للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

7433973746.png



نييجى بقى للكلام المهم والتتش المطبخى وكدهون
حواوشى بالفول صويا صيامى
المقادير
2 كوب فول صويا
بصلة كبيرة مقطعة مربعات صغيرة
فلفلة كبيرة انا بحب الحامى مقطعة مربعات صغيرة
1 طماطم كبيرة مقطعة مربعات صغيرة
ربع ملعقة شاى من الثوم المفرى او 3 فصص مهروسة
بهارات حواوشى او كفتة اسبايسى كامينا
فرى نصف جوزة طيب
2 كوب ماء دافى
1 مرقة خضروات
زيت ذرة
ورق فويل مقطع لتغطية رغيف كامل او انصاص رغيف (انا بعملة انصاص لو العيش كبير )
الطريقة
- تذوب المرقة فى ال 2 كوب ماء دافى
- نضع فيها الفول الصويا يتنقع 10 دقائق-
- تحمر البصلة حتى الاصفرار
-نصفى الفول صويا ونضعه مع البصلة على النار ويقلب
- تضاف الخضروات المقطعة مربعات صغيرة ويقلب قليلا
- يجهز عيش بلدى فاتح اللون
- يحشى العيش بالخلطة السابقة
- ورق فويل مقطع وندهن كل رغيف او نصف رغيف حواوشى بالزيت ويلف بالفويل
- تسخنى الفرن
-تضعى صينية فيها ماء حتى لا يحترق الحواوشى
-يوضع بالفرن الساخن من 25 - 30 دقيقة حتى يحمر الوجة

بالهنا والشفا بيختفى ههههههههههه

الصورة من النت بيطلع زيها بالضبط




=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

5689862961.png




مالياش باللت والعجن لكن سالت خبراء اثنوا على تلك المقادير
للبيتزا هت

طريقة تحضير العجينة
-اختيار نوعية حيدة من الدقيق
-عدم وضع مكونات كثيرة ترهق العجينة،فنكتفي بوضع مكونين أو ثلاثة
-نقوم بخلط الملح و الدقيق ثم نتركه جانباً.
-و في كوب الماء نخلط الخميرة مع السكر و نتركها حتى تتفاعل لمدة لا تتجاوز العشر دقائق ،إذا التصقت العجينة يمكن اضافة القليل من الدقيق .
-ثم نقوم بتغطية العجين بكيس بلاستيكي لمدة اربعين دقيقة في مكان دافـئ.
-و بعد أن تختمر العجينة نضعها على سطح مرشوش بالدقيق حتى لا تلتصق،و نقوم بفردها و لنا هنا أن نتفنن في شكلها و كيفية عمل أطراف هذه العجينة ،فإما أن نجعل أطرافها مستوية ،أو أن نجعل اطرافها سميكة محشوة بالجبن.
المكونات المستخدمة على عجينة البيتزا
-صلصة الطماطم.
-حلقات من الزيتون الأسود ذو الطعم الشهـي.
-طماطم مقطعة على شكل حلقات دائرية.
-فلفل أحمر و أصفر و أخضر مقطع بشكل دائري.
-جبنة موزاريلا مبشورة
-مشروم مقطع.
-زعتر بري و القليل من الريحان المجفف و بودرة الثوم. اضافة المكونات إلى عجينة البيتزا:
الآن،أصبحت عجينتنا جاهزة،و ما علينا إلا اضافة المكونات المذكورة أعــلاه،و كالتالي:
• نقوم بفرد عجينة البيتزا عن طريق استخدام زيت الزيتون و ذلك حتى تصبح العجينة مستوية.
• ثـم،نقوم بفرد صلصـة الطماطم على امتداد العجينة.
• بعدها،سنضيف طبقة خفيفة من الزعتر البري المفروم بشكل صغير.
• الآن،سنضع الطماطم المقطعة بشكل دائري،و الفلفل بجميع ألوانه.
• حان الآن و قت وضع حلقات الزيتون الأسود الرائعة،تليها المشروم.
• الآن بقي لدينا الرتوش،سنضع طبقة أخرى من الزعتر البري المفروم بدقة،ثم القليل من الريحان المجفف و بودرة الثوم .نقوم بتوزعهم بخفة على وجه العجينة .
• تسخين الفرن على درجة حرارة عالية لمدة نصف ساعة قبل ادخال البيتزا.
في هذه الأثناء أصبح الفرن معداً لادخال العجينة إليه ندخل العجينة للفرن حتى تحمر في أسفلها و تنضج.
• ثم نخرجها و نتركها لتبرد قليلاً.
• بعد ذلك نقوم بتقطيعها و تقديمها .
منقول


=



=


=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
14079987_10205459140678354_2230732372278747857_n.jpg


هروح اعمل بامية ويكا وفراخ وارز
احب اقول لكم عن تريكة فى البامية الويكا تطلعها مضبوطة تمام
المقادير
نصف كيلو بامية (المجمدة تتركيها تسيح بسيط )
4 كوب شوربة
ملعقة شاى سكر لتحتفظ بخضارها ولا تغطيها


تريكة البامية الويكا
- اضربى النصف كيلو بامية فى الكويكى او تربو براون او الكبة
هتطلعها لك قطع صغننة متساوية روعة
لو بامية مجمدة زى اللى بستعملها الان
تتركيها تفك بسيط وتكون مجمدة خفيف قبل ضربها حتى لا تتبهدل

- تسخنى ال 4 كوب شوربة حتى تغلى
-تضعى البامية المضروبة
-تعملى تقلية ثوم فى السمنه حتى تصفر
-لا تدعى الويكا تغلى كثيرا يادوب تغلى غلوتين -لانها مقطعة صغننة مع التقليب ولا حاجة لضربها بالشوكة لانها مفروكة مضبوط قبل وضعها بالشوربة
تضعى التقلية


- عصير ليمون فوقها بكل طبق
وبالهنا والشفا









=
[/COLOR]
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
فطير بالسكر

1166642243.jpg






حلو ف السريع للعشاء وكدهون
فطير بالسكر

المقادير

3 كوب دقيق
رشة ملح
ماء للعجن
ملعقة كبيرة سكر



الطريقة

إخلطى العجين ثم قطعيه لكرات صغيرة وإتركيه ليرتاح
أفردى العجين بالنشابة ورشيه بالدقيق

وإفردى على الوجة السكر البودرة والسمنة
طبقى الفطير وبططيه ثم إقليه فى الزيت وقدميه


=


 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


صينية البطاطس

9807607801.jpg







3621093602.jpg




عاوزة اضبط لكم صينية البطاطس
المقادير
4- 5 بطاطساية
4-5 طماطم متوسطة
4 كوب شوربة
كيلو لحمة مسلوقة او فرخة مسلوقة نصف سلق
2 بصلة تقطع حلقات او تبشر

الطريقة
-هنا الخدعة تقطع مربعات لا حلقات اظرف فى الاكل والتسوية والطعم
-الطماطم تقشر وتفرى او تبشر بدون ماء او قيراط ماء فقط
-يادوب تغلى تضعيها فى الفرن الحار حوالى 30 - 45 دقيقة
جربوها هتعجبكم ان شاء الله








=



 
التعديل الأخير:

Maran+atha

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
2 سبتمبر 2012
المشاركات
1,906
مستوى التفاعل
465
النقاط
83
الإقامة
فى قلب المسيح
شكرا كثير للوصفات الرائعة جدا
اختى الغالية ميشيل
ربنا يباركك ويعوض تعب محبتك ويكون معك دائما
فيحافظ عليك ويفرح قلبك ويحقق كل امنياتك للأبد آمين
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

7582957660.jpg


عاوزة اقول لكم بديل لذيذ مفيد رخيص لقمر الدين
فوائد التمر هندي :
التمر الهندي هو نوع من انواع البقوليات ولب ثمار القرنية لنبات شجري اثبتت الدراسات العلمية ان التمر هندي يحتوي على مضادات حيوية قادرة على إبادة الكثير من السلالات البكتيرية المختلفة الضارة بالإنسان هذا بجانب فوائده كملين ومضاد للحموضة وملطف وخافض للحرارة ولذلك تضيف بعض شركات الادوية الخلاصة المائية لثمار التمر هندي الى ادوية الأطفال.
ويقال عن التمر هندي بانه ثمرة صحية منظفة تحسن الهضم وتطرد الارياح وتلطف التهابات الحلق وتعمل كملين معتدل، ويعطي في الطب لفتح الشهية وتقوية المعدة.
كما انه يستعمل لتفريج الإمساك ويعطى للزحار وبالأخص اذا مزج معه الكمون والسكر. وفي الهند يستعمل المواطنون صلصة التمر هندي ضد الزكام والعلل الاخرى التي تنتج نزله مفرطة، ويعتبر في الطب الصيني عشبة مبردة ملائمة لعلاج حرارة الصيف .
ويعطى التمر لفقد الشهية والغثيان والقياء اثناء الحمل والإمساك.
ويستعمل ضد زيادة حموضة الدم حيث يستخدم منقوع التمر هندي لتخليص الدم من حموضته الزائدة وفي طرد ما يحتويه من سموم.
- يستخدم عصير التمر الهندي كملين لطيف ومبرد منعش ويفيد لحالات الإمساك والاضطرابات المعوية والكسل. - نظراً لوجود الاحماض والمعادن في مشروب التمر الهندي فإنه يفيد في تخليص الدم من حموضته الزائدة وطرد ما يحتويه من سموم.
- حيث ان مشروب التمر الهندي يحتوي على عدد من المضادات الحيوية فإنه يفتك بعدد من السلالات البكتيرية ولذا فإنه يطهر الجسم من الجراثيم.
- يضاف التمر الهندي من قبل شركات الأدوية الى أدوية الاطفال كخافض للحرارة.
- يستخدم مشروب التمر الهندي في حالات ارتفاع ضغط الدم والقيء والغثيان والصداع.
يستعمل التمر الهندي في الهند لإزاحة غازات المعدة ولترطيب الحلق وملين لطيف، وفي الصين يستخدم التمر الهندي لعلاج الدسنتاريا وعلاج البرد ولنقص الشهية.
لا توجد أي محاذير للتمر الهندي حتى بالنسبة للحوامل والأطفال.
عصير التمر الهندي

لاخوتى ‫#‏المسلمين‬ وللمصريين عموما
واستعدادا لشهر ‫#‏رمضان_الكريم‬
وللقضاء على ‫#‏البيبيسى_كوكاكولا‬
جربوا تمر هندى روعة
عصير التمر الهندي

المقادير

نصف كيلو تمر هندى احمر (للون احمر وطعم اروع ثمن كوب كركدية انقعة مع نصف كيلو التمر هندى )
12 كوب ماء (15 كوب ماء لو ضايفة كوب كركدية )
ربع كوب عصير ليمون (حوالى 5- 6 ليمونات )
3 اكواب سكر او حسب الرغبة لان ميزة هالعصير انه يكون حامض (كيلو سكر )



الطريقة

يغسل التمر هندى ويقطع الى قطع صغيره
وينقع فى الماء بحيث يغطيه
ويترك فى الماء حوالى 6ساعات
وبعد ذلك يوضع التمر هندى مع مائه على النار ويترك حتى يغلى لمدة 5 د
ويصفى جيدا ولا يضاف الماء اليه
ونضع السكر الى 12 كوب من الماء ويخلط جيدا ونضعه على النار وتكون
هادئه حتى يصبح الخليط سميكا
ونضع عصير التمر هندى المصفى عليه
ويبقى لمدة 5 د ونضع عصير الليمون ويترك يغلى ايضا لمدة 5 د اخرى
ويصفى العصير ويبرد وعند التقديم يوضع فى الكاسات مع مكعبات الثلج



=

https://www.youtube.com/watch?v=_OdRaNFvLi8&ab_channel=مشمنقول_الوصفةبايدكعلىموبيلكفىمطبخك




...
=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

3081268593.jpg


قبل رمضان بمدة اهه استعدوا للفول المدمس
سيبكم من كل الطرق المعقدة
اجود اكياس فول ناشف هو :فايز السوهاجى - يلية الضحى
اهم شيىء دماسة الفول الكهربائية اللى بالصورة تمنها مش فاكرة بحدود 30 - 50 جنية
لكن ميزتها انك تتركى عليها الفول لمدة 6 ساعات بدون ما تخافى من فورانه او انطفاء النار
الطريقة
- تغسلى الكيس الفول (بيكون حوالى نصف كيلو فول )
- انقعى الفول 6 ساعات لينفش ويكون لونة افتح
- صفى الفول وضعيه بالدماسة وضعى علية ماء يغطيه فوقة ب 2 قيراط
- ضعى قدرة الفول على النار حتى يغلى الفول
- ضعى كبس دماسة الفول الكهربائية حتى تسخن
-ضعى قدرة الفول على الدماسة الكهربائية
-6 ساعات تاكلى فول بيتى روعة
- لا يحتاج اضافة ماء لكن لو حبيتى تضيفى ماء لازم يكون الماء مغلى وعلية عصير ليمونة حتى لا يسود الفول


ملحوظة
ياريت تكون قدرة الفول اكبر من حجم الفول حتى لا يفور



=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

الشيتوس في البيت
2248002509.jpg


تسالى روعة
رووووووووووووووووووووووعه
======================
طريقه سهله لعمل لاولادك الشيتوس في البيت
التحضير:
نمزج الدقيق بالملح والكمون والزعتر ونعجنه بالماء حتى تصبح العجينة يابسة نوعا ما ثم نضيف الجبنة حسب الرغبة ونعجنها حتى تختلط جيدا (يمكن الاستغناء عنها).
نترك العجينة ترتاح 10 دقائق ثم تفرد بالنشابة 1/2 سم تقريبا.
نقطع العجينة بعد فردها مستطيلات او مثلثات او مربعات او حروف او بالاشكال اتي تريدينها.
نقليها بالزيت حتى تقرمش ويصبح لونها ذهبي.
نضعها على ورق نشاف حتى نتخلص من الزيت ونقدمها.





=
 
التعديل الأخير:

أَمَة

اخدم بفرح
نائب المشرف العام
إنضم
8 أبريل 2008
المشاركات
15,315
مستوى التفاعل
4,111
النقاط
113
الإقامة
في رحم الدنيا، اتطلع الى الخروج منه الى عالم النور
موسوعة قيمة جدا يا اسميشال.
تسلم يدك.
بعد إذن اختي الحبيبة كاندي، لأن النت غير متوفر عندها دائما، أرى أن هذه الموسوعى تستحق التثبيت لتسهيل الرجوع اليها.
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
شكرا جزيلا ا امة
بس ليا رجاء الا ينقل للاقسام الخاصة
لان كتير من اصدقاء الفيس بوك غير المشاركين بالمنتدى
متابعين لهذا الموضوع
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
6881706221.jpg


للاصدقاء عموما وللمسلمين خصوصا بمناسبة قرب رمضان
كل سنة وحبايبى المسلمين طيبين
عدة اطباق من الفول المدمس
الفول المدمس
========
- يغسل الفول الناشف (افضل انواعة فايز السوهاجى ثم الضخى )
- ينقع الفول 6 ساعات
- يصفى من الماء ويوضع بالقدر ياريت القدر يكون اكبر من حجم الفول لتفادى الفوران
- يغلى على النار
-يوضع على الدماسة الكهربائية
- 6 ساعات يبقى روعة


فول بالبيض
=========
- تسخنى ملقة سمنة
- تضعى عدد ملاعق فول مدمس مستوى كما تحبى
-تقلى الفول فى السمنة
- تضعى ملح وفلفل
- تعملى حفر تضعى فيها بيض حتى ينضج


فول بالسجق
===========
كوب فول، مدمس
ربع كيلو سجق
١ بصل، صغير مفروم
٢ فص ثوم، مفروم
١ فلفل حار، مفروم
١ كوب عصير الطماطم
١ ملعقة كبيرة زيت نباتي
١⁄٢ كوب طماطم، مكعبات
٢ ملعقة كبيرة بقدونس مفروم
ملح وفلفل أسود حسب الذوق


. في مقلاة، يوضع الزيت ويشوح البصل، الثوم والفلفل الحار ثم يضاف السجق حتى يأخذ اللون الأحمر.

٢. يضاف عصير الطماطم ويستمر في الطهي حتى يغلظ الخليط، يضاف الفول المدمس على السجق ويستمر في الطهي.

٣. يرفع من على النار، تضاف قطع الطماطم والبقدونس ثم يتبل بالملح والفلفل الأسود.







