ملف شامل للاكلات الصيامى.......

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
البسبوسة باللوز

900 ج سمولينا – 75 ج حوز هند – 450 ج سكر – 300 جماء - 125 ج شيرة خفيفة – لوز مقشر

الطريقة

اضع كل المقادير فى طبق واخلط بالمعلقة الخشب لحد ما تتكون العجينة وحتكون تقيلة . ادهن صينية بالزيت واضع فيهاالبسبوسة واساويها وارصص عليها اللوز وادخلها الفرن على درجة حرارة 160 لمدة نص ساعة

ملحوظة :

لازم تتسقى البسبوسة وهى خارجة من الفرن فورا بالشيرة الساخنة

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
صوص البيتزا بطريقة جديدة

2 فص ثوم مهروس – كيلو طماطم – 2 بصلة – 3 قرنفلات – ورق لاورا - ورقتين زعتر فريش

الطريقة

اضع الطماطم فى حلة وعليها ماء لحد ما الطماطم تتهرى تماما ثم نصفيها من الماء تماما ونضعه فى المصفاه اونضربها فى الكبة وتكون جاهزة للاستخدام
ثم نكمل عمل الصوص بالطريقه العادية
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
الارز الاخضر

½ كيلو ارز مطبوخ – 3 حزمة بقدونس – زيت

الطريقة

نضع ماء على النار ونضع البقدونس زى ماهو دون تقطيع فى الماء
ونتركه لحد مايغلى الماء كويس قوى
وبعدين تطلعية من الماء المغلى على ماء بارد اومثلج على طول
علشان ضرورى يفضل لونه اخضر مزهزة وبعدين نشيلة من الماء
ونضع عليه 3معالق زيت ونضربه فى الخلاط لحد ماينعم خالص خالص .
نضعه على الارز المستوى ونقلبهم كويس جدا
ثم نغرف الارز حيبقى لونه وشكله جميل .

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
كيكه صيامي
المقادير :

2/1 كجم برغل-
2/1 كجم بطاطس مسلوقة-
كمون - ملح-
للحشو :
3حبات طماطم- 3بصلات متوسطة- 3حبات فلفل رومي-250 جم مشروم-ملح وفلفل .



الطريقة :

1- انقعي البرغل مدة لا تقل عن اربع ساعات .
2- قشري البطاطس المسلوقة واهرسيها جيدا ثم اعجنيها مع البرغل واضيفي لها قليل من الملح والكمون .
3- تحضير الحشو :
قطعى الطماطم والبصل والمشروم والفلفل الرومي الى قطع صغيرة وارفعيهم على النار وضيفي الملح والفلفل وقلبي الى ان تتبخر الماء .
4- شكلي العجينة الى كور صغيرة في حجم البيضة ( مع الاحتفاظ بيدك مبللة حتى لا تلتصق العجينة بيدك ) وبالابهام فرغي مكان للحشو واحشيها ثم اغلقيها ودببيها من الطرفين .
وحسب الرغبة ممكن تقليها بعد وضعها في بقسماط او فيجيتار اوبدون .


 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
المقلوبه
المقادير :

- كيلو باذنجان رومى
- 4 خرشوفات كبيرة
- 2 كوب ارز
- ملح وفلفل
- زيت

الطريقة :

- يجهز الخرشوف وينظف وتقطع الثمرة 4 قطع وتسلق فى ماء به ملح وفلفل ويحتفظ بماء السلق .
- يقشر الباذنجان ويقطع ترنشات سميكة ويحمر فى الزيت نصف نحمير
- نحضر اناء تيفال ويرص الباذنجان كله ثم يرص الخرشوف ثم الارز المغسول
- يضاف ماء سلق الخرشوف ويكون الماء اعلى الارز بواحد سم تقريبا
- يرفع على النار حتى الغليان ثم تهدأ الحرارة مثل عمل الارز تماما حتى يتم النضج
- يوضع سرفيس كبير وتقلب فوقه الحلة وتقدم ساخنة .


 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
عيش السرايا

ديسك توست ( حنشرح طريقته )
[عسل ( قطر – شيرة ) كيلو ماء – 1 و1/2 كيلو سكر – ليمونة ]
لون طعام احمر
كريمه نباتى
فستق مفروم

الطريقة

اضع فى صينية كبيرة العسل وعليه نقط من لون الطعام الاحمر
ثم نضع فيه دائرة التوست ونتركها لحد ما تتشرب تماما من العسل
ثم نضعها فى طبق واسيبها تبرد كويس قوى ثم اضع عليها الكريمة والفستق المفروم

طريقة عمل قالب التوست

1/2كيلو دقيق
50ج سامولينا
12ج ملح
10ج خميرة
10ج سكر
25ج زيت

نضع الخميرة مع الزيت مع الملح مع السكر مع سنة ماء دافىء
ونقلبهم كويس جدا
ثم نضعهم على الدقيق والسامولينا لحد ما تتكون العجينة
نضعها فى الصينية واضغط على العجينة بايدى كويس
ثم اتركها فى مكان دافىء لحد ما تعلى وتخمر
ثم اخرمها من فوق بالعصاية الخشب كذا خرم وادخلها الفرن لمدة ساعة درجة حرارة 190
ولما يطلع من الفرن ويبرد اقطعه بالسكينة بالعرض على هيئة دائرة كبيرة


 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
سلطة البنجر

3 بنجرات – بصل شرائح – معلقة صغيرة سكر – بقدونس- زيت – ليمون

الطريقة

نسلق البنجر ونقطعه ونضعه فى طبق مع البصل
وشوية بقدونس مفرومين والسكر وحوالى معلقة زيت
ونقلبهم كويس ونضع عصير ليمونة

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
شوربة العدس
ربع كيلو عدس اصفر
ملح – فلفل – كمون – بصلة متوسطة مخرطة رفيع – طماطماية – بطاطساية صغيرة – جزرة صغيرة
شطة حسب الرغبة
الطريقة
نضع العدس فى حلة على النار و علية الطماطماية مقطعة اربع و الجزرة مقشرة و مقطعة قطع صغيرة و البطاسطاية مقشرة و مقطعة نصين
ونضع الماء يغطى العدس بكوب ماء و نتركة لحد ما يستوى مع التقليب و نشيل الريم و نراقب الماء كل ما ينقص نزود شوية بشوية
بعد ما يستوى اما نضعة فى الخلاط فى دورق العصير و نضربة ( او ) نصفية بمصفة الطماطم ام ايد )
وانا بفضل المصفاة
ثم نضع شوربة العدس فى الحلة و نبدأ فى وضع الملح و الفلفل و الكمون بس زودى الكمون شوية بيديها طعم جميل وقلبى و ظبطى تخانة العدس زى ما انتى شايفة امامك يعنى لو تخينة زودى ماء و قلبى
هاتى معلقتين زيت و عليهم البصلة المبشورة لحد ما تصفر وحطيها على العدس تقليبة و اطفى النار
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
لقمة القاضى

½ كيلو دقيق- ½ كيلو ماء- 75 ج زيت- 10 ج خميرة- 40 ج سكر- شيرة تقيلة

الشيرة التقيلة : كيلو ماء – 2 كيلو سكر – عصير ليمونة

الطريقة

نذوب فى كوب الخميرة مع السكر مع شوية ماء .
اضع الكوب المذوب على الدقيق واخلطهم بالمعلقة الخشب كويس قوى
ثم اغطيها بفوطة واتركها تخمر لمدة نص ساعه نعملها كور بالمعلقة الصغيرة .
نقليها فى الزيت الساخن نص سوى فقط وبعدين بعد مانخلص الكمية كلها نعيدها تانى فى الزيت لحد ما كله يحمر باللون الذهبى وياخد نفس اللون ثم فى الشيرة

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
سلطة القرنبيط


المقادير

ثمرة قرنبيط صغيرة
2 حزمة بقدونس
6 فصوص توم
جزرة صفراء كبيرة
ثمرة فلفل رومى
قليل من الملح
1 ملعقه صغيرة كمون ناعم
1/4 معلقه صغيرة شطة
1 ليمونه
2 معلقة طحينه

الطريقة

تنظف القرنبيطه و تقشر العيدان و تسلق فى ماء مغلى بالملح و الكمون
يصفى القرنبيط من الماء جيدا ثم يهرس
يضاف أليه الملح و الكمون و الشطه و الثوم المدقوق و البقدونس المفرى ( او مقطع قطع صغيره )
اضافة عصير الليمون و بشر الجزرة و بشر الفلفل الرومى
يتم عمل الطحينه و أضافتها للخليط السابق و تقليب الخليط
يغرف فى طبق و يقدم باردا


 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
شاورما مشروم
فلفل رومى الوان شرايح – بصل – كرفس – مشروم طازج شرايح – 1 طماطم – 1 م خل – 1 م بهارات – زيت زيتون – خبز شامىالطريفةنقشر الطماطمايةنشوح فى الزيت البصل والفلفل رومى والمشراوم وشوية زعتر وملح وفلفلونتركهم يتشوحوا دقيقتين تلاتةنفتح الخبز الشامى نصفين ونضع من الشاورما ونلفه كويسنضع شوية زيت صغيرين قوى فى مقلاية ونحمر الساندوتشات خفيفوممكن ندخلها الفرن لو انتى عيزاه يتحمص من بره



 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
مكرونه باشمل صيامى


المقادير
كيس مكرونة قلم يسلق فى ماء وملح ثم يصفى من دون شطفة


الحشو *****
زيتون اسود قليل جدا
ثلاث حبات فلفل اخضر
نصف كيلو ماشروم
بصلة
بهارات
- ملح و فلفل
- نصف كيلو طماطم مقطعة قطع صغيرة


مقادير البشاميل
خمس معالق كبيرة سمنة ,أو زيت حسب الرغبة
سبع ملاعق كبار دقيق- مكعبين مرقة خضار
كوبين ماء او اكثر على حسب ما تحتاج البشاميل,- نصف كوب او اكثر من الكريمر -,ملح وفلفل



طريقة البشاميل
000000000000000000
يحمر الدقيق بالسمنة ثم يضاف لة الماء المدوب فية الكريمر والملح والفلفل بالتدريج مع التقليب المستمر ثم يضاف مكعبين المرقه(يذوب مكعبين المرقة فى شوية ماء ساخن حتى يدوبوا بسرعة) ونستمر فى تقليب البشاميل لمدة خمس دقايق و يترك حتى يبرد


ملحوظة: اذا استعصى عليك تسوية البشاميل بهذة الطريقة و خاصة للمبتدئات لتسوية البشاميل يمكنك بعد تحمير الدقيق وضع المرقه والماء علية و يخلطوا بالخلاط وهو بارد و من ثم تضعينهم على النار لكن مع التقليب المستمر



وللتسهيل يوجد فى الاسواق حاليا" خلطة الباشاميل جاهزة وصيامى


طريقة تحضير المكرونة
يشوح البصل بالزيت ثم نشوح الفلفل المقطع صغير جدا ثم نضع الماشروم بعد تقطيعة قطع صغيرة ونقلبة ونضع علية الملح والفلفل والبهارات ونشوحة شوية
ثم نضع الزيتون الاسود المقطع صغير جدا والطماطم ونقلب المقادير كلها مع بعض ونتركها حتى يتبخر الماء وتتسبك شوية
نضع شوية(ربع الكمية ) من البشاميل على المكرونة وقليل من الفلفل الاسود ونقبلهم , ثم نحضر صينية متوسطة وندهنا بقليل من الزيت ونضع بها نصف مقدار المكرونة, ثم نضع الحشو ثم نضع باقى المكرونة , واخيرا نضع باقى البشاميل على وجة الصينية, ونرش فوق البشاميل ملعقة بقسماط ناعم جدا ( بأيدينا)ا


وندخلها الفرن حتى يحمر وجهها
وبألف هنا
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
المقلوبة (اكلة سورية)




المقادير
كيلو باذنجان رومى مقطع شرائح بالطول ومقلى -3 كوب أرز ينقى ويغسل - 4 كوب ماء - 3ملعقة زيت لدهن قاع الاناء - 2 بصلة كبيرة مقطعة شرائح - 2 طماطم جامدة مقطعة حلقات رفيعة - ملح - فلفل



الطريقة :
1- تجهز صينية صغيرة تيفال او بايركس او طاجن فرن وتدهن بالزيت .
2- يوضع حلقات البصل فى القاع ثم نضع جزء من الارز ثم طبقة من الباذنجان ثم باقى الارز ثم باذنجان وطماطم وعندما ينتهى المقدار توضع حلقات الطماطم على السطح .
3- يضاف الماء المغلى المضاف لة الملح والفلفل ومكعب خضروات ثم توضع على نار هادئة أو تزج فى فرن حتى تنضج ويحمر الوجة .
4- عندما تهدأ تقلب على طبق التقديم وتجمل بورق المقدونس .


وممكن نزينها بالماشروم المشوح مع بصلة فى قليل من الزيت , وايضا الصنوبر المحمص
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
كيك البرتقال صيامى






المقادير
كوب عصير برتقال + 2 ألا ربع كوب سكر بودرة + فانيليا+ 1ونصف باكو بيكنج بودر+3 كوب دقيق + كوب سمن نباتى+ ربع كوب
جوز هند+- بشر برتقالة + فانيليا


الطريقة


نخلط السمن مع السكر بالمضرب الكهربائي حتى يتكون لنا خليط كريمي ثم نضيف له الطحين والبكنج باودر وعصير البرتقال والفانيليا ونخلط جيدا ثم نضيف له بشر البرتقال


نحضر صينية وندهنها بالسمنة ثم نرشها بالدقيق
ثم نضع الخليط كلة فى الصينية
وتدخل الصينية الفرن
وتوضع فى فرن ساخن ثم نعملة على درجة حرارة متوسطة


ملحوظة : لايفتح الفرن قبل تلت ساعة من دخولها الفرن , حتى لا تهبط الكيكة
ومدة الطهى بتكون من نصف ساعة الى ساعة الا تلت لازم نختبرها بالسكينة ( لو لم تلزق بالسكينة ) تبقى استوت
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
سلطة القرنبيط



المقادير :


نصف كيلو قرنبيط مقطع
زيتون اخضر محشى بالجزر ومقطع شرائح رقيقة -نصف بصلة صغيرة ومقطعة قطع صغيرة - ملعقتين طعام من البقدونس المفروم -فلفل رومى احمر( أو , اخضر ) مقطع ومشوح فى الزيت - ملح - فلفل- ملعقة صغيرة كمون -فص ثوم مهروس ناعم جدا ( يمكن الاستغناء عنة على حسب الرغبة )-ملعقتين طعام من عصير
الليمون - ثلث كوب زيت زيتون


الطريقة :


يسلق القرنبيط فى ماء مغلى بة ملح و كمون , لمدة 5 دقايق
.ثم نصفية من الماء جيدا ونضع علية الفلفل الاحمر والزيتون
ضعى فى طبق عميق زيت الزيتون والفلفل والبصل والبقدونس وعصير الليمون وفص الثوم
واخلطيهم جيدا ثم ضعى عليهم القرنبيط بالفلفل والزيتون وقلبيهم جيدا
. وبعد شوية يبقى قلبيهم تانى علشان المقادير تتشرب كويس من بعضها


 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
بيتزا صيامى بالخضروات




المقادير.........)
ثلاث اكواب دقيق - ربع كوب زيت - كيس خميرة جافة - ذرة ملح - ملعقة صغيرة سكر - كوب ماء دافىء للعجن (مع اضافة المزيد
من الماء اذا احتاجت العجينة)


للتغطية........)
- طماطم مقطعة شرائح صغيرة - فلفل رومى مقطع شرائح صغيرة - ماشروم مقطع شرائح - بصل اخضر مقطع
شرائح - زيتون اسود


لتتبيل الخضروات.......)
زعتر - ملح - فلفل - ملعقة زيت



.توضع الخضروات كلها على بعض وتتبل بالتتبيلة


الصلصة......)
ملعقتين زيت- نصف كوب عصير طماطم - فص ثوم -ملح - فلفل
توضع مقادير الصلصة كلها على بعض , وترفع على النار حتى يجف الماء من الطماطم وتصبح صلصة سميكة


-طريقة عمل العجينة::
نضع الدقيق فى طبق غويط ونضع علية الزيت ونقلبة بأيدينا
ثم نضع الخميرة والسكر وذرة الملح, والماء الدافىء حسب احتياجها من الماء , الى ان تصبح متماسكة.
ونغطى العجينة بقطعة قماش خفيفة ونتركها فى مكان دافىء لمدة ساعتين , حتى تختمر .
ثم نضع العجينة فى صينية مدهونة زيت ونفرشها بحيث لا يعلو ارتفاعها عن واحد سم
ثم نخرمها بالشوكة او سكينة حتى لا ترتفع منا فى الفرن
ثم نضع الصلصة ونفرشها على وجة البيتزا
ثم نضع الخضروات المتبلة فوق الصلصة بعد تصفية الخضروات من السوائل التى نزلت منها
ثم نتركها تستريح شوية لمدة ساعة مثلا حتى تختمر مرة اخرى
ثم ندخلها فى فرن ساخن جدا ثم نخفض الحرارة وتكون درجة متوسطة ونتركها حتى يحمر الوجة شوية او لمدة ثلث ساعة تقريبا حتى لا تنشف العجينة من تحت

 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
جلاش بالمشروم والبطاطس





المقادير:
• لفة جلاش.
• نصف كيلو بطاطس.
• ربع كيلو مشروم.
• بصلة.
• ملح و فلفل.
• زيت.


الطريقة:
1- هنقطع المشروم والبصل إلى قطع صغيرة ونحمرهم في الزيت.
2- هنسلق البطاطس وبعد كده نهرسها ونضيف إليها البصل والمشروم الملح والفلفل ونقلبهم كلهم مع بعض.
3- هنقطع لفة الجلاش إلى ثلاث شرائح طولية ونحشي شرائح الجلاش( بعد دهن كل ورقة جلاش بالسمنة السايحة) بالخليط السابق ونلفها على شكل مثلث ونرصها في صينية فرن مدهونة بالزيت وندهن وجه الجلاش بالزيت وندخلها الفرن لغاية ما وشها يحمر نطلعها ونرصها في طبق
التقديم.
وتجمل بالبقدونس
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
بسبوسه صيامى روووووعة



المقادير :



3 كوب دقيق سميد
1 ونص كوب سكر
2 معلقه صغيره بيكنج بورد
4معلقه كبيره زيت
1 ونص كوب عصير برتقال





الطريقه
نضع دقيق السميد على السكر على البيكنج بودر ونضيف الزيت ثم عصير برتقال ونضربهم جيدا
وندهن الصينه زيت وتكون الصينيه متوسطه ونضع الخليط ونحطها فى الفرن درجه حرارته متوسطه



الشراب:



2 كوب سكر
1كوب ماء
1 معلقه كبيره عصير ليمون
-تُسقى البسبوسة بالشراب وهي ساخنة، وتعاد إلى الفرن لمدة 5 دقائق.
- تترك لتبرد وبالهناء والشفاء
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
كفتة البطاطس








المكونات:





بطاطس مسلوقة ومقشرة





بقسماط





دقيق




ملح




فلفل

مكونات الحشو:







صنوبر ( يمكن الاستغناء عنة بأي نوع مكسرات او سوداني )





زيت زيتون





بصل




ماشروم




زبيب

بقدونس مفروم






الطريقة:







يهرس البطاطس جيداً، ثم يضاف إليه القليل من الملح والدقيق، ويخلط.





يحمص الصنوبر او المكسرات بقليل من زيت الزيتون، ويضاف البصل ويقلب.





ثم يضاف الماشروم ويقلب حتى ان لونة يصبح بنى فاتح




ثم يضاف الزبيب والقليل من البقدونس ، ويقلب.




يحشى البطاطس بحشو الصنوبر او المكسرات والزبيب، ثم يشكل على شكل أقراص دائرية مفلطحة، وتقلى بالزيت.

يمكن ان تقدم مع خضار سوتيه او مكرونة او ارز .
 

+febronia+

Feby RoZa
عضو مبارك
إنضم
15 سبتمبر 2009
المشاركات
11,261
مستوى التفاعل
930
النقاط
0
الإقامة
ALEX
جلاش بالخضار صيامي
.

المقادير:

2/1 كجم جلاش او ورق بقلاوه
2 ملعقة كبيرة كريما او كوفي ميت -
250جم مشروم- بصلة كبيرة مقطعة حلقات- حبتين فلفل رومي- حبتين طماطم - زيتون اسود او اخضر حسب الرغبة-
2/1 كوب سمن نباتي اي نوع.


الطريقة:

لتحضير الحشوة:
1-شوحي البصل والمشروم والفلفل علي النار لمدة 5دقائق.
2- قطعي الطماطم حلقات واخلي الزيتون من النوي وقطعيه دواير.
طريقة العمل:
1- افردي ورقات الجلاش (نصف الكمية) في صينية الفرن مع رش ملعقةسمن بين كل 3ورقات ثم ضعي حشوة الخضار مع اضافة الطماطم الحلقات والزيتون.
2- كملي رص نصف الجلاش الباقي بنفس الطريقة السابقة.
3- قطعي الجلاش الى قطع مربعة.
4- ذوبي الكريمر في كوب ماء دافيء مع اضافة قليل من الملح والفلفل واسكبيه على صينية الجلاش واتركيه 10دقائق ثم دخليه فرن حار الي ان ينضج وبالهنا والشفا.
 
أعلى