ملف شامل للاكلات الصيامى.......

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
بطاطس بالكسبرة والثوم

2758.imgcache


المقادير
3 بطاطس كبيرة – م ثوم مفروم – م كسبرة خضراء مفرومة

الطريقه
نقشر الطاطس ونقطعها مكعبات ونشوحها فى الزيت
نشوح الثوم فى الزيت ونضع الكسبرة الخضراء المخرطة وعصير ليمون ونقلبهم ثم نضع البطاطس ونقلبهم كلهم مع بعض كويس ونغرفهم
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
مكرونة بالطماطم

المقادير
1/2 ك مكرونة اسبجتى او اى نوع – م ريحان – م بصل – 3 طماطم – زيت زيتون – 1/4 ك زيتون اسود – زعتر

الطريقة
نسلق المكرونة عادى ونصفيها من الماء
نشوح البصل فى الزيت والثوم والفلفل الملون والحامى والزعتر الفريش يا دوب ثوانى
ثم نضع الزيتون وفى الاخر نضع الريحان والمكرونة ونقلبهم كلهم مع بعض
ونغرفها
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
طماطم محشية

المقادير
2 كوبارزمستوى – م طماطم مطحونة – ملح – فلفل – كمون – عصير ليمون – بصلة مفرومة – طماطممقطعه –
عصير طماطم – طماطم جامدة صغيرة

الطريقة
نقور الطماطم بمعلقةصغيرة

نضع الكسبرة الخضراء على الارز وعصير الطماطم والطماطم المقطعه والملحوالفلفل والكمون و2 م ك زيت الزيتون ونخلطهم
نحشى الطماطم بالخليط ونضع الطماطمفى صينية مدهونة زيت وشوية ماء
وندخلها الفرن لحد ماتستوى​
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
الفتوش

المقادير :
1 1\2 ك خيار مقطع مربعات صغيرة
1 ك طماطم مقطع مربعات صغيرة
1 - 1\2 ك فجل أحمر مقطع مربعات صغيرة
1 - 2 ك بربين <<< الرجلة "نقطعالأوراق بس"
1 ك بقدونس مفروم ناعم
2 ك خس مفروم
2 م ك نعناعمفروم​

خبز محمص مقطع مربعات






التتبيلة :

المقادير
1 م م دارسين ، 1 م م سماق، 1 م م فلفل أسود ، م ك نعناع ناشف ، ملح ، 1 م م بابريكا ، 1\4 ك دبس الرمان ، 1\4 ك ليمون ، 1\4 ك زيت زيتون​

الطريقة :
تخلط المقادير مع بعض وتخلط التتبيلة في طبق اخر لوحدها ونصبها علىالخضار قبل التقديم ب10 دقايق أو أقل عشان ما تدبلش ..
وقبلالتقديم مباشرة نضيف الخبز المحمص بدون خلط وممكن نضيف شوية دبس الرمانعلى الخبز المحمص​
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
لسان عصفور



المقادير

كيس مكرونة لسان عصفور
نص كيلو طماطم معصورة
كوب مشروم
فلفلة رومى خضراء
فلفلة رومى حمراء
فلفلة رومى صفراء
بصلة مبشورة
ملح وفلفل
زيت
الطريقة
نسلق اللسان العصفور ونشطفه ونصفية . نشوح البصله فى الزيت والفلفل الرومى الملون ومقطع قطع صغيرة والمشروم والملح والفلفل لحد ما يصفروا ثم اضع عصير الطماطم لحد ما يدخل فى التسبيك . اضع الخليط على المكرونه واقلبهم كويس لحد ما يتوزعوا كويس فى المكرونة . ادهن طبق فرن بالزيت واصب فيها خليط المكرونة واضع على الوش معلقة كبيرة زيت وادخلها فرن متوسط الحرارة

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
البطاطس المحمرة


بطاطس حسب رغبتك​

المقادير​

ملح​

وممكن كارى​

وممكن بودرة ثوم​

رشة خفيفةزيت​

الطريقة​

نقشر البطاطس ونقطعها اصابع او شيبس . نغلى ماء على النار كويسثم نضع فيها البطاطس حتلاحظى ان الماء وقفت الغليان . اتركى فيها البطاطس لحدماتغلى تانى وبعد ماتغلى ب5 او عشر دقائق فقط حسب كمية البطاطس تشيلى البطاطس منالماء وتضعيها فى المصفاة . افرشيها على صينية او صاجة الفرن ورشى عليها ملح وانابرش رشة كارى ورشة بودرة ثوم بتديها طعم جميل وممكن رشة صغيرة زيت وقلبى كله ببعضودخليها الفرن يادوب لحد ماتلاقيها اصفرت واخدت نفس لون البطاطس المحمرة العادية​
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
كيكة صيامى







