للعزاب والعازبات حصريا.. asmicheal

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة




اسهل واروع فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن

2979102781.jpg



اسهل واروع فراخ مشوية بالزعتر والليمون والزبادى فى الفرن
المقادير
فرخة تقطعيها ارباع وتنغزيها بالسكين
كوب زبادى
بصلة كبيرة
ربع ملعقة ثوم
ملح فلفل - ملعقة زعتر ناشف - كارى
عصير 2 ليمونة
ملعقة خل
حلقات 2 بصلة
مربعات 2ثمرة طماطم خضراء
2 فلفلة حامية مقطعة حلقات عريضة حسب الرغبة

لا يوضع ماء نهائى


الطريقة
- اضربى التتبيلة بالخلاط (كوب الزبادى + البصلة الكبيرة +ربع ملعقة الثوم +ملح فلفل زعتر كارى +عصير 2 ليمونة +ملعقة الخل)
- ماعدا الطماطم المربعات - والبصلة الحلقات والفلفة الحامية -

-تبلى الفراخ بالخلطة وينقع فيها على الأقل 2 – 4 ساعات

- ضعى حلقات البصل بالصينية مع مربعات الطماطم والفلفل الحامى

- ضعى الفراخ بتتبيلتها مقلوبة لأسفل “الجلد ملاصق لقاع الصينية”

- غطى الصينية بالفويل
- سخنى الفرن لاعلى درجة 250
- ضعى الصينية نصف ساعة وافتحى الفويل لتتحمر الفراخ ويمكنك فتح الشواية في النهاية لبضع دقائق إذا لم تحمر الدجاجة.

بالهنا والشفا

-يمكن ايضا وضعها بالخلطة 3 ساعات وشويها على الفحم او على شواية الفرن




=


[/COLOR]
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

2650724612.jpg


علشان فيلم البامية
سوريا المصدر الرئيسى للمكسرات فى مصر
تدمرت بفضل حروب بالوكالة بين السعودية وايران بملعب الارض السورية
كل المكسرات فوق ال 100 جنية
نصيحة
اخلطى نصف كيلو الفول السودانى النصف محمص بيبقى فاتح غير مالح
مع ثمن كيلو (100 - 125 جرام ) من كل المكسرات الغالية
هيكفيكى حلو رمضان كله
وطعم روعة


=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


8998003713.jpg





عاوزة اهاديكم بطبق نباتى جميل جدا ولذيذ جدا
نصف كيس مكرونة صغننه اى شكل او اسباجتى (كيس المكرونة 400 جرام هتاخدى نصفه )
علبة تونة
2 فلفل رومى او الوان كما تحبى
2 فلفلة حامية لو بتحبى
3 مرقة خضروات
يمكن اضافة عصير نصف ليمونة
لو عندك صويا صوص (اضافة غير ضرورية يعطى نكهه الاندومى ) ملعقة صغيرة منه
ممكن زيتون اخضر مخلى شرائح لو تحبى


لا اضع طماطم ولا صلصة لانها بتزفر مع التونة

الطريقة
- 4 كوب ماء يغلى تضعى فيه 3 مكعب مرقة خضروات
- تضعى الفلفلتين الحاميين يغلوا معاها
-تضعى نصف كيس المكرونة
-تقطعى الفلفل الرومى والالوان شرائح صغيرة وتقلبية مع علبة التونة يمكن اضافة نصف عصير ليمون
-تصفي المكرونة بعد ما تستوى
-تضعى المكرونة المصفاة على الفلفل والتونة
وبالهنا والشفا



ملحوظة

لا يوضع ماء ساقع حتى لا يضيع نكهه المرقة
فقط المكرونة الساخنة المصفاة على التونة والفلفل المقطع وممكن اضافة ملعقة صغيرة صويا صوص وكذلك حلقات زيتون اخضر مخللى


=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
ان شاء الله تعجبك استاذة امة
بس فية ملحوظة اضفتها بعد رويتك للبوست


ملحوظة

لا يوضع ماء ساقع حتى لا يضيع نكهه المرقة
فقط المكرونة الساخنة المصفاة على التونة والفلفل المقطع وممكن اضافة ملعقة صغيرة صويا صوص وكذلك حلقات زيتون اخضر مخللى




=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة
شطيطة الفلفل الحار


2592046135.png




عاوزة اقول لكم على وجبة لذيذة طبعا انا مدمنة شطة ما علينا
كنت اشتريها جاهزة لكنها كانت مش مضبوطة
عند الاكل اخد ملعقة منه واضع عليها نقطتين زيت ذرة وعصير نصف ليمونة
شطيطة الفلفل الحار

المقادير
ربع كيلو فلفل أخضر حار او احمر هو الافضل مقطع مربعات رفيعة او بالكبة تترك ببذورها
٥ فص ثوم او ربع ملعقة ثوم مفرى
٣ ملعقة كبيرة خل أبيض
٢ ملعقة كبيرة زيت ذرة
١ كوب صلصة الطماطم
ملح
كمون
الطريقة
١. يفرم الثوم ويمزج مع والملح والكمون جيداً.

٢. نضع الزيت على النار ثم نضيف اليه الثوم المفروم.

٣. يترك قليلا على النار حتى يصفر ثم نضيف الخل.

٤. يترك قليلا على النار ثم نغسل الفلفل ويوضع على المقدار السابق مع اضافة الطماطم.

٥. يغطى جيدا ويترك على النار لمدة 10 دقائق وبالهنا والشفا.


بارد وسخن روعة بالحالتين
بجانب المشويات لو فاطرين


=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

5979070686.jpg



مش معنى انك عاملة ريجيم او حابة تخففى اكلك مع حرارة الصيف وتاكلى اكل صحى نى فى نى
انك لا تاكل طعم مميز
طريقتى بالنىء ف نىء
تصلح للفاصوليا والكوسة و البسلة والبامية وصينية البطاطس
المقادير
كيلو من اى نوع من السابق
5 ثمرات طماطم تقشر وتعصر
بصلة متوسطة
3 مرقة خضروات او لحم او فراخ
نصف كيلو لحم مسلوق مصفى من شوربته
الطريقة
- تفرى البصل
-تضعى الخضر مع البصل وتقلبية (يضاف اللحم المسلوق المصفى من شوربتة لةو فطارى )
-تشوح الخضر مع البصل خفيف لتاخذ نكهة البصل وتحتفظ بزهزهة لونها
- تضيفى عصير الطماطم
- تضيفى ال3 مكعبات مرقة مع قليل من الماء
يا دوب يغطى الخضر
-تضعية على نار هادئة
-بالهنا والشفا







=

 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


7739128298.jpg


بالنسبة للناس اللى تعمل فاصوليا خضراء النهاردة
ارز مفلفل باقل زيت او سمنة
زيت الذرة روعة فى الارز يفلفلة اروع لو حابة تمتنعى عن السمنة

المقادير
قد الرز قد المياة المغلية (اروع ارز فايز السوهاجى يلية الضحى يلية الساعة )
ملح وفلفل اسود

الطريقة
- تحمرى حوالى ربع او نصف كوب ارز غير مغسول او شعرية فى قليل من زيت الدرة او السمنة او خليط من كليهما
- بقية كمية الارز تغسل فى مصفاة حتى تروق ميتها
-تحمرى بقية الارز المغسول المصفى مع الارز المحمر وتقلبية
- فى هذة الاثناء تضعى ماء قد الارز يغلى يضاف له ملعقة ملح وفلفل اسود
-يصب الماء المغلى على الارز
- تضعى شياطة الارز وتهدائى النار حتى ينضج
-حوالى 15- 30 دقيقة حسب كمية الارز
-بالهنا والشفا

=



=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

478945858.jpg



طبعا مفيش مجال اى ملوخية تسقط ابدا لو التزمتى بالمقادير دى
ملوخية خضراء مقرطفة ومخروطة الكيلو بياخد 3 كوب شوربة ولو حزم الحزمة بتاخد 2 كوب شوربة
الملوخية المجمدة افضلها بسمة و لذة وجيفركس بياخد الكيس 400 جرام 2 ونصف كوب شوربة
الملوخية الناشفة تغيير لطيف على طريقتى حقيقى روعة
المقادير
1 كوب ملوخية ناشفة ماركة الضحى
3 كوب شوربة
بشر بالمبشرة طماطماية متوسطة
ملعقة صغيرة ثوم مفرى
2 ملعقة سمنة كبيرة (ملعقة للملوخية وملعقة للتقلية )

الطريقة
- سيحى ملعقة سمنة فى الحلة اللى هتتستخدميها للملوخية
- اطفى النار وضعى ا كوب الملوخية الناشفة فى السمنة وقلبية حتى تخضر الملوخية كلها واتركية ( ممكن وضع ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة مفرية )
- سخنى 3 كوب شوربة حتى الغليان
-ضعى الشوربة على الملوخية وقلبيها واتركيها
- حمرى ملعقة الثوم الصغيرة فى ملعقة السمنة الاخرى بمجرد ما تصفر الثوم تضعى الطماطماية المبشورة

-تتركيها تتسبك
-تضعى الملوخية يادوب تغلى تضعى عليها تسبيكة الثوم بالطماطماية
-بالف هنا وشفا




ملحوظة هامة جدا
لو حابة الكزبرة الناشفة ( ملعقة شاى مليانه كزبرة ) ضعيها مع الملوخية الناشفة مع ملعقة السمنة لان صلصة الملوخية هتتغطى على الكزبرة

جربوها بمنتهى الثقة روعة فعلا من تريكاتى مش منقولة

=


=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة




1370900985.jpg




شوربة البصل روعة
المقادير
2 ملعقة زبدة
6 بصلات ابيض مقطعة شرائح رفيعة
2 ملعقة كبيرة دقيق
7 كوب مرقة دجاج او لحم
ملح وفلفل اسود مطحون

التقديم
جبن موتزريلا
جبنة بارمازان مبشور
شرائح توست

الطريقة
- يسخن الزبد ويضاف البصل الشرائح ويقلب 8 - 10 دقيقة حتى يصبح لونة ذهبيا
- يضاف ال 2 ملعقة دقيق ويقلب لمدة 3 دقائق حتى يختفى الدقيق تماما
-يضاف المرقة (7كوب ) ويقلب حتى تجانس الخليط وبداية الغليان
- تخفف النار حتى تمام نضج البصل حوالى 15 دقيقة
-للتقديم يخلط الجبن الموتزريلا مع مبشور البارمازان ويفرد على التوست ويقدم بجانب طبق شوربة البصل







=




=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

5873035341.png






بطاطس مشوية بالفرن بالبقدونس والشبت والبصل والثوم
المقادير
حلقات بطاطس سميكة
بصلة +ملعقة ثوم مفرى صغيرة +ملح وفلفل
بقدونس وشبت
خل



الطريقة

- اقطع البطاطس شرائح سميكه واحطها في ميه وملح عشان تتطرى شويه
- انشلها من الماء بملح
- واجيب بصلة وكام فص ثوم واهرسهم وعليهم فص ليمونه وملح وفلفل وخل وبقدونس وشبت مفروم فى الكبة او التربو براون او الخلاط واغمس شرائح البطاطس فيهم نص ساعه
- وبعدين اشيلهم وهم فيهم التتبيله وارصهم في صينية
- وارش عليهم شوية ميه وادخلهم الفرن نص ساعه بتطلع روووووووووووعه بجد



=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


4275055113.jpg





السلطة الخضراء اساس اى ريجيم
كل الالات الكهربائية بتبهدل الخضار
اروع اله يدوية
انتاج الصين وتوزيع السعودية
بحوالى 85 جنية
بس تقطعى الطماطم ل 3 شرائح وتكون قطرها مناسب لحجم مبشرة الالة
علشان ما تتكسرش منك
نايسر اند ديسر
ودة فيديو لاستخدامها



https://www.youtube.com/watch?v=LSw0btGhx64





=





=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


13450318_10205067877657023_7551901181099627297_n.jpg
اصابع البطاطس المشوية بالفرن
3 حبة كبيرة بطاطس
1 ملعقة صغيرة بهارات الكاري
1 ملعقة صغيرة كزبرة ناعمة
1 ملعقة صغيرة بابريكا (فلفل حلو)
4/1 ملعقة صغيرة شطة
4/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1 ملعقة صغيرة ملح
1 ملعقة صغيرة ثوم بودرة
1 ملعقة صغيرة برش ليمون ناعم
4/1 كوب زيت زيتون






طريقة التحضير
- سخني الفرن لدرجة حرارة 200 مْ، احضري صينية واسعة قصيرة الحافة.

- لا تقشري البطاطس، اغسليها جيدا باستعمال فرشاة خشنة للتخلص من الأتربة، جففيها

- قطعي البطاطس طوليا الى نصفين ثم اقطعي كل نصف الى أربعة اصابع.

- ضعي البطاطس في الصينية.

- في طبق صغير ضعي البهارات، الكزبرة، البابريكا، الشطة، الفلفل، الملح، الثوم، برش الليمون وزيت الزيتون، قلبي ليختلط.

- وزعي خليط البهارات على البطاطس، قلبي اصابع البطاطس مع بعضها لتتغطى كلها بالبهارات.

- رتبي اصابع البطاطس بحيث تكون جهة القشرة الى أسفل. لا تغطي الصينية.

- ادخلي الفرن 25 – 20 دقيقة الى ان تصبح البطاطس ذهبية اللون ومحمصة. قدميها ساخنة.



منقولة ومجربة وروعة



=
 
التعديل الأخير:

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


2829776112.jpg





بطاطس ودجز مشوية فى الفرن
المقادير
ملعقة زيت ذرة
ملعقة زيت زيتون
نصف ملعقة بابريكا
نصف ملعقة فلفل اسود
نصف ملعقة ثوم بودرة
ملعقة كبيرة ملح
5 حبات بطاطس
لو تحبى رشها بشبت طازج مفرى



الطريقة
- تغسل حبات البطاطس وتقشر
- كل حبة تقسم طوليا لنصفين
- كل نصف يقطع 3- 4 اجزاء
- توضع فى حلة بماء يغطيها ويعلوها ب 2 سم فقط على نار متوسطة وتغطى 10 دقائق فقط
- تصفى بمصفاة واسعة القوب
-تترك حتى تهدا حراراتها
- يسخن الفرن حرارة متوسطة 200 درجة
- توضع بصينية وينثر عليها التوابل
- تترك بالفرن من 7- 10 دقائق

حتى يصبح لونها ذهبيا من كل الجهات يمكن تقليبها بملعقة


لو تحبى رشها بشبت طازج مفرى

بالهنا والشفا








=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة

4562129047.jpg



جربت يا جماعة طريقة روعة روعة فى السبيط
السبيط المقلى المقرمش
المقادير:
كيلو سبيط متنظف كويس
نص كوب خل
دقيق و زيت للقلى
التتبيلة:
ثلاث فصوص ثوم مفروم
م ملح
م كمون
م بهارات
نص م شطة
ليمونة و اربع ملاعق خل
م ك دقيق
الطريقة
بتقطعى السبيط الحجم اللى يناسبك و تنقعيه فى ماية و نص كوباية الخل لمدة ساعة ل ساعتين……
الخطوة دى مهمة لسببين اولهم الخل بيعمل على ازالة رائحة الزفارة و كمان بيعمل على سويي السبيط فا ميكونش جامد و انتى بتكاليه
التتبيله لازم يعود فيها مش اقل من ساعتين…..
بتحضرى الخلطة بتعتك
م ملح
نص م شطة
م كمون
م بهارات
و ليمونة و 4 ملاعق الخل و اهم حاجة 3 فصوص التوم المفرومين
بتقلبى المكونات مع بعض و تحطى السبيط و تسيبيهم على الاقل ساعتين و يفضل اكتر من ساعتين قبل القلى
وقت القلى بتحضرى طبق فيه الدقيق و تاخدى واحدة واحدة تحطيها فى الدقيق
نصيحة امل اتركية جاهز للقلى لمدة نصف ساعة بالثلاجة او ربع ساعة بالفريزر لو مستعجلة ليثبت علية الدقيق ولا ينفصل وقت القلى
يقلى فى زيت غزير يغطية ويكون الزيت ساخن يستحب تغطية الإناء عشان بتترقع أثناء القلي
صفييه و قدمييه و بالهنا و الشفا
طلع فعلا زى الصورة دية
الصورة والوصفة مسموعة ومجربة من النت
=



=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة


7342843245.jpg





حابة اقول لكم طريقة جميلة ل لسان العصفور
المقادير
بصلة صغننة مفرية
1 كوب لسان عصفور
2 كوب شوربة
لو عندك صدر فرخة مسلوق باقى يمكنك اخلائة وتقطيعة مربعات
ملعقة سمنة كبيرة مع ملعقة زيت ذرة
مستكة ورقة لورا وحبة حبهان
الطريقة
- فى سمن مع زيت ذرة تحمرى البصل حتى يصبح ذهبيا
تضعى مربعات صدرالفراخ تتشوح مع البصلة
- تضعى لسان العصفور ليتحمر للون ذهبى
- تضيفى 2 كوب مرقة الفراخ المغلية
-تضعى مستكة ورقة لورا وحبة حبهان
- تتركية يستوى وبالهنا والشفا






=








=
 

asmicheal

احبك ربى ياقوتى
عضو مبارك
إنضم
16 يونيو 2009
المشاركات
14,498
مستوى التفاعل
232
النقاط
63
الإقامة
مصر ام الدنيا - القاهرة



دجاج تكا


7529025068.jpