معنا ومعكم الشيف ايموندد (( ايموندد فى المطبخ ))

عبود عبده عبود

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
14 يوليو 2010
المشاركات
16,645
مستوى التفاعل
4,598
النقاط
0
أما عن اللحمة الصيامى : ديه عجينة عليها شوية بهارات و بتتقلى فى الزيت تبقى شاورما

عجينة وتبقى شاورما ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
أنتى هتشتغلينى يا أم الولة ؟؟؟
هتعملى زى شقاوة تقولى جاتوه صيامى بالشيكولاتة ؟؟؟
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113

عجينة وتبقى شاورما ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
أنتى هتشتغلينى يا أم الولة ؟؟؟
هتعملى زى شقاوة تقولى جاتوه صيامى بالشيكولاتة ؟؟؟

طعم الشاورما

مش الشاورما نفسها

بجد صدقنى​




[YOUTUBE]HBCzirnGaaY[/YOUTUBE]


:w00t:
 

ابن يسوعنا

انا ابنك وملكك
عضو مبارك
إنضم
25 يوليو 2013
المشاركات
7,874
مستوى التفاعل
1,839
النقاط
113

أزاى (( كبدة )) وأزاى صيامى ؟؟؟؟
أنتم ناويين على جنانى ؟؟؟؟؟؟
يا استاذعبود
كبدة اسكندراني
هما مش من اسكندرية ايريني وسول ولايف
يبقي اكيد هيخترعو ا كبدة صيامي للولة
 

الفصول الاربعة

عضو نشيط
عضو نشيط
إنضم
9 أكتوبر 2014
المشاركات
1,160
مستوى التفاعل
525
النقاط
0
الإقامة
ميسوپوتاميا
موضوع طريف وجميل
اعلم ان الاخ ايموندد
صاحب مواهب عديدة
لكن ، ان يعرف امور المطبخ
فهذه معلومة جديدة عليّ!

شكرا اختي soul & LIFE
على الموضوع الجميل
عاشت الايادي
 

R.O.R.O

اسندنى فى ضعفى
عضو مبارك
إنضم
20 يونيو 2012
المشاركات
18,394
مستوى التفاعل
4,653
النقاط
113
الإقامة
حضن يسوع
انتوا حولتونى اصلا
كبده صيامى وجبن صيامى
لعنة الله عليكم :)
منور يا شيفنا العزيز
ده انا قاعدة فى الموضوع ده مش طالعة منه
الا فين اول اكلة بقى يلا احنا جعانين
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
منورين يا جماعة .. منتظرين الشيف ايموندد شكلها السكة زحمة هههههه
زمانه جاى خليكم على اهوبة الإستعداد :) سوف نبث على الهواء مباشرة
من مطبخكم مطبخ منتدى الكنيسة العربية اجمل الاكلات وافيد النصايح
واروع الحلويات :)
 

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,038
النقاط
113
بجد فكره جميله اوى يا نيفو
وكمان الاستاذ ايمن
لا كده انا متابعه اكيد
واهو نجرب واللى مش ينفع
يترمى فى الزباله قبل ما حد يجى
ولا من شاف ولا من درى
ونجرب تانى لغاية لما نتعلم خالص
بس معلش ليا رجاء تكون المكونات
متوفره فى اى سوبر ماركت قريب
علشان نستفاد بجد بقى
 

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,038
النقاط
113
أنا حضرت الأطباق والشوك والمعالق والسكاكين
ولم أجد طعام أأكله
وين الأكل ؟؟؟ !!!


مش طابخين انهارده
جوعونا وخلاص
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
هههههههههههههههه يا نهار اسوس كل دية تعليقات وكلام وانا ولا كنت هنا.....
عموماً نبدأ ونقول الله أكبر فوق كيد المعتدي، الإجابة تونس هههههههههه
______________

نتكلم جد شوية، أول حاجة احب اقولها ابتعدوا عن كل ما هو مصنع ويتقال عليه لحم صيامي وجبن صيامي لأنها بتضر أكثر مما تنفع، كل شيء طبيعي افضل للجسم بكتير جداً...

أهم حاجة للي عايز يضبط جسمه، يستخدم دائماً وبقدر الإمكان الآتي:
1 - زيت الزيتون (بدون تسخين)
2 - السلطة الخضراء ويفضل أن تكون بدون ملح نهائي
3 - عدم هري الخضروات وتسويتها بالتمام لكي نحتفظ بأكبر قدر من الفيتامينات
4 - الفاكهة المهمة للجسم جداً مثل البرتقال وكل مشتقاته وعلى الأخص الجريب فروت وليمون اضاليا واللارنج
5 - التفاح بكل أنواعه المختلفة، ولابد من أن نعلم أن التفاح بيخلص الجسم من بعض السموم، وبخاصة أكل تفاحة مشوية في الاسبوع تخلص الجسم من سموم كثيرة جداً
6 - الليمون بيمنع الأكسدة وهو لا غنى عنه يومياً للجسم
7 - الزبادي مهم جداً في العشاء
8 - التوابل التي منها القرفة والجنزبيل والزعتر والخولنجان والحبهان والكركم والزعفران (عموماً هو غالي وممكن الاستغناء عنه) الفلفل الأبيض والأسود مهمين جداً للجسم وسوف نتعرف عليهم واحد واحد وأهم وفائدة وكيفية تحضير التوابل التي تخص بعض الأكلات وتضيف لها النكهة الحلوة، مع فائدة الجسم نفسه...
9 - ملح الليمون ولا غنى عنه في المطبخ إطلاقاً، لأنه بينفع في تتبيل اللحم والدجاج وبينهي على الفطريات وهو قاتل للبكتيريا اللي بتتكون على نسيج اللحوم بكل أنواعها، غير انه بيساعد على نضوج اللحم سريعاً عند التسوية، غير انه نافع جداً في غسيل الأواني والسيراميك.
10 - استخدام الخل بكل أنواعة وعلى الأخص/ خل التفاح - خل العنب الأبيض والأحمر - خل البلح - خل بلسمك - خل التوت، وسوف نتعرف على جميبع أنواع الخل واستخداماته المتعددة وأهميته الشديدة لنا...

هذا يكفي الآن وبكره انشاء الله اكتب ليكم اكله جديدة... بس المشكلة أن الناس هاتوه في الآخر من كثرة الكتابة، ويفضل كل يوم حينما توضع وصفة يتم نقلها في موضوع منفرد ومغلق يضاف إليه كل ما هو جديد حتى يكون سهل الوصول لكل الوصفات بدل ما كل واحد يدور على الوصفة فين !!!
 
التعديل الأخير:

tamav maria

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
29 يونيو 2008
المشاركات
10,315
مستوى التفاعل
2,235
النقاط
0

- زيت الزيتون (بدون تسخين)

شكرا يا مستر ايمن للمعلومات المفيده
انا باستعمل زيت الزيتون في كل حاجه حتي في قلية السمك والبطاطس
هل كده غير صحي ولا بيفقد العناصر الغدائيه اللي فيه

 

tamav maria

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
29 يونيو 2008
المشاركات
10,315
مستوى التفاعل
2,235
النقاط
0
منورين يا جماعة .. منتظرين الشيف ايموندد شكلها السكة زحمة هههههه
زمانه جاى خليكم على اهوبة الإستعداد :) سوف نبث على الهواء مباشرة
من مطبخكم مطبخ منتدى الكنيسة العربية اجمل الاكلات وافيد النصايح
واروع الحلويات :)


احياتك يانيفو اتوسطي لي عند الشف ايمن
اول وصفه يحطها لنا بسكويت العجوه او فطير العجوه
او اي حاجه بالعجوه تنفع في الصيام ده مع كوباية الشاي او النسكافيه
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0

- زيت الزيتون (بدون تسخين)

شكرا يا مستر ايمن للمعلومات المفيده
انا باستعمل زيت الزيتون في كل حاجه حتي في قلية السمك والبطاطس
هل كده غير صحي ولا بيفقد العناصر الغدائيه اللي فيه


زيت الزيتون عن استخدامة في القلي غير صحي بالمرة لأنه بيتحول لمواد ضارة جداً تسبب بعض المشاكل فإذا عرضناه لدرجه حراره مرتفعه (من التحمير آو القلي) سيتحول من حالته الطبيعية لحالة آخرى تماماً ويفقد كل العناصر المفيدة للجسم، ولابد من أن نعلم أن درجة احتراق زيت الزيتون أسرع من الزيوت الأخرى، فزيت الزيتون نلاحظ أن حينما نضعه على النار سيتغير من ناحية اللون والرائحة ويرتفع منه دخان كثيف أكثر من أي زيت آخر؛ وفيه دراسات أثبتت أن زيت الزيتون إذا تعرض لدرجة حراره مرتفعه يتأكسد وممكن يؤدي لتصلب الشرايين، واحياناً لحالة تسمم تتراوح شدتها من حالة آخرى، فيفضل استخدامه بارد أو دافي أو ساخن، لكن بدون قدحه أو قلي به أي شيء آخر، في القلي يفضل زيت الذرة...
 
التعديل الأخير:

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
معلومة مهمة عن أفضل زيت زيتون
زيت الزيتون البكر الصافي:
يتم استخراج زيت الزيتون البكر الصافي باستخدام الضغط على البارد فقط. حيث يحتوي على 1% فقط حموضة. وهو أول زيت يستخلص من الزيتون. وهو زيت زيتون طازج وصافي وله نكهة ورائحة واضحتين. فزيت الزيتون البكر الصافي أعلى دائماً في البوليفينول وهي مضادات الأكسدة التي تساعد في التخلص من الشقوق الحرة وتقليل الالتهابات في الجسم.

ووجدت دراسة حديثة للمقارنة بين أفضل أنواع زيت الزيتون للقلب هو: زيت الزيتون البكر الصافي. ويتم تقييم سعر زيت الزيتون البكر الصافي الممتاز من خلال خلوه من العيوب في الطعم أو الرائحة واللون وانخفاض مستوى الحموضة. ويستخدم زيت الزيتون البكر الممتاز في السلطة وعلى الجبن، كما يمكن وضعه على أطباق السمك أو اللحوم. وهو أفضل انواع زيت الزيتون استخداماً للبشرة وللشعر بفضل احتوائه على العديد من الفيتامينات والمعادن الضرورية للشعر.


زيت الزيتون البكر الممتاز:
زيت الزيتون البكر الممتاز له طعم جيد ومستوى حموضة منخفضة لا يزيد عن 3.3%، وهو أقل سعراً من زيت الزيتون البكر الصافي ولكنه يقترب منه في الجودة. ويختلف في سعره وجودته حسب طعمه ودرجة حموضته. وهو يستخدم في جميع الأغراض غير الطهي مثل رشه على السلطة أو الجبن أو أطباق اللحوم. ويستخرج زيت الزيتون البكر أيضاً من العصرة الأولى للزيتون. وله مذاق أقل من زيت الزيتون البكر الصافي.

زيت الزيتون النقي:
وهو عبارة عن خليط من زيت الزيتون البكر وزيت الزيتون المكرر، ويحتوي على كمية منخفضة من فيتامين (هـ) وله مذاق وطعم أقل. كما أنه منخفض في المركبات الغذائية مقارنة بأنواع زيت الزيتون البكر الأخرى. وهو منخفض في الحموضة حيث توجد نسبة الحموضة فيه أقل من انواع زيت الزيتون البكر العادي والممتاز. وتصل نسبة الحموضة فيه حوالي 0.3%. ويعتبر زيت الزيتون النقي أفضل أنواع زيت الزيتون للطهي ومقاومة الحرارة. ولكنه لا يناسب استخدام السلطات، ومع ذلك لا يستخدم في القلي، وهو أقل سعراً من أنواع زيت الزيتون البكر.
_____________________

وتعد هذه الأنواع هي أفضل انواع زيت الزيتون للصحة وتختلف استخداماتها في الطعام حسب أنواعها.
 

tamav maria

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
29 يونيو 2008
المشاركات
10,315
مستوى التفاعل
2,235
النقاط
0


زيت الزيتون عن استخدامة في القلي غير صحي بالمرة لأنه بيتحول لمواد ضارة جداً تسبب بعض المشاكل فإذا عرضناه لدرجه حراره مرتفعه (من التحمير آو القلي) سيتحول من حالته الطبيعية لحالة آخرى تماماً ويفقد كل العناصر المفيدة للجسم، ولابد من أن نعلم أن درجة احتراق زيت الزيتون أسرع من الزيوت الأخرى، فزيت الزيتون نلاحظ أن حينما نضعه على النار سيتغير من ناحية اللون والرائحة ويرتفع منه دخان كثيف أكثر من أي زيت آخر؛ وفيه دراسات أثبتت أن زيت الزيتون إذا تعرض لدرجة حراره مرتفعه يتأكسد وممكن يؤدي لتصلب الشرايين، واحياناً لحالة تسمم تتراوح شدتها من حالة آخرى، فيفضل استخدامه بارد أو دافي أو ساخن، لكن بدون قدحه أو قلي به أي شيء آخر، في القلي يفضل زيت الذرة...

ياربي دا انا طول عمري بقلي به كل حاجه يعني كده انا كنت بضر نفسي والعيله؟؟؟ ههههههههههه
اشكرك مستر ايمن للمعلومه المهمه مش ها اقلي به اي حاجه بعد النهارده
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
نأسف على العطل والتأخير وبالنسبة لمرحلة الجوع والعذاب بتوع امبارح هنعوضكم وهنوزع على كل عضو ساندوتش بلالس مهروسة وسلطانية عدس اصفر :)
ههههههههه

شايفين يا جماعة مش بالذمة اجدع من اجدع شيف كان عندى حق مش كده :)

معلومات هايلة وفى حاجات اول مرة اعرفها وبالتأكيد كلنا هنستفاد من خبرة استاذ ايموندد
تسلم ايدك يا شيفنا ..

بالنسبة للوصفات حضرتك هتنزل الوصفة هنا وكل يوم هفتح بيها موضوع لوحدها علشان تكون سهلة لو حد حب يبحث عن الوصفة فيما بعد
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
ولو اني مش عملت حاجة دية شوية معلومات بسيطة عرفتها عن طريق مواقع طبية منذ زمان طويل حبتين، يعني مش ليا الفضل غير في نقل المعرفة والخبرة فقط لا غير.... وانا عنيا ليكم كلكم بكل تأكيد، وممكن لما تتنقل الموضوعات تترقم بتاريخها في العنوان لتسهيل الرجوع ليها.. يعني العنوان يبقى كالتالي: [ حلقة 1 بتاريخ .../.../1914 وصفة البتنجان ] (ده مثلاً) علشان بس يسهل الرجوع ليها، بس كله هاكتبه هنا في الموضوع ويتم النقل أول بأول...
 
أعلى