3/4 كوب زيت

3/4 كوب ماء
2- 2.5 كوب دقيق
2 كوب سكر
باكنج باودر + فانيليا
كاكاو بكمية وفيرة حسب الرغبة
1/4 ملعقة صغيرة ملح
يمكن اضافة الآتى و يمكن الاستغناء عنه
قليل من البن او القرفة او قرنفل
زبيب

بعد عجن المكونات جيدا تتكون عجينة لينة توضع فى صينية

مبطنة بطبقة رقيقة من الزيت و الدقيق و تدخل فرن سبق تسخينه جيدا لمدة 25
-30 دقيقة
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
محشي الكوسا

149660.gif


المقادير:

كيلو كوسا حجم متوسط - نصف كيلو لحم مفروم – 250 جرام أرز ( 2 كوب ) – ملعقة كركم صغيرة – ملعقة كبيرة نعناع أخضر مفروم – ½ ملعقة فلفل أسمر ناعم – بهار – علبة معجون طماطم ( أو طماطم طازجة )– ملح-ملعقة كبيرة ثوم مفروم.

طريقة التحضير:

- يضاف اللحم المفروم الى الأرز المغسول جيدا والبصل الناعم والنعناع
- يتبل الخليط بالملح والفلفل الناعم والبهار والكركم ويخلط جيدا .
- يقطع رأس الكوسا وتفرغ من الداخل بحذر شديد ، وتوضع في وعاء فيه ماء بارد .
- تحشى الكوسا ثلاث أرباعه فقط، ثم نقوم بتغطيته بقطع صغيرة من ناتج الحفر. ثم توضع في أسفل القدر
( إناء الطبخ ) في صفوف مستديرة متساوية .
- يضاف ½ كوب من الماء على معجون الطماطم وما يلزم من ملح وفلفل ، ويطبخ على نار قوية لبضع دقائق ، ثم على نار هادئة حتى ينضج
- يرفع من وعاء الطبخ ويقدم ساخنا .

ملاحظة:

يجب ان تغطي الصلصة كل المحشي حتى يتم النضج جيدا

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
محشي ورق العنب


149661.gif


المقادير:

نصف كيلو من ورق العنب
نصف حزمة من النعناع مفرومة فرما ناعما
حزمة من البقدونس مفرومة فرما ناعما
2 حبة بصل متوسطة مقشرة و مفرومة فرما ناعما
نصف كوب من الأرز ذو الحبة الطويلة المغسول و المصفى
3 حبة متوسطة من الطماطم مفرومة فرما ناعما
ثلاثة أرباع كوب من عصير الحامض
نصف ملعقة كبيرة ملح
رشة بهار مطحون
رشة قرفة مطحونة
رشة فلفل أبيض مطحون
كوب زيت الزيتون
2 حبة متوسطة بطاطا مقشرة و مقطعة إلى دوائر
3 كوب ماء

طريقة التحضير:

- تحضير الحشوة : -

امزجي الأرز مع النعناع و الطماطم و البقدونس و البصل , تبلي بالبهارات و نصف كمية عصير الليمون الحامض
و نصف كمية الزيت و الملح .

- تحضير الورق :

- أزيلي عروق ورق العنب الزائدة من أسفله ثم اغسليه جيداً .
- ضعي كمية من الماء في قدر على النار حتى تغلي ، ثم ضعي الورق على دفعات في الماء المغلي
مدة بسيطة ثم ارفعيه حالاً كي لا يهترئ وضعيه في الماء البارد .

- طريقة الحشو :

- مدي الورقة على طبق نظيف على أن يكون السطح الأملس للورقة مواجهاً للطبق والعروق مواجهة لك .
- ضعي عليها بالعرض ملعقة شاي من الحشوة .
- اطوي الجوانب ولفيها بإحكام، كرري العملية مع الأوراق الباقية .
- ضعي في القدر باقي الزيت ثم ضعي دوائر البطاطا في أسفلها , صفي ورق العنب المحشي فوق البطاطا ,
ضعي طبق صغير فوق ورق العنب كي يحافظ على شكله أثناء الطبخ .
- أضيفي إلى القدر الكمية الباقية من عصير الليمون الحامض و الماء و مرق الحشوة وما تبقى من الملح ,
ثم ضعيهم على نار معتدلة الحرارة حتى يغلي المزيج , غطي القدر و خففي النار .
- اطهي لمدة ساعة أو حتى تنضج المقادير و زيدي المرق كلما لزم الامر .
- قدمي الطبق بارداً و مزينا بحلقات البطاطا .
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
محشي فلفل الرومي

149663.gif



المقادير:

حبات من الفلفل الرومي الأخضر أو ألوان حسب الرغبة
كوب أرز
1 حبة كبيرة بصل، مفروم ناعم
2 فص كبير ثوم، مفروم ناعم
2 حبة كبيرة طماطم، مفروم ناعم
1 كوب بقدونس، مفروم
½ كوب شبت، مفروم
1 ملعقة صغيرة ك**رة جافة، مطحونة
2 ملعقة صغيرة ملح
¼ ملعقة صغيرة فلفل اسود
1/3 كوب زيت
1 كوب مرق دجاج مبهر

طريقة التحضير:

اغسلي الأرز بالماء الصافي 3-4 مرات، اغمريه بالماء الدافئ، اتركيه منقوع لحوالي 30 دقيقة.
صفي الأرز من ماء النقع، ضعيه في طبق عميق، أضيفي البصل، الثوم،الطماطم، البقدونس، الشبت،
الك**رة، الملح، الفلفل والزيت.قلبي المكونات مع بعضها الى أن تتوزع الخضروات مع الأرز جيدا.
أتركي الخليط جانباً .أحضري الفلفل، انزعي الطبقة العلوية واحتفظي بها جانباً.
افرغي البذور والجزء الأبيض من داخل الفلفل.إملئي حبات الفلفل بالحشو مع ترك مسافة 1 سم
لإعطاء مسافة لتمدد حبات الأرز بعد النضج. ضعي حبات الفلفل بجانب بعضها في قدر متوسط الحجم،
بحيث يكون سطح الفلفل الى أعلى لكي لا يسقط الحشو ثناء الطهي.
أضيفي المرق الى القدر.ضعي القدر على نار متوسطة الى ان يغلي، غطي القدر، خففيالنار واتركي
الفلفل لحوالي 30 دقيقة الى ان تنضج حبات الأرز ويصبح الفلفل لين. إذا لاحظت أن المرق قد تبخر
اضيفي قليل من الماء (يتم طهي هذا الفلفل على البخار ولا يجب أن يكون مغمور بالمرق،،
مجرد كمية بسيطة من السائل في قاع القدراخرجي حبات الفلفل من القدر،
ضعيها في طبق التقديم.ضعي الطبقة العلوية (الغطاء) على حبات الفلفل لتغطيتها .
قدميه دافئة أو باردة كنوع من المقبلات
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
مكرونة حارة بالثوم
المقادير:
6 ملاعق كبيرة زيت،
نصف ملعقة صغيرة فلفل أحمر مقطع،
فص ثوم مهروس،
2 عود بصل أخضر مقطع،
2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم،
1/2 كيس معكرونة ،
ملح وفلفل أسود حسب الرغبة.


الطريقة:

اسلقي المكرونة في ماء مملح وبه نقط زيت لمدة 7-9 دقائق، ثم انشليها وصفيها من الماء ودعيها جانبا.

سخني الزيت في مقلاة عميقة ثم حمري فيها الفلفل الأحمر والثوم لمدة 4-5 دقائق، ثم أضيفي البصل والبقدونس وقلبي جيدا.

أضيفي المكرونة وقلبيها جيدا حتى يتجانس الخليط ثم ضعيها في طبق التقديم
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
سلطة خضار بالمايونيز
2 بطاطس مسلوقه
2 طماطم
كوب بسله مسلوقه
1 جزر مسلوقه
2 ملعقه كبيره مايونيز نباتى
1 ملعقه زيت زيتون للتزيين
قليل من الملح.


الطريقة:

تقشر البطاطا وتقطع مكعبات
وكذلك الطماطم وكذلك الجزرة
يجب ان تكون المكعبات المقطعه بنفس الحجم
تخلط معها البسله والملح ويضاف المايونيز ويخلط جيد جدا
ثم يوضع في اناء التقديم
ويزين بزيت الزيتون
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
كفتة البطاطس




المكونات:

بطاطس مسلوقة ومقشرة "كيلو تقريبا"
بقسماط
دقيق
ملح وفلفل ابيض

مكونات الحشو:

صنوبر ( يمكن الاستغناء عنة بأي نوع مكسرات او سوداني )
زيت زيتون
بصل
زبيب
بقدونس مفروم
شبت مفروم

الطريقة:

يهرس البطاطس جيداً، ثم يضاف إليه القليل من الملح والفلفل والدقيق، ويخلط.
يحمص الصنوبر او المكسرات بقليل من زيت الزيتون، ويضاف البصل ويقلب.
يضاف الزبيب والقليل من البقدونس والشبت، ويقلب.
يحشى البطاطس بحشو الصنوبر او المكسرات والزبيب، ثم يشكل على شكل أقراص دائرية مفلطحة، وتقلى بالزيت.
يمكن ان تقدم مع خضار سوتيه او مكرونة او ارز .
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
ارز محمر على الطريقة الصينية

2 كوب ارز ابيض مستوى عادى- كوساية مقطعه صغير – نص كوب بسلة – 2 معلقة زيت – 2 معلقة بصل اخضر – جزرة مقطعه صغير .

الطريقة

فى حلة نضع زيت ومعلقة بصل مبشورة والجزر والكوسة والبسلة ونقلبهم كويس تقليبتين تلاتة ثم نضع الارز عليهم ونقلب كله مع بعض ونتركه حوالى 5 دقايق ونغرفه

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
همبرجر خضروات


المقادير

1بصل
4فص ثوم
1ملعقة كبيرة زنجبيل مفروم
1كوب برغل ( أسمر منقوع )
1كوب حمص ( مسلوق )
1/2كوب عدس أصفر منقوع
1/4كوب جزر مبشور
1/4كوب بسلة ( مسلوقة )
1/4كوب دقيق أرز
ملح وفلفل

الحشو

1/2كوب مكسرات مجروشة
1/4كوب مشمش جاف مفروم
1بصل مفروم

الصلصة

2ملعقة كبيرة زيت
1بصل مفروم
1/2كوب لوز مفروم
1/2كوب عين جمل مفروم
1/2كوب عدس أصفر ( منقوع )
2كوب مرق خضروات

الطريقة

- يُخلط البصل، الثوم، الزنجبيل، الحمص، البرغل،العدس، الجزر ويُتبل الخليط بالملح والفلفل .
- يُوضع في الخلاط الكهربائي حتى يُصبح عجين لين ( يُمكن إضافة دقيق الأرز إذا كان العجين غير متماسك والعكس يُمكن إضافة ماء أو مرق إذا كان صلباً ) .
- تُضاف البسلة للخليط ويُشكل على هيئة كور ويُحشى بخليط الحشو .
- يُمكن أن يُشكل على هيئة أقراص وتُقلي وتُقدم ساخنة .
- يُسخن الزيت في إناء على نار متوسطة ويُضاف البصل ويُقلب والعدس والمكسرات ويُضاف المرق .
- يُترك الخليط حتى يُبدأ في الغليان ثم تُضاف كورالخضروات وتُترك حتى تُنضج ثم تُقدم ساخنة .


 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
كسكسى بالخضار

كيس كسكسى خشن – 2مكعب خضروات – حمص مسلوق- زيت – قرنفل – كوسة – بطاطس – فلفل رومى

الطريقة

اضع الماء يغلى واضع الكوسة والبطاطس والفلفل
واسلقهم مع 2مكعب الخضروات وملح وفلفل وقرنفل .
اضع الكسكسى فى شاشة على حمام مائى علشان يستوى على البخار
واضع فى الشاشة شوية قرنفل ورشة ماء وزيت واقلبه
واغطيه بالشاشة وكل شوية افتح الشاشة واقلبه وارشه رشه ماء
وممكن نرشه رشة زيت واستمر على كدة لحد مايستوى خالص
ونعرف ان هو استوى لما تلاقيه طرى وفرفر .
قبل الغرف على طول اضع الحمص فى الحلة مع الخضار .
اغرف الكسكسى فى طبق التقديم واضع علية الخضار

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
اصابع زينب

½ كيلو دقيق – 125 ج سامولينا – 150 ج زيت – 15 ج خميرة فورية – 250 ماء-

الشيرة ( العسل – القطر ) 2 كيلو سكر + كيلو ماء وعصير ليمونة بعد الغليان

الطريقة

نضع الخميرة مع شوية ماء دافىء فى كوب واذوبها .
نضع كل المقادير فى الخلاط ونضع عليهم الخميرة المذابة الى ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقايق وحلاقى العجينة خلاص مبتلزفش فى اليد .
اغطى العجينة واتركها شوية تخمر .
اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها على وش المبشرة الصغير الخشن
والف لفة بصوابعى اضعها فى صينية واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه
ثم احمرها فى زيت ساخن لحد ما لونها يحمر واشيلها على طول من على النار على الشيرة الباردة واقلبها كويس فى الشيرة وتقدم


 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
سلطة فاصوليا خضراء

فاصوليا – بصلة مفرومة مقطعه صغير مع بقدونس– طمطماية مقطعه شرائح رفيعه ( اللحم الخارجى بس ونكون شايلين البزور ومقطعه )

الصوص : خل بلسمك – زيت زيتون – ملح وفلفل فقط

نقطع الفاصوليا انصاص بالطول .
نغلى ماء على النار نضع الفاصوليا لحد ماتستوى
بس ماتتهريش ونشيلها بسرعه ونضعها فى ماء مثلج او ماء بثلج
نعمل الصوص ونضعه على الفاصوليا ونخلطهم كلهم كويس


 
أعلى