للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


13962753_10205407598629835_6937942281775663545_n.jpg







سمك فيلية روعة منقول ومجرباة
كيلو سمك فيلية قطع او تقطعية اصابع
ثوم مفروم - ملح - فلفل - كمون - شطة - عصير ليمون
ا كوب دقيق
ملعقة كبيرة نشا
نصف ملعقة بكنج بودر
ماء
دقيق لتغطية السمك

الطريقة
- تبلى السمك بثوم مفروم - ملح - فلفل - كمون - شطة - عصير ليمون واتركية ربع ساعة
- اخلطى الدقيق بالنشا بالبكينج بودرمع كمون ويضاف الماء لعجينة سائلة
-بوعاء اخر دقيق فقط
- تغمس كل شريحة فى العجينة السائلة ثم تغطى بالدقيق وتقلى بزيت على نار متوسطة حتى لون ذهبى فاتح

=
إ




=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


14034861_10205415528228070_3242555492506794389_n.jpg







طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى بصفة عامة بطاطس - سمك - باذنجان ...
(تغطى بيها الباذنجان العروس عند وضعه للقلى وهو مقفول حتى يبدا يفتح فتنشليه)

زى شبكة معدن لها يد
توضع فوق مقلاة الزيت
رائعة تسمح بخروج هواء القى فلا يفور الزيت
وبذات الوقت تمنع الطرطشة















=




=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

13932889_10205431551628645_3224637581100363360_n.jpg




8272376973.jpg






وضعت ملعقة كبيرة على ارز السمك طلع روعة احبكم تشاركونى وتجربوة الطريقة الثانية جففت قشر الجمبرى وطحنتة بالتربو براون او بالكبة ضرب خفيف وحفظته ببرطمان بباب الثلاجة
===============
لعمل اروع ملوخية وللشرب كشوربة مفيدة رائعة المذاق
ند تقشير الجمبري يتجمع لديكي كمية وفيرة من القشر ، ما رأيك بدلا من رمية هناك أفكار كثيرة للأستفادة منه ، و ربما تجدين فكرة جديدة تفيدك في الأفكار التالية :

يمكنك صنع شوربة مركزة من قشور الجمبري ، و حفظها بالفريزر ، و يمكنك فيما بعد تنكيه الطواجن ، و أطباق الأرز بدلا من أستعمال الماء العادي ، و أضافة طعم الجمبري لها .
و طريقة التحضير سهله :
يغلي القشر و الرؤوس مع كمية من الماء ، قشر ليمون ، جزرة ، بصله مقطعة لأرباع ، رشه من البابريكا ، زعتر
و يمكنك تجميدها في مكعبات الثلج ، و أستعمالها عند الحاجة .



الفكرة الثانية قد تكون غريبة عليكي ، لكنها رائعه :
يمكنك عمل بهارك الخاص ( أبزار ) من قشر الجمبري ، في صينية فرن قصيرة الحافة ، و طريقة العمل كالتالي، يرص القشور مع قشر ليمونتين
تدخل الصينية الفرن لتتحمص لمدة 35 دقيقة ( راقبيها حتي لا تحترق )
تخرج من الفرن ، تترك لتبرد ، تطحن جيدا جدا في مطحنة البهارات
تحفظ في برطمان جاف محكم الغلق
الخلطة ممتازة لأضافتها لليخنات و طواجن و تتبيلات الأسماك و الشوربة البحرية ، و النكهة قوية و رائحتها مميزة



منقول ومجرباة روعة الروعة




الصورة من مطبخى




=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


14039903_10205443423765441_1880952989001746049_n.jpg







حاجتين احبهم واتشوق لهم
الجمبرى بقشرة اللى بعمله بايدى ويفوق كل ما تعرفةه بارقى الفنادق والمحلات ونزلته لكم
يلية
البورى والبلطى المشوى
بس بحب شوى المحلات لانى بقرف اشوى السمك
احسن محلين لشراء السمك عموما والمشوى خصوصا
رسمى باخر احمد عصمت -عين شمس الشرقية دة الاصلى
الفرعى قريبة بسوق الزيتون اسمه ظريف
بس حاجتهم طازجة ولازم تروح بنفسك تشترى السمك بيخلص على 12 الظهر
=



=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



14051723_10205443485886994_4072720892211479477_n.jpg









يا شباب السلطة الخضراء اساسية
الماكينة دى بتشجع على السلطة فعلا
ومبتبهدلش الخضار
لطعم وشكل وراحة افضل
موجودة برويال هاوس امام الميريلاند ب
(لما اشترتها اول السنة دى لانى كسرت نايسر اند دايسر لانى كنت اضع الثمرة زى ماهية للتقطيع مكنتش اعرف ان الافضل اقسمها عرضيا 3 طرنشات كانت بحوالى 160 جنية )
ملحوظة
قطعى الثمرة ل 3 اجزاء عرضيا لسهولة التقطيع وجودتة
وحجم داخل السكينىة المربعة بعيد عن الحواف
=



=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
new فهرس بعد تجديد المنتدى new

صفحة 32
- اخر ابديت فى الفول المدمس
- فريك ايوب

-3 نصائح لتنظيف الكراسي البلاستيكية البيضاء

- بطاطس محمرة نصف مقلية احلى بكتير من فارم فريتس

- دجاج سويت اند ساور ومكرونة صينية ( كانتون صينى )
- مكرونة صينية بالفراخ روعة
- طعمية مصرى 2023
- طعمية بالصلصة
- هريسة الشطة الرائعة


صفحة 31

- المش الفلاحى
- ماسك القهوة والجيلاتين
- ستيك اللحمة بالصلصة البنية
- مشروب السوبيا اللذيذ
- مشروب الخروب المفيد جدا للمناعة
- صنع صابونة جديدة صالحة للاستخدام من بواقي الصابون
- الترمايسو اللذيذ والسهل جدا


صفحة 30
- براونيز كيك
- البيض المدحرج
- تسخين الارز البايت بطعم روعة وبلا تهدير ولا حرق
- تتبيل اللحم عرايشى مشوى
- شوربة سبانخ عرايشي
- شوربة لبن عرايشي
- بسبوسة عرايشي
- تنظيف اللحم الضانى
- اكواب كنافة بالمانجو روعة
- استيك تحفة بصوص المشروم الخطير
- ارز بلبن خطير بتريكاتى
- ساندوتشات سجق تحفة خطيرة الروعة
- اروع ساندوتشات كبدة فعلا بتريكاتى الخاصة جدا جربى بثقة
- مربة فراولة خرافية الروعة
- للنباتيين فاهيتا مشروم روعة

صفحة 29
- كيف أغسل الكوتشي بالغسالة الاتوماتيك ؟
- مربة التين الرائعة
- اخر ابديت بالبيتزا الايطالى الاصلى
- ملبن عين الجمل
- قرنبيط مقلى بالبيض والبقسماط
- طاجن بامية باللحمة الضانى
- معلومات مهمة عن الأحذية والاعتناء بها
- جلاش صيامي بالمشروم والخضار
- قطايف عصافيرى دائرة كاملة
- تريكات
- مكرونة صيامي بالصوص الابيض و المشروم
- ملوخية بالجمبرى
- ملوخية خضراء لا يمكن تسقط باذن الله
- الشلولو
- اخر ابديت فى كنتاكى جوسي وتحفه هتبطلوا الديلفرى بثقة

صفحة 28
- اخر ابديت فى الكنافة بالكريمة والقشدة
- اخر ابديت فى الكنافة بالنوتلا
- اخر ابديت للكنافة بالمانجو
- كاسات الكنافة
- اخر ابديت لتريكات المحشي
- اخر ابديت للسمبوسة او السمبوسك بعدة حشوات مختلفة
- قرع عسلي حلو بالباشاميل
- سمك فيلية مقرمش بتريكاتى الخاصة
- السمك المقلى
- سلق الذرة الطازجة بالماء
- شوى الذرة بالفرن
- كبد الخروف محمر
- علاج للكيك المحروق

صفحة 27
- رقاق بلحم الضانى
- لتحويج القهوة
- افكار لغداء فى 25 دقيقة
- الاكلير
- كيكة مالحة بالسوسيس
- تورتة مالحة بالتوست والانشون
- 5 طرق لتوسيع الجزمة
- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي
- افكار من السجق
- كيك البرتقال الصيامي
- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- السبانخ
- انواع مبتكرة من البطاطس
- قرنبيط مقلى بدون بيض كالبفتيك
- البفتيك اخر ابديت
صفحة 26
- كنافة بالنوتلا
- اصابع الجلاش بالسجق
- بيتزا ساندوتش
- باذنجان بانية
- أصابع دجاج كرسبي
- شيش طاووق
- العجة الفرنسية
- تريكات
- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة
- باناكوتا المانجو
- بامية بخضرة
- الاكل النىء فى نىء

صفحة 25
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- الرقاق الطرى
- اخر ابديت فى الطعمية
- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا
- فراخ مشوية تحفة
- ايس كريم بالبراونيز
- خرشوف محشي باللحم المفروم
- كبدة تحفة بدون زفارة
- العسلية
- المهلبية
- مهلبية الفواكه
- الشركسية
- تشيز كيك

صفحة 24
- العاشوراء
- البان سويسرا = الفوندو السويسرى
- تورتة صينية 26
- كيكة زبادى 7 بيضات كالتورتة
- مسقعة باللحمة المفرومة
- الاكتيفراى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- عدس اصفر بطريقتين
- تشيلي هوت دوج
- صينية قرنبيط صيامى

صفحة 23
- سمك فيلية روعة
- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى
- صدور فراخ مقرمشة
- ليمون معصفر روعة بدون سلق
- بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
- دجاج تندوري الهندى بالفرن
- تشيلى هوت دوج
- تحميص الفول السودانى

صفحة 22
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة
- بيض اسكتلندى جميل جدا
- بلح الشام
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة
- انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم بالخل والثوم
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- كفتة التونة "صيامي"
- اصابع السمك "صيامي"
- للحم مسلوق اروع للفتة
- تزيين التورتات

صفحة 21
- كركدية رائع
- فطائر جبنة بالنعناع
- لازانيا ( بدون سلق المكرونة )
- لقمة القاضى
- الكريب الفطارى كريب نوتلا
- قمر الدين
- سينابون
- قطايف بالنوتلا
- قطايف بالقشطة
- بقلاوة عش البلبل
- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

صفحة 20
- بليلة
- الكريب
- تورتة جيلى روعة
- تريكات الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- تلوين البيض
- السردين
- الانشوجه
- كيف تختار البصل الأخضر ؟
- الترمس
- فطير الملاك
- معلومات عن الخروب

صفحة 19
- الكول سلو
- كنتاكى بالضبط
- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- افكار للفراولة (12 فكرة )
- كيكة الفراولة
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
- تريكات الملوخية الناشفة بتطلع اروع من الخضراء

صفحة 18
- البطاطس المقرمشة بالبابريكا
- البطاطا الحلوة المشوية
- الفول المدمس بكل مشتملاته
- اللوبيا المدمسة
- صينية بطاطس بوريه
- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
- لحمة للطبيخ لكذا طبخة
- وفلز waffles
- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش
- كورن دوج
- كيكة الشيكولاتة
- كيكة البرتقال

صفحة 17
- تحميص لب عباد الشمس السورى
- مكرونة بالتونة
- جمبرى المقلى المقرمش
- الجمبرى المقلى والكاليمارى
- اللفت المخلل
- حلويات المولد فولية وجوزية ونوجا
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور

صفحة 16
- حقن الديك الرومى للشوى
- طاجن سمك بالفريك
- سلق الضانى للفتة لطعم افضل
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- نجرسكو بالفراخ
- الترمس

صفحة 15
- كفتة الارز على طريقتى روعة
- اللانشون لحم
- لانشون فراخ
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
- ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
صفحة 14
- فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
- شطيطة الفلفل الحار
- شوربة البصل روعة
- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
- اصابع البطاطس المشوية بالفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- دجاج تكا

صفحة 13
- فطير بالسكر
- التمر هندي
- الشيتوس في البيت
- ليمون منعش
- جبنة بالطماطم

صفحة 12
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- تقديم وتقطيع الديك الرومى
- بطة محشية فريك
- فرم الثوم للتخزين
- افكار روعة للفراولة
- كفتة مشوية فى الفرن


صفحة 11
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- المانجو وتقديمة
- الفتة بطريقتى الخاصة
- فراخ مشوية بالفرن
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة
- الكريم كراميل
- ارز معمر تحفة
- قرنبيط مقلى بدون بيض

صفحة 10
- طاجن الكبد والقوانص سهل جدا وطعمه خطيير
- البفتيك
- فول نابت روووووووووووعة
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- فول بالسجق
- شوربة فواكة البحر صيامى
- فاهيتا الدجاج
- تمر رمضان
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- صينيه سردين فى الفرن

صفحة 9
- صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع
- الارز المفلفل
- كفتة الارز
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك الفراولة
- الكشرى وتريكاته الخاصة
- حواوشى لحم
- باذنجان مخلل
- شاورما لحم
- ثومية الشاورما
- سلطة سيزر
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام محشى فريك

صفحة 8
- شاورما المشروم صيامى روعة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة
- كولسلو COLESLAW
=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


بامية بخضرة

14022243_10205458860191342_1750309553893977950_n.jpg







نييجى بقى للكلام المهم
عاوزة اقول لكم على خدعتى بالبامية
كيلو لحم او نصف كيلو ضانى
كيلو بامية مقمعة
5 كوب ماء مغلى
5 مرقة دجاج
بصلة مفرية ناعم
ملعقة ثوم مفرى صغيرة
ملعقة اخرى كبيرة ثوم مفرى للتقلية
ملعقة سمنة
الخضرة
ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة
ملعقة كبيرة ملوخية ناشفة مفرية ناعم (بمصفاة الشاى يمكنك فركها )
الطريقة
- ممكن ملعقة سمنة او بدون تدبلى البصلة وتضيفى ملعقة الثوم الصغيرة ثم اللحم وتقلبيه حتى يتشرب رائحة البصل والثوم ويشرب ماءة
-تضيفى ال 5 اكواب ماء مغلى
-قبل ما اللحم يستوى تضيفى المرقة يمكن تصفية المرقة من البصل والثوم وتضعى اللحم مرة تانية بالمرقة بعد تصفيتها
- تضيفى البامية تستوى بالشوربة
- بصى خدعة الخضرة
تحمرى الثوم التقلية حتى الاصفرار تضعى نصفة على البامية
ثم تضعى الكسبرة الناشفة والملوخية الناشفة مع الثوم وتقلبية خفيف على النار
ثم تضيفى الخضرة على البامية
وتدعى لى
ملحوظة
جربى بكمية صغيرة لو عجبتك كبرى الكمية
بعض الناس تستخدم خضرة القلقاس السلق والكزبرة والشبت زى ما قلت لكم خدعة خضرة القلقاس انى اغسلة واجمدة وافرية بالكبة بيبقى بودرة واستخدمه لطعم اروع وسمن اقل
=





=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

14088434_10205451811775136_4865242536209927128_n.jpg



موضوع يهمنا كلنا فعلا رغم بساطته
علشان هايفين الحق يا جدع الخضار ولع
وهو يكون بشاير قليل الحجم عالى التكلفة والسعر
عن وقته الطبيعى
جدول زراعة وحصاد اهم الخضر
كلمة فى ودنك
خزنى ما تحبى بوقته واحفظية بالفريزر لاستخدامه وقتما تشائى
او استسهلى ان كان بمقدرتك الماليبة واشترية مجمد وافضل انواعه بسمة ولذة












=





=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


3350709895.jpg





وجبة دوقتها فى فرح واخيرا وصلت لطريقة عملها وهجربها صدور بانية بالجبنة وعيش بالثوم
بالنسبة للبانية بصوا
صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
المقادير
نصف كيلو صدور فراخ مخلية مقطعة اتخن من البفتيك
عصير بصلة
ربع ملعقة ثوم مطحون
ملح- فلفل -نصف ثمرة مبشورة من جوزة الطيب
ملعقة خل صغيرة
كوب زبادى
علبة كورن فليكس
خلطة اسبايسى كامينا للفراخ بفضل الى علبتها زرقاء لان العلبة الحمراء مشططة بزيادة
2 بيضة مربوبة
زيت للقلى

الطريقة
- تضعى البصلة مع الملح والفلفل ونصف ثمرة مبشورة من جوزة الطيب و ملعقة خل صغيرة فى الكبة او التربو براون يطلع ليكى عصير تخين قليلا
-تغمسى قطع الفراخ فى الخلطة السابقة
- تضعيها بالثلاحة نصف ساعة -الى ساعة
- تربى البيضتين
- تطحنى علبة الكورن فلكس وتضيفى لها خلطة الاسبايسى
- تغمسى القطع فى البيض ثم خلطة الاسبايسى بالكورن فلكس
- ترصى القطع المعده للقلى فى سرفيس وتضعيها نصف ساعة فى الثلاجة او ربع ساعة بالفريزر لو مستعجلة اهم جزء دة ليثبت عليها الخلطة ولا تنفصل
-تقلى فى الزيت يغطيها يصير لونها ذهبيا جميلا

ثم
احضرت زبدة وثوم مفرى وبقدونس مفرى و مبشور بارميزان وارغفة فينو وفرغتها
واحاطت كل قطعة بانية بقطعتين جبنة موتزريلا
ووضعتها بتجويف الفينو
ودهنت الفينو بخليط الزبدة وثوم مفرى وبقدونس مفرى و مبشور بارميزان
وغطتها بالفويل
ودخلتها فرن

دة الفيديو

https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/1779793032273338/

=
=
[/COLOR]
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


5816610795.jpg






جربوا وادعوا لى
بيتزا روعة الروعة (بلاش شرائح طماطم يكتفى بصلصة البيتزا )
المقادير
2ونصف الى 3 كوب دقيق (افضل دقيق الضحى -3 حتى 3 ونصف كوب دقيق لصينية 40 )
2 ملعقة سكر
ملعقة ملح
نصف كوب لبن دافىء لتربية الخميرة
كوب زبادى او ثلاث اربع كوب لبن زبادى
كوب زيت زيتون او ذرة
1 ملعقة كبيرة خميرة بيرة جافة
ربع ملعقة شاى ثوم بودرة
ربع ملعقة شاى بصل بودرة
العجن بياخد نصف كوب لبن دافىء
جديد اضفت للدقيق باكو بكنج بودر
ثمن كيلو سلامى او قطع مستديرة من سوسيس (عدد 5 سوسيسة هههه)

الحشو
200 جرام مبشور موزيريلا (حوالى 2 كوب صغير ) انا بزود الجبنه حتى 600 جرام

ملعقة كبيرة كاتشاب
1 بصلة كبيرة
فص ثوم
1 فلفلة رومى كبيرة
نصف كوب زيت زيتون
فلفلة رومى شرائح
1 ملعقة زعتر (اوريجانو ان وجد )

الطريقة
- تربى الخميرة بملعقتين السكر ونصف كوب الحليب الدافىء حوالى نصف ساعة
-الدقيق يخلط مع الملح وباكو البكنج بودر
- تضاف الخميرة والزبادى للدقيق وتعجنى حتى لا يلتصق عجينة باصابعك
- تغطى العجينة وتترك بمكان دافىء ترتاح وتختمر لمدة ساعة

- صلصة هاينز الجاهزة للبيتزا افضل

( لو عاوزة تحضريها بالبيت فى اثناء ذلك تقطعى البصل والثوم والفلفل والطماطم وتحمرية بنصف كوب الزيت 5 دقائق ثم تضعيهم بالخلاط
تنزليهم يتسبكوا مع اضافة ملعقة كبيرة كاتشاب وتتركى صلصة البيتزا تبرد تماما )
- تدهن صينية البيتزا بالزيت
- تفرد العجينة بالنشابة ثم توضع بصينية البيتزا وتترك ترتاح 10 دقائق ( لو هتعملى ستافت كرافت بطولى العجينة المفرودة بالنشابة خارج الصينية حوالى 3 سم وتضعى اما اصابع موتزريلا او جودة او سوسيس وموتزريلا وتغطيهم بال 3 سم عجين بحيث تصبح الاطراف محشوة او تفردى برة بالنشابة دوائر صغيرة تقطعيها بكوب او قطاعة تضعى بقلب كل دائرة قطعة سوسيس قد عقلة الصباع مع موتزريلا قليليلة وتقفليها وترصيها كبيتس حول الاطراف )
(انا بدخلها تستوى 10 دقائق قبل اضافة الاضافات )
- يضاف صلصة البيتزا الباردة
ثم
رشة زعتر
ثم
السلامى
ثم
رشة جبنة موتزريلا
ثم
شرائح الفلفل والزيتون
ثم
الجبنة

