طريقه عمل الفسيخ والسردين

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع

هو الليمون عندك بالكيلو ههههه
الحاجة بتشترى الليمون عندنا بالعدد
الخمسة بجينة . العشرة على حسب بقى هههههه

كمان بالعدددددد!!
بفكر أعزل :shutup22:
 

Dona Nabil

خادمة الرب
مشرف سابق
إنضم
31 مايو 2007
المشاركات
57,233
مستوى التفاعل
4,256
النقاط
0
الإقامة
فى قلب يسوع
سؤال بقى صغير
لو حد ضربت معاة وعملة باحتراف هيطلع زيى الصور دى برضة هههههههه

على ضمانتى يا حسبووو بيطلع حلو خالص
أهم حاجه تسيبه أما يتصفى خالص فى الاول وتمنع عنه الهوا كويس
 

عبود عبده عبود

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
14 يوليو 2010
المشاركات
16,645
مستوى التفاعل
4,599
النقاط
0
طيب فين طريقة عمل الفسيخ يا جماعة
انا عارف مكان بأجيب منه البورى الكلابى
طريقته ازاى بقى ؟
 

grges monir

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
9 نوفمبر 2008
المشاركات
15,667
مستوى التفاعل
2,176
النقاط
113
الإقامة
فى قلب يسوع


على ضمانتى يا حسبووو بيطلع حلو خالص
أهم حاجه تسيبه أما يتصفى خالص فى الاول وتمنع عنه الهوا كويس
امنع عنة الهوا واسيبة يتخنق ويموت يعنى
عاوزانى اقتل يعنى ههههههه
 

candy shop

مشرفة منتدى الاسرة
مشرف سابق
إنضم
29 يناير 2007
المشاركات
50,816
مستوى التفاعل
2,027
النقاط
113
سؤال واتمنى مش تنفضى لى زى كل مرة أدخل فيها مطبخك
أنا كنت باخلله وباحط الشطة والملح فى الخياشيم
وباتبع نفس الطريقة ماعدا الخل
وبيطلع نفس النتيجة على فكرة
طب وهو فين السؤال ؟
السؤال ان العنوان بيقول فسيخ
وحطيتى بس السردين
فين الفسيخ ؟


عبود انا برده اقدر انفضلك والنعمه ابدا

بس مش بردعلى المواضيع غير كل مده

الفسيخ اهو اى خدمه مقدرش ازعل زبون فى مطبخى

الزبون دايما على حق ههههههههههه مش كده برده


المكونات:

سمك بوري" الكيلو سمكتين"
نص كيس ملح خشن
معلقتين كبيره شطه
و كياس جديده نضيفه
و حته قماش نضيفه



الطريقه:


اول حاجه نجيب السمك البورى طازه ولازم يكون طازه ده اهم حاجه
و منغسلوش و منعملش فيه اي حاجه

0001.jpg





و بعدين نجيب ورقة جرنان و نحط عليه السمك البوري بالشكل ده



0002.jpg



لحد مايصفي كل الدم

لمده لا تقل عن 12 ساعه
يعني تعلقيه بليل و تعمليه الصبح

.
0003.jpg



وبعدين تجيبى الشطة والملح
0004.jpg



وبعدين تفتحى خياشيم السمكة كده على الأخر
شايفاها حمرا أزاى لأنها طازه لو لون غير يبقي بايته


0005.jpg



و بعدين نحشي خياشمها دي بالملح و الشطه
تجيبي الملح و الشطه و تخلطيهم مع بعض
و بعدين تحشي لحد ما تحسي انها هاتفرقع و تضغطي كده بصوابعك علي الخياشيم المحشيه دي
هتلاقي الملح بيخش لجوه كده و بيتكبس


كده زي الصوره
0006.jpg

و تعملي كده في كميه السمك اللي عندك
و بقي شويه من الملح و الشطه دول
هقولك هانعمل بيهم ايه
حلو
تجيبي بقي كيس نايلون و تحطي فيه شويه ملح و شطه كده
بس ماتحطيش اكتر من سمكتين في الكيس الواحد
.
0007.jpg



اهو الكيس فوق
تعالي بقي نحط السمك بعد ماحشيناه
واحده عكس التانيه


0008.jpg

و نروح رشين عليه شويه كمان من الملح و الشطه
و نربط الكيس الاولاني كويس قوي
و نلفه في كيس نايلون تاني

0009.jpg



و بعين تلفيه في كذا كيس
يعني حوال 5 كده
و بعدين اخر حاجه نلفه في مشمع
او كيس تخين علشان مايطلعش ريحه


كده

.
0010.jpg




و بعدين بقي




نحطه في حته كده بعيد شويه




يعني في درفه مطبخ اللي تحت




او اللي عندها دولاب بلكونه




او اي حته مداريا




بصي بقي ركزي شويه معايا
احنا مش هانفتح الفسيخ خالص





اول 3 ايام.... مش هانيجي جانبه خالص




من بدايه اليوم الرابع لحد اليوم 15




كل يوم نقلبه مره
و هو ملفوف زي ماهو
يعني بنقلب اللفه كلها
الكيس كله





ازاي بقي




هو دلوقتي معدول نقوم محركينه كده كأنه نام علي الجنب الشمال




و بكره نخليه ينام علي بطنه




و بعده نخليه علي الجنب اليمين




و بعده نخليه تاني يتعدل




يعني بيلف




كل يوم حركه واحده بس




يعني اول ماتصحي الصبح حركيه و انسيه بقي لحد تاني يوم الصبح




الحركه دي مهمه قوي




لانها بتخليه يستوي




طيب هايطلع ريحه... اه هايطلع ريحه بس اول تلات ايام بس




و بعدين هايبقي فيه ريحه... اه بس خفيفه قوي




طيب خلصو ال15 يوم




تكوني بقي مجهزه القعده




بصل اخضر و عيش و ليمون و ياسلام بقي لو عودين نعناع علشان الشاي اللي بعده




و هاوريكو صورته حالا



استنوني


تعالي شمي بقي" قاصدي " شوفي الصور


ده شكله لما فتحته بعد 15 يوم
و شلت كيس ورا كيس ورا كيس
ياااااااه
كتير قوي
المهم... اهه شكله قبل ما اطلعه من اخر كيس

wol_error.gif
تم تصغير هذه الصورة. اضغط هنا لمشاهدة الحجم الكامل. أبعاد الصورة الاصلي هو 800*535.
0011.jpg

اهو بقي يا ستي الفسيخ
و دي بقي لما طلعتو من الكيس
بس اهم حاجه خلي بالك افرشي جرنان واعملي احتياطاتك
wol_error.gif
تم تصغير هذه الصورة. اضغط هنا لمشاهدة الحجم الكامل. أبعاد الصورة الاصلي هو 800*535.
0012.jpg


طبعا تجيبي سكينه و تشيلي كل القشر بتاعه
و بعدين تبلي ايدك ميه و تمسحي الفسيخه كده من برا ..
علشان تشيلي القشر اللي لازق عليها
و بعدين تقطعي راسها و ترميها
و بعدين تفتحيها كده و تشيلي بطنها

و بيبقي شكلها كده
wol_error.gif
تم تصغير هذه الصورة. اضغط هنا لمشاهدة الحجم الكامل. أبعاد الصورة الاصلي هو 800*535.
0013.jpg


ها ايه رأيكو
روعه
و ريحته تجنن
شايفين اللون يا بنات
و ايه بقي كريمه
لحمه دايب جدا

و دي صوره كمان
wol_error.gif
تم تصغير هذه الصورة. اضغط هنا لمشاهدة الحجم الكامل. أبعاد الصورة الاصلي هو 800*535.
0014.jpg

مستنيه رأيكو
 

عبود عبده عبود

مفصول لمخالفة قوانين المنتدى
إنضم
14 يوليو 2010
المشاركات
16,645
مستوى التفاعل
4,599
النقاط
0
مستينة رأينا ؟؟؟
ودى فيها رأى ؟
دة انا جبت رغيف وليمونة وغمست من الشاشة
تسلم ايدكى فى أنتظار المزيد
 

حبو اعدائكم

حبو...
عضو مبارك
إنضم
9 أكتوبر 2011
المشاركات
14,191
مستوى التفاعل
4,784
النقاط
113
الإقامة
مصر
رنجا و فسييخ -- اوبببااا- انا كفايا عليا حد يجبهملى و انضفهم و اهيق القاعده هههههههههه--
بس شكرا جدا جدا :)
معلومات مفيييده
 

bent el noor

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
25 مارس 2013
المشاركات
844
مستوى التفاعل
210
النقاط
0
الإقامة
منقوشه على كف يسوع
ياجماله ياجماله
هى دى الطريقه المظبوطه ميه فى اميه
ميرسي على الطريقه
كل سنه وانتم طيبين
 

loly80

تحت صليبك
عضو مبارك
إنضم
8 نوفمبر 2008
المشاركات
1,224
مستوى التفاعل
28
النقاط
0
ya salam 3la el sokar ely tal3 men ta3mo ya kamar

kool sana we enty tayba ya ahla kandy fee el donya

hately heta hena ana we gozy benmot feeh we seybek men el diet ely nefsy a3mlo we mish 3rfaaa

ahahahaaaaaaaaaa
 
أعلى