الفول بالطحينه
===============
المقادير
كمية من الفول-ملعقة خل-ملح وكمون-حبة طماطم-1/ 2 ليمونة-ملعقة كبيرة طحينة
2 ملعقة كبيرة زيت-1/ 2 ملعقة صغيرة ثوم مهروس
الطريقة
1-سخني الفول واهرسيه بالشوكة وقطعي عليه الطماطم مكعبات صغيرة
2-قلبى الطحينة والخل والزيت وعصير الليمون والثوم وقلبيهم كويس وتبليهم بالملح والكمون والشطة
3- حطي الخلطة على الفول وقلبيهم معاه...ويقدم... بالهناااااا




الفول المهروس
==========
المقادير
كمية من الفول-فلفل رومي-بصلة صغيرة-حبةطماطم-فلفل اخضر-1/ 2 ليمونة
ملح وكمون-زيت

الطريقة
1-قطعي المكونات وحطيها مع الفول على النار وسخنيهم وبعدين حطي عصير الليمون
2- تبلي الفول بالملح والكمون وبعد ما يسخن حطيه في الخلاط واضربيه لحد ما يبقى ناعم
3- اغرفي الفول في الأطباق وحطي عليه الزيت ويقدم.... بالهنااااا...



الفول بالشكشوكة
============
المقادير

طبق كبير فول

بصلة كبيرة شرائح

2 طماطم كبيرة مبشور

ملعقة كبيرة صلصة او معجون طماطم

نصف كوب ماء

ملح وفلفل اسود

رشة كمون

5 بيضات

3 ملاعق زيت
الطريقة

فى مقلاة نضع الزيت ونحمر به البصلة حتى يصبحى لونها ذهبى فاتح

ثم نضيف مبشور الطماطم ومعجون الطماطم وممكن نضيف فلفل اخضر قطع ونقلب دقيقة ثم نضيف الماء والملح والفلفل و نتركها على نار متوسطة حتى تتسبك حوالى 10 دقائق فقط ثم نضيف الفول ونتركه يتجانس مع الصلصة دقيقة ونطفىء النار ونشغل الفرن

يصب خليط الفول فى صينية الومنيوم او بايركس او برام نعمل حفر فى الفول وكل حفرة نكسر بها بيضة

ثم ندخلها الفرن على نار متوسطة من تحت حتى يدخل البيض فى السوا نشعل الشواية ياخذ لون


وبعد ان يخرج يرش على وجه البيض فلفل اسود

ويقدم والف هنا




=


 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
new فهرس بعد تجديد المنتدى new

صفحة 32
- اخر ابديت فى الفول المدمس
- فريك ايوب

-3 نصائح لتنظيف الكراسي البلاستيكية البيضاء

- بطاطس محمرة نصف مقلية احلى بكتير من فارم فريتس

- دجاج سويت اند ساور ومكرونة صينية ( كانتون صينى )
- مكرونة صينية بالفراخ روعة
- طعمية مصرى 2023
- طعمية بالصلصة
- هريسة الشطة الرائعة


صفحة 31

- المش الفلاحى
- ماسك القهوة والجيلاتين
- ستيك اللحمة بالصلصة البنية
- مشروب السوبيا اللذيذ
- مشروب الخروب المفيد جدا للمناعة
- صنع صابونة جديدة صالحة للاستخدام من بواقي الصابون
- الترمايسو اللذيذ والسهل جدا


صفحة 30
- براونيز كيك
- البيض المدحرج
- تسخين الارز البايت بطعم روعة وبلا تهدير ولا حرق
- تتبيل اللحم عرايشى مشوى
- شوربة سبانخ عرايشي
- شوربة لبن عرايشي
- بسبوسة عرايشي
- تنظيف اللحم الضانى
- اكواب كنافة بالمانجو روعة
- استيك تحفة بصوص المشروم الخطير
- ارز بلبن خطير بتريكاتى
- ساندوتشات سجق تحفة خطيرة الروعة
- اروع ساندوتشات كبدة فعلا بتريكاتى الخاصة جدا جربى بثقة
- مربة فراولة خرافية الروعة
- للنباتيين فاهيتا مشروم روعة

