معنا ومعكم الشيف ايموندد (( ايموندد فى المطبخ ))

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0



إنت مش قولت ما نستخدموش المعلبات ؟؟؟
:scenic:

مهو لو مش لقينا الطبيعي نستخدم معلبات عن اضطرار.... المهم نلاحظ تاريخ العلبة ومش نجيب حاجة قربت تنتهي ولو مكتوب انه ناقض شهرين، على الأقل يكون ناقص 4 شهور على تاريخ الانتهاء الموجود على العلبة... أنا بافضل يكون 6 عن نفسي...
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
صحيح نصيحة مهمة للغاية، اي معلبات نشتريها آخر استخدام لينا هو قبل مدة الانتهاء ب 3 شهور، لا ننتظر للشهر الأخير، لأن طبعاً كل ما تزيد مدة الحفظ بتبقى سلعة رديئة غير أن طعمها بيتغير قليلاً، وأكيد بتفقد الكثير من فوائدها، وعن نفسي بافضل دايماً قبل الانتهاء من 4 إلى 6 شهور...
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
أستاذ ايمن هى مين الشرفطة دى ههههههه
الزعبوط وعرفينه انما اخت شرفطة دى !!!

وبعدين سامعه ناس بتقول موضوعى ومش موضوعى روح اشتكينا فى القسم :)
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
صباح الخير

منتظرين وصفتنا اليوم ومعلومة جديدة :)
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
حاضر لما هارجع هانزل الموضوع
مضطر انزل عندي صيانة طارقة وجاي تاني
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
عدنا ومعنا سلطة الباذنجان
وصفة اليوم الأثنين الموافق 1-12-2014

jJDJvj.jpg


نحضر أربعة باذنجانات (رومي) متوسطة الحجم ونقسمها نصفين، وندهن وجهها بالزيت مع الملح والليمون ونضعها في الفرن لشيها إلى أن يتم تسويتها، تقريباً لمدة ثلث ساعة ...​
ومن الأهمية: قبل أن نسوي الباذنجان أو نقطعه نحضر السلطة التي ستوضع عليه وهي كالآتي:​
المقادير :
ربع معلقة شاي زنجبيل أو خولنجان​
عدد1 فص ثوم مهروس​
عدد معلقة صغيرة فلفل قرناقوطي​
عدد ربع معلقة صغيرة حلبة مطحونة ناعماً
ربع كوب صويا صوص
عدد معلقة كبيرة خل عنب أحمر أو بلسمك (ممكن خل أبيض)

ملعقتا طعام من الماء
1/3 كوب عصير تفاح أخضر (وممكن الاستغناء عنه بالماء الموضوع فيه مكعب خضروات)
عدد 1فلفل رومي أحمر و 1فلفل اصفر و1 فلفل أخضر و 1فلفل برتقالي (أو حسب الألوان المتوفرة) مقطع قطع صغيرة (حسب الرغبة)
1/4 معلقة صغيرة زيت سمسم أو زيت زيتون
عدد 1 معلقة صغيرة سمسم وممكن الاستغناء عنه...

يتم خلط المقادير ما عدا السمسم والصويا صوص، ويوضعا في إناء على نار هادئة جداً لمدة ربع ساعة تقريباً، ونقوم بتحضير السمسم (أو الفستق) بتحميره خفيفاً على النار دون استخدام أي دهون...​

ونحضر أثناء ذلك الآتي :
عدد 4 بصلِ أخضرِ
عدد 1 فص ثوم مفروم أو مدقوق
1/8 معلقة شاي زيت سمسم
* ونخلطهم جيداً ببعضهم البعض
* نحضر الباذنجان ونضع علية الخلطة الأولى، ثم نسكب عليها الصويا صوص، ثم نضع البصل الأخضر، ونضع السمسم في النهاية أو الفستق.
 

grges monir

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
9 نوفمبر 2008
المشاركات
15,630
مستوى التفاعل
2,152
النقاط
113
الإقامة
فى قلب يسوع
أستاذ ايمن هى مين الشرفطة دى ههههههه
الزعبوط وعرفينه انما اخت شرفطة دى !!!

وبعدين سامعه ناس بتقول موضوعى ومش موضوعى روح اشتكينا فى القسم :)
بس انتى يا شرفطة
انا اقووووووووووووووووووووووول براحتى
في اعتراض
لا مش اشتكى انا بس بوضح
الشكوى لغير اللة مذلة:2:
وثانيا انا بعرف اخد حقى ههههههه
 

grges monir

عضو مبارك
عضو مبارك
إنضم
9 نوفمبر 2008
المشاركات
15,630
مستوى التفاعل
2,152
النقاط
113
الإقامة
فى قلب يسوع


ههههههههههههههههههههههه
ههههههههههههههههههههههه
مهو انت بقى اللي مش بعت ورانا البوليس
وبوليس لية ابعت ايرينى هنا تقفل الموضوع ونريح دملغنا هههههههه
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
هههههههههه كله الا ايرينى عاوزين ناكل عيش:)
برىء يا بيه
بس امانة حد يقولى يعنى ايه شرفطة دى هههه
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
ههههههههههههههههههههه
انا قصدي الجرافته بس مش باحبها
فقلت عليها شرفطة اصلها بتفكرني بالمشانيق
 

soul & life

روح وحياة
مشرف سابق
إنضم
28 نوفمبر 2011
المشاركات
10,525
مستوى التفاعل
2,999
النقاط
113
الإقامة
باريس الشرق
استاذ ايمن اولا تسلم ايدك :) حضرتك عامل الوصفة دى قبل كده صح؟
علشان بس نبقا مطمنين ههههه

فيها مكونات كتير وغريبة
يعنى ايه فلفل قرناقوطى؟

علفكرة عملت وصفة البتنجان الثانية كانت جميلة بس انا زودت الليمون شوية كانت لادعة
هبقا اظبطها المرة الجاية
 

روزا فكري

كله للخير
عضو مبارك
إنضم
2 أكتوبر 2013
المشاركات
1,207
مستوى التفاعل
393
النقاط
0
الإقامة
alexandria

حلو اوي الموضوع يانيفو فكره حلوه
وانا بصراحه اول مره اعرف ان استاذ ايمن عنده معلومات في الطبخ
وكده هاضطر اقرا العشر صفحات اللي فاتو عشان مافيش حاجه تفوتني
 

روزا فكري

كله للخير
عضو مبارك
إنضم
2 أكتوبر 2013
المشاركات
1,207
مستوى التفاعل
393
النقاط
0
الإقامة
alexandria

تقريبا يانيفو الفلفل الاقرناقوطي ده اللي هو البابريكا
واستاذ ايمن يصحح بقي لو انا غلط
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
القرنقوطي: هو الفلفل الأحمر الحلو وبيسمى قرن قوطي وببريكا...
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
استاذ ايمن اولا تسلم ايدك :) حضرتك عامل الوصفة دى قبل كده صح؟
علشان بس نبقا مطمنين ههههه

فيها مكونات كتير وغريبة
يعنى ايه فلفل قرناقوطى؟

علفكرة عملت وصفة البتنجان الثانية كانت جميلة بس انا زودت الليمون شوية كانت لادعة
هبقا اظبطها المرة الجاية

عموما اظبطيها المرة اللي جاية علشان كثرة الليمون بيخليها لازعة...
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
دية الحلقة الثالثة وصفة يوم الثلاثاء الموافق 2-12-2014
الأرز البسمتي بالكاري ( صيامي أو فطاري )

المقادير:
عدد 2 كوب أرز بسمتي – عدد 3.5 كوب ماء – عدد 3 مكعب خضروات – 3 ملاعق صغيرة كاري – عدد ملعقة سمن أو قطعة زبد متوسطة أو ملعقتين كبار زيت زيتون بكر ممتاز أو زيت ذرة (في حالة الصيام) – نصف ملعقة فلفل أبيض – عدد اثنين فص ثوم مفروم – جزرة مبشورة – ملعقة سكر صغيرة – عصير ليمونة – أو برتقالة بلدي.
علبة مشروم متشوح في زيت زيتون بكر ممتاز (أو زيت ذرة) مع فلفل رومي أصفر مقطع قطع صغيرة (مع ملاحظة عدم رمي ماء المشروم بحيث يستغل في عمل الصلصة البيضاء أو الصفراء بوضع عليها الكاري)، مع نصف معلقة ثوم بودر
الطريقة:
* نغسل الأرز، ثم نتركه يجف تماماً من الماء
* نغلي الماء مع إذابة مكعبين الخضروات به.
* نضع السمن أو الزبد أو زيت الزيتون (بكر ممتاز - كما شرحنا في الفرق بين أنواع زيت الزيتون لأن مش كل زيت الزيتون صالح للتسخين) في حلة ونشوح فيه أولاً الجزر ثم قليل من الأرز إلى أن يحمر.
* ثم نضع الكاري والثوم والفلفل والسكر ونقلبهم لمدة دقيقة واحدة فقط ثم نضع المشروم
* ثم نضع الماء المغلي (لا بد من وضع الماء وهو يغلي ولا يوضع أبدا وهو دافئ أو ساخن بل مغلي) ثم نضع باقي الأرز وعصير الليمون أو البرتقال ونقلبه ثم نغلق الحلة ونضعه فوق نار هادئة جداً جداً، ولا يتم فتح الحلة أبداً قبل ثلث ساعة، ونتأكد أن الأرز تم تسويته ولم يعد فيه ماء.
* ثم نقدمه مع الدجاج أو الحمام المشوي أو المحمر، أو الجمبري أو يأكل وحده أو يوضع فوقة صلصه بيضاء صيامي (( وهي عبارة عن معلقتين دقيق محمرين في قليل من زيت الذرة ويوضع فوقهما كوب من مياه المشروم المعلب مذاباً فيه مكعب خضروات مع نصف معلقة صغيرة ثوم بودر وتقلب سريعاً بالمضرب الكهربائي أو السلك ثم يضاف الفلفل الأسود أو الشطة حسب الرغبة أو ممكن نبدل الصلصة البيضاء بصلصة حمراء بالكاتشب بنفس ذات الطريقة وبدل كوب المياة يبقى كوب كاتشب مع وضع الفلفل الحار فيها ))
 
التعديل الأخير:

كلدانية

مشرف
مشرف
إنضم
1 نوفمبر 2010
المشاركات
64,107
مستوى التفاعل
5,455
النقاط
113
موضوع حلو جداا لما يكون الشيف مشرفنا الجميل
وصفة سهة حجربها تسلم ايدك استاذ ايمن​
 

aymonded

مشرف سابق
مشرف سابق
إنضم
6 أكتوبر 2009
المشاركات
16,056
مستوى التفاعل
5,360
النقاط
0
ربنا يخليكي يا رب واشكرك على كلماتك الحلوة
ولنُصلي بعضنا لأجل بعض، النعمة معك
 
أعلى