تحضير البولوبيـــــــف....

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طريقة البولوبيــــف...


طريقتين :
اول طريقه تحطي في الطاسه شويه زيت صغيرين او معلقه سمنه حسب مبتحبي وتحطي علبه البلوبيف وتهرسيها وملحيها بكيفك ملح وفلفل وكمون وبعدين قلبي شويه صغيرين وضيفي عليها 2 بيضه وقلبي كله ي بعضه لحد ما البيض يمسك عشان ميبقاش زفر وبالها والشفا

sFun_cheerleader2.gif


الطريقه التانيه قطعي بصل خرطيه يعني وصفريه في الزيت او السمنه وبعد ميصفر ضفي عليه ماطم مقطعه برضه صغير مش قوي عادي يعني وحطي البهارات بتاعتك وحطيله شويه شطه لو حامي سنه بيبقى تحفه حسب مزاجك وبعد متسبك الطماطم مش كتير يعني ضيفي البلوبيف وقلبي وبرضه البيض 2 بيضه وقلبي ودا بيبقى مش ماسك نفسه جامد بيكون حلو وبرضه بالهنا والشفا وكل طريقه ليها طعم.

منقول
 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
طاجن بولوبيف

طاجن بولوبيف



المقادير
علبه بولوبيف معلقه سمن كبيره 2 بصله مفريه 5بيضات ملح فلفل 3ثمرات طماطم مقطعه مكعبات معلقه كبيره صلصه الطريقه يشوح البصل فى السمن حتى يتبل ويضاف الصلصه والطماطم ومكعبات الطماطم ويتبل المقدار ويترك على نار هائه حتى يتم التسبيك ويضاف البولوبيف المهروس ويقلب جيدا يصب المقدار فى طاجن وتعمل حفره ويكسر البيض بااحترس وتصب واحده واحده فى الحفر وترش با الملح والفلفل ويترك فى الفرن متوسط الحراره حتى يتجمد البيض ويقدم ساخن

 

ABOTARBO

أنت تضئ سراجى
مشرف سابق
إنضم
21 نوفمبر 2009
المشاركات
30,377
مستوى التفاعل
2,099
النقاط
0
الإقامة
Je rêve que je suis un papillon
كفتة البولوبيف

كفتة البولوبيف

المقادير :

2علبة بولوبيف
ـ كوب بصل
ـ 4 ملاعق ثوم
ـ كوب فلفل أخضر
ـ طماطم
ـ كوب أرز مسلوق أو توست مفروم
ـ توابل
ـ 2 بيضة
ـ بقسماط
ـ دقيق
ـ ربع كوب لبن
ـ زيت.


الطريقة :

يفرم الأرز ويضاف إلى البولوبيف ويخلط جيدا مع التوابل ، يشوح البصل والثوم المفروم وكذلك الفلفل والطماطم المقطعة على النار مدة خمس دقائق ثم يضاف إلى الخليط السابق ويفرم الجميع ، ويضاف البيض المخفوق مع التوابل ويخلط 3 كوب بقسماط مع كوب دقيق يخفق البيض مع التوابل واللبن وتعمل أقراص من كفتة البولوبيف وتوضع في البيض ثم خليط البقسماط وتكرر العملية حتى ينتهي المقدار ثم تحمر في الزيت الغزير جيدا من الجهتين وتوضع على ورق ثم ترص في طبق التقديم وتجمل وتقدم ساخنة مع السلاطة والمكرونة أو الأرز.



منقول
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
طرق سهله وبسيطه وتنفع تتقدم فى وجبة العشا
الف شكر لتعبك
 
أعلى