طريقة عمل عجينة البيتزا
-----------------------------------
المقادير:
3 كوب دقيق
1 ملعقة صغيرة خميرة
2 ملعقة صغيرة سكر
1 ملعقة صغير بيكنج بودر
½ كوب ماء دافئ
1/3 كوب زيت (حوالي 6 ملاعق كبيرة)
ماء للعجن
4/1 1 ملعقة صغيرة ملح
الطريقة:
- توضع ملعقة الخميرة و عليها السكر ثم الماء الدافئ و تمتزج و تترك لمدة ¼ ساعة حتي ترتفع
- ينخل الدقيق و يعمل به حفرة في الوسط و يوضع الملح و الخميرة و البيكنج باودر و الزيت
- نعجن الخليط حتي تصير عجينة طرية (لو العجينة بتلزق نحط شوية دقيق قليل) (لو العجينة ناشفة نحط شوية ماء قليل)
- تغطي العجينة بفوطة و توضع في مكان دافئ لمدة ساعة حتي تختمر
- تدهن الصينية زيت خفيف و توضع العجينة و تفرد باليد او النشابة (صينية مقاس 30 غالبا) ممكن
لو فيه عجينة زيادة توضع في كيس في الفريزر او ممكن تشكليها علي شكل بيتزا صغيرة
- توضع الصلصة و يوضع الحشو حسب الرغبة بس اهم حاجة الزعتر و لو هاتحطي بصل علي الوش حطيه
في خل الاول علشان يبقي طري و ريحته تروح.
- تسخن الفرن علي حرارة عالية 200 و توضع الصينية في الوسط و تترك لمدة ½ ساعة و كل شوية تبصي عليها لحد ما تستوي.
الصلصة:
½ علبة صلصة طماطم
¾ كوب ماء
1 ملعقة طعام سكر مطحون
1 ملعقة طعام زيت زيتون
1 ملعقة صغيرة ملح
½ ملعقة ثوم
1 ملعقة صغري بهارات ايطالية
¼ ملعقة عصير ليمون
تخلط جميع المقادير و تترك كلها تغلي علي النار ثم تخفف النار و تترك لتغلي ببطء لمدة 15 دقيقة.