تخبز بفرن حرارة 200 تكونى مسخناة 10 دقائق تخبز البيتزا 20 دقيقة

لتشيز لفرز
نستخدم 4 جبنة
ربع كوب من بارميزان و موتزريلا وشيدر وجبنة ريكفور
يضاف نصف كوب اضافى من موتزريلا او بارميزان
وترص كالتالى
العجينة ترتاح 10 دقائق
ثم
الصلصة
ثم
الريكفور قطع
ثم
الشيدر
ثم
الموتزريلا
ثم
البارميزان
ترش بالزعتر رشة خفيفة

حقيقى زى بيتزا هت

=

=
يمكن اضافة سلامى بقرى او سوسيس مقطع حلقات
ويكون الرص كالاتى
عجينة البيتزا
صلصة البيتزا هاينز او بالطريقة عاليه
ثم
السلامى او السوسيس
ثم
الخضر والزيتون
ثم
الجبن على الوجة

--------------
مقادير البيتزا مضبوطة جدا جدا
للناس اللى فرنها مش مضبوط الحرارة بتتطلع البتزا من النصف معجنه
لعلاج ذلك
سخنى الفرن 200 درجة لمدة 10 دقائق
سوى عجينة البيتزا 10 دقائق بدون اضافات
بعد 10 دقائق
اضيفى الاضافات
صلصة البيتزا الباردة
ثم
رشة زعتر
ثم
شرائح الفلفل والزيتون
ثم
الجبنة لازم تكون كل انواع الجبن مبشورة

=

لحشو الاطراف بالجبنة او السوسيس

نجهز صينية ونقلبها على ظهرها ونقيس قطر العجين يكون اكبر من قطر الصينية ب3 سم وذلك مراعاة للف الاطراف بعد حشوها.

نبطن ظهر الصينية بزيت ثم ننثر الدقيق عليه حتى لا تلتصق العجين.

نبدأ بوضع العجين على ظهر الصينية ثم نحضر الجبن الشيدر المبشور مع السوسيس ونبدأ في رص المكونات على طرف الصينية بشكل دائرى، سوف تلاحظى ان العجين وكأنه مفرش يغطى الصينية.

نبدأ بلف العجين الى الداخل حتى طرف الصينية مع تغطية الحشو داخلها نكرر العملية علىى طول الصينية، ستجدي ان العجين من النصف محوط بأطار خارجى ثم نبدأ بوضع الصلصة متضمنة الفلفل والبصل فى النصف وتوزيعها.
نحضر السلامي ونرصه ثم من فوقه الجبن الموزاريلا واخيرا الزيتون.
ندخل الصينية فى فرن دافئ من قبل على اعلى درجة حتى تصير العجين شكله ذهبى وتسيح الجبن الموزاريلا

=
اضافة جديدة وضعت باكو بكنج بودر مع المقادير السابقة
اهم حاجة الفرد بالنشابة ثم وضعها بالصينية المدهونة بالزيت والدقيقي بتعطى نتيجة افضل
افضل دقيق الضحى بحبه جدا اخدت كيلو والعجن اخد نصف كوب لبن دافىء طبعا مع نصف كوب لبن دافى لتربية الخميرة
سويت العجينة 10 دقائق ثم وضعت البيتس دوائر فيها قطعة سوسيس معاه قطع قليلة موتزريلا
ودخلتها الفرن 20 دقيقة تانى منهم اخر 5 دقائق بالشواية
طلعت بيتزا هت بالضبط

=



اتفرجوا على الفيديو (العجن بلبن + بيضة + نصف كوب زبادى )

https://www.youtube.com/watch?v=Ji5yeKSwUEQ


--------------------
فيديو اخر فيه تريكات حلوة

https://www.youtube.com/watch?v=SrIqmuffcyU




=









=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


13625386_10205530026890465_2479967948408967032_n.jpg





للامانة البيتزا اللي عملتها طلعت روعة زي بيتزا هت فعلا
بس الصلصه بتاعتها معجبتنيش
وجدت برويال هاوس هذة الصلصه الاروع علي الاطلاق ب 8 ¨ جنية فقط (ثمانية جنيهات )
تضعي منها ملعقة او ملعقتين كبار علي وجه البيتزا ثم ترصي الخضار ثم الجبن
ثم تدخليها الفرن حوالي 20 دقيقه (عشرون دقيقة )
وممكن تولعي عليها الشواية بس تراقبيها لتحصلي علي نفس منظر بيتزا هت






=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


14232640_10205562779469259_5506811834574042295_n.jpg




لتخفيف دسم شوربة الضانى (دسم الشوربة مطلوب بالرقاق )
يمكن وضع الشوربة بالثلاجة العادية
وتجمعى الدسم المجمد على الوجة وترمية
=






=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

ليمون معصفر روعة بدون سلق

4998469571.jpg





ليمون معصفر روعة بدون سلق
الليمون العادى تختارى الليمونة الصفراء الناعمة الكبيرة
المقادير
كيلو ونصف ليمون
كيس ملح (200 جرام )
عصفر
حبة بركة قليل جدا حتى لا تسوده
ربع كيلو فلفل حامى
ربع كيلو فلفل رومى
عصير ليمون يغطى ثلاثة ارباع الليمون تقريبا قد الليمون قد العصير يعنى هنا كيلو ونصف تعصرية (بدوب نصف الملح بعصير الليمون )
لما بزهق بضرب الليمون فى الخلاط بدون ماء نهائى بقطع الليمون شرائح واضربة بالخلاط لتغطية الليمون المعصفر


الطريقة
- تشققى الليمون اربع تربع متصل بالقاعدة
-تضربى الفلفل بالخلاط ممنوع الماء
- تضيفى العصفر وحبة البركة مع الملح للفلفل المضروب بالخلاط وتقلبيهم مع الليمون المشقق
-ترصية بالبرطمان لازم تضيفى عصير ليمون يغطى الليمون هوه هينزل ماء
لما بزهق بضرب الليمون فى الخلاط بدون ماء نهائى بقطع الليمون شرائح واضربة بالخلاط لتغطية الليمون المعصفر

ملعقتين زيت على وجهه وتففلية حتى يستوى (حوالى شهر ونصف - شهرين )


تدعو لى مع كل ليمونة ههههههههههههههههههههههههههه

الصور من مطبخى

اهه لما استوى 1 نوفمبر 2017

والبرطمان ليمون معصفر لسه معمول فى سبتمبر 2020
كيلو واحد ليمون معصفر والكيلو التانى معصور حتى ثلاث ارباع البرطمان مع تغطية الوجة ببقايا الليمون المعصور وملعقتين كبار زيت هو بينزل ميه تغطيه

4309031632.jpg



2487686234.jpg






=











=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


1387026333.jpg





بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
المقادير
5 كيلو زيتون
عصير 2 كيلو ليمون حتى يغطى العصير الزيتون
كوب خل
واحد ونصف كيس ملح حتى 2 كيس ملح
نصف كيلو جزر مبشور
كيلو فلفل احمر مع فلفل رومى حسب رغبتك (نصف حامى ونصف رومى )
عودين كرفس
3 ليمونات للوجة
ملعقة زيت للوجة
الطريقة
- تقشرى ال 2 كيلو ليمون وتقسميهم ارباع بنصف كوب خل وتصفية لينزل عصير فقط بلا تفل الليمون او تعصرى الليمون بحيث العصير يغطى الزيتون
-فى الخلاط النصف الاخر من كوب الخل تضربى بيه الفلفل الاحمر والرومى
- تبشرى نصف كيلو جزر
-الزيتون يغسل بلا تشقيق وبلا نقع
- يرص طبقات بالتناوب جزر ثم زيتون ثم فلفل وهكذا
-على الوجة تضعى ملعقة زيت وعودين الكرفس وتعصرى ال 3 ليمونات وتضعيهم بقشرهم على الوجه
- العزيزى الاصفر يستوى فى شهرين
التفاحى يستوى فى شهر
تدعولى مع كل زيتونة هههههههههههههههههههههه
=



=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
new فهرس بعد تجديد المنتدى new

صفحة 32
- اخر ابديت فى الفول المدمس
- فريك ايوب

-3 نصائح لتنظيف الكراسي البلاستيكية البيضاء

- بطاطس محمرة نصف مقلية احلى بكتير من فارم فريتس

- دجاج سويت اند ساور ومكرونة صينية ( كانتون صينى )
- مكرونة صينية بالفراخ روعة
- طعمية مصرى 2023
- طعمية بالصلصة
- هريسة الشطة الرائعة


صفحة 31

- المش الفلاحى
- ماسك القهوة والجيلاتين
- ستيك اللحمة بالصلصة البنية
- مشروب السوبيا اللذيذ
- مشروب الخروب المفيد جدا للمناعة
- صنع صابونة جديدة صالحة للاستخدام من بواقي الصابون
- الترمايسو اللذيذ والسهل جدا


صفحة 30
- براونيز كيك
- البيض المدحرج
- تسخين الارز البايت بطعم روعة وبلا تهدير ولا حرق
- تتبيل اللحم عرايشى مشوى
- شوربة سبانخ عرايشي
- شوربة لبن عرايشي
- بسبوسة عرايشي
- تنظيف اللحم الضانى
- اكواب كنافة بالمانجو روعة
- استيك تحفة بصوص المشروم الخطير
- ارز بلبن خطير بتريكاتى
- ساندوتشات سجق تحفة خطيرة الروعة
- اروع ساندوتشات كبدة فعلا بتريكاتى الخاصة جدا جربى بثقة
- مربة فراولة خرافية الروعة
- للنباتيين فاهيتا مشروم روعة

صفحة 29
- كيف أغسل الكوتشي بالغسالة الاتوماتيك ؟
- مربة التين الرائعة
- اخر ابديت بالبيتزا الايطالى الاصلى
- ملبن عين الجمل
- قرنبيط مقلى بالبيض والبقسماط
- طاجن بامية باللحمة الضانى
- معلومات مهمة عن الأحذية والاعتناء بها
- جلاش صيامي بالمشروم والخضار
- قطايف عصافيرى دائرة كاملة
- تريكات
- مكرونة صيامي بالصوص الابيض و المشروم
- ملوخية بالجمبرى
- ملوخية خضراء لا يمكن تسقط باذن الله
- الشلولو
- اخر ابديت فى كنتاكى جوسي وتحفه هتبطلوا الديلفرى بثقة

صفحة 28
- اخر ابديت فى الكنافة بالكريمة والقشدة
- اخر ابديت فى الكنافة بالنوتلا
- اخر ابديت للكنافة بالمانجو
- كاسات الكنافة
- اخر ابديت لتريكات المحشي
- اخر ابديت للسمبوسة او السمبوسك بعدة حشوات مختلفة
- قرع عسلي حلو بالباشاميل
- سمك فيلية مقرمش بتريكاتى الخاصة
- السمك المقلى
- سلق الذرة الطازجة بالماء
- شوى الذرة بالفرن
- كبد الخروف محمر
- علاج للكيك المحروق

صفحة 27
- رقاق بلحم الضانى
- لتحويج القهوة
- افكار لغداء فى 25 دقيقة
- الاكلير
- كيكة مالحة بالسوسيس
- تورتة مالحة بالتوست والانشون
- 5 طرق لتوسيع الجزمة
- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي
- افكار من السجق
- كيك البرتقال الصيامي
- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- السبانخ
- انواع مبتكرة من البطاطس
- قرنبيط مقلى بدون بيض كالبفتيك
- البفتيك اخر ابديت
صفحة 26
- كنافة بالنوتلا
- اصابع الجلاش بالسجق
- بيتزا ساندوتش
- باذنجان بانية
- أصابع دجاج كرسبي
- شيش طاووق
- العجة الفرنسية
- تريكات
- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة
- باناكوتا المانجو
- بامية بخضرة
- الاكل النىء فى نىء

صفحة 25
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- الرقاق الطرى
- اخر ابديت فى الطعمية
- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا
- فراخ مشوية تحفة
- ايس كريم بالبراونيز
- خرشوف محشي باللحم المفروم
- كبدة تحفة بدون زفارة
- العسلية
- المهلبية
- مهلبية الفواكه
- الشركسية
- تشيز كيك

صفحة 24
- العاشوراء
- البان سويسرا = الفوندو السويسرى
- تورتة صينية 26
- كيكة زبادى 7 بيضات كالتورتة
- مسقعة باللحمة المفرومة
- الاكتيفراى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- عدس اصفر بطريقتين
- تشيلي هوت دوج
- صينية قرنبيط صيامى

صفحة 23
- سمك فيلية روعة
- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى
- صدور فراخ مقرمشة
- ليمون معصفر روعة بدون سلق
- بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
- دجاج تندوري الهندى بالفرن
- تشيلى هوت دوج
- تحميص الفول السودانى

صفحة 22
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة
- بيض اسكتلندى جميل جدا
- بلح الشام
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة
- انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم بالخل والثوم
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- كفتة التونة "صيامي"
- اصابع السمك "صيامي"
- للحم مسلوق اروع للفتة
- تزيين التورتات

صفحة 21
- كركدية رائع
- فطائر جبنة بالنعناع
- لازانيا ( بدون سلق المكرونة )
- لقمة القاضى
- الكريب الفطارى كريب نوتلا
- قمر الدين
- سينابون
- قطايف بالنوتلا
- قطايف بالقشطة
- بقلاوة عش البلبل
- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

صفحة 20
- بليلة
- الكريب
- تورتة جيلى روعة
- تريكات الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- تلوين البيض
- السردين
- الانشوجه
- كيف تختار البصل الأخضر ؟
- الترمس
- فطير الملاك
- معلومات عن الخروب

صفحة 19
- الكول سلو
- كنتاكى بالضبط
- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- افكار للفراولة (12 فكرة )
- كيكة الفراولة
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
- تريكات الملوخية الناشفة بتطلع اروع من الخضراء

صفحة 18
- البطاطس المقرمشة بالبابريكا
- البطاطا الحلوة المشوية
- الفول المدمس بكل مشتملاته
- اللوبيا المدمسة
- صينية بطاطس بوريه
- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
- لحمة للطبيخ لكذا طبخة
- وفلز waffles
- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش
- كورن دوج
- كيكة الشيكولاتة
- كيكة البرتقال

صفحة 17
- تحميص لب عباد الشمس السورى
- مكرونة بالتونة
- جمبرى المقلى المقرمش
- الجمبرى المقلى والكاليمارى
- اللفت المخلل
- حلويات المولد فولية وجوزية ونوجا
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور

صفحة 16
- حقن الديك الرومى للشوى
- طاجن سمك بالفريك
- سلق الضانى للفتة لطعم افضل
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- نجرسكو بالفراخ
- الترمس

صفحة 15
- كفتة الارز على طريقتى روعة
- اللانشون لحم
- لانشون فراخ
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
- ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
صفحة 14
- فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
- شطيطة الفلفل الحار
- شوربة البصل روعة
- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
- اصابع البطاطس المشوية بالفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- دجاج تكا

صفحة 13
- فطير بالسكر
- التمر هندي
- الشيتوس في البيت
- ليمون منعش
- جبنة بالطماطم

صفحة 12
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- تقديم وتقطيع الديك الرومى
- بطة محشية فريك
- فرم الثوم للتخزين
- افكار روعة للفراولة
- كفتة مشوية فى الفرن


صفحة 11
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- المانجو وتقديمة
- الفتة بطريقتى الخاصة
- فراخ مشوية بالفرن
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة
- الكريم كراميل
- ارز معمر تحفة
- قرنبيط مقلى بدون بيض

صفحة 10
- طاجن الكبد والقوانص سهل جدا وطعمه خطيير
- البفتيك
- فول نابت روووووووووووعة
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- فول بالسجق
- شوربة فواكة البحر صيامى
- فاهيتا الدجاج
- تمر رمضان
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- صينيه سردين فى الفرن

