للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

5830473694.jpg






للمسيحيين صيامى و للسحور
طريقة عمل فول بالطماطم المصري

المقادير:

5 أكواب من الفول المدمس
4 حبات طماطم متوسطة مقطعة
ليمونة كبيرة "حامض"
نصف فنجان قهوة زيت
ربع ملعقة طعام ثوم مفروم
نصف ملعقة طعام كمون
شطة "حسب الرغبه"
ملح "حسب الرغبه"
3 ملاعق كبيرة طحينة سادة "مطحون السمسم"

الطريقة:

- يوضع الزيت فى الطاسة ثم يضاف إليه الثوم ويوضع على النار مع التقليب حتى يتغير لون الثوم.
- يضاف الكمون والملح (والشطة) ويقلب مع الثوم حتى يختلطوا جيدا.
- تضاف قطع الطماطم مع التقليب حتى تذبل.
- يضاف الفول ويقلب جيدا مع الخليط ويترك قليلا على النار الهادية.
- يضاف الطحينة وعصير الليمونة ويقلب الجميع جيدا.
- يقدم ساخن مع الخبز الأسمر و حاذر أثناء الأكل من أن تأكل أصابعك وبألف هنا وشفا.

=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع​
8716526236.png




7699051243.jpg


نييجى بقى للكلام المهم
الكبدة
احب اقول لكم
انى بعمل صنفين كبدة من كيلو الكبدة
قلتيللى لية
لانى باخد الطروف داير ما يدور
اعملها كبدة اسكندرانى
الصافى من الكبدة اعملة مقلى روعة
طبعا حرام اكل الدم
لكن الكبدة يادوب تشم النار
وتقلب على الوجة الاخر لتحتفظ بعصارتها
اروع كبده الكبد الضانى

1 كيلو كبدة خروف ( ضاني )
2 ثمرة بصل كبير مفروم ملح و فلفل و بهارات و ليمون
3 ملعقة كبيرة سمن
2ملعقة كبيرة خل
3فص ثوم مفروم
افرمي البصل و الثوم جيدا جدا و يضاف اليهم التوابل و الخل ضعي الكبدة في الخليط السابق و تترك نصف ساعة الي ساعة
ثم في مقلاة علي النار سخني السمنة و تشوح الكبدة حتي تمام النضج حوالي10- 20  دقيقة
تقدم ساخنة مع ارز ابيض و يسكب الصوص علي الارز
------------------------


طريقة عمل الكبدة - احلى كبده اسكندرانى
المقادير :

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم مدقوق
البهارات شطة ( فلفل حار ) ، كمون ، كزبره ناشفة
فلفل حار أو رومي مقطع شرائح
طماطم مقطعة
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة

الطريقة :

- تبلّي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح ، و دعيها ساعة في التتبيلة .

- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم المدقوق ونقلبه ثم نضع الكبدة ونقلب و ستظهر فوراً الرائحة الطيبة ، ونخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و لا نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .

- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .


============
جديد : كبدة الشارع
المقادير
نصف كيلو كبدة شرايح رفيعة كالشاورما
فلفل رومى مقطع عصيان
فلفل حامى مقطع دوائر
2 ملعقةصغيرة ثوم
ليمونة
ملعقة ملح - نصف ملعقة فلفل - نصف ملعقة كارى- ملعقة كبيرة كمون - نصف ملعقة كزبرةناشفة
ملعقتين خل
قطعة صغيرة ليه خروف تدوب فى الزيت والزبدة

الطريقة
- الكبدة لا تغسل
- انزل خلطة التوابل والثوم والفلفل ( ملقة ثوم واحدة والباقى للزيت )
- نقلب بالراحة نتركها نصف ساعة بالثلاجة
- زيت + ملعقة كبيرة زبدة + قطعة صغيرة لية
- الخلطة السابقة انزل بيها فى الزيت والزبدة لتاخد ريحة الخلطة
ملعقةصغيرة ثوم
ليمونة
ملعقة ملح - نصف ملعقة فلفل - نصف ملعقة كارى- ملعقة كبيرة كمون - نصف ملعقة كزبرةناشفة
ملعقتين خل كبار
- على نار عالية انزل بالكبدة فى الزيت والثوم بتوابلة
-لا تغطى الكبدة لتحدث صدمة ولا تنزل ميه
- تقليب بسيط على النار
- اخر 5 دقائق اوطى عليها واسيبها بلا تقليب

فيديو روعة

https://www.youtube.com/watch?v=SHn...2_roxVm0ngvP4CzM9HL6EMDIlTu-akQih7UKxTfaMaCAw


=

=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
شياطة الارز




1534474380.jpg






لافضل ارز مفلفل
احب اعرفكم ب شياطة الارز
توضع تحت حلة الارز حين نوطى نارة ليفلفل
قووووووووم يا بية اشتريها لمراتك
asmicheal

=



 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
ارز مفلفل




9388220715.jpg








الارز المفلفل

3 ملاعق كبيرة من السمنه او الزيت النباتي
كوبان من الأرز
2كوب ماء وقيراط من الماء
ملعقة كبيرة من الملح
فلفل اسود

الطريقة
- بغسل الارز فى مصفاة حتى يصبح ماء الغسل صافياً
- نسخن السمنة او الزيت
- نضع الارز ونقلبة 5 دقائق
-نغلى ال كوبان وربع ماء ونضع علية ملعقة الملح الكبيرة
-نضع الماء المغلى على الارز مع اضافة رشة فلفل اسود
-نقلب حتى يغلى
-نضع شياطة الارز ونهدا النار حتى يستوى الارز حوالى 15 دقيقة

ملحوظة
لو هتستخدمى الارز الطويل (لا احبة احب الارز المصرى وافضلة فايز السوهاجى والضحى ) كوب الارز الطويل ياخد 2 كوب ماء


الوصفة بايدك وانتى بتطبخى


https://www.youtube.com/watch?v=VisTvqIZDEo&ab_channel=مشمنقول


=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

حمص الشام - حلبسة



8629441405.jpg






صيامى دة ولا مش صيامى يا متعلمين يا بتوع الزيت والنباتى هههههههههه
طريقه عمل الحلبسه (حمص الشام) تحفه -طريقه سهله وبسيطه جدا

المكونات:-

1/2 كيلو حمص الشام من عند محل البقاله (افضل نوع الضحى وفايز السوهاجى )
حبه 3 طماطم حمراء جدا بس طريه مش ناشفه تقشريها
ليمون
ملح
كمون
شطة
5 فصوص توم كبيره
حبه بصله صغيره

طريقه التحضير:-

جيبى حمص الشام ونقيه واغسليه كويس جدا وانقعيه فى الميه مده طويله يعنى مثلا من بالليل للصبح او من الصبح لبالليل بعد ما اتنقع خلاص كلى واحده وحسيتيها طريه طيب كده تمام

تاخدى بقى الحمص بميه النقع بتاعته تنقليها فى حله اكبر وتزوديها ميه وترفعيها على النار

وبعد ذلك تضربى الطماطم المقشرة فى الخلاط وتضيفيها وتضعى البصلة صحيحة بعد تقشريها وبعدين تتضعى ال 5 فصوص ثوم بدون هرس
عند اتمام السواء ترمى البصلة وفصوص الثوم

وتحطى معلقه الكمون الكبيره كمان وبعدين تسيبيه يغلى على النار حوالى تلت ساعه
وبعدين تحطى فى الكوبيات

والملح والليمون والشطه حسب الرغبه بس لكل فرد فى كوبايته


الوصفة بايدك على موبيلك فى مطبخك

https://www.youtube.com/watch?v=p75E51LUyAE&ab_channel=مشمنقول_الوصفةبايدكعلىموبيلكفىمطبخك



بالهنا والشفا


 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

صينيه سردين فى الفرن

6060190605.jpg








صينيه سردين فى الفرن

المقادير

كليو سردين
بصل وطماطم وفلفل حلقات وتوم مدقوق
بهارات (ملح وفلفل وكمون )


اضافات سبشيال بضعها
-----------------------------------
2 ليمونة مقطعه حلقات
3 فلفل اخضر حامى
زعتر ناشف وعصير ليمون
الطريقه

بتجبيى السردين وتنطفيه زى اى سمك عادى وتغسيله كويس اووى واعصرى عليه نص ليمونه

جهزى الصينيه بتاعتك حطى شويه زيت وعليهمبعض شرايح البصل والطماطم والفلفل ورصى السردين المحشى بالتتبيليه بتاعتك 00توم مدقوق وكمون وملح وفلفل وطماطم صغيرة وفلفل قطع صغيرة وعصرة ليمون ونقطتين خل 00

وعلى الوش نفس الشرايح مع شويه توم من التتبيليه ولو عندك بصل اخضر وبتحبيه قطعيه حلقات وضعيه


وحطى الصينيه على البوتاجاز واول ما تحسى انه دخل فى السوا رشى على الوش زيت واعصرى ليمونه

وبعدين دخليه الفرن يدوب دقايق وشغلى الشوايه ياخد وش ويطلع بالشكل ده


وده بعد ما طلع جزء مقلى وجزء من الصينيه طعمه وريحته مش قادرة اقول



يارب يعجبكوا .



الوصفة بايديك على موبيلك وانتى فى مطبخك



https://www.youtube.com/watch?v=Oc9Ds8iCaC4&ab_channel=مشمنقول




 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


كفتة الارز على طريقتى روعة
5168945915.jpg








كفتة الارز على طريقتى روعة
كفتة داود باشا
المقادير
كيلو لحمة مفرومة
علبة سبايسى كامينا للكفتة المشوية ( العلبة كيسان هتستخدمى كيس واحد فقط )
1 كوب ارز يضرب فى مطحنة البهارات ضرب خفيف وليس بودرة
زيت للقلى

الصلصة
2 ثمرة طماطم تقشريها ثم تضعيها فى الخلاط
ربع ملعقة ثو مفرى
ملعقة سمنة

الطريقة
يخلط كيلو اللحم مع الاسبايسى مع ال الارز المفرى
تكورى كور صغيرة قد البلى (لانة ينفش ) او اصابع حسب رغبتك
تقلى الكور فى الزيت حتى اللون الذهبى
ترفع وتترك تبر قليلا
ويمكن تخزينها كور مقلية فى اكياس وتوضع ب ال ديب فريزر لحين استخدامها
توضع فى الصلصة

الصلصة
يسخن السمن
يوضع ربع ملعقة الثوم حتى تصفر
يضاف عصير ثمرتين الطماطم
تترك حتى تغلى لا تسبك جامد
بمجرد ما تغلى غلوتين
ضعى الكفتة الكور المقلية
وطى النار
واتركيها تستوى ( حوالى 10 دقائق )
وبالهنا والشفا
عيد سعيد

asmicheal


الوصفة بايدك وانتى بتطبخى

https://www.youtube.com/watch?v=ts3TDgII_X8&ab_channel=مشمنقول


=

الارز المفلفل


=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


7661187597.jpg




ميلك شيك الفراولة
تكفي لـ 4 أشخاص
المقادير
آيس كريم بالفراولة ,2 ملعقة كبيرة
سكر , حسب الرغبة
حليب , لتر
فراولة , كيلو

طريقة التحضير
- تغسل ثمار الفراولة وينزع الجزء الأخضر منها.
- تضرب بالخلاط الكهربائي مع الحليب.
- ثم يضاف الآيس كريم لإعطاء الميلك شيك كثافة أكثر.
- يضاف السكر حسب الرغبة.
- قبل التقديم تزيين الأكواب بشرائح من الفراولة.




=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


4382646791.jpg





الكشرى وتريكاته الخاصة

يعنى هانت كلها 9 شهور ونفطر ههههههههههههههههه

حقيقى اروع بكتير من اكل الشوارع
بس محلات الكشرى بتخم
المقادير بتكون (كيس مكرونة اسباجتى يقطع 3 سم مع كيس مكرونة كشرى مع كوب واحد ارز مع ربع كوب عدس بجبة )
تريكات الكشرى
المقادير الطبيعية مش محلات الكشرى
4 اكواب ارز (قد الارز قد الماء )
فرى 3 بصلات متوسطين
1 كوب عدس بجبه
1 كوب مكرون كشرى الصغننه
4 بصلات تقطع حلقات لزينه الوجه
زيت وشطه وملح و فلفل اسود

الطريقه
-نسخن 3 ملاعق زيت
نضع فيها ال 3 بصلات المفريين المتبلين بالملح حتى يصفر
يوضع الارز ليحمر مع البصل
تسخن 4 كوب حتى يغلى ضيف ملح وشطه وفلفل اسود
وضع الماء المغلى على الارز بالبصل
واتركه يستوى
- اسلق كوب العدس بجبه المغسول
يادوب يستوى على نار هاديه بلا تهريه
صفيه من ماء السلق
سخن زيت حمر العدس بجبه حتى يفلفل
يضاف
العدس بجبه المفلفل على وجه الارز
- اسلق المكرونه يادوب تستوى
سخن زيت
فلفل المكرونه فى الزيت واتركها
- البصل الحلقات يرش بملح ودقيق خفيف
يحمر بالزيت ليصبح ذهبيا
لتجميل الوجه


الدقه
المقادير:
8فصوص ثوم
3-4ملاعق ص كمون
3ملاعق ص شطة حمراء ناعمة
2لمونة
2معلقة ص ملح
نصف كوب خل
الطريقة:
نهرس الثوم والكمون والشطة والملح جيدا. ونضعهم فى اناء, ثم نضيف لهم اليمون والخل ونزيدهم بقليل من الماء بحسب الرغبة, ثم نقلبهم على النار..
وفى اثناء تقليبهم نرى اذا احتاج الخليط الى قليل من الملح فنزيده, ثم نتركه حتى بغلى

