ي
ياسر رشدى
Guest
--------
المقادير
1 - لبن
2 - زبدة ودقيق ولازم يكون الزبدة اد القيق فى الوزن يعنى لو جبنا جرام زبدة نجيب جرام دقيق
3- ملح وفلفل اسود
4 - جبنة مبشورة
الطريقة
لعمل الصوص الابيض نضع الزبدة فى طاسة وبعدين نتركها حتى تسيح ثم نضع عليها الدقيق ونقلب حتى يتمزجو مع بعض
ثم نضع عليهم اللبن المغلى ونقلب بسرعة ونقلب فى اتجاه واحد عشان الزبدة ماتفكش من اللبن ونكون بنقلب بسرعة
نضع رشة ملح ورشة فلفل اسود ثم نضع الجبنة المبشورة تكون حوالى 70 جرام جبنة مبشورة ونفضل نقلب الصوص الابيض بسرعة ونفضل نقلب لحد مانوصل للتقل المطلوب تقيل او متوسط التقل
ثم نرفع الصوص الابيض من على النار ويكون جاهز للاستخدام
يقدم الصوص الابيض وبالف هنا وشفا