صفحة 29
- كيف أغسل الكوتشي بالغسالة الاتوماتيك ؟
- مربة التين الرائعة
- اخر ابديت بالبيتزا الايطالى الاصلى
- ملبن عين الجمل
- قرنبيط مقلى بالبيض والبقسماط
- طاجن بامية باللحمة الضانى
- معلومات مهمة عن الأحذية والاعتناء بها
- جلاش صيامي بالمشروم والخضار
- قطايف عصافيرى دائرة كاملة
- تريكات
- مكرونة صيامي بالصوص الابيض و المشروم
- ملوخية بالجمبرى
- ملوخية خضراء لا يمكن تسقط باذن الله
- الشلولو
- اخر ابديت فى كنتاكى جوسي وتحفه هتبطلوا الديلفرى بثقة

صفحة 28
- اخر ابديت فى الكنافة بالكريمة والقشدة
- اخر ابديت فى الكنافة بالنوتلا
- اخر ابديت للكنافة بالمانجو
- كاسات الكنافة
- اخر ابديت لتريكات المحشي
- اخر ابديت للسمبوسة او السمبوسك بعدة حشوات مختلفة
- قرع عسلي حلو بالباشاميل
- سمك فيلية مقرمش بتريكاتى الخاصة
- السمك المقلى
- سلق الذرة الطازجة بالماء
- شوى الذرة بالفرن
- كبد الخروف محمر
- علاج للكيك المحروق

صفحة 27
- رقاق بلحم الضانى
- لتحويج القهوة
- افكار لغداء فى 25 دقيقة
- الاكلير
- كيكة مالحة بالسوسيس
- تورتة مالحة بالتوست والانشون
- 5 طرق لتوسيع الجزمة
- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي
- افكار من السجق
- كيك البرتقال الصيامي
- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- السبانخ
- انواع مبتكرة من البطاطس
- قرنبيط مقلى بدون بيض كالبفتيك
- البفتيك اخر ابديت
صفحة 26
- كنافة بالنوتلا
- اصابع الجلاش بالسجق
- بيتزا ساندوتش
- باذنجان بانية
- أصابع دجاج كرسبي
- شيش طاووق
- العجة الفرنسية
- تريكات
- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة
- باناكوتا المانجو
- بامية بخضرة
- الاكل النىء فى نىء

صفحة 25
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- الرقاق الطرى
- اخر ابديت فى الطعمية
- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا
- فراخ مشوية تحفة
- ايس كريم بالبراونيز
- خرشوف محشي باللحم المفروم
- كبدة تحفة بدون زفارة
- العسلية
- المهلبية
- مهلبية الفواكه
- الشركسية
- تشيز كيك

صفحة 24
- العاشوراء
- البان سويسرا = الفوندو السويسرى
- تورتة صينية 26
- كيكة زبادى 7 بيضات كالتورتة
- مسقعة باللحمة المفرومة
- الاكتيفراى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- عدس اصفر بطريقتين
- تشيلي هوت دوج
- صينية قرنبيط صيامى

صفحة 23
- سمك فيلية روعة
- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى
- صدور فراخ مقرمشة
- ليمون معصفر روعة بدون سلق
- بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
- دجاج تندوري الهندى بالفرن
- تشيلى هوت دوج
- تحميص الفول السودانى

صفحة 22
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة
- بيض اسكتلندى جميل جدا
- بلح الشام
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة
- انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم بالخل والثوم
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- كفتة التونة "صيامي"
- اصابع السمك "صيامي"
- للحم مسلوق اروع للفتة
- تزيين التورتات

صفحة 21
- كركدية رائع
- فطائر جبنة بالنعناع
- لازانيا ( بدون سلق المكرونة )
- لقمة القاضى
- الكريب الفطارى كريب نوتلا
- قمر الدين
- سينابون
- قطايف بالنوتلا
- قطايف بالقشطة
- بقلاوة عش البلبل
- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

صفحة 20
- بليلة
- الكريب
- تورتة جيلى روعة
- تريكات الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- تلوين البيض
- السردين
- الانشوجه
- كيف تختار البصل الأخضر ؟
- الترمس
- فطير الملاك
- معلومات عن الخروب

صفحة 19
- الكول سلو
- كنتاكى بالضبط
- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- افكار للفراولة (12 فكرة )
- كيكة الفراولة
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
- تريكات الملوخية الناشفة بتطلع اروع من الخضراء

صفحة 18
- البطاطس المقرمشة بالبابريكا
- البطاطا الحلوة المشوية
- الفول المدمس بكل مشتملاته
- اللوبيا المدمسة
- صينية بطاطس بوريه
- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
- لحمة للطبيخ لكذا طبخة
- وفلز waffles
- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش
- كورن دوج
- كيكة الشيكولاتة
- كيكة البرتقال

صفحة 17
- تحميص لب عباد الشمس السورى
- مكرونة بالتونة
- جمبرى المقلى المقرمش
- الجمبرى المقلى والكاليمارى
- اللفت المخلل
- حلويات المولد فولية وجوزية ونوجا
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور

صفحة 16
- حقن الديك الرومى للشوى
- طاجن سمك بالفريك
- سلق الضانى للفتة لطعم افضل
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- نجرسكو بالفراخ
- الترمس

صفحة 15
- كفتة الارز على طريقتى روعة
- اللانشون لحم
- لانشون فراخ
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
- ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
صفحة 14
- فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
- شطيطة الفلفل الحار
- شوربة البصل روعة
- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
- اصابع البطاطس المشوية بالفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- دجاج تكا

صفحة 13
- فطير بالسكر
- التمر هندي
- الشيتوس في البيت
- ليمون منعش
- جبنة بالطماطم

صفحة 12
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- تقديم وتقطيع الديك الرومى
- بطة محشية فريك
- فرم الثوم للتخزين
- افكار روعة للفراولة
- كفتة مشوية فى الفرن


صفحة 11
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- المانجو وتقديمة
- الفتة بطريقتى الخاصة
- فراخ مشوية بالفرن
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة
- الكريم كراميل
- ارز معمر تحفة
- قرنبيط مقلى بدون بيض

صفحة 10
- طاجن الكبد والقوانص سهل جدا وطعمه خطيير
- البفتيك
- فول نابت روووووووووووعة
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- فول بالسجق
- شوربة فواكة البحر صيامى
- فاهيتا الدجاج
- تمر رمضان
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- صينيه سردين فى الفرن

صفحة 9
- صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع
- الارز المفلفل
- كفتة الارز
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك الفراولة
- الكشرى وتريكاته الخاصة
- حواوشى لحم
- باذنجان مخلل
- شاورما لحم
- ثومية الشاورما
- سلطة سيزر
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام محشى فريك

صفحة 8
- شاورما المشروم صيامى روعة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة
- كولسلو COLESLAW
=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة










2818599357.jpg


عاوزة اقول لكم على اسرع والذ طريقة ل ليمون منعش
3 اكواب ماء ساقع (لتر )
7 ملاعق كبيرة سكر
3 ليمونة متوسطة مقطعة نصفين
ممكن اضافة ورقتين نعناع طازج نكهة لطيفة






الطريقة
-تضعى السكر مع الماء فى الخلاط وتضربية حتى يذوب السكر
- تضعى 3 ليمونة مقطعة نصفين كل ليمونة ممكن اضافة ورقتين نعناع طازج نكهة لطيفة فى الخلاط وتضربية
-تصفى القشر

وصفة سهلة اهى ومنعشة
=














=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
6782635897.jpg



عاوزة اقول لكم على عشاء ظريف سريع
عندك جبنة بيضاء ناشفة شوية ومش عارفة تعملى فيها اية
او جبنة بيضاء عادية او حتى قريش
اهرسى الجبن بملعقة زيت ذرة
ضعى مربعات طماطم
ضعى مربعات فلفل حامى
وعصير ليمونة
وقلبيهم

وادعى لى
هههههههههههههههههههه

وصفات سهلة اهية

=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
6634061355.jpg




لمحبى السلطة الخضراء
نايسر دايسر
من استيراد السعودية
وصنع الصين
روعة للغاية
بس خلى تقطعى الطماطم والبصل لثلاث شرائح
بارتفاع ا سم لتقطيع اروع

دة فيديو لاستخدامها








https://www.youtube.com/watch?v=PtsF1EugdFg








=





=
 
أعلى