للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

حقن الديك الرومى للشوى

8421464967.jpg




روعة الروعة :
Heba Erian
أغسلىى الديك بالملح والليمون والخل أو ينقع فيهم حتى تجهيز. الاتى
بصله كبيره مبشورة مع ملح. وفلفل لمونه كبيره وطماطم كبيره وثوم يوضع جميعا فى كبة ويفرم معا حتى يصبح سائل
يصفى فى شاشه جيدا ويأخذ السائل ويوضع فى سرنجه اى حقنة كبيره
وتبدأ فى حقن الصدر جيدا. ثم الوراك.
ليه لأن لحم الصدر لا يصله الملح وبيكون ناشف. والكل بي فضل الوراك
وهاتى الخليط المتبقى فى الشاشه وضعى جزء منه فى بطن الديك مع الحشو والنص الآخر ضيفى له قطعه زبده وضعيه بين لحم الصدر والجلد
احشيه حسب الرغبه وغطيه داخليه الفرن ولاحظى قرب السوه ضعى على الصدر زبده مع ملعقة صلصه
احزرى من دهنه بالزيت منن البدايه لأنه بينشف أو استخدام الزيت لأن الزيت بينشف لحمه اكتر
واي ريت نقطع بطاطس مكعبات مع جزر آخر عشر دقايق ويضافوا حوليه فى الصينيه

الزيت بينشف اى حاجه تدخل الفرن وخصوصا لو قعدت مده طويله زى الديك
قرب الربع. ساعة الاخيره. فرشه سمنة أو زبده هتخليه طرى ولحم الصدر يبقى فصوص تحفه





















=





=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
ما هي كمية الفريك بالوزن. يعني ما هو وزن الكيس.




وزن الكيس الضحى وفايز السوهاجى افضل نوعين
400 جرام للكيس
بما يعادل 2 مج كوب كبير فريك




=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

طاجن سمك بالفريك



9033915968.jpg




طاجن سمك بالفريك
المقادير
2 ثمرة طماطم مقشرة ومبشورة ومفرية بالخلاط
1/2 كيلو سمك فيليه
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
1/2 ملعقة صغيرة ملح وفلفل
1/2 ملعقة صغيرة بهارات
نصف ملعقة ثوم مفرى او بودرة
3 ملعقة كبيرة زيت نباتي
1 بصلة كبيرة مفرومة
2 كوب فريك
2 كوب ماء
1 مكعب مرقة خضار ماجي
الطريقة
السمك الفليه
اغسلي شرائح السمك الفيليه جيداً تحت ماء جارية، ثم قسمي كل شريحة إلى نصفين أو إلى أربعة أجزاء إذا كانت كبيرة الحجم.

تبلي السمك بعصير الليمون والملح والفلفل والبهارات .. اتركيه جانباً لمدة 15 دقيقة.

في إناء على نار متوسطة، غطي السمك بالدقيق شوحي السمك في الزيت على جميع الجوانب .. انشليه من الزيت، واتركيه جانباً.

شوحي البصل في الزيت المتبقي من تشويح السمك حتى يذبل ويصفر لونه، ثم أضيفي الفريك بعد غسله بالماء وتصفيته جيداً .. استمري في التشويح لبضعة دقائق قليلة.

أضيفي مقدار الماء المغلى إلى الفريك، ثم أضيفي مكعب مرقة الخضار ماجي .. ، وتأكدي من المذاق .. ا

تركي الخليط يغلي، ثم غطي الإناء واتركيه على نار هادئة لمدة 15 دقيقة أو حتى يصبح شبةمطهي.

اضيفي 2 ثمرة طماطم مقشرة مضروبة بالخلاط واخلطيها مع الفريك

في قالب فرن، ضعي نصف مقدار الفريك .. رصي فوقه شرائح السمك المقلي، ثم النصف الآخر من مقدار الفريك ..

انثري على الوجه قليل من الزيت، ثم غطي القالب بورق فويل وادخليه الفرن على درجة حرارة 180 لمدة 20 دقيقة أو حتى تتأكدين من النضج .. قدميه ساخناً.



=
=









 
التعديل الأخير:

أَمَة

اخدم بفرح
نائب المشرف العام
إنضم
8 أبريل 2008
المشاركات
15,315
مستوى التفاعل
4,111
النقاط
113
الإقامة
في رحم الدنيا، اتطلع الى الخروج منه الى عالم النور


وزن الكيس الضحى وفايز السوهاجى افضل نوعين
400 جرام للكيس
بما يعادل 2 مج كوب كبير فريك
=


شكرا على ردك يا حبيبتي. أنا مش عايشة في مصر. كان يهمني الوزن للمقارنة.

الرب يبارك تعبك.
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

سلق الضانى


39401690_10209952283444115_8434143290516832256_n.jpg






سلق الضانى للفتة لطعم افضل
حتى لا تذوب دهون الضانى
نغلى الماء اولا
اضع اللحمة قطعة قطعة و اشيل طبعا الريم كل ما يطلع و ارمية
ونضع فيه بصلة كبيرة مقشرة و وورقتين لاورو و ملح وقلفل
الى ان تستوى 3/4 سوى
اروح بالكبشة اشيلها من الشوربة و اصفى الشوربة بالمصفاة
اجيب حلة تانية نظيفة و اضع فيها ملعقة كبيرة سمن
و لما تقدح ارمى فيها فصين مستكة و فصين حبهان حتلاقى ريحتهم طلعت
تروحى حطة على طول اللحمة كلها ثقليبة فى السمنة
وتنزلى عليها الشوربة
حتستوى اللحمة اطفى النار




=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


7672281796.jpg






عاوزة اقول لكم على الاسباجتى بطريقتى فية تريكات ممكن تعجبكم
يقدم مع البفتيك والمشوى والبانية
المقادير
كيس مكرونة اسباجتى
5 مرقة دجاج او خضروات
8 ملاعق زيت ذرة
بصلة مفرية
4 طماطماية مقشرة
ملعقة صغيرة صلصة
نصف ملعقة بابريكا وقليل من الفلفل الاسود
الطريقة
- تضعى ماء يكفى لتغطية المكرونة علية 3 ملاعق زيت
-اول ما يغلى الماء تضعى فيه 3 مرقة تعطى طعم مميز للمكرونة
-تضعى المكرونة لتتسلق 6 دقائق فقط حتى لا تتعجن
-تصفى المكرنة من الماء ثم تضعى عليها ماء بارد لينزل النشا الزيادة وتتفكك عن بعضها
- بنفس الحلة تغسليها تضعى باقى الزيت 5 ملاعق
-تضعى البصلة المفرية حتى تصفر فقط بالزيت
- تضربى ال 4 طماطماية المقشرة بالخلاط
-تضعى الطماطم على البصلة المصفرة مع ملعقة الصلصة ( تعطيها الصلصة مذاق ظريف )
-تضعى بالصلصة ال 2 مرقة الباقية وتقلبيها
-تتركيها تتسبك وتضعى نصف ملعقة البابريكا وقليل من الفلفل الاسود
-تضعى المكرونة المصفاة على الصلصة السابقة وتقلبيها لتمتزج كلها وتسخن
بالهنا والشفا



اضافة
حاجة كمان ظريفة تمنع نهائيا تعجين المكرونة
لما تسلقى المكرونة ضعى بماء السلق لما تغلى
ملعقة كبيرة ملح و 2 مرقة ماجى و ملعقة زيت
وانزلى عليها بالمكرونة
ولما تتسلق صفيها بمصفاة
حضرى صلصة المكرونة
بصلة مفرية تحمريها بزيت او سمنة
ولما تصفر
تضعى عليها عصير 5 حبات طماطم وملعقة صلصة للون افضل
لما تتسبك
ضعى الصلصة المسبكة على المكرونة فى المصفاة وقلبيها
تضعى 2 كوب ماء بالحلة مع ملعقة خل
تضعى المكرونة بمصفتها فى الحلة
تسخن كانها بحمام مائى
كدة لا يمكن تعجن وطعمها تحفة










=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


9706194112.jpg




4344465150.jpg



6262258617.jpg





2744960314.jpg





3969993181.jpg




انا مش شاطرة باللت والعجن والمخبوزات لكن الوصفة مضبوطة لمن تحب تجرب
=====================
العيش الفينو
المقادير

