سؤؤؤال فى الاكل

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
هو كله طمع في النسبة والا ايه ههههههههههههههههه...
عموماً الأكل الصيامي سهل والطريقة اللي قلناها هنا صيامي برضو مش فطاري خالص...

وممكن تعملي بتنجان مقلي يشبة البفتيك، يعني تجيبي البذنجان الرومي (عدد 1 بذنجان كبير) وتحضري جنبك ليمونيتن مقطعين نصفين، وقشري البذنجان بعد دعك السكينة بالليمون علشان البذنجان مش يسود، وأول لما تقشريه امسكي نصف ليمونة واعصريها بضغطة بسيطة ومرريها فوق البذنجان كله ليظل لونه فاتح ولا يتأكسد، لأنه كله حديد، ولو تعرض للجو فترة قصيرة بيسود ويتأكسد سطحة، ولكن الليمون بيمنع الأكسدة، وبعد ذلك قطعية طرنشات رفيعة (مش رفيعة قوي معقولة) وبعدين ادعكيها كلها بالليمون على الوجهين، وبعد ذلك

أحضري ربع كوب كاتشب + 5 معالق مياة كبيرة + عصير ليمونة + معلقة صغيرة خولنجان أو كاري + معلقتين صغيرتين كمون + قليل من الشطة + 4 فصوص ثوم مهروس جيداً جداً؛ ثم قلبي المقادير كويس جداً..

أحضري بقسماط مطحون ناعم، واخلطي معه 4 معالق صغيرة كمون + 4 معالق صغيرة كاري + 4 معالق صغيرة كركم، واخلطيهم جيداً جداً

ثم نأخذ البذنجان مثل البوفتيك نضعه في المكونات السائلة ثم نغطسة بالبقسماط، ويترك قليلاً في الفريزر لمدة ساعة، وبعدها يتم قليه في زيت غزير ساخن جداً فور خروجه من الفريزر، وعند الاحمرار يتم انتشاله ووضعه في طبق مفروش بورق الكلينكس الخاصة بالمطبخ لامتصاص الزيت الزائد.... وبالهناء والشفاء...
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113

شكلك وحش قوى كدة
ازاى ست بيت ومتعرفيش بيتباع فين :smil12::beee:

أصل أنا بأشترى مشروم المعلبات

فبيبقى طرى جدا

إستغربت إنه بيقول يتشوح فى البصل

_

الطازج صعب أوى تلاقيه​
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
أصل أنا بأشترى مشروم المعلبات

فبيبقى طرى جدا

إستغربت إنه بيقول يتشوح فى البصل

_

الطازج صعب أوى تلاقيه​

هو هنا في القاهرة بالقاه كتيييير وباجيبه مش معلب
بل نادراً جداً ما باجيبه معلب.. عموماً أكيد هاتلاقيه بس فين انا مش عارف غير في قاهرة المعز فقط...
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
هتلاقي يا ايرينى فى فتح الله او كارفور
فى الاماكن الكبيرة متوفر جدا
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
انا باجيبه من فتح الله أو السوق عموماً
وكارفور أكيــــــــــــــــد فيه
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
المشكلة انه الطازج بيبوظ بسرعة مش كده؟
جبته قبل كده من فتح الله وباظ منى بسرعة
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
مهو لازم يا اما تعمليه في نفس اليوم او ثاني يوم
أو تهيأيه بتقطيعه ووضعه في كيس مُحكم الإغلاق
وتضعيه في الفريزر أن كنتي هاتستخدميه بعدين
المهم مدة وجوده في الفريزر 10 ايام فقط
وتستخدميه بعد كده من غير انتظار انه يسيح
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
صح كده ... احنا نعمل بمطبخ المنتدى برنامج يومى ونستضيف الشيف ايمن كل يوم ايه رايك؟؟؟ هههههه
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
ههههههههههههههههههههههه وطب وهانطبخ ساعتها شفوي من غير بوتجاز ولا فرن ولا ميكرويف والا ايه هههههههه
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
اها نطبخ على الهوا هههههههههه
احنا نقول الوصفة هههه قصدى نكتب الوصفة وكام معلومة على الماشى كده
مرة عن التوابل ومرة عن الفواكه ومرة عن الخضروات ونيجوا على العيد نزل بعمل الكعك والبسكوت بتاع العيد ههههههه طب صدقنى فكرة جميلة
ونعمل يوم فى الاسبوع ما يطلبه الاعضاء واللى عاوز وصفة او سؤال يسأله :)
ها ايه رايك واوعدك انه الانتاج هيكون على اعلى مستوى :)
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
كما تحبين مش عندي ايوتها مانع وخلينا ننضرب بقى هههههههههههه
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
:) ممتاز اتفقنا

