فيه ناس طلبته فطير بالزيت - فطير الملاك
يمكنك عمله وحفظة بعد تسويته فى كيس بالديب فريزر تطلعى منه بالطلب
عملته مرة زمان وبقالى مدة لا اعمله لان ملياش فى العجائن
هنزل لكم الطريقة اللى عندى وهتعجبكم باذن الله
المقادير
3 كيلو دقيق
1 كيلو زيت
نصف كيلو سكر
قطعة خميرة بيرة بحجم البرتقالة الصغيرة
باكو بكنج بودر كوكس
ملعقة ملح
نصف لتر ماء دافى حسب العجين ما يطلب
سمسم محمص و زبيب و جوز هند مبشوريوضع مع السكر والدقيق
الطريقة
- توضع الخميرة فى اناء عميق مع ملعقة صغيرة سكر وقليل من الماء الدافىء وتغطى وتوضع بمكان دافىء حتى تختمر وتعمل رغاوى
- تغلى الزيت جيدا وتتركية يبرد
- فى وعاء تخلطى الدقيق المنخول بالبكنج بودر مع السكر
- يوضع الزيت البارد ويخلط بالدقيق والسكر ويفرك الزيت فيه كله
- توضع الخميرة بيرة بعد تخمرها على الخليط السابق وتعجن بماء دافىء
- تفضلى تعجنى حتى يتلم كل العجين لعجينة مثل عجينة الخبز لينة حوالى 10 دقائق
- يغطى ويترك يختمر بمكان دافىء حوالى ساعة ونصف او حتى يتضاعف حجمة
- يدهن الصاج ويكور و يفرد بسيط لقرص سميكة نوعا بعيد عن بعضها ويترك يختمر بمكان دافىء حوالى نصف ساعة تانية
- يسوى بفرن 180 درجة لمدة ثلث ساعة
- قبل اخر 5 دقائق يخرج من الفرن ويرش برشاش الزرع بخليط من الزيت والسكر المذاب بماء دافى قليل ويدخل الفرن دة بيعطيه لمعة جميلة جدا للفطيرة
=