للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


13406849_10205029924788225_813805518070950961_n.jpg






انواع من الاومليت
العجة أو الأومليت طريقة تحضير مميّزة للبيض تقضي بخفق البيض جيّداً في وعاء قبل قليه في مقلاة واسعة على النار بالقليل من الزيت النباتي، زيت الزيتون أو الزبدة. وتختلف طريقة التحضير من بلدٍ إلى آخر، فنجد تلك الأساسية التي تعتمد على البيض، الزيت والملح فقط. في حين يقوم البعض بمزج الأعشاب أو الخضروات مثل الطماطم، الفطر أو غيره مع البيض قبل قليه. أما المكون السحري الذي يعطي الأومليت نكهة لا تقاوم، فهو الجبن على أنواعه: الموزاريلا، جبن الماعز، الإيمنتال... إلى ذلك تلعب التوابل والبهارات دوراً أساسياً في تحضير الأومليت فمنهم من يضيفون إليها الفلفل الأسود المطحون ومنهم من يضيفون السماق لنكهة أكثر حدّة.

ويكون شكل الأومليت مستديراً بالحجم والسماكة الذي يريدها الفرد، وتختلف السماكة والحجم بفضل حجم المقلاة المستخدمة. تقدّم العجّة أو الأومليت بشكل دائرة مفتوحة في حين يفضّل البعض ثنيها عند الوسط قبل تقديمها. يكثر تقديم العجة أو الأومليت إلى جانب الخضروات على أنواعها خاصّة إن لم تكن محضّرة بالخضروات، كما يفضّل البعض تناولها مع اللبنة أيضاً. يمكن تناول هذا النوع من البيض ساخناً أم بارداً كما يمكن تناوله في الطبق مع الخبز أو على شكل سندويش


















=



=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


2027811566.jpg




كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة



المقادير

1 ونصف كوب دقيق
باكو بكنج بودر
ثلث كوب من الكاكاو.
نصف كوب من الحليب.
ثلاث اربع كوب من السكر الناعم.
185 جرام من الزبدة المقطعة أو (3/4 كوب)سيحيها واتركيها تبرد قليلا
3 بيضة طازجة.
نصف ملعقة صغيرة من الفانيليا.
الطريقة:

_ يدهن قالب الحلوى (قطره 20 _ 23 سنتم) بالزبدة ثم يغطى قعره بورق مانع للالتصاق ويدهن بالزبدة أيضاً.

_ يخفق البيض في وعاء متوسط مع الفانيليا وبواسطة الخلاط الكهربائي ثم يضاف إلى البيض السكر الناعم حتى يصبح المزيج هشاً.

_ تخفف سرعة الخلاط الكهربائي ويضاف باقي المقادير أي الكاكاو والحليب والطحين والزبدة.

_ يتابع الخفق على سرعة متوسطة حتى يصبح المزيج متجانساً وناعماً.

_ يصب المزيج في القالب المجهز ويدخل إلى فرن 160 - 180 درجة مدة ساعة تقريباً.

_ يرفع الكيك من الفرن ويترك جانباً بضعة دقائق ثم يقلب فوق رف مسلك حتى يبرد جيداً.

_ تحضر صوص الشكولاته
نصف كوب من قطع الشوكلاتة.
ثلث كوب من القشطة.
معلقة من الزبدة
رشة صغيرة من الملح
طريقة التحضير
ضعي الشوكلاتة و الزبدة و الملح في وعاء عميق .
سخني القشطة و أذيبيها جيّداً .
اسكبي القشطة الساخنة على الشوكولاتة لمدة دقيقة (دون تحريك )
تريكة روعة هنا يمكنك اضافة شيكولاتة كيندر او جالكسى او كاابورى ساده او بالبندق قطعيها مربعات
. حركي الخليط حتى يبرد،
ثم اسكبية على الكيكة.











=





=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

13419124_10205051744573706_5240007568559537575_n.jpg






البسبوسة

شراب البسبوسة يجب ان يكون ساخن تسقى به البسبوسة وقت خروجها من الفرن
مقادير الشربات لكل انواع البسبوسة
2 كوب سكر سنترفيش
1 كوب ماء
عصير نصف ليمونة
فانيليا او قطرات ماء ورد


الطريقة
يغلى الماء تضيفى السكر وتدوبى ثم عصير الليمون وتوطى النار حتى يعقد تاخدى نقطة بالمعلقة الصغيرة تلاقيها كورت ولا تسقط

بسبوسة عادية

1 ونصف كوب سميط بسبوسة
1 وثلاث ارباع كوب سكر
كوب لين او 2 كوب زبادى جهينة
كوب سمنة سايحة
نصف كوب جوز هند مبشور
باكو بكنج بودر
باكو فانيليا

الطريقة
يخلط سميط البسبوسة بالسكر وكل المكونات الجافة
تضيفى السمنة وتفركيها وترفعيها لفوق باطراف اصابعك ليدخلها هواء
تضيفى اللبن او الزبادى
تدهنى صينية متوسطة سمنة
تضعى البسبوسة فيها
تقطع مربعات ويمكن تزيينها باللوز
فرن 180 درجة لمدة 20 - 30 دقيقة حتى يصير لونها ذهبيا
تسقى بالشربات الساخن فور خروجها







----------------------

بسبوسة بالقشدة
كوب ونصف سميط بسبوسة
كوب ونصف لبن بودرة
كوب وربع سكر بودرة
كوب ماء
باكو بكنج بودر
فانيليا
3 ملاعق زبدة كبيرة
4 علب قشطة puck


الطريقة
نخلط المقادير الجافة معا
نضيف االزبدة السايحة ثم االماء
نحضر صينية متوسطة ندهنها سمنة
نفرد نصف المقدار من البسبوسة ثم القشدة نفردها ونبتعد عن الجوانب ثم نغطيها ببقية البسبوسة
فرن 180 لمدة 20 -30 دقيقة حتى تصير ذهبية

فور خروجها تسقى بالشربات الساخن

تترك تبرد ثم تقطع

-------------------------

الطريقتين دول اللى بعملهم



=






 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

بيض اسكتلندى جميل جدا

6449821488.jpg




بيض اسكتلندى جميل جدا
المقاديــــــــــر:
ربع كيلو لحمه مفرومه
4 بيضات مسلوقين
بصلة مفرومة.
ملح.
فلفل اسود.
بهارات.
بيضتان مربوبتين
بقسماط
فيجيتار
دقيق
زيت للتحمير.

