- إنضم
- 6 أكتوبر 2009
- المشاركات
- 16,056
- مستوى التفاعل
- 5,360
- النقاط
- 0
هو كله طمع في النسبة والا ايه ههههههههههههههههه...
عموماً الأكل الصيامي سهل والطريقة اللي قلناها هنا صيامي برضو مش فطاري خالص...
وممكن تعملي بتنجان مقلي يشبة البفتيك، يعني تجيبي البذنجان الرومي (عدد 1 بذنجان كبير) وتحضري جنبك ليمونيتن مقطعين نصفين، وقشري البذنجان بعد دعك السكينة بالليمون علشان البذنجان مش يسود، وأول لما تقشريه امسكي نصف ليمونة واعصريها بضغطة بسيطة ومرريها فوق البذنجان كله ليظل لونه فاتح ولا يتأكسد، لأنه كله حديد، ولو تعرض للجو فترة قصيرة بيسود ويتأكسد سطحة، ولكن الليمون بيمنع الأكسدة، وبعد ذلك قطعية طرنشات رفيعة (مش رفيعة قوي معقولة) وبعدين ادعكيها كلها بالليمون على الوجهين، وبعد ذلك
أحضري ربع كوب كاتشب + 5 معالق مياة كبيرة + عصير ليمونة + معلقة صغيرة خولنجان أو كاري + معلقتين صغيرتين كمون + قليل من الشطة + 4 فصوص ثوم مهروس جيداً جداً؛ ثم قلبي المقادير كويس جداً..
أحضري بقسماط مطحون ناعم، واخلطي معه 4 معالق صغيرة كمون + 4 معالق صغيرة كاري + 4 معالق صغيرة كركم، واخلطيهم جيداً جداً
ثم نأخذ البذنجان مثل البوفتيك نضعه في المكونات السائلة ثم نغطسة بالبقسماط، ويترك قليلاً في الفريزر لمدة ساعة، وبعدها يتم قليه في زيت غزير ساخن جداً فور خروجه من الفريزر، وعند الاحمرار يتم انتشاله ووضعه في طبق مفروش بورق الكلينكس الخاصة بالمطبخ لامتصاص الزيت الزائد.... وبالهناء والشفاء...
عموماً الأكل الصيامي سهل والطريقة اللي قلناها هنا صيامي برضو مش فطاري خالص...
وممكن تعملي بتنجان مقلي يشبة البفتيك، يعني تجيبي البذنجان الرومي (عدد 1 بذنجان كبير) وتحضري جنبك ليمونيتن مقطعين نصفين، وقشري البذنجان بعد دعك السكينة بالليمون علشان البذنجان مش يسود، وأول لما تقشريه امسكي نصف ليمونة واعصريها بضغطة بسيطة ومرريها فوق البذنجان كله ليظل لونه فاتح ولا يتأكسد، لأنه كله حديد، ولو تعرض للجو فترة قصيرة بيسود ويتأكسد سطحة، ولكن الليمون بيمنع الأكسدة، وبعد ذلك قطعية طرنشات رفيعة (مش رفيعة قوي معقولة) وبعدين ادعكيها كلها بالليمون على الوجهين، وبعد ذلك
أحضري ربع كوب كاتشب + 5 معالق مياة كبيرة + عصير ليمونة + معلقة صغيرة خولنجان أو كاري + معلقتين صغيرتين كمون + قليل من الشطة + 4 فصوص ثوم مهروس جيداً جداً؛ ثم قلبي المقادير كويس جداً..
أحضري بقسماط مطحون ناعم، واخلطي معه 4 معالق صغيرة كمون + 4 معالق صغيرة كاري + 4 معالق صغيرة كركم، واخلطيهم جيداً جداً
ثم نأخذ البذنجان مثل البوفتيك نضعه في المكونات السائلة ثم نغطسة بالبقسماط، ويترك قليلاً في الفريزر لمدة ساعة، وبعدها يتم قليه في زيت غزير ساخن جداً فور خروجه من الفريزر، وعند الاحمرار يتم انتشاله ووضعه في طبق مفروش بورق الكلينكس الخاصة بالمطبخ لامتصاص الزيت الزائد.... وبالهناء والشفاء...