معنا ومعكم الشيف ايموندد (( ايموندد فى المطبخ ))

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
صباح الخيرات والبركات

ال اجازة ال وهو المطبخ ده بيتاخد منه اجازة!! هو المكان الوحيد اللى مينفعش مندخلهوش كل يوم لازم ندخل نمضى بشوية اطباق تتغسل خضروات تطبخ وكده هههه
احنا بس حسينا برخمتنا وغلاستنا فى طلباتنا وقولنا نسيب شيفنا يستريح مننا يومين كده ولا حاجة

عودنا ومعنا سؤال ومنتظرين وصفة من وصفات شيفنا الهُمام

وتكون صيامى لحسن انا كل الاكلات عملتها والعيال زهقوا وانا مش عاوزاهم يوصلوا لحالة الزهق دى علشان ميفطروش
يوسف صايم السنة دى من اول الصيام :) ههههه
سؤالى : السبيط لما بيتقلا بيكون شادد كده ومش لطيف سمعت مرة بيقال انه يتسلق قبل القلى ؟؟! بصراحة مش مستوعباها صح ولا غلط وازاى اعمله بطريقة يكون فيها مستوى كويس ويحتفظ بفوايده؟؟؟

كمان معلش ساندوتشات المدرسة فى اى افكار ممكن نعملها نستبدل
بيها الحلاوة والمربات ؟؟ خصوصا انه كمان الجبنات الصيامى واللانشون مش مفيدين اوى يعنى ومش صح اعتمد عليهم صح ولا ايه افيدوناااا:)
 

عبد يسوع المسيح

يارب أعطنى حكمة
مشرف سابق
إنضم
13 أغسطس 2009
المشاركات
2,920
مستوى التفاعل
808
النقاط
113
الإقامة
مصر

سؤالى : السبيط لما بيتقلا بيكون شادد كده ومش لطيف سمعت مرة بيقال انه يتسلق قبل القلى ؟؟! بصراحة مش مستوعباها صح ولا غلط وازاى اعمله بطريقة يكون فيها مستوى كويس ويحتفظ بفوايده؟؟؟

لأ السبيط مش بيتسلق قبل القلى ..
ولازم لما تيجى تقليه يكون الزيت سخن ( بيقدح يعنى ) ومش يتقلب كتير
ومايزدش على النار أكتر من 10 الى 12 دقيقة ..
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
ماهو انا كنت بعمله كده وبعدين مكنش بيتاكل يعنى بيكون شادد اوى
فلقيت على النت ناس تقولك يتسلق الاول وبعدين يتبل ويتقلى ؟! فقولت أسأل يمكن يكون دى الطريقة الصح شكرا استاذ عبد يسوع المسيح :) مطبخنا نور
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
هو الأفضل يُسلق بهذه الطريقة أولاً
طريقة سلق السبيط: أولاً يتم تشويح السبيط في قليل من الثوم المفروم (ربع راس ثوم) ثم يوضع عليه الماء المغلي مع مكعب خضروات لمدة ثلث ساعة، ثم يتبل بالدقيق أو بالبقسماط (بقسماط (أو دقيق) + معلقة صغيرة ثوم بودر + معلقة صغيرة ملح + فلفل أسود حسب الرغبة + معلقة صغيرة خولنجان أو معلقة صغيرة ممسوحة من القرفة الناعمة) ثم يتم قليه في زيت غزير...
 

grges monir

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
9 نوفمبر 2008
المشاركات
15,630
مستوى التفاعل
2,152
النقاط
113
الإقامة
فى قلب يسوع
هو الأفضل يُسلق بهذه الطريقة أولاً
طريقة سلق السبيط: أولاً يتم تشويح السبيط في قليل من الثوم المفروم (ربع راس ثوم) ثم يوضع عليه الماء المغلي مع مكعب خضروات لمدة ثلث ساعة، ثم يتبل بالدقيق أو بالبقسماط (بقسماط (أو دقيق) + معلقة صغيرة ثوم بودر + معلقة صغيرة ملح + فلفل أسود حسب الرغبة + معلقة صغيرة خولنجان أو معلقة صغيرة ممسوحة من القرفة الناعمة) ثم يتم قليه في زيت غزير...
هى اية الاكلات اللى تنزل الضغط عشان ماما صايمة وضغطها عالى
وعرفنى برضة الفواكة اللى بتنزل الضغط يا شيفنا الحلو
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
أنت تأمرني يا جميل:
أفضل الزيوت لمريض ضغط الدم هو: زيت الذرة، وزيت عباد الشمس، وزيت الزيتون، وزيت الصويا.
ممكن أن تأكل جميع أنواع السمك الغير مقلية ويمتنع تماماً عن الجمبرى والبطارخ، وممكن التونة المعلبة بشرط أن تُصفى من الزيت تماماً، ويوضع عليها معلقى زيت زيتون مع عصير الليمون.

