا على السكر على البيكنج بودر ونضيف الزيت ثم عصير برتقال ونضربهم جيدا
وندهن الصينه زيت وتكون الصينيه متوسطه ونضع الخليط ونحطها فى الفرن درجه حرارته متوسطه

الشراب:
2 كوب سكر
1كوب ماء
1 معلقه كبيره عصير ليمون
 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
شاورمة السمك
المقادير
نصف كيلو سمك – بصلة كبيرة – ليمونة – معلقة صغيرة ثوم مفرى – معلقة كبيرة خل – ملح – فلفل – كمون – ذرة قرفة او زعتر – حزمة بقدونس – 2 ثمرة طماطم – 2 ثمرة فلفل رومى – فلفل حامى – زيت – قطعة فحم صغيرة .



طريقة التجهيز
يغسل السمك بالماء والخل ويقطع شرائح صغيرة . - يقطع البصل ترانشات رفيعة كذلك البقدونس والفلفل والطواطم . - ينقع السمك فى عصير الليمون والثوم المفرى والخل والملح والكمون والفلفل والشطة والقرفة او الزعتر ويترك لمدة ساعة بالثلاجة للاحتفاظ بة . -
يحمر البصل فى الزيت نصف تحمير ثم نضيف الية خليط السمك ويقلب على النار حتى يجف الماء . - اضافة باقى الخضر والطماطم المقطعة مع السمك على النار ويضبط الطعم مع التقليب حتى ينضج السمك تماما وايضا يجف من ماء الخلطة .
- نضع قطعة الفحم على النار حتى يحمر لونها من جميع النواحى ثم نجوف وسط السمك ونضع قطعة الفحم ونغطى الوعاء لمدة خمس دقائق ثم تنشل قطعة الفحم وما حولها من لون ويقدم ساخنا وبلهنا والشفاء
 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
طريقة عمل برجر نباتى

المقادير:

360 جرام دقيق الصويا
1/2 كوب زيت
شريحة خبز
1/4 كوب بصل مقطع إلي أجزاء صغيرة


الطريقة:

- تقطع شريحة الخبز إلي أجزاء صغيرة ثم توضع في الخلاط الكهربائي.
- يضاف إلي الخبز باقي المكونات وتخفق جيداً.
- تشكل إلي ستة قطع تشبه البرجر في شكلها.
- يصهر الزيت في إناء فوق النار لتحمير قطع البرجر فيها مع التقليب علي كلا الجانبين حتى تكتسب اللون البني (حوالي 5 دقائق لكل جانب)، ويمكن شيها أيضاً.
- يقدم البرجر ساخناً بعد إضافة التوابل له
 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
بسكويت الحمص
المقادير

2/1 4 كوب دقيق حمص
2/1 1 كوب سكر بودرة
2 ملعقة كبيرة حبهان مطحون
2/1 كوب سمن (ممكن زبدة نباتى علشان الصيام )
2/1 كوب زيت
(بندق- فستق- لوز) للتزيين
شربات (قطر)


الطريقة

- يُخلط دقيق الحمص و سكر البودرة و الحبهان في وعاء العجن .
- يُسخن السمن و يُضاف السمن الساخن و الزيت إلى خليط الدقيق مع الخلط بملعقة خشبية حتى يتكون عجين لين وناعم.
- يُترك العجين لمدة ساعتين حتى يتماسك .
- يُفرد على كاونتر و يكون بسُمك 1 سنتيمتر و تُقطع باستخدام قطاعه بالأشكال المرغوب فيها ، وترص في صينية على مسافات متباعدة حتى لا تلتصق عند الخبز.
- تُغمس حبات المكسرات في القطر (الشربات) و توضع في وسط كل وحدة مع الضغط الخفيف عليها.
- تُخبز في فرن درجة حرارته 180 درجة مئوية لمدة 15 – 20 دقيقة.
- تُترك لتبرد تماما، ثم ترص في طبق التقديم و ممكن أن يُرش بسكر البودرة للتزيين.


 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
خلطة رائعة للسمك المشوى
المقادير:

باقة كزبرة -
عصير 3 ليمون -
1 كوب زيت زيتون -
5 فص ثوم -
1 تشيلي صغيرة -
(ممكن استبداله بالفلفل الحار) -
ملح و بهارات -
وطبعاسمكة سالمون كبيــــــرة .