انتظرونا قريبا .... مع الشيف ايموندد :)
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
أنتظرونا بس من غير لا سكين ولا ساطور

 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
هههههههههههههه متخفش ده انت هتكسب فينا ثواب
وهندعيلك دعا ههههههههههه
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
أممممممممممممممممممممممممممم
يا رب استرها ومش تسمع الدعاء عليا
ومن أولها كده فيها دعاء، أنا هابخرني برجل دبوس فرخة
وعود قرفة خشابي وفخذ نملة تيواني يتيمة الجدة
هههههههههههههههههههههههههههههه
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
هههههههههههههههههههههه يا لهوتى ايامنا هتكون فون
شايفين هيبخر نفسه بأيه ؟؟ ههههههههه دا احنا هنبدع فى المطبخ
كلنا وراك يا معنمى تكلنا وتوكلنا عليك يارب
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
اممممممم كدة مش حلو
موضوعى تم السطو علية

معلشي بقى استحمل انت اللي فتحت السيرة
وعلشان خاطرك أي حاجة عايزها هياكون لك الأولوية والمكسب بالنصف
 

مارتينا فوفو

اريدك اشبعني
عضو مبارك
إنضم
7 أغسطس 2010
المشاركات
13,167
مستوى التفاعل
246
النقاط
0
هو كله طمع في النسبة والا ايه ههههههههههههههههه...
عموماً الأكل الصيامي سهل والطريقة اللي قلناها هنا صيامي برضو مش فطاري خالص...

وممكن تعملي بتنجان مقلي يشبة البفتيك، يعني تجيبي البذنجان الرومي (عدد 1 بذنجان كبير) وتحضري جنبك ليمونيتن مقطعين نصفين، وقشري البذنجان بعد دعك السكينة بالليمون علشان البذنجان مش يسود، وأول لما تقشريه امسكي نصف ليمونة واعصريها بضغطة بسيطة ومرريها فوق البذنجان كله ليظل لونه فاتح ولا يتأكسد، لأنه كله حديد، ولو تعرض للجو فترة قصيرة بيسود ويتأكسد سطحة، ولكن الليمون بيمنع الأكسدة، وبعد ذلك قطعية طرنشات رفيعة (مش رفيعة قوي معقولة) وبعدين ادعكيها كلها بالليمون على الوجهين، وبعد ذلك

أحضري ربع كوب كاتشب + 5 معالق مياة كبيرة + عصير ليمونة + معلقة صغيرة خولنجان أو كاري + معلقتين صغيرتين كمون + قليل من الشطة + 4 فصوص ثوم مهروس جيداً جداً؛ ثم قلبي المقادير كويس جداً..

أحضري بقسماط مطحون ناعم، واخلطي معه 4 معالق صغيرة كمون + 4 معالق صغيرة كاري + 4 معالق صغيرة كركم، واخلطيهم جيداً جداً

ثم نأخذ البذنجان مثل البوفتيك نضعه في المكونات السائلة ثم نغطسة بالبقسماط، ويترك قليلاً في الفريزر لمدة ساعة، وبعدها يتم قليه في زيت غزير ساخن جداً فور خروجه من الفريزر، وعند الاحمرار يتم انتشاله ووضعه في طبق مفروش بورق الكلينكس الخاصة بالمطبخ لامتصاص الزيت الزائد.... وبالهناء والشفاء...
ممم لو دكتور الرجيم سمعتك هتقتلني
ههههههههههههههههه
عاوزه حاجات مش مقليه ولا محمره وميبقاش فيها نشويات ولا سكريات
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
سؤال بس صغير دكتورة الرجيم قاست الجسم بالجهاز اللي بيظهر كل ما في الجسم من نشويات وسكريات وحديد.. الخ الخ، وعرفت سبب التخن ايه، وايه اللي مستغنى عنه ويحتاج إليه !!!! والا أعطتك رجيم كده وخلاص بدون فحص ومعرفة ايه اللي يحتاجه جسمك على وجه التحديد !!!!
 
أعلى