لابد من ان تتناول جميع الخضروات والفواكه مع ملاحظة
أن الفواكه عالية السكريات مثل: البلح والتين والعنب والموز والمانجو يجب عدم الإفراض في تناولها، وعلى الأخص الموز...


ويفضل - بالطبع - طهو الأطعمة عن طريق:
* السلق - * الشوي - * البخار - * الفرن

الفاكهة (البرتقال - اليوسفي - الجريب فروت... ومشتقاتهم) والزبيب والمشمش والشمام والخوخ ...
 

grges monir

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
9 نوفمبر 2008
المشاركات
15,630
مستوى التفاعل
2,152
النقاط
113
الإقامة
فى قلب يسوع
ثعنى البرتقال واليوسفى حلوين مع انهم موالح والمفروض ترفع الضغط
دة انا فكرت اجبلها موز مكانهم
كدة كنت هاعكس الوضع ولا اية
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
لا يا جميل ملح الطعام (ملح الصوديوم) هو اللي بيرفع الضغط، لا البرتقال ولا مشتقاته يرفعان الضغط... ملح الصوديم فقط هو اللي بيرفع الضغط..
عموماً مرة تانية أقولك:
ينصح مريض ضغط الدم المرتفع بتناول جميع الخضروات والفواكه مع ملاحظة أن الفواكه عالية السكريات مثل (البلح والتين والعنب والموز والمانجو) يجب عدم الافراض في تناولها.

• يجب تجنب قلى أو تحمير الأطعمة فى الزيوت او السمن

• يفضل طهو الأطعمة عن طريق السلق أو الشوي (وهو الأفضل في حالة الدجاج واستخدام اللحم للتخلص من كل الدهون) أو البخار او الطهو فى الفرن.

• لا تستعمل الدهون والزيوت فى تجهيز الخضروات.

• التخلص من جميع الدهون الظاهرة باللحوم والطيور قبل طهوها وكذلك نزع جلودها تماماً.

• يفضل استخدام الألبان منخفضة أو منزوعة الدسم فى الطهو أو المخبوزات.

• يجب تناول أطعمه متنوعة فى الوجبات اليومية للوصل الى الوزن المثالى .

• يمكن استبدال ملح الطعام بعصير الليمون.

• الامتناع نهائيًا عن تناول الطرشى والمخللات والفسيخ والسردين والجبنة القديمة والجبنة الرومي والزيتون، وكل ما يحتوي على نسبة أملاح عالية (ملح الصديوم - ملح الطعام)

- الإقلال من السكر والحلويات لأن ذلك يؤدى إلى زيادة الوزن.
- الكربوهيدرات يسمح بتناولها بحرية خاصة الكربوهيدرات سهلة الهضم.
- الامتناع عن الأطعمة الغنية بالكوليسترول مثل: اللحم الأحمر - اللحوم السمينة مثل الضاني، والمخ والكبدة والكلاوى والسجق والهامبرجر - صفار البيض - البط والأوز والحمام وجلد الطيور - المكرونة المجهزة بالبيض أو اللبن أو المواد الدسمة الأخرى كالباشاميل - الزبد والسمن والقشدة والألبان الدسمة والآيس كريم والجبن الدسم - الروبيان.
*** الإكثار من تناول زيوت الأسماك متعددة التشبع " Polyunsaturated Fish Oil " أو التعود على تناول عدد ثلاث وجبات أو أكثر من الأسماك بانتظام كل أسبوع. والامتناع عن الدهون والأكلات الدسمة والمكسرات.

********** الإقلال من الشاى والكاكاو والقهوة والنسكافيه - ويمكن تناول النوعيات الخالية من الكافيين - يلزم إعطاء وجبة تحتوى على 50 جم من البروتين للمحافظة على التغذية المناسبة، وفى الحالات الشديدة من ارتفاع الضغط يجب تقليل كمية البروتينات إلى 20 جم يومياً كإجراء مؤقت
*** الابتعاد عن الأطعمة المحفوظة لأنها تحتوي على مواد حافظة ترفع الضغط ***

- وينبغي قراءة الورقة الملصوقة بالأطعمة المختلفة الموجودة بالأسواق للتأكد من نسبة الصوديوم فيها. مع ملاحظة أنه ممكن من تناول التونة بعد تصفيتها من السائل مع الزيت اللي فيها، ثم وضع معلقة زيت زيتون عليها، وتناول الخضروات بجوارها مثل: الجرجير والبصل الأخضر.. الخ.
 
التعديل الأخير:

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
**** البرتقال والفواكة الحمضية والتي تُسمى الموالح تقلل من نسبة دهون الدم وتقاوم ترسيب تلك الدهون على الشرايين‏، وجدار الأوعية الدموية‏ وأيضاً تمنع الأكسدة***

‏*‏ ويحتوي البرتقال (واللارنج ومشتقاتهما) على عنصر البوتاسيوم‏، مما يساعد في خفض ضغط الدم المرتفع‏.‏
‏*‏ تناول البرتقال يساعد في ترسيب الكالسيوم في العظام والأسنان ويعالج ويقاوم مرض الأسقربوط لأنه يقوي جدار الأوعية الدموية ويقاوم النزيف وبالذات نزيف اللثة وينشط الدورة الدموية‏.‏
‏*‏ يحتوي البرتقال على العديد من الأحماض النباتية‏، والعناصر المعدنية مثل البوتاسيوم والكالسيوم والحديد والفوسفور‏، كما يحتوي على الكاروتين وسكر الفواكه وفيتامين ج‏,‏ ب‏1,‏ ب‏2.

*‏ يزيد البرتقال من مناعة الجسم ومقاومته للميكروبات لاحتوائه على فيتامين أ والعناصر المعدنية‏، ويعتبر من الأغذية الواقية من الأمراض وخاصة أمراض البرد والجهاز التنفسي‏،‏ كما يعتبر فيتامين ج أحد مضادات الأكسدة القوية التي تقي من خطر الجذور الحرة‏ وتحد من تأثيرها‏‏ وتساعد علي طردها خارج الجسم‏.

 
التعديل الأخير:

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,038
النقاط
113
تصدق استاذى انا كمان كنت فاكره غير كده
كنت فاكره ان الموالح بترفع الضغط
علشان انا كمان ضغطى عالى اليومين دول
و خايفه اكل حاجه اى حاجه
وعايشه على الكركديه والدوم المطحون
معرفش تسمع عن الدوم ولا لاء
هو بيزرع عندنا هنا
بس بيجيبوا نتيجه هايله
ميرسى للمعلومات استاذى
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
في حد مش يعرف الدوم، ده حبيبي، وكمان عندينا في القاهرة والبلاد المتقدمة محلات عصير القصب بيبعوه عصير فريش...
 

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,038
النقاط
113
علبشان بتوع بحرى اول حاجه يطلبوها من هنا الدوم
قولت يمكن مفيش حداكم:)
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
عندنا كمان بيتباع مبشور كده او متكسر بيتنقع تقريبا ويتشرب بس انا كنت بحب اكله مش اشربه جميل:)
 

+ماريا+

نحوك اعيننا
عضو مبارك
إنضم
22 أكتوبر 2012
المشاركات
5,471
مستوى التفاعل
2,038
النقاط
113
يبقى اكيد اللى عندنا احلى

علشان ناس كتير اوى بتطلبه من هنا
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
وصفة اليوم 13-12-2014
مكرونة بالمشروم
المكونات:
* كيس مكرونة أي نوع
* عدد 2 حبة جزر مقطع طولياً قطع رفيعة
* فلفل رومي حلو (عدد 1 حبه فلفل رومي أحمر + 1 حبة فلفل أصفر + 2 حبة فلفل أخضر + 1 قرن فلفل حار وممكن الاستغناء عنه)
* عدد 8 فصوص صوم مفروم + بصلة صغيرة مبشورة
* ملح وفلفل أسود حسب الرغبة + نصف معلقة صغيرة قرفة
* معلقة كبيرة خل + معلقة سكر صغيرة
* 2 طبق مشروم نيء أو علبة مشروم كبيرة
* 1 مكعب خضروات
* نصف حزمة مقدونس
وقليل من حزمة نعناع أخضر وكزبرة خضراء مغسولين جيداً جداً (وذلك بنقعها في ماء غزير مع معلقة كبيرة خل وليمونة ثم تركها 4 دقائق وغسلها مرة أخرى بالماء جيداً جداً)، ثم بعد الغسل ونطرهما للتخلص من الماء، يتم فرمهما معاً أو تقطيعها بالسكين رفيع بقدر الإمكان..
* حوالي كيلو إلا ربع طماطم مقطعه مكعبات
* معلقة كبيرة كاتشب
* معلقة كبيرة زيت ذرة

*** الطريقة ***
* يتم سلق المكرونة كالمعتاد، ثم غسلها بالماء البارد...
- أثناء السلق يتم تحضير الصوص بهذه الطريقة:
* نضع في حلة صغيرة معلقة كبيرة زيت الذرة
* ثم نضع الفلفل الرومي ويتم تشويحه ثم نضع فوقه الجزر، ثم نقلبهم معهاً ونتركهم دقيقتان
* ثم نضع الثوم ونقلبه معهم لمدة دقيقتين فقط
* ثم نضع البصل ونقلبه ونتركه دقيقة واحدة ثم نضع المشروم فوقه (لو كان نيء أما لو كنا من العلبة يتم تصفيته من الماء جيداً)
* ثم نقلب ونغطي الحلة لمدة 5 دقائق تقريباً أو غلى أن نجد ان البصل تمت تسويته تماماً
* ثم بعد ذلك نضع الطماطم مع الملح (ملح قليل جداً) والفلفل (ومعلقة الخل والسكر ومكعب الخضروات)، ثم نتركهم إلى أن نجد أن الطماطم تم تسبيكها قليلاً
* وبعد أن نتأكد تماماً أنها جاهزة نضع المكرونة ونقلبها مع الصلصة
* عند التقديم نضع فوقها المقدونس والكزبرة والنعناع كما سبق وتم تحضيرهم...
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
تسلم ايدك استاذ ايمن دى وصفة سهلة خالص
طيب لو حبينا نعمل مكرونة بالمشروم لكن الصوص ابيض هنعمل ! ممكن
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
ممكن بدل الطماطم، ممكن نستخدم ماء المشروم اللي في العلبة، يعني نأخذ 3 ملاعق دقيق مع قليل من الملح ونقلبهم في معلقة زيت ذرة على النار، ثم نضع ماء المشروم ونقلب بمضرب السلك، ثم يعد ذلك نأتي ببصلة مبشورة ونحمرها في زيت الذرة ونضعها على الصوص ونقلبه على النار، ثم نرفعه ونضعه على المكرونة بعد أن نقلب المكونات السابقة في المكرونة قبل وضع الصوص الأبيض، طبعاً في هذه الحالة نجمل الطبق بالمقدونس فقط بدون لا نعناع ولا كزبرة ....
 

+إيرينى+

واحدة معاكم
عضو نشيط
إنضم
26 أبريل 2009
المشاركات
11,235
مستوى التفاعل
2,952
النقاط
113
آخر إختراعات أيمن

10475467_778680655507950_1495696621345602941_n.jpg


رز بالبشامل

و طماطم عليها حاجة بيضا : تقريبا برضوا بشامل

:36_13_5:


:36_1_4:
 

paul iraqe

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
3 يناير 2014
المشاركات
15,606
مستوى التفاعل
1,314
النقاط
113
الإقامة
IRAQ-BAGHDAD
آخر إختراعات أيمن

10475467_778680655507950_1495696621345602941_n.jpg


رز بالبشامل

و طماطم عليها حاجة بيضا : تقريبا برضوا بشامل

:36_13_5:


:36_1_4:




اعتقد اللي موجود في وسط الطماطم هو (الجاجيك )

هكذا نسميه بالعراق وهو عبارة عن خيار ولبن (يعني الخاثر او الروبة ) مع قليل من الثوم والملح وزيت الزيتون

:16_4_8:
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
اعتقد اللي موجود في وسط الطماطم هو (الجاجيك )

هكذا نسميه بالعراق وهو عبارة عن خيار ولبن (يعني الخاثر او الروبة ) مع قليل من الثوم والملح وزيت الزيتون

:16_4_8:

صح صح صح برافوا برااااافو
تكسب في دية انت جبت من الآخر
وهي فعلاً كده .... وعليها قليل من الشطة الحمراء
 
أعلى