الطريقة:

نضع جميع المواد ماعدا السمكة طبعا داخل الخلاط و نخلطه ليصبح كالصلصة بلون اخضر و رائحة زكية.
نضع السمكة بعد تنظيفها داخل طبق عميق يسعها و نصب عليها الخلطة و نتركها لمة 4 ساعات على الاقل(انا اتركها لليلة كاملة)
نشويها على الحطب بشكل مسقوف باستخدام بعض العصي او الاسياخ بصلصتهالانها تكون قد تشربت تقريباوتغلغلت في اعماق السمكة.
ممكن جدا شوي السمكة بالفرن لكن لن تكون النتيجة ذاتهاطبعا:9:
 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
محشي الخضار بالزيت


المقادير
1 كوب أرز
1 كوب بقدونس مفروم
1 ونص كوب بصل مفروم
1 ونص كوب طماطم مفروم
1 ملعقة أكل ثوم مهروس
1 ونص ملعقة صغيرة كاري
1 ملعقة صغيرة كمون
1 ملعقة صغيرة ملح
1 مكعب خضار
1 كوب عصير ليمون
1 كوب زيت زيتون
1 كوب ماء
شرائح بطاطس سميكة دائرية
شرائح طويلة جزر
كوسة ، باذنجان ، بطاطس صغيرة الحجم ، فلفل صغير الحجم ، طماطم صغير الحجم.

الطريقة
يغسل الأرز وينقع في ماء لمدة نص ساعة ، ثم يصفى ويخلط مع البصل ، الطماطم والبقدونس المفروم ، الثوم ويتبل بالملح والبهارات ويضاف اليه 2/1 كوب زيت الزيتون
و 2/1 كوب عصير ليمون.

تحفر الخضار ويزال اللب ثم يحشى بحشوة الرز وتغلق جيداً .

* توضع شرائح البطاطس في قاع قالب فرن عميق

* تصف الخضار المحشوة ويوضع فوقها شرائح الجزر

يخلط باقي عصير الليمون وزيت الليمون
وزيت الزيتون مع مكعب الخضار وكوب الماء

* يسكب الخليط على الخضار ويغلق الإناء جيداً ويدخل في فرن ساخن حتى ينضج ثم يقدم ساخناً.


 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
المايونيز صياااامى
المقادير:
2 ثمره بطاطس مهروسه-معاقه نشا كبيره- كوب ماء-ربع كوب عصير لمون-كوب ماء-2 معاقه خل كبيره- كوب زيت فاخر- معلقه صغيره مسترده- ملح- فلفل اسود- ذره كركم

الطريقه:
-تسلق البطاطس بقشرها ثم تقشر و تهرس جيدا
-اضافه الزيت و الملح و الفلفل و عصير الليمون و الخل و المسترده و قليل الكركم تضرب فى الخلاط حتى تمزج
- يقلب النشا مع الماء البارد على نار هادئه و تبرد ثم تضاف الى الخليط السلبق مع ضربه مره اخرى بالخلاط حتى تمزج المقادير بعضها ببعض و تصبح سميكه
- يحفظ المايونيز بالثلاجه للاستعمال

 

+ بريسكلا +

Kirialisooooon
عضو مبارك
إنضم
25 ديسمبر 2008
المشاركات
4,652
مستوى التفاعل
90
النقاط
0
الإقامة
مبارك شعبى مصر
خلطات للسندويتشاااااااااات

- الفلفل الرومى المشوي

-اول حاجة بنجيب فلفل رومى احمر و ناخد لحمته بس و يفضل كلها تبقى حته واحدة
-و نشويه على الطاسة الخاصة بالشوى او فى الفرن على الوجهين
-بعدين نقشره (من قشرته الرفيعة) و نرش عليه شوية ملح و زيت زيتون او عادى و يترك قليلا
-ثم يتعمل فى السندويتشان او يضرب فى الميكسر مع بطاطس مسلوقة

2-الزيتون بالمكسرات
-حوالى نصف كوب كاجو او سودانى
-كوب زيتون اسود
-نصف كوب زيتون اخضر (ممكن الاستغناء عنه)
-5 اوراق ريحان اخضر او مقدونس حوالى 3 فروع
-ملح على حسب الحاجة و شوية زيت زيتون
-يضرب الكل فى الميكسر و يدهن فى السندويتشات او يضرب مع البطاطس المسلوقة

3-الزيتون الاخضر بالطماطم
-تقطع حوالى 3 حبات طماطم ترنشات و تشوح فى قليييل من الزيت على الوجهين
-يضرب نصف كوب زيتون اخضر فى الميكسر ثم يضاف الي الطماطم و يضربوا معا و ممكن وضع القليل من السمسم المحمص و الزعتر
-و يدهن فى السندويتشات و بالهنا و الشفا
 

KOKOMAN

.
مشرف سابق
إنضم
9 سبتمبر 2007
المشاركات
122,437
مستوى التفاعل
413
النقاط
0
الإقامة
ALEX
مجهود راااااااااائع يا بريسكلا

تسلم ايدك

ميررررررسى على الوصفات

ربنا يبارك حياتك
 
أعلى