صفحة 9
- صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع
- الارز المفلفل
- كفتة الارز
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك الفراولة
- الكشرى وتريكاته الخاصة
- حواوشى لحم
- باذنجان مخلل
- شاورما لحم
- ثومية الشاورما
- سلطة سيزر
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام محشى فريك

صفحة 8
- شاورما المشروم صيامى روعة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة
- كولسلو COLESLAW
=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


دجاج تندوري الهندى بالفرن


153226084.jpg




ناخد حاجة ظريفة جربتها وروعة
دجاج تندوري الهندى بالفرن
دجاجة مقطعة 4 قطع
2 ملعقة صغيره غارام ماسالا ( خليط توابل هندى لاذع لكن غير حار )
نصف ملعقة صغيره بابريكا
نصف ملعقة صغيره فلفل أحمر حر بودرة
1 ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض
4 فص ثوم مهروس
3 ملعقة كبيرة زيت نباتي
1 ملعقة كبيرة زنجبيل، المقشّر والمبروش

ملح وفلفل أسود
1 كوب حليب سائل اونصف كوب زبادى
ملون طعام أحمر

طريقة التحضير
40 دقيقة
تغسل قطع الدجاج بالماء، الملح الخشن والليمون وتدعك جيداً ثم ترفع، يحدث شقوق أو فتحات بقطع الدجاج ثم يوزع الملح والفلفل الأسود وتترك جانباً
يخلط عصير الليمون الحامض، البابريكا، الزنجبيل، الغرام ماسالا، الثوم، الزيت النباتيّ واللبن في خلّاط كهربائي حتّى يصبح خليطا ناعما من ثم تضاف قطرات اللون الأحمر ويخلط.
تغمس قطع الدجاج في المزيج وتترك لمدّة ساعتين لكي تمتصّ الصلصة جيّداً.
توضع قطع الدجاج فى صينية وتدخل الى الفرن على نار متوسطة لمدّة 40 دقيقة.
او
تشوى قطع الدجاج على شبك بالفرن او على الشواية الكهربائية مع التقليب، تترك تستوي وتحمر قليلاً من فوق ثم تقدم مع الارز او الخبز.


=

https://www.youtube.com/watch?v=gzrwB1PuvBw&ab_channel=مشمنقول_الوصفةبايدكعلىموبيلكفىمطبخك



=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


تشيلى هوت دوج

14516546_10205737498797133_2061622483141031372_n.jpg





وجبة ظريفة جدا جديدة
تشيلى هوت دوج
المقادير
هوت دوج مسلوق
بصلة كبيرة مفريه
ربع ملعقة شاى ثوم مفرى او فص ثوم مفرى
نصف كيلو لحم مفروم

1 ملعقة طعام من مسحوق الفلفل الحار
1 ملعقة صغيرة من البهارات
1 ملعقة صغيرة من القرفة
1 ملعقة صغيرة من الكمون
1/2 ملعقة الحمراء (حريف) الفلفل
1/2 ملعقة صغيرة من الملح
1 1/2 ملعقة طعام الكاكاو غير المحلى
1 ملعقة طعام من صلصة ورسيسترشاير
1 ملعقة طعام من الخل الأبيض
1 كوب ماء
علبة صغيرة 1 من صلصة الطماطم
عيش فينو

الطريقة
في مقلاة كبيرة يضاف البصل ويطهى ثم أضف الثوم
يضاف نصف كيلو لحم مفروم
ثم يضاف

1 ملعقة طعام من مسحوق الفلفل الحار
1 ملعقة صغيرة من البهارات
1 ملعقة صغيرة من القرفة
1 ملعقة صغيرة من الكمون
1/2 ملعقة الحمراء (حريف) الفلفل
1/2 ملعقة صغيرة من الملح
1 1/2 ملعقة طعام الكاكاو غير المحلى
1 ملعقة طعام من صلصة ورسيسترشاير
1 ملعقة طعام من الخل الأبيض
1 كوب ماء

علبة صغيرة 1 من صلصة الطماطم
يطهي،على نار هادىة مكشوف، لمدة1 ساعة و 30 دقيقة

يوضع الهوت دوج بالساتدوتش
ويضاف الخردل (اختيارى )
يضاف اللحم قدر ما تريد
يمكنك أيضا إضافة الجبن أو البصل

الف هنا

ملحوظة
الساندوتش الواحد من شيلى دوج بين 14 - 20 جنية

=




=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

فول سودانى بقشرة
14502687_10205768055601034_4259229150697955865_n.jpg












ناخد تسالى ظريفة
بالصالحية والسوبر ماركت الكبيرة يباع فول سودانى بقشرة
هقول لكم طريقة تحميصة بيطلع روعة
المقادير
كيلو سودانى بقشره
كوب ماء دافىء ( 125 مل )
2 ملعقة كبيرة ملح (40 جم )
ملعقة كبيرة دقيق ( 10 جم )
ملعقة صغيرة كارى ( 5 جم )
الطريقة
- تذوب بالماء الدافى الملح والكارى والدقيق
- تخلطى الفول بالسائل
- تسخنى الفرن على 200 درجة لمدة 5 دقائق
- تدخلية بصينية كبيرة فى الفرن
- كل 10 دقائق تقلبيه
- بعد 15 دقيقة تدوقية لو القشرة مقرمشة وتزال بسهولة يبقى استوى
- يترك ليبرد
بالف هنا
تسالى مفيدة










=




=
 
التعديل الأخير:
أعلى