4 كوب دقيق من نوع جيد يمكن ان نحتاج الى ربع كوب اضافي حسب نوعية الدقيق
م كبيرة خميرة فورية
م صغيرة بيكنج باودر
كوب حليب سائل
1/2 كوب ماء
زبدة حوالي 1/4 كوب
2 م كبيرة سكر
1 1/2 م صغيرة ملح
هنختبر الخميره فى ربع كوبايه ميه دافيه والسكر

الطريقة
ندفى باقى الماء والحليب والزبدة معا تدفيه فقط
نضع المقادير الجافة معا
نبدا باضافة مزيج الحليب والزبدة بالتدريج مع الى الدقيق والخميره مع العجن الى ان يتكون عجينة ملساء متجانسة
ممكن تحتاج القليل من الدقيق حسب نوع الدقيق الي استعملتيه

نستمر في عجنها لمدة 10 دقائق متواصلة وهذا مهم حتى تتجانس العجينة ويشتد قوامها و تصبح مرنه
ندهنها بقليل من الزيت ونغلفها ونتركها لتختمر حوالي نص ساعه


هنفردها بالنشابه رقيق حوالى نص سم ونلفها بالشكل ده

وندهن الوش حليب سايل ونسيبها تتخمر

وهنا تتضاعف حجمه وكبر

ندخله فرن مسخن على 200 درجه واول مايطلع تبخى عليه ميه ببخاخ رشه بسيطه كده علشان يحافظ على طراوته





منقووووووووووووووووووووول







=





=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


3627619761.jpg





الطف واسرع والذ حاجة للاطفال
جبلى بالموز
افضل نوع جيللى كوكس الفراولة والاناناس
2 باكو جيلى
3كوب ماء مغلى
ملعقة سكر
2 موزة مقطعة مستطيلات صغيرة اظرف من الحلقات
الطريقة
تغلى 3 كوب ماء
تدوبى فيهم السكر والجيلى
تقطعى الموز كروس ثم حلقات يطلع مستطيلات صغيرة
تغطى الموز بالجيلى
تتركية يبرد قليلا وتضعيه بالثلاجة
ساعة وهيختفى هههههههههههههههههه


الصورة من مطبخى بنفس المقادير
عارفة كلكم عارفينة بس بفكركم بية




=





=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


9481170135.jpg




حاجة لذيذة ومغذية
فشار بالمنزل عدة نكهات

افضل نوع ذرة فشار فايز السوهاجى ثم الضحى خللى بالك تكون انتاج حديث

مقادير الفشار
4 ملعقة كبيرة ذرة
2 ملعقة كبيرة زيت
رشة ملح
طريقة تحضير الفشار
. يوضع الزيت في قدر على النار، تضاف الذرة

. يغطى القدر، يترك على نار هادئة حتى تتحول حبات الذرة إلى فشار، يملح ثم يرفع عن النار و يقدم.

------------------

الفشار المكسيكى

نصف كوب من ذرة الفيشار.
ملعقتان صغيرتان من البابريكا.
ملعقة صغيرة من مسحوق بودرة البصل.
ملعقة صغيرة من مسحوق بودرة الثوم .
ملعقتن كبيرتان من الثوم المفري.
نصف ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود المطحون.
طريقة عمل الفشار المكسيكي:

نحضر إناء عميق لوضع المقادير بداخله.
نخلط جميع المقادير الموجودة لدينا مع بعضها بشكل جيد, ثم نضعها في الإناء المخصص.
نحضر كيس خالي تماماً من الهواء ونضع به الخليط السابق ويخزن قليلاً.
نقوم بتسخين القليل من الزيت في قدر عميق, ثم نضع الخليط به, ويتم تغطية القدر جيداً.
نرفع القدر من على النار عند النضوج.



--------------------------------
فشار بـ الجبنه

- 2 كوب فشار
- 3 ملاعق طعام كبيرة ذايبة
- نصف كوب جبنة بارمزان مبروش (parmesan cheeze)


الطريقة


- يخلط الفوشار جيدا.
- تضاف الجبنة و تمزج مع الفشار.

-----------------


مقادير فشار حلو
ظ، كوب ذرة
ظ، كوب سكر
ظ، كوب ماء

طريقة تحضير فشار حلو
ظ،. توضع كل المكونات على النار، تحرك ثم تغطى، تترك على النار.

ظ¢. بعد أن تبدأ حبات الذرة بالاستواء، تغلق النار ويوضع في صينية ليبرد ويضغط عليه باليد حتى يصبح مستوي.

-------------------
فشار بـ الكارميل
المقادير


2 كاسة سكر بني
1/2 كأس (corn syrup) إذا لم يتواجد فهذا البديل ..
1/2 كاسة سكر+2 ملعقة كبيرة ماء..يوضعوا على النار..
حتى تذوب السكر يعني 'قطر' ..
1/2 ملعقة صغيرة بايكربونات
1/2 ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة فانيلا


الطريقة


أولاً نقوم بتجهيز الفشار ووضعه على جنب..


ثم نأتي بمقلاة أو طنجرة صغيرة و نضع فيه السكر و القطر
و نتركها على نار هادئة لمدة 5 دقائق مع عدم التحريك..
بعد ذلك نرفعها عن النار و نضيف إليها الملح و الفانيلا و البايكربونات
و من ثم سكب المزيج فوق الفشار و خلطهم..
بعد ذلك نحضر صينية مدهونة ببعض الزيت و نضع الخليط فيه..
وخبزه بالفرن لمدة ساعة مع التحريك كل 20 دقيقة..
يجب أن يكون حرارة الفرن 125 درجة مئوية

------------------------
الفشار بالشوكولاته

المقادير


- نصف كوب سكر
- نصف كوب شراب الذرة corn syrup
- 2 ملاعق صغيرة كاكاو بودرة
- نصف ملعقة صغيرة ملح
- 8 اكواب فشار


الطريقة


- على نار متوسطة في وعاء غميق يخلط السكر+شراب الذرة+كاكاو+ملح و تحرك جيدا ..


تترك لتغلي .
- بعد الغلي يضاف الفشار و يخلط جيدا لمدة دقيقتان .
- يترك ليبرد ثم يجمع الى كرات صغيرة.


=




=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


6834609163.jpg





طريقة عمل العاشوراء من الصديقة البورسعيدية - اشطر ناس - هيام
Ana Hoyam
ببغسل جيداا كوب البليلة واضعها في حلة مملؤة ماء ساخن ثم نتظر الي ان تستوي ازاي تستوي نقلب كل فترة البليلة ولو احتاجت ماء ساخن نضع لها مقدار من الماء الي ان تستوي ولا ننسي ان ماء البلبليةمفيد جداا
وعند الانتهاء من تسويتها نضع اللبن المغلي ونفلب كل فترة
وبعدها ناخد مقدر من النشا في كوب صاقع من اللبن ونقلب تماما ونصبة في الخليط الساخن علي النار الي ان تتماسك كما المهلبية بالضبط وتبرد قليلا ثم تضعها في اطباق التقديم وتزين حسب الطلب مكسرات فستق خلبي اي شي بس افضل القرفة فقط للكي نخس بطعم البليلة ونكهتها

ومن الممكن ان تسلق كمية كبير من البليلة وتضع في الفريز في اي وقت بعد سلقها ووومكن ان نعمل بليلة باللبن بالفانليااا وهي طيبة جدااا
سنة خير علينا كلنا

شكرا هيام وكل سنة ومصر كلها طيبة

---------------------------
مني عرفة مني عرفة
بيشتري الحبوب تتغسل وتتغلي على النار شوية بعد كده نغلي اللبن ونضع السكر حسب الرغبة ونضع عليه العاشورا يغلي مع بعض ثم نضيف النشا حسب الرغبة طبعا النشا يذوب في المياه الباردة و نضيف فانيليا بعد كده ذواق بقى زبيب جوز الهند مكسرات حسب الرغبة والإمكانيات

شكرا منى وكل سنة ومصر كلها طيبة
----------------------
Eglal El Gamal
ï»» مش بحط فانيï»» وï»» قرفة روح الموز او ماءالورد واحط قبل اغï»»ق النار تين وقراصيا ومشمشية وتزين بعد الغرف باللوز والصونبر او بالفزدق المبشور والصونبر

شكرا ا اجلال اضافة ممتازة كل سنة وكلكم طيبين حبايبى المسلمين ومصر كلها مملوءة محبة وسلام

-------------------------------------------------------------------

دة بالبليلة المضروبة بالخلاط روعة برضة واعتقد دوقتها زمان
Heba Erian
كوب قمح يغسل جيدا وينقع 24ساعه ثم يصفى ويوضع فى دماسه الفول ويضاف لها الماء الدافى وتوضع على نار هاديه حتى النضج
ياخذمنها كبشة كبيره وتوضع فى الخلاط ويضاف لهاالبن الدافى مع السكر والفانيليا و معلقتين نشأ ويضرب جيدا
يضاف هذا الخلط إلى الباقى ويقلب جيدا فى حله كبيره حتى نجد الخليط اغلظ قوامه ويترك ليبرد
يتم الغرف فى أطباق ثم يوضع المكسرات بالقشطة أو الايس كريم حسب الرغبه.
وا

بالهنا والشفا وكل عاشوره وانتوا بخير

شكرا هبة وكل سنة ومصر كلها مملوءة محبة حقيقية نقية وصادقة
ياريت مصر كلها كانت زى رائعين بروفيلى

=


=

=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
نجرسكو بالفراخ

945105315.jpg



صنف لذيذ ودمة خفيف ايطالى
نجرسكو بالفراخ
المكونات
صدر دجاج مخلى (نصف فرخة صدور )

كيس مكرونة 400 جرام مكرونة، مضلعة او شرايط
ملح وفلفل أسود
للباشميل:
5 كوب حليب
4 ملعقة كبيرة سمنة او زيت زيتون
5 ملعقة كبيرة دقيق
نصف كوب جبن موزاريلا مبشورة
1ملعقة كبيرة بقسماط للوجة يمكن الاستغناء عنها
2ملعقة زيتون اسود مخلى حلقات وملعقة مشروم (لو بتحبيهم )

الطريقة

نسلق الفراخ في قدر على النار، نسلق صدور الدجاج فى ماء فيه ملح وممكن كرفس وجزر مقطعين وورق لورى للنكهة فقط. ونقطعها مربعات
نسلق المكرونة حوالى 8 دقايق فى ماء مغلي بملح وزيت. ولا نشطفها
الباشاميل :
تسخنى 4 ملعقة سمنة
تضعى فيها ال 5ملعقة دقيق وتدوبى على نار هادئة
تضعى 5 كوب لبن بالراحة وتقلبى حتى قوام متوسط السمك يضاف الملح، الفلفل ومعلقة كبيرة من الجبن المبشور.
ندهن الصينية بالسمن والباشاميل
ضعى نصف المكرونه فى صينيه مدهونه وضعى فوقها بعض البشاميل
ضعى فوقها مكعبات الفراخ ثم شرائح الزيتون الأسود وقليل من المشروم لو بتحبية
ضعى باقى المكرونه والبشاميل الخفيف ثم الجبنه المبشوره تغطى الباشاميل ثم ملعقة البقسماط
ضعى الصينيه فى الفرن لمدة تتراوح بين 20 - 40 دقيقه
تختبر سواها كالمكرونة الباشاميل





=

























 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

410030954.jpg


4169349744.jpg



من مطبخ اشطر بورسعيدية Ana Hoyam
ارز بدبس الرمان الاسود
المقادير
2 كوب ارز
2 كوب ماء مغلى
ملعقة زيت
الكاري
وقطع الفلفل الرومي
وواحدة عود قرفة خشب تطحن
وملح وفلفل ابيض واسود
ملعقة كبيرة دبس الرمان الاسود البودرة او نصف كوب دبس الرمان لو سائل
الطريقة
كلهم في حلة علي النار ومعاهم زيت ذرة يسمروا احط المية لغاية الغليان
اضع الارز ويغلى اوطى علية حتى يستوى
------------------
وصفة لذيذة تشتهر بها المناطق الكردية في شمال العراق
وهي اكلة غير مألوفة في المناطق العربية في العراق
ولكنها من الاكلات اللذيذة التي يحبها الاكراد


تقدم مع الديك الرومى و البانية بكل انواعة




الدبس والتوابل من كارفور
شكرا جزيلا حبيبتى البورسعيدية الجميلة الشطورة جدا Ana Hoyam
الصور حقيقية من مطبخ هيام
=






=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

5348764853.jpg



عاوزة اقول لكم على عشاء ظريف جدا
وهيعجب ولادكم كتير لان طعمه زى البيتزا وافيد وربما اجمل
اومليت بالجبنة الرومى والزيتون والفلفل الحامى
المقادير
3 بيضات
2 قرن فلفل حامى مقطع مربعات صغيرة
زيتون مخلى مقطع مربعات صغيرة
فلفل اسود
ملعقة سمنة كبيرة
ملعقتين جبن رومى مبشور
الطريقة
- ضعى مربعات الزيتون والفلفل المقطع وربى معهم ال 3 بيضات
- سخنى السمنة جيدا وضعى البيض على 3 او 4 مرات دوريات صغيرة جدا (هوه بينفش )
-اقلبية على الناحية الاخرى حتى يستوى
-ضعى الاومليت بالطبق وبنصف مقدار الاومليت ضعى ملعقة جبن مبشور
-اثنى البيض علية ليسخن الجبن الرومى وتسيح
الف هنا وشفا
الصورة من مطبخى
=

 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


4984780354.jpg





نييجى بقى للكلام المهم
سمك فيلية بطريقة جديدة جميل جدا

سمك، قشر البياض وهو نوع من السمك الكبيراو بلطى القوات المسلحة بحيرة ناصر الكيلو كيلو روعة
تتبيلة السمك:
4 ملاعق ثوم مفرى
ملعقة خل كبيرة
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
1ملعقة صغيره كمون
ربع ملعقة صغيره ملح لا تضعى ملح نهائى لو مملحة الثوم المفرى
شطة وفلفل اسود

للعجينة:

2ملعقة كبيرة دقيق = 50 جرام
ملعقة كبيرة خردل (مسترد)
2 ملعقة كبيرة غرام نشا
1ملعقة كبيرة عصير ليمون حامض

نصف ملعقة صغيره بايكنغ باودر
نصف كوب ماء
كمية دقيق إضافية وزيت للقلي.


طريقة تحضير السمك المقلي المقرمش
1. تُمزج مكونات التتبيلة في وعاء ويُقطع السمك الى مربعات كبيره ثم يوضع فى التتبيله لمده عشر دقائق.

2. نقوم بمزج مقادير العجينه ونخلطها جيدا بإستخدام السلك الى أن تمتزج جميع المكونات جيداً.

3- يرفع قطع السمك من التتبيله ثم نغلفها بالدقيق ومن بعدها نسقطها في العجينه، ثم نرفعها ونقليها في الزيت.

4. عندما تتحمّر قطع السمك، نرفعها من الزيت وندعها لتُصفّى جيداً.



الصورة من مطبخى



=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

4433698449.jpg



نييجى للبوستات المهمة - زوجى بيحبة جدا وبعمله زى برة بالضبط
الترمس
المقادير
كيس ترمس فايز السوهاجى او الضحى (المستورد )
ملح وشطة وعصير 2 ليمونة
الطريقة
- ينقع الترمس 18 - 24 ساعة فى ماء يغطية
- نصفية من مائة ونضع ماء جديد يغطية ويغلى 5 دقائق على النار ( 20 دقيقة لو ترمس بلدى مر )
مع نزع الريمة ونطفى علية ونتركة يبرد تماما
- بضعة فى مصفاة كبيرة والمصفاة اضعها بوعاء اكبر
-اضع مية تغطية
-اغير المية 3-4 مرات برفع المصفاة فيها الترمس اشطفة واغبير الماء وانقعة
- تقريبا لمدة يومين - 5 ايام لو الترمس المر البلدى هتجدى لون مية النقع اختفى الصفار منها وراحت المرارة
- يملح وشطة وعصير 2 ليمون على الماء المغطى للترمس ينقع فيهم 3 ساعات
- يرفع من الماء ويقدم








=



 
التعديل الأخير:
أعلى