الطريقة
- يوضع اللحم والبصلة في الكيتشن ماشين لثواني.
-ويضاف اليها الملح والفلفل والبهارات والبقسماط ومرقة ماجى الفورية


- نسلق 4 بيضات سلق جيدا ونقشر البيض
- نقلب البيض فى الدقيق
- نلف البيضه المسلوقه بالحمه ونثبتها جيدا واحده وراء الاخري حتي تصير مثل الكوره

-نضع بيضة فى طبق ونخفقها ونضيف اليها ملح وفلفل وبهارات قليلة
- نضع كور اللحمة فى البيضة المخفوقة
- ثم نضعها فالبقسماط المخلوط بالفيجيتار وندحرجها
- نضع زيت غزير فى طاسه حتى يسخن ونحمر كور اللحم به ونقلب باستمرار حتى يأخد اللون الذهبى
- نخرجه بعد تحميره ونضعه على مناديل أو ورق ماص للزيت

-نقسم البيضه نصفين وهيختفى بسرعه هههههههههههههههه














=

















=



=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



13428033_10205056867741782_3912083284470329232_n.jpg













بلح الشام
2 كوب دقيق
2 كوب ماء
نصف كوب زيت
5 بيضات
فانيليا
ربع ملعقة ملح
زيت للقلى


مقادير اخرى
كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة صغيرة سكر
ربع كوب زيت
ملعقة بكنج بودر
2 بيضة
فانيليا
زيت للقلى

الشربات
بارد حضريه اول حاجة واتركية بالثلاجة يبرد
كوب سكر
نصف كوب ماء مغلى
عصير نصف ليمونة
فانيليا
- يغلى الماء نضيف السكر ونقلب ثم نضيف عصير نصف الليمونة ونهدا النار ويترك يعقد نقطة بملعقة صغيرة بطبق تتحول لكورة المكورة التى لا تسقط
بعدما يبرد تضاف الفانيليا



طريقة حلو الشام
- نضع الماء والزيت حتى يغلى
- ننخل الدقيق ونضيفة لاناء الماء والزيت على نار هادئة حتى نصل لعجينة طرية وناعمة لا تلتصق بالاناء
- نرفع الاناء من النار ونتركة يبرد
-نضرب بالخلاط البيض ونضيفة للخليط السابق ونضربة بالمضرب السلك الكهربائى
- نضعه بكيس حلوانى بلح الشام
-نسخن زيت القلى
- ننزل اصابع بلح الشام بالبولة
- حين يتحمر للون ذهبى ننتشلة ونضعه بالشراب البارد
- نرصه بطبق التقديم
- يجمل بالمكسرات المفرية او الشيكولاتة السائلة او نحشية قشطة او مكسرات او كريمة











=





=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
new فهرس بعد تجديد المنتدى new

صفحة 32
- اخر ابديت فى الفول المدمس
- فريك ايوب

-3 نصائح لتنظيف الكراسي البلاستيكية البيضاء

- بطاطس محمرة نصف مقلية احلى بكتير من فارم فريتس

- دجاج سويت اند ساور ومكرونة صينية ( كانتون صينى )
- مكرونة صينية بالفراخ روعة
- طعمية مصرى 2023
- طعمية بالصلصة
- هريسة الشطة الرائعة


صفحة 31

- المش الفلاحى
- ماسك القهوة والجيلاتين
- ستيك اللحمة بالصلصة البنية
- مشروب السوبيا اللذيذ
- مشروب الخروب المفيد جدا للمناعة
- صنع صابونة جديدة صالحة للاستخدام من بواقي الصابون
- الترمايسو اللذيذ والسهل جدا


صفحة 30
- براونيز كيك
- البيض المدحرج
- تسخين الارز البايت بطعم روعة وبلا تهدير ولا حرق
- تتبيل اللحم عرايشى مشوى
- شوربة سبانخ عرايشي
- شوربة لبن عرايشي
- بسبوسة عرايشي
- تنظيف اللحم الضانى
- اكواب كنافة بالمانجو روعة
- استيك تحفة بصوص المشروم الخطير
- ارز بلبن خطير بتريكاتى
- ساندوتشات سجق تحفة خطيرة الروعة
- اروع ساندوتشات كبدة فعلا بتريكاتى الخاصة جدا جربى بثقة
- مربة فراولة خرافية الروعة
- للنباتيين فاهيتا مشروم روعة

صفحة 29
- كيف أغسل الكوتشي بالغسالة الاتوماتيك ؟
- مربة التين الرائعة
- اخر ابديت بالبيتزا الايطالى الاصلى
- ملبن عين الجمل
- قرنبيط مقلى بالبيض والبقسماط
- طاجن بامية باللحمة الضانى
- معلومات مهمة عن الأحذية والاعتناء بها
- جلاش صيامي بالمشروم والخضار
- قطايف عصافيرى دائرة كاملة
- تريكات
- مكرونة صيامي بالصوص الابيض و المشروم
- ملوخية بالجمبرى
- ملوخية خضراء لا يمكن تسقط باذن الله
- الشلولو
- اخر ابديت فى كنتاكى جوسي وتحفه هتبطلوا الديلفرى بثقة

صفحة 28
- اخر ابديت فى الكنافة بالكريمة والقشدة
- اخر ابديت فى الكنافة بالنوتلا
- اخر ابديت للكنافة بالمانجو
- كاسات الكنافة
- اخر ابديت لتريكات المحشي
- اخر ابديت للسمبوسة او السمبوسك بعدة حشوات مختلفة
- قرع عسلي حلو بالباشاميل
- سمك فيلية مقرمش بتريكاتى الخاصة
- السمك المقلى
- سلق الذرة الطازجة بالماء
- شوى الذرة بالفرن
- كبد الخروف محمر
- علاج للكيك المحروق

صفحة 27
- رقاق بلحم الضانى
- لتحويج القهوة
- افكار لغداء فى 25 دقيقة
- الاكلير
- كيكة مالحة بالسوسيس
- تورتة مالحة بالتوست والانشون
- 5 طرق لتوسيع الجزمة
- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي
- افكار من السجق
- كيك البرتقال الصيامي
- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- السبانخ
- انواع مبتكرة من البطاطس
- قرنبيط مقلى بدون بيض كالبفتيك
- البفتيك اخر ابديت
صفحة 26
- كنافة بالنوتلا
- اصابع الجلاش بالسجق
- بيتزا ساندوتش
- باذنجان بانية
- أصابع دجاج كرسبي
- شيش طاووق
- العجة الفرنسية
- تريكات
- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة
- باناكوتا المانجو
- بامية بخضرة
- الاكل النىء فى نىء

صفحة 25
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- الرقاق الطرى
- اخر ابديت فى الطعمية
- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا
- فراخ مشوية تحفة
- ايس كريم بالبراونيز
- خرشوف محشي باللحم المفروم
- كبدة تحفة بدون زفارة
- العسلية
- المهلبية
- مهلبية الفواكه
- الشركسية
- تشيز كيك

صفحة 24
- العاشوراء
- البان سويسرا = الفوندو السويسرى
- تورتة صينية 26
- كيكة زبادى 7 بيضات كالتورتة
- مسقعة باللحمة المفرومة
- الاكتيفراى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- عدس اصفر بطريقتين
- تشيلي هوت دوج
- صينية قرنبيط صيامى

صفحة 23
- سمك فيلية روعة
- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى
- صدور فراخ مقرمشة
- ليمون معصفر روعة بدون سلق
- بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
- دجاج تندوري الهندى بالفرن
- تشيلى هوت دوج
- تحميص الفول السودانى

صفحة 22
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة
- بيض اسكتلندى جميل جدا
- بلح الشام
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة
- انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم بالخل والثوم
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- كفتة التونة "صيامي"
- اصابع السمك "صيامي"
- للحم مسلوق اروع للفتة
- تزيين التورتات

صفحة 21
- كركدية رائع
- فطائر جبنة بالنعناع
- لازانيا ( بدون سلق المكرونة )
- لقمة القاضى
- الكريب الفطارى كريب نوتلا
- قمر الدين
- سينابون
- قطايف بالنوتلا
- قطايف بالقشطة
- بقلاوة عش البلبل
- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

صفحة 20
- بليلة
- الكريب
- تورتة جيلى روعة
- تريكات الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- تلوين البيض
- السردين
- الانشوجه
- كيف تختار البصل الأخضر ؟
- الترمس
- فطير الملاك
- معلومات عن الخروب

صفحة 19
- الكول سلو
- كنتاكى بالضبط
- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- افكار للفراولة (12 فكرة )
- كيكة الفراولة
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
- تريكات الملوخية الناشفة بتطلع اروع من الخضراء

صفحة 18
- البطاطس المقرمشة بالبابريكا
- البطاطا الحلوة المشوية
- الفول المدمس بكل مشتملاته
- اللوبيا المدمسة
- صينية بطاطس بوريه
- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
- لحمة للطبيخ لكذا طبخة
- وفلز waffles
- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش
- كورن دوج
- كيكة الشيكولاتة
- كيكة البرتقال

صفحة 17
- تحميص لب عباد الشمس السورى
- مكرونة بالتونة
- جمبرى المقلى المقرمش
- الجمبرى المقلى والكاليمارى
- اللفت المخلل
- حلويات المولد فولية وجوزية ونوجا
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور

صفحة 16
- حقن الديك الرومى للشوى
- طاجن سمك بالفريك
- سلق الضانى للفتة لطعم افضل
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- نجرسكو بالفراخ
- الترمس

صفحة 15
- كفتة الارز على طريقتى روعة
- اللانشون لحم
- لانشون فراخ
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
- ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
صفحة 14
- فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
- شطيطة الفلفل الحار
- شوربة البصل روعة
- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
- اصابع البطاطس المشوية بالفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- دجاج تكا

صفحة 13
- فطير بالسكر
- التمر هندي
- الشيتوس في البيت
- ليمون منعش
- جبنة بالطماطم

صفحة 12
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- تقديم وتقطيع الديك الرومى
- بطة محشية فريك
- فرم الثوم للتخزين
- افكار روعة للفراولة
- كفتة مشوية فى الفرن


صفحة 11
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- المانجو وتقديمة
- الفتة بطريقتى الخاصة
- فراخ مشوية بالفرن
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة
- الكريم كراميل
- ارز معمر تحفة
- قرنبيط مقلى بدون بيض

صفحة 10
- طاجن الكبد والقوانص سهل جدا وطعمه خطيير
- البفتيك
- فول نابت روووووووووووعة
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- فول بالسجق
- شوربة فواكة البحر صيامى
- فاهيتا الدجاج
- تمر رمضان
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- صينيه سردين فى الفرن

صفحة 9
- صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع
- الارز المفلفل
- كفتة الارز
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك الفراولة
- الكشرى وتريكاته الخاصة
- حواوشى لحم
- باذنجان مخلل
- شاورما لحم
- ثومية الشاورما
- سلطة سيزر
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام محشى فريك

صفحة 8
- شاورما المشروم صيامى روعة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة
- كولسلو COLESLAW
=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


13407275_10205062674246941_6390070836553847449_n.jpg








بطاطس محشية باللحمة المفرومة
بطاطس مقشرة مقسومة نصفين
عصاج (بصلة تحمريها تضيفى لها لحم مفروم حتى تشرب ميتها وتستوى )
جبنة موتزريلا او بارميزان او رومى مبشورة
نصف كوب كريمة لبانى (يمكن الاستغناء عنها )
الطريقة
- البطاطس مقشرة مقسومة نصفين طوليا
- نحفرها من الوسط بسكين ونقليها شويه
يعني ما نحمرها لانها حتدخل الفرن
- نحشيها باللحم المعصج مع البصل مع خلطة بنصف كوب الكريمة اللبانى ونضع على الوجه جبنه مبشوره وندخلها
الفرن علشان الجبن يسيح
=




=
 

كليماندوس

محتاج صلواتكم
عضو مبارك
إنضم
28 سبتمبر 2011
المشاركات
2,705
مستوى التفاعل
552
النقاط
0
متابع

+ كلما دخلت لهذا الموضوع با ( جوووع )
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة







انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
بطاطس مشويه بالزبدة

13450216_10205067860296589_159090858691393698_n.jpg


المقادير:
أربع حبات بطاطس
ربع قالب زبدة
بقدونس مفروم
ملح

طريقة التحضير:

قشري عزيزتي حبات البطاطس و اغرزيها بالشوكة حتى تدخل الحرارة إليها و تنضج جيدا من الداخل و الاّن لفي كل حبة من البطاطس بورق الألومينيوم

ضعي حبات البطاطس في الفرن لمدة ساعة او حتى تنضج تماما

و الاذن عزيزتي قطعي كل حبة الى نصفين ورشي الملح فوقها وضعي قطع صغيرة من الزبدة عليها

رشي البقدونس المفروم فوق حبات البطاطس و قدميها مع طبق سلطة من اختيارك أو مع صلصة لذيذة




--------------




اصابع البطاطس بقشرها المشوية بالفرن


13450318_10205067877657023_7551901181099627297_n.jpg


3 حبة كبيرة بطاطس
1 ملعقة صغيرة بهارات الكاري
1 ملعقة صغيرة كزبرة ناعمة
1 ملعقة صغيرة بابريكا (فلفل حلو)
4/1 ملعقة صغيرة شطة
4/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة ثوم بودرة
1 ملعقة صغيرة برش ليمون ناعم
4/1 كوب زيت زيتون


طريقة التحضير
- سخني الفرن لدرجة حرارة 200 مْ، احضري صينية واسعة قصيرة الحافة.

- لا تقشري البطاطس، اغسليها جيدا باستعمال فرشاة خشنة للتخلص من الأتربة، جففيها

- قطعي البطاطس طوليا الى نصفين ثم اقطعي كل نصف الى أربعة اصابع.

- ضعي البطاطس في الصينية.

- في طبق صغير ضعي البهارات، الكزبرة، البابريكا، الشطة، الفلفل، الملح، الثوم، برش الليمون وزيت الزيتون، قلبي ليختلط.

- وزعي خليط البهارات على البطاطس، قلبي اصابع البطاطس مع بعضها لتتغطى كلها بالبهارات.

- رتبي اصابع البطاطس بحيث تكون جهة القشرة الى أسفل. لا تغطي الصينية.

- ادخلي الفرن 25 – 20 دقيقة الى ان تصبح البطاطس ذهبية اللون ومحمصة. قدميها ساخنة.



منقولة ومجربة وروعة





-------------------------------------------

بطاطس ودجز مشوية فى الفرن


13417564_10205067888137285_6010958776000100192_n.jpg



المقادير
ملعقة زيت ذرة
ملعقة زيت زيتون
نصف ملعقة بابريكا
نصف ملعقة فلفل اسود
نصف ملعقة ثوم بودرة
ملعقة كبيرة ملح
5 حبات بطاطس
لو تحبى رشها بشبت طازج مفرى



الطريقة
- تغسل حبات البطاطس وتقشر
- كل حبة تقسم طوليا لنصفين
- كل نصف يقطع 3- 4 اجزاء
- توضع فى حلة بماء يغطيها ويعلوها ب 2 سم فقط على نار متوسطة وتغطى 10 دقائق فقط
- تصفى بمصفاة واسعة القوب
-تترك حتى تهدا حراراتها
- يسخن الفرن حرارة متوسطة 200 درجة
- توضع بصينية وينثر عليها التوابل
- تترك بالفرن من 7- 10 دقائق

حتى يصبح لونها ذهبيا من كل الجهات يمكن تقليبها بملعقة


لو تحبى رشها بشبت طازج مفرى

بالهنا والشفا


-----------------------------------------------




بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور




13450246_10205067899817577_6247990629528094636_n.jpg




المقادير
كيلو بطاطس مقطع صوابع
ربع كوب دقيق
2معلقة صغيرة نشا
معلقة سكر+ملح +شطة
نصف معلقة صغيرة بيكنج باودر


ثم ننزل بالماية حتي تصبع عجينة قوامها سائل بس مش اووي يعني في قوام الطحينة كدة
عشان يمسك في البطاطس

هنحط البطاطس في هذا الخليط

ضعيهم فى الثلاجة لمدة 45 دقيقة .


هنحمرها في زيت غزير


---------------------------





















=



=











=


 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


13528902_10205103312742878_2740978347398632278_n.jpg




مسقعة صيامى من غير لحم مفروم هىء هىء هىءد
حد عاوز
استنوا للصايمين طريقتها بس روعة
المقادير
باذنجان مربعات
فلفل حامى مقطع
ملعقة ثوم مفرى
ملعقة متوسطة خل
كوب عصير طماطم
الشطة الحمراء والفلفل الاسود والملح.

3 مكعبات مرقة خضروات

(يمكن اضافة انشوجة للوجة )



الطريقة
- الباذنجان بقطعهم مربعات مش شرئح بيقى اظرف واحلى
- تجهزى الفلفل الحامى و الباذنجان بعد تقشيره بالكامل الى مربعات نرش علية ملح ونسيبة فمصفاة يصفى المية شوية حوالى من ساعتين لتلاتة علشان مايشربش زيت فى التحمير

- يقلى بالزيت وينشل
- يحمر الثوم المفري في الزيت حتى يصفر لونه. ثم نضيف اليه الخل ثم كوب الطماطم والشطة الحمراء والفلفل الاسود والملح.
-غطي الإناء وهدئي النار وأتركي الخليط حتى يغلظ قوامه ويطفو الزيت على سطح الصلصة.
-أضيفى الباذنجان والفلفل. واتركيهما على النار حتى يختلط المقدار ببعضه ثم أرفعي الاناء من على النار واتركيه حتى يبرد ويقدم مع البطاطس المحمرة



اضافات
Ingy El Banna
أقولكوا على طريقة سوسة بس عبقرية تقلل الزيت علشان التخن ؟؟
بعد القلى - ما تخليهاش تستوى قوى فى القلى علشان ما تتهريش - تجيبى مية مغلية و تصبى على البتنجان و هو فى الصفاية بعد القلى بالراحة رايح جى هاينزل معظم الزيت اللى فيه و بتبقى خفيفة قوى و تستمتعى بطعمه

Nagat Ali
رئيستي في الشغل فلسطينيه.. قالتلي علي شطف البادنجان بعد قليه .. بس هم بيشطفوه بمرقه..







=




 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

13435510_10205103359344043_5625306677604482834_n.jpg





احب اقول لكم
انى بعمل صنفين كبدة من كيلو الكبدة
قلتيللى لية
لانى باخد الطروف داير ما يدور
اعملها كبدة اسكندرانى
الصافى من الكبدة اعملة مقلى روعة
طبعا حرام اكل الدم
لكن الكبدة يادوب تشم النار
وتقلب على الوجة الاخر لتحتفظ بعصارتها
كبدة محمرة
المقادير:
1/2 كيلو كبدة ضأن او بتلو
ملح- فلفل
عصير ليمونة- عصير بصلة
1-1/2 ملعقة كبيرة سمن للتحمير او 3 ملاعق زيت للتحمير
ملعقة كبيرة دقيق
الطريقة
1- تقطع الكبدة شرائح ثخانتها حوالى عقلة اصبع وتغسل جيدا بالماء البارد
2- تتبل بالملح والفلفل وعصير الليمون والبصل مدة 10 دقائق ثم توضع فى مصفاة لتصفية مائها لحين الحاجة
3- يرش عليها ملعقة الدقيق
4- يقدح الزيت وتحمر فيه الكبدة من جهتيها حتى يصير لونها بنيا فاتحا.
5- ترص فى الطبق بنظام وتجمل بالبقدونس والليمون وتقدم ساخنة
وبالهنا والشفا
-----------------
طريقة عمل الكبدة - احلى كبده اسكندرانى
المقادير :
كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم مدقوق
البهارات شطة ( فلفل حار ) ، كمون ، كزبره ناشفة
فلفل حار أو رومي مقطع شرائح
طماطم مقطعة
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة
الطريقة :
- تبلّي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح ، و دعيها ساعة في التتبيلة .
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم المدقوق ونقلبه ثم نضع الكبدة ونقلب و ستظهر فوراً الرائحة الطيبة ، ونخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
=
=


=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة


3596544754.jpg






كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
المقادير
1 ونصف كوب دقيق
باكو بكنج بودر
ثلث كوب من الكاكاو.
نصف كوب من الحليب.
ثلاث اربع كوب من السكر الناعم.
185 جرام من الزبدة المقطعة أو (3/4 كوب)سيحيها واتركيها تبرد قليلا
3 بيضة طازجة.
نصف ملعقة صغيرة من الفانيليا.
الطريقة:

_ يدهن قالب الحلوى (قطره 20 _ 23 سنتم) بالزبدة ثم يغطى قعره بورق مانع للالتصاق ويدهن بالزبدة أيضاً.

_ يخفق البيض في وعاء متوسط مع الفانيليا وبواسطة الخلاط الكهربائي ثم يضاف إلى البيض السكر الناعم حتى يصبح المزيج هشاً.

_ تخفف سرعة الخلاط الكهربائي ويضاف باقي المقادير أي الكاكاو والحليب والطحين والزبدة.

_ يتابع الخفق على سرعة متوسطة حتى يصبح المزيج متجانساً وناعماً.

_ يصب المزيج في القالب المجهز ويدخل إلى فرن 200 درجة مدة ساعة تقريباً.

_ يرفع الكيك من الفرن ويترك جانباً بضعة دقائق ثم يقلب فوق رف مسلك حتى يبرد جيداً.

_ تحضر صوص الشكولاته
نصف كوب من قطع الشوكلاتة.
ثلث كوب من القشطة.
معلقة من الزبدة
رشة صغيرة من الملح
طريقة التحضير
ضعي الشوكلاتة و الزبدة و الملح في وعاء عميق .
سخني القشطة و أذيبيها جيّداً .
اسكبي القشطة الساخنة على الشوكولاتة لمدة دقيقة (دون تحريك )
تريكة روعة هنا يمكنك اضافة شيكولاتة كيندر او جالكسى او كاابورى ساده او بالبندق قطعيها مربعات
. حركي الخليط حتى يبرد،
ثم اسكبية على الكيكة.

=

https://www.youtube.com/watch?v=Kht-ywhL8gg&ab_channel=مشمنقول_الوصفةبايدكعلىموبيلكفىمطبخك


=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


13439204_10205130582224598_2092564280708893993_n.jpg





كفتة التونة "صيامي"
آلمقآدير :
4علب تونة تصفيها م الزيت
ربع كوب بقدونس مفروم
بصلة كبيره مفرومة
2 حبة بطآطس مسلوقه ومهروسه
ملح
ملعقة صغيرة بهآرآت
رشة كمون
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة
ملعقة صغيرة ثوم مفرى
نصف كوب دقيق لتتماسك عجينه الكفته
كوب بقسمآط
الطريقة:
نضع جميع آلمقآدير في وعآء ..
ونعجنهآ مآ عدآ آلبقسمآط ..
نشكلهآ على شكل كور صغيررة ونغطيها بالبقسماط نحطهآ في آلفريزر حوالي ساعتين عشآن مآ تتفكش عند آلقلي

ونقليهآ وهي مجمده بزيت متوسط الحرارة بعدما يغلي الزيت وبكميات قليلة


منقولة ومجرباها روعه



=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



13599817_10205153673721871_3324671481653326857_n.jpg









اصابع السمك "صيامي"
المقادير
سمك قشر بياض
كمون
زعتر
رشة جنزبيل
كزبرة ناشفة
رشة كارى
عصير 3 ليمونة
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
دقيق (حوالى كوب ونصف )
بصلة مفرية

خطوات التحضير
- تبلي اصابع السمك بالملح والفلفل وعصير البصلة المفرية والكزبرة و الكمون وعصير الليمون وتترك بالثلاجة ساعة
- اخلطي النشا مع الدقيق و البيكنج بودر وتبليهم بالملح والفلفل والزعتر والجنزبيل وقلبيهم جدا مع اضافة القليل من الماء
- ضعي السمك في خليط النشا ثم في الدقيق ثم اقليه في الزيت
- وقدمه ساخنا مع الصوص
السويت اند شيلي صوص (جاهز )



منقولة ومجرباها روعة







=




=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


13627107_10205174426800685_8655434145775235137_n.jpg










للحم مسلوق اروع للفتة
تعملى صدمة للحمة
اما
تغلى الماء ثم تضعى قطع اللحم وتنزعى الريمة ثم تضعى الملح والفلفل والبصلة واللورا والحبهان
او
تضعى ملعقة سمنة وبصلة صحيحة مع ربع ملعقة ثوم او 3 فصوص ثوم على النار وتقلبى اللحم لياخد رائحة البصل والثوم ثم تضعى الماء عليه وتنزعى الريمة وتضعى الملح والفلفل والبصلة واللورا والحبهان
لو
لحم ضان
تغلى الماء تضعى اللحم الضان
ثم ترمى المية وتغسلى اللحم
ثم تضعى اللحم معلقة سمنة و فص مستكة وتقلبية حتى يتشوح خفيف ثم تضعى الماء وتنزعى الريمة ثم تضعى الملح والفلفل والبصلة واللورا والحبهانوتسلقيه
ملحوظة
بصفى الشوربة لانى احبها بلا اى شوائب او بصل مقطع
=




=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
new فهرس بعد تجديد المنتدى new

صفحة 32
- اخر ابديت فى الفول المدمس
- فريك ايوب

-3 نصائح لتنظيف الكراسي البلاستيكية البيضاء

- بطاطس محمرة نصف مقلية احلى بكتير من فارم فريتس

- دجاج سويت اند ساور ومكرونة صينية ( كانتون صينى )
- مكرونة صينية بالفراخ روعة
- طعمية مصرى 2023
- طعمية بالصلصة
- هريسة الشطة الرائعة


صفحة 31

- المش الفلاحى
- ماسك القهوة والجيلاتين
- ستيك اللحمة بالصلصة البنية
- مشروب السوبيا اللذيذ
- مشروب الخروب المفيد جدا للمناعة
- صنع صابونة جديدة صالحة للاستخدام من بواقي الصابون
- الترمايسو اللذيذ والسهل جدا


صفحة 30
- براونيز كيك
- البيض المدحرج
- تسخين الارز البايت بطعم روعة وبلا تهدير ولا حرق
- تتبيل اللحم عرايشى مشوى
- شوربة سبانخ عرايشي
- شوربة لبن عرايشي
- بسبوسة عرايشي
- تنظيف اللحم الضانى
- اكواب كنافة بالمانجو روعة
- استيك تحفة بصوص المشروم الخطير
- ارز بلبن خطير بتريكاتى
- ساندوتشات سجق تحفة خطيرة الروعة
- اروع ساندوتشات كبدة فعلا بتريكاتى الخاصة جدا جربى بثقة
- مربة فراولة خرافية الروعة
- للنباتيين فاهيتا مشروم روعة

صفحة 29
- كيف أغسل الكوتشي بالغسالة الاتوماتيك ؟
- مربة التين الرائعة
- اخر ابديت بالبيتزا الايطالى الاصلى
- ملبن عين الجمل
- قرنبيط مقلى بالبيض والبقسماط
- طاجن بامية باللحمة الضانى
- معلومات مهمة عن الأحذية والاعتناء بها
- جلاش صيامي بالمشروم والخضار
- قطايف عصافيرى دائرة كاملة
- تريكات
- مكرونة صيامي بالصوص الابيض و المشروم
- ملوخية بالجمبرى
- ملوخية خضراء لا يمكن تسقط باذن الله
- الشلولو
- اخر ابديت فى كنتاكى جوسي وتحفه هتبطلوا الديلفرى بثقة

صفحة 28
- اخر ابديت فى الكنافة بالكريمة والقشدة
- اخر ابديت فى الكنافة بالنوتلا
- اخر ابديت للكنافة بالمانجو
- كاسات الكنافة
- اخر ابديت لتريكات المحشي
- اخر ابديت للسمبوسة او السمبوسك بعدة حشوات مختلفة
- قرع عسلي حلو بالباشاميل
- سمك فيلية مقرمش بتريكاتى الخاصة
- السمك المقلى
- سلق الذرة الطازجة بالماء
- شوى الذرة بالفرن
- كبد الخروف محمر
- علاج للكيك المحروق

صفحة 27
- رقاق بلحم الضانى
- لتحويج القهوة
- افكار لغداء فى 25 دقيقة
- الاكلير
- كيكة مالحة بالسوسيس
- تورتة مالحة بالتوست والانشون
- 5 طرق لتوسيع الجزمة
- 3 طرق تختاري بيهم ارتفاع الكعب المثالي
- افكار من السجق
- كيك البرتقال الصيامي
- عدة طرق ل باذنجان مقلى بدون ما يشرب زيت
- السبانخ
- انواع مبتكرة من البطاطس
- قرنبيط مقلى بدون بيض كالبفتيك
- البفتيك اخر ابديت
صفحة 26
- كنافة بالنوتلا
- اصابع الجلاش بالسجق
- بيتزا ساندوتش
- باذنجان بانية
- أصابع دجاج كرسبي
- شيش طاووق
- العجة الفرنسية
- تريكات
- غسل الالحفة المبطنة في الغسالة
- باناكوتا المانجو
- بامية بخضرة
- الاكل النىء فى نىء

صفحة 25
- ويدجز بطاطس مشوية بالثوم
- الرقاق الطرى
- اخر ابديت فى الطعمية
- سمبوسة بالجبنا الفيتا والموتزريلا
- فراخ مشوية تحفة
- ايس كريم بالبراونيز
- خرشوف محشي باللحم المفروم
- كبدة تحفة بدون زفارة
- العسلية
- المهلبية
- مهلبية الفواكه
- الشركسية
- تشيز كيك

صفحة 24
- العاشوراء
- البان سويسرا = الفوندو السويسرى
- تورتة صينية 26
- كيكة زبادى 7 بيضات كالتورتة
- مسقعة باللحمة المفرومة
- الاكتيفراى
- سويت اند ساور تشيكن والارز البسمتى الاصفر بتاع باندا هاوس
- المكرونه الصينيه او التشاينيز فود
- عدس اصفر بطريقتين
- تشيلي هوت دوج
- صينية قرنبيط صيامى

صفحة 23
- سمك فيلية روعة
- طريقة امنه ورخيصة جدا لمنع طرطشة الزيت عند القلى
- صدور فراخ مقرمشة
- ليمون معصفر روعة بدون سلق
- بدون نقع ولا تشقيق الزيتون
- دجاج تندوري الهندى بالفرن
- تشيلى هوت دوج
- تحميص الفول السودانى

صفحة 22
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- البسبوسة
- بيض اسكتلندى جميل جدا
- بلح الشام
- بطاطس محشية باللحمة المفرومة
- انواع من البطاطس المشوية والمحمرة
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم بالخل والثوم
- كيكة الشيكولاتة بالزبدة ومغطاة بصوص الشيكولاتة
- كفتة التونة "صيامي"
- اصابع السمك "صيامي"
- للحم مسلوق اروع للفتة
- تزيين التورتات

صفحة 21
- كركدية رائع
- فطائر جبنة بالنعناع
- لازانيا ( بدون سلق المكرونة )
- لقمة القاضى
- الكريب الفطارى كريب نوتلا
- قمر الدين
- سينابون
- قطايف بالنوتلا
- قطايف بالقشطة
- بقلاوة عش البلبل
- اطباق منوعة من الفول المدمس
- صينية جلاش باللحمة المفرومة فى الفرن

صفحة 20
- بليلة
- الكريب
- تورتة جيلى روعة
- تريكات الفول بالصلصة والثوم والخل
- الفسيخ
- الرنجة
- تلوين البيض
- السردين
- الانشوجه
- كيف تختار البصل الأخضر ؟
- الترمس
- فطير الملاك
- معلومات عن الخروب

صفحة 19
- الكول سلو
- كنتاكى بالضبط
- صدور فراخ مقرمشة احلى من كنتاكى
- افكار للفراولة (12 فكرة )
- كيكة الفراولة
- تريكاتى ل بط روعة بدون زفارة (مسلوق )
- كيكة برتقال صيامى بالصوص
- كشك مقلى بالبيض
- الدقة المصرية المحوجة
- كفتة بطاطس مقلية رائعة
- بسيمة صيامى
- الكرنب الاحمر
- تريكات الملوخية الناشفة بتطلع اروع من الخضراء

صفحة 18
- البطاطس المقرمشة بالبابريكا
- البطاطا الحلوة المشوية
- الفول المدمس بكل مشتملاته
- اللوبيا المدمسة
- صينية بطاطس بوريه
- عدس بجبة بطريقتى خفيف ورائع
- لحمة للطبيخ لكذا طبخة
- وفلز waffles
- تشيكن بوب كورن مقلى مقرمش
- كورن دوج
- كيكة الشيكولاتة
- كيكة البرتقال

صفحة 17
- تحميص لب عباد الشمس السورى
- مكرونة بالتونة
- جمبرى المقلى المقرمش
- الجمبرى المقلى والكاليمارى
- اللفت المخلل
- حلويات المولد فولية وجوزية ونوجا
- بطاطس فريسكاس المقرمشة التى تقدم فى كوك دور

صفحة 16
- حقن الديك الرومى للشوى
- طاجن سمك بالفريك
- سلق الضانى للفتة لطعم افضل
- فشار بالمنزل عدة نكهات
- نجرسكو بالفراخ
- الترمس

صفحة 15
- كفتة الارز على طريقتى روعة
- اللانشون لحم
- لانشون فراخ
- البــــــــــــط المسلـــــــــــــوق
- القلقاس وتريكاتة على طريقتى
- طريقتى بكباب الحلة
- مكرونة بالصلصة البيضاء
- طبق مشــــويات ضانى
- اللحمة الضانى بالفرن
- ديك رومى محشى فريك بالفرن بدون سلق
صفحة 14
- فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
- شطيطة الفلفل الحار
- شوربة البصل روعة
- بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
- اصابع البطاطس المشوية بالفرن
- بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
- السبيط المقلى المقرمش
- دجاج تكا

صفحة 13
- فطير بالسكر
- التمر هندي
- الشيتوس في البيت
- ليمون منعش
- جبنة بالطماطم

صفحة 12
- كيكة الشيكولاتة الصيامى
- تقديم وتقطيع الديك الرومى
- بطة محشية فريك
- فرم الثوم للتخزين
- افكار روعة للفراولة
- كفتة مشوية فى الفرن


صفحة 11
- كفته الجمبرى بالطريقه المصرية
- المانجو وتقديمة
- الفتة بطريقتى الخاصة
- فراخ مشوية بالفرن
- مكرونة اسباجتى بالسوسيس
- مكرونه بالسوسيس والخضروات والكريمه
- شاورما الفراخ روووووعة
- اضلاع لحم الغنم بالبطاطس بالفرن بطريقة مبتكرة
- الكريم كراميل
- ارز معمر تحفة
- قرنبيط مقلى بدون بيض

صفحة 10
- طاجن الكبد والقوانص سهل جدا وطعمه خطيير
- البفتيك
- فول نابت روووووووووووعة
- جلاش اصايع باللحمة المفرومة
- المكرونة باشاميل بطريقتى
- مسقعة صيامى من غير لحم مفروم
- Susis Mexican - سوسيس مكسيكي
- فول بالسجق
- شوربة فواكة البحر صيامى
- فاهيتا الدجاج
- تمر رمضان
- كشك الماظ روعة
- رقاق روعة باللحمة المفرومة
- صينيه سردين فى الفرن

صفحة 9
- صنفين كبدة من كيلو الكبدة + كبدة الشارع
- الارز المفلفل
- كفتة الارز
- تقديم الفاكهة باشيك وارقى الطرق
- ميلك شيك الفراولة
- الكشرى وتريكاته الخاصة
- حواوشى لحم
- باذنجان مخلل
- شاورما لحم
- ثومية الشاورما
- سلطة سيزر
- صينية جمبرى بقشرة رووووووووووووووووووووووعة
- ارز السمك روووووعة بطريقتى
- حمام محشى فريك

صفحة 8
- شاورما المشروم صيامى روعة
- شوربة الكريمة بالفراخ
- البصارة
- كولسلو COLESLAW
=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


13716124_10205249197109896_5129483508365933914_n.jpg









تزيين التورتات


الطريقة الأولي : تزيين الكيك بالكريمة
--------------

مقادير الكريمة

كوب ونصف سكر ناعم بودره
ملعقان حليب كبيرة
لون طعام حسب الرغبة، وحسب اللون الذي ترغبي أن تكون الكريمة عليه
طريقة تحضير الكريمة

ضعي السكر الناعم في طبق كبير
قومي بوضع الحليب علي السكر بالتدريج، مع التقليب باستمرار باستخدام الشوكة أو مضرب البيض حتي تحصلي علي قوام يشبه قوام العسل .
ضعي لون الطعام (حسب الرغبة) علي الكريمة، ثم قومي بالتقليب باستمرار حتي يتغير لون الكريمة .
قومي بتزيين الكيك أو التورته ببعض الفواكه الجافة، مثل الفراولة أو الأناناس أو المانجو واتركيها بالثلاجة ليتماسك قوامها، ثم قومي بتقديمها.

-----------------------------------------------------------------------------
الطريقة الثانية : تزيين التورته بالشيكولاته
---------------------------------------
مقادير إعداد صوص الشيكولاته

عدد 4 ملاعق كبيرة من الكاكاو
ملعقتان كبير من السكر ويمكنك زيادتها حسب الرغبة
ضعي كوبان مع الحليب الصافي بدون إضافة الماء
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقتان كبيرة من القشطة
ملعقة كبيرة من الزبدة
ملعقتان كبيرة من الدقيق أو النشا
عدد واحده شيكولاته كادبوري أو جالاكسي أو أي نوع تفضليه
طريقة تحضير صوص الشيكولاته

قومي بخلط جميع المكونات السابقة بالخلاط
ثم قومي بوضع الخليط في إناء ويرفع علي نار متوسطة الحرارة، ثم قومي بالتقليب باستمرار حتي يصبح الخليط متماسك، وعندما تجدي أن قوام صوص الشيكولاته أصبح ثقيل وبنفس قوام عسل النحل قومي برفعه من النار
ثم بعد ذلك أتركيه قليلا ليبرد، وبعدها استخدميه لتزيين الكيك وأضيفي إليه المكسرات أو الفاكهة الجافة حسب الرغبة


--------------------------------------------------------------------------------------
الطريقة الثالثة : تزيين الكيك بصوص البرتقال
-----------------------------------------------
المقادير :

كوب ونصف من السكر الناعم
ملعقة صغيرة من قشر البرتقال المبشور
ملعقتان كبيرة من عصير البرتقال
طريقة تحضير صوص البرتقال

قومي بوضع جميع المقادير السابقة في إناء، وقومي بتقليبه باستمرار إلي أن تحصلي علي القوام المطلوب والمتماسك .
ثم قومي بتوزيعه علي الكيك، حتي تغطيها بالكامل بصوص البرتقال .















=




=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

13906700_10205349838865877_8566150878801776109_n.jpg



عاوزة اقول لكم على خدعتى بالمحشى الصيامى
روعة الروعة جربوة
اللحم المفروم استخدمة فقط بورق العنب ( كيلو ورق العنب بياخد كيلو عصاج لحم مفروم و 4 كوب ارز )
كل محاشى التقوير تاخد نصف كوب ارز لكل كيلو تقوير (باذنجان - كوسة - فلفل رومى )
الخدعة الصيامى
تقطعى 3 بصلات مربعات صغيرة او تفريها غليظ
كل كيلو تقوير ياخد نصف كيلو ارز
كل كيلو تقوير ياخد كيلو طماطم مقشرة ومعصورة
3 ملاعق زيت ذرة
لكل كيلو تقوير حزمة كزبرة و حزمة شبت وحزمة بقدونس
ملح - فلفل - كمون
الطريقة
- فى 3 ملاعق زيت الذرة حمرى البصل المقطع مربعات
-نصف البصل ضعى عليه الطماطم المعصورة حتى تتسبك تماما بلا ماء
-فى صينية ضعى بقية البصل وحمرى الارز المغسول معه حتى يتفلفل (يتخلص من مائة مع التقليب )اضافة ظريفة
الارز المفلفل بالبصل اضيفى لة ملعقة كبيرة صلصة تعطية مذاق ولون رائع

- اضيفى الطماطم المسبكة بعدما تحيقيها بالتوابل
- بعد ان يبرد الخليط اضيفى الخضرة المقطعة رفيع حتى تحتفظ بنكتها ولا تضيع من الحرارة
-بضع بقعر الحلة فويل مجوز وعيدان البقدونس والكزبرة والشبت واقطع فوقهم حلقات بصل وحلقات طماطم بتعطى رائحة رائعة ثم ارص المحشى
- قورى الباذنجان والكوسة واحشيهم
- ياخد 2 كوب شوربة مع 2 مرقة خضروات

اضافة ظريفة
الارز المفلفل بالبصل اضيفى لة ملعقة كبيرة صلصة تعطية مذاق ولون رائع





=

 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

14045598_10205414824770484_2875402878993805384_n.jpg


فيه موضوع ممكن يهم البعض
سلطة الطحينة
كنت زمان اعملها اما خفيفة او ثقيلة ولا اضبط مذاقها
لحد ما توصلت لافضل طعم فاق كل مطاعم بره وجربوا واحكموا بنفسكم
باستعمل طحينة الرشيدى الميزان
علبة طحينة
مقدار الطحينة مقدار ماء مغلى
ربع مقدار الطحينة خل
عصير ليمونة
ملح - كزبرة ناشفة - بشر خفيف لجوزة طيب - شطة
ربع ملعقة ثوم مفرى
بقدونس مفرى اختيارى
الطريقة
تنزلى الطحينة باناء متسع
تقلبى مع مقدار الخل (ربع مقدار الطحينة )
فى علبة الطحينة دوبى البواقى بالماء المغلى (نفس مقدار الماء المغلى مقدار الطحينة )
اضيفى التوابل
اضيفى الثوم
وعصير الليمونة
جرب بدل ما تبحلق
هههههههههههههههههههههههههه
=
 
التعديل الأخير:
أعلى