الاروع
نصف كوب ماء ضعى فية المقادير السابقة واضربيهم بالخلاط وصفى بمصفاة واسعة قليلا عن مصفاة الشاى

ويمكن اضافة ملعقة دقة بودرة من العطار ( عطار ريم بجانب الكنيسة سانت فاتيما )
=


صلصه الكشرى
مقادير
ملعقه ثوم مفروم
زيت ملعقتين خل
تقشر 4 حبات طماطم وتضرب عصير
الطريقه
نسخن الزيت
نضع الثوم حتى يصفر
نطش الثوم بملعقتين الخل
ثم نضيف الطماطم المعصوره
ونتركها تتسبك
بس لا تتخنيها
=



ملحوظة
كل حاجة لوحدها بحلة خاصة
مكرونة
ارز
عدس بجبة
صلصة
كوب الدقة

يعنى
5 اوانى
بتتسخن فوق مصفاة تحتها ماء يغلى
يفضل اكلة بنفس اليوم





الوصفة بايدك على موبيلك فى مطبخك



https://www.youtube.com/watch?v=sBL5eHjR4A0&ab_channel=مشمنقول_الوصفةبايدكعلىموبيلكفىمطبخك










=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
حواوشى لحم


7577844592.jpg


حواوشى لحم

يكفى جدا سلاطة خضراء ومخللات مع الحواوشى


من فضلكم جربوا هذا الصنف بثقة روعة اكتر من افضل فنادق ومطاعم السبع نجوم
تريكات الحواوشى

المقادير ( يعمل 6 ارغفة كبيرة من الرغيف ال 50 قرش )

1 كيلو لحم مفروم
حزمة بقدونس (تقطعى ورقها فقط وترمى العروق )
عصير بصلة كبيرة مفرية
2 طماطم كبيرةمقشرة
3 فلفل حامى مقطع مربعات صغيرة (حسب الرغبة )
كيس سبايسى كفتة مشوية الاصفر
ملح وفلفل وزعتر (لاحظى الاسبايسى مملح )

ملعقة خل
ملعقة زيت ذرة
فحمة
ورقة فويل مربعة صغيرة
12 فويل لتغطية ال 12 نصف رغيف حواوشى
12 ملعقة سمنة (قللوا السمنه قد ما تقدروا باستخدام فرشاة السمنه بس ضروى السمن للطعم والقرمشة وعدم الالتصاق بالفويل )

الطريقة
- حزمة البقدونس تتغسل وتترك تصفى ميتها وتقطع صغيرا وتحفظ فى كيس بالفريزر حتى تتجمد

- تضرب بالكبة او الكويكى تصبح بودرة يقدونس

- تفرم البصلة بالكبة وتاخد عصيرها ثم تضربى الطماطم وملعقة ملح وفلفل اسود خفيف وملعقة زعتر

-يضاف اللحم على البقدونس و خلطة الاسبايسى و عصيرالبصل بالطماطم والفلفل الحامى المربعات الصغيرة

- يخلط تحفرى حفرة بالوسط
تضعى الفويل
تضعى ملعقة الزيت
تسخنى الفحمة حتى تتوهج
تضعى الفحمة المتوهجة فى الزيت وتغطى بسرعة
هيطلع بخار ويعطى رائحة المشوى بقوة

- تجهزى ال 6 ارغفة تقسميهم نصفين
تحضرى 12 ورقة فويل لل 12 نصف رغيف حواوشى
ملعقة السمنة نصفها تحت النصف رغيف والنصف الاخر فوقها
تغطى ال12 نصف رغيف

-تسخنى الفرن على 260 درجة
- تضعى ال 12 نصف رغيف المغطى بالفويل
- ياخد بالضبط 45 دقيقة
- بعد 30 دقيقة تفتحى الفويل وتقلبى الحواشى ليقرمش قليلا من الجهتين

بالهنا والشفا
ملحوظة : يمكن حفظ الحواوشى بالفريزر وتسويتة وقتما تشاءى بس الافضل الطازج


الوصفة بايديك على موبيلك فى مطبخك

https://www.youtube.com/watch?v=QYtyToLuD-g&ab_channel=مشمنقول



=



 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


5705070374.jpg




مخلل قوى لمن يحبة
باذنجان مخلل
المقادير
1 كيلو باذنجان عروس
ربع كيلو فلفل حامى
ملعقة ونصف كبيرة ثوم مدقوق
ملح - شطة - ملعقتين شوربة خل - عصير 2 ليمون - ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مطحونة
ملعقة كسبرة خضراء مفرية صغير للتجميل عند التقديم



الطريقة
- اقلى الباذنجان كلة بعد ازاله راسة الخضراء يا دوب يبدا يفتح
- اتركية يبرد ابعديه عن اى ماء
-اخلطى خلطة الحشو ملعقة ونصف ثوم مدقوق
ملح - شطة - ملعقتين شوربة خل - عصير 2 ليمون
افتحى كل باذنجانة واحشيها (حوالى ربع ملعقة شاى من خلطة الثوم السابقة ) بالمثل فى الفلفل الحامى
- رصية فى وعاء صينى
-اسقية ببواقى الخل والخلطة
- عند التقديم اضيفى ملعقة كسبرة خضراء مفرية صغير للتجميل
الصورة حقيقية من مطبخى

جربوة هيعجبكم جدا سواه وطعمه











asmicheal

=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

1331546427.jpg



طريقه البطاطس المنفوخه لذيذه
الطريقه
يقطع البطاطس لازم تكوون رقيقه كثير زي رقائق الشيبسى
بعدين انقعيها بماء مع بيكنج بودر ساعتين لكل كوب ملعقه بيكنج بودر
وحمي الزيت جيداوحطيها بشبكه القلي واول ماتزليها للزيت تشوفيها تنفخ

=





 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

شاورما اللحم


686245788.jpg




اللحم الضانى دسم جدا لكن لة نكهه خاصة فى الشاورما
لكن يخلط اللحم البقرى بقطع لحم ضان او جزء من لية الخروف مع اللحم البقرى
وبالامانة بالامانة طريقة الشاورما دى احلى من شاورما الشارع وانظف
شاورما روعة ياريت تجربوها
انا بفضل لحم بفتيك اقطعة بنفسى شرائح
1سم فى 4 سم (التقطيع المميز للشاورما )
بالعرض لاقطع انسجة اللحم مش مع اتجاة الانسجة
====================
عمل الشاورما شاورما اللحم

(خدعتى بالشاورما اضيف كوب زبادى لبصلتين والتوابل والخل واضربهم بالخلاط واصفيهم مائهم انقع فيه لحم الشاورما ليلة بالثلاجة بيطلع اروع من النقع السريع )

المقادير:
1/2 كيلو لحم قطع اوبفتيك مقدار ماء بصل 3 ملعقة خل كبيرة مقدار ملح وفلفل وبهارات 2(بهارات الشاورما وهي الي حتعطي النكهه الخاصه اعمليها بنفسك وهي :

2 ملعقه صغيره كزبره ناشفه
1 ملعقه صغيره ثوم ناشف مطحون
1 ملعقه صغيره بابريكا
1 ملعقه صغيره هيل مطحون
1/2 ملعقه صغيره فلفل اسود
1/2 ملعقه صغيره كركم
رشة كمون (اي ربع ملعقه صغيره)
رشة قرفه
رشة جوزة الطيب
رشة قرنفل مطحون
رشة زنجبيل مطحون ناشف
1/2 ملعقه صغيره فلفل شطه اذا بتحبوا حارق شوي)
ملح حسب الرغبه حزمة بقدونس 3 ثمرات طماطم جامدة كبيرة 4 ثمرات فلفل أخضر كبيرة
التحضير:
يقطع اللحم شرائح طويلة رفيعة ويتبل بماء البصل والخل لمدة ساعتين.
يقطع الطماطم والفلفل لمكعبات صغيرة والبقدونس يفرم .

الطبخ:
(خدعتى بالشاورما اضيف كوب زبادى لبصلتين والتوابل والخل واضربهم بالخلاط واصفيهم وانقع فيه لحم الشاورما ليلة بالثلاجة بيطلع اروع من النقع السريع )

1- يعصر اللحم للتخلص من الخلطة العالقة ويوضع اللحم الشاورما على النار القوية ويقلب حتى نحتفظ بعصارة اللحم فيه و حتى يصبح لونه غامق ثم تقلل النار من تحته.
2- كلما تشرب اللحم ماءه يزاد له نصف كوب ماء حتى يقارب على النضج.
3- عندها يمكنك إضافة الملح والتوابل والفلفل الأخضر.
4- بعد تمام نضجه

عند الاستواء تكوني قد جهزتي فحمة مشتعلة ،اصنعي حفرة بوسط اللحم وضعي ورقة فويل على شكل حفرة بها زيت وضعي فيها الفحمة المشتعله وفوقها القليل من الزيت وغطيها فورا واتركي الغطاء حوالي خمس الى عشر دقائق.
يضاف الطماطم والبقدونس والخضر والبصل المقطع ويقلب مع الشاورما
ملاحظات:
لا يوضع الطماطم والبقدونس قبل انتهاء نضج اللحم لأم الطماطم تخرج ماء وهي على النار وهذا ليس مطلوبا، وأما البقدونس فيفقد رائحته النفاذة.
يستخدم شاورما اللحم في السندوتشات مع الطحينة.




----------


الصوص



2 ملعقة زيت زيتون
1/2 علبة زبادي (يستغنى عنها لو لا تحبوا الطعم الحامض المميز للشاورما السورى )
1 ملعقة كبيرة طحينة
2 ملعقة كبيرة مايونيز
2 ملعقة كبيرة كاتشب
ملح حسب الرغبة و الذوق



تخلط جيدا



نأتي اخيرا لعمل الساندويتش



نضع علي الخبزة لحم الشاورما ثم السلطة ثم الصوص و تلف مبرومة و تغلف بورق الألومنيوم
و تقدم مع البطاطس المحمرة

------------------
للعجينة : --


(خبز التورتيلا)


1 كوب دقيق
رشة ملح
2 ملعقة كبيرة زيت
1/4 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ماء حسب العجن ( من 1/3 الي 1/2 كوب تقريبا)
تعجن جميع المقادير جيدا حتي تحصلي علي عجينة ملساء

ثم تترك لترتاح ربع ساعة
ثم تكور الي كور صغيرة وتفرد بالنشابة علي سطح مرشوش بالدقيق حتي تكون رقيقة ولا يهم ان تكون مستديرة تماما
ثم نضعها علي الصاج علي النار (والنار تكون هادئة)



وتقلب علي الوجه الآخر وتكملي باقي العجينة

هذا المقدار اعطاني 14 خبزة
ملحوظة(تمسح سطح الصاج بعد كل واحدة حتي لا يحترق الخبز


وتغطي لحين الاستخدام حتي لا تجف

منقولة ومجربة

للامانة استخدم العيش اللبنانى بفتحة كل رغيف وش وظهر
ملياش باللت والعجن هههههههههههههه




=
asmicheal

=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


5798919065.jpg




ثومية الشاورما

المقادير
(لو هتستخدمى المعلقة عدد ملاعق المايونيز =عدد ملاعق الزبادى بالضبط )
ثلاث سن ثوم (نصف ملعقة شاى ثوم مطحون )
و ثلاث علب لبن زبادي صغيرة
علبة مايونيز

ضعيهم معا في الخلاط و اخلطيهم و يكون جاهز للتقديم

لو حابة تخنيها ضعى ملعقة نشا مع نصف كوب ماء وضعى النشا والماء على نار حتى تتخن وبعدما تبرد ضيفيها للخليط السابق فى الخلاط




-------------------------------------------------------

فيه طريقة جديدة للثومية بدون مايونيز
عملتها اليوم روعة جدا

المقادير
بياض 3 بيضة
ربع كوب ماء
ملعقة صغيرة ثوم مفرى
نصف ملعقة صغيرة ملح
ملعقة كبيرة عصير ليمون
نصف كوب زيت نباتى ( انا بستخدم زيت الذرة )
الطريقة
- نضع فى اناء ربع كوب الماء مع بياض البيضة
نار متوسطة
حتى الغليان رغوى


- نضع بالخلاط المزيج السابق
مع ملعقة صغيرة ثوم مفرى
مع نصف ملعقة صغيرة ملح
مع ملعقة كبيرة عصير ليمون
اضربية بالخلاط 30 ثانية

- ثم اثناء الضرب بالخلاط نضيف نصف كوب الزيت
بشويش
حتى ينتهى الكمية ويتجانس خليط الثومية
فيديو من النت يوضح طريقتى



https://www.youtube.com/watch?v=-aytiZV2w_M




=











=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

3798653045.jpg






دى سلطة روعة ومغذية
سلطة سيزر

المقادير
1 صدر دجاج فيليه
1 بصل حجم وسط، مبشورة
1 جزر متوسط الحجم، مبشورة
1 رأس خس، كابوتشا، مقطعة قطع متوسطة
3 ملعقة صغيره جبن رومي
3 توست، مقطع مكعبات ومحمص
2 فص ثوم، مفروم
ملح
فلفل أسود

صوص سلطة سيزر توضع قبل التقديم حتى لا يذبل الخس (اعتقد توجد جاهزة بالاسواق لكن المعمولة بالبيت طازجة واروع )
25 جم جبنة بارميزان
فص ثوم مطحون ناعم
نص ملعقه صغيره خردل
ملعقه كبيرة مايونيز
ملعقه زيت زيتون
2ملعقة كبيرة خل احمر
عصير نص ليمونه ورشه ملح وفلفل
طريقة عمل صوص سيزر
- توضع البارميزان مع الثوم مع الملح فى الخلاط لمدة دقيقتين
- يضاف المايونيز والخردل للخليط السابق ويضرب دقيقة بالخلاط
-يضاف الخل وزيت الزيتون و عصير الليمون ويضرب الخليط دقيقيتين اخريتين بالخلاط

طريقة التحضير لسلطة السيزر

1. يُغسل صدر الدجاج بقليل من عصير الليمون ويوضع في قدر علي نار هادئة لتجف ماؤه.

2. يُضاف الى القدر البصل المبشور، الجزر المبشور، الثوم ، الملح والفلفل.

3. يُترك القدر على النار حتي ينضج الدجاج تماما ويتشرب سوائل القدر.

4. يوضع خس الكابوتشا المقطع في وعاء للسلطة.

5. يُقطع الدجاج حسب الرغبة قطع كبيرة او صغيرة ويُضاف فوق خس الكابوتشا.

6. توضع قطع التوست فوق قطع الدجاج ويرش عليها جبن الرومي المبشور.

7. عند التقديم تسكب صلصة السيزر على السلطة وتقدم.

asmicheal

=================
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

6789855775.jpg




للصايمين وللكل روعة
===============
صينية خضار سوتيه بالفرن
اولا بقطع الخضار اللى انا عايزاه وبرصه فى الصينيه
وبعدين بحط عليه زعتر ونعناع ناشف وملح وفلفل وتوم مفروم او ثوم بودرة وزنجبيل طازج مبشوره ناعم وزيت زيتون
وادعكهم بالخضارعلشان يختلطوا كويس
وبعدين انا بحب احط عليه نعناع اخضر ورق وكمان شبت وكسبره ودى اضافه ممكن الاستغناء عنها
بس انا بحب اكله انا بقطعه قطع بايدى او بحطه عيدان كامله حسب راحتك
بضع نصف كوب مع2 مرقة خضروات
وبعدين بغطيها بفويل وادخلها الفرن نصف ساعه وبعدين اكشفها لغايه لما يتحمر وشها او اشغل الشوايه لتحمير الوش
وعلى فكره هى غالبا مش بتحتاج مايه ولو احتاجت بيكون ملعقتين تلاته بس مش اكتر لو لقيتها لزقت ولسه مااستوتش
طعمها كمان جميل بجد ياريت تجربوها





=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


1654145037.jpg





صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
المقادير

كيلو جمبري وسط كبير لو عايزة جامبو مافيش مانع يعني

(اهم حاجة انه يكون حاجة محترمة كده مش اللي بيصتادوا بيه ده)

2بصلة كبيرة مقطعة حلقات

طماطم كبيرة مقطعة مكعبات صغييييرة

فلفل رومي كبيرة مقطعة مكعبات صغيييرة

ملعقة صغيرة ثوم مهروس

ملح

فلفل

نصف ملعقة صغيرة كمون

اقل من نصف ملعقة صغيرة زعتر
ورق لورا - 4 حبات حبهان

عصير ليمون

شوية زيت
شوية كرفس مقطع حوالى معلقتين كبار


الطريقة

المفروض انت بتقولي للراجل ينظفلك ضهر الجمبري
زي الشاطرة كده تجيي الجمبري من ظهره و بمقص صغير تقصي القشر من الراس للذيل
(ماتقصيش الذيل طبعا)

و تشرطي شرطة بالسكين بالراحة في مكان االعمود الفقري بتاع الجمبري في لحم الجمبري نفسه
(طبعا هو مالوش عمود فقري بس انا بحاول اوضحلك الصورة)

هتلاقي زي عرق كده هو ده امعاء الجمبري شيلية طبعا

هتلاقي في راس الجمبري مادة كده لونها اصفر او برتقالي
اوووعي تشيليها

بيقولوا عليها البطروخ بتاع الجمبري و هي اللي فيها الفايدة كلها

و تنقعي الجمبري في ماية فيها دقيق و ملح و ليمون
(بس كتري الليمون)

و تسيبيه شوي علشان الزفارة
(10 دقائق مثلا)

انا كده ماقشرتش الجمبري

الصينية ديه بتكون احلي كده

طبعا ممكن تستخدمي المقشر مافيش مشكلة

نحط كل الحاجات الحلوة اللي عملناها في المقادير ديه مع الجمبري في صينية او طاسة كبيرة و نقلب كويس

و نحطها علي البوتاجاز من فوق
(مش محتاج فرن لانه مش بيخد وقت)

ولالالالالالالالالا تغطيها و كل فترة تقلبي

هينزل مايته كلها و بعدين يشربها و كده خلاص نكون خلصنا

التسوية مابتكملش ربع ساعة

ممكن طبعا يتاكل كده من الصينية

انا بعمل معاة ارز سمك (لو حد عاوز طريقة الارز يقول )

ممكن من غير رز خااالص و جنبه سلطات و خلاص

و بالهنا و الشفا

ملحوظة صغننة علي جنب
ممكن لو عايزاه مشوي
يبقي الخلطة ديه ممكن نستخدمها كتتبيلة
تسيبيه فيها نصف ساعة مثلا و بعدين تشوحيه في طاسة علي النار او علي الشواية

=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



3044581101.jpg







ارز السمك روووووعة بطريقتى
المقادير
2 بصلة حلقات او مقطعة شرائح 2سم فى 2 سم نملحها بملح
3 كوب ارز
3 ملاعق كبيرة زيت ذرة
3 كوب ماء وربع (قيراط فقط )
ملح وفلفل وشطة حمراء
الطريقة
- تغسلى الارز حتى يبيض ماءة (انا بغسل الارز فى مصفاه )
- نحمر البصل فى الزيت حتى لون ذهبى غامق اوعى يتحرق
-تضعى علية 3 وربع كوب ماء حتى يغلى البصل بالماء
- تضعى ملعقة ملح وشطة وفلفل اسود
- تضعى الارز المغسول
-تقلبية وتهدى النار حوالى 20 دقيقة


ملحوظة احب الارز المصرى القصير واروع انواعة فايز السوهاجى والضحى لكن لو هتستخدمى الارز الطويل البسمتى كوب البسمتى = واحد ونصف كوب ماء مغلى

=

=
جربت طريقة صديقة جميلة لى
حمرت الارز مع البصلة بعد ما تحمر البصلة
بس عاوزة احتراس حتى لا يحترق البصل
والماء يكون مغلى
قد الارز قد الماء المغلى




لوصفة بايدك ب موبيلك فى مطبخك

https://www.youtube.com/watch?v=BTcFUS8vr_0&ab_channel=مشمنقول


=



 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
حمام محشى فريك



312570491.jpg







حمام محشى فريك

لكل زوج من الحمام نحتاج الى
من 1\2 الى 3\4 كوب فريك )
ملعقة صغيرة نعناع ناشف تفركية بمصفاة شاى لينزل بودرة
بصله كبيره
سمن وملح وفلفل اسود

الطريقة :
- حمرى فى السمن بصلة مفرية حتى الاصفرار
- ضعى الفريك ليتفلفل بالبصلة
- ضعى ماء مغلى قد الفريك الا نصف كوب ماء فقط بمعنى تنقصى نصف كوب ماء عن عدد اكواب الفريك واتركية قليلا حتى يبدا فى السواء على نار هادئة مع شياطة كالارز تماما
- افركى ملعقة صغيرة نعناع ناشف بمصفاة الشاى ليطلع بودرة جميلة علية تعطية مذاق لطيف
-يغسل الحمام جيدا وينظف بالملح والفلفل ويترك جانبا وتؤخذ كبد وقوانص الحمام تسلق ويقطع قطع صغيره تضاف للفريك المفلفل

-يدعك الحمام من الداخل بقليل من الملح والفلفل
نضع الحشو ونترك فراغ قليل بالحمام لأن الحشو سيتمدد

-تخيط فتحته من اسفل وكذلك من عند الرقبه
- اغلى الماء والمضاف اليه بصلة متوسطة صحيحه وحبهان (هيل)وضعى الحمام ليسلق
-ثم بعد شويه نهدي النار ونضع حبة مستكة ويترك حوالي ساعة وفي نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معه
بعد النضج يرفع طبعا من القدر ويترك ليجف وهذا ضروري جدا

- بضع علية السمن وادخلة فى شواية الفرن ليتحمر او يحمر فى صينية بسمن اكتر على البوتاجاز فوق

-اما بالنسبه للفريك الباقي يحمر مع الملح والفلفل والسمن وحوالي 4 بصلات مفرومين ونسقيهم بشوربة الحمام حتي ينضجوا ويصبحوا كالارز

ونرش الصينيه بالفريك المفلفل ونرص فوقه الحمام المحشو
نرش عليه قليل جدا من الملح والفلفل وننزع منه الخيط بحرص ثم يقدم

https://www.youtube.com/watch?v=tnsI-enDGKA&ab_channel=مشمنقول




=





 
التعديل الأخير:
أعلى