اسهل واروع فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن

اسهل واروع فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
المقادير
فرخة تقطعيها ارباع وتنغزيها بالسكين
كوب زبادى
بصلة كبيرة
ربع ملعقة ثوم
ملح فلفل - ملعقة زعتر ناشف - كارى
عصير 2 ليمونة
ملعقة خل
حلقات 2 بصلة
مربعات 2ثمرة طماطم خضراء
2 فلفلة حامية مقطعة حلقات عريضة حسب الرغبة
لا يوضع ماء نهائى
الطريقة
- اضربى التتبيلة بالخلاط (كوب الزبادى + البصلة الكبيرة +ربع ملعقة الثوم +ملح فلفل زعتر كارى +عصير 2 ليمونة +ملعقة الخل)
- ماعدا الطماطم المربعات - والبصلة الحلقات والفلفة الحامية -
-تبلى الفراخ بالخلطة وينقع فيها على الأقل 2 – 4 ساعات
- ضعى حلقات البصل بالصينية مع مربعات الطماطم والفلفل الحامى
- ضعى الفراخ بتتبيلتها مقلوبة لأسفل “الجلد ملاصق لقاع الصينية”
- غطى الصينية بالفويل
- سخنى الفرن لاعلى درجة 250
- ضعى الصينية نصف ساعة وافتحى الفويل لتتحمر الفراخ ويمكنك فتح الشواية في النهاية لبضع دقائق إذا لم تحمر الدجاجة.
بالهنا والشفا
-يمكن ايضا وضعها بالخلطة 3 ساعات وشويها على الفحم او على شواية الفرن
=
[/COLOR]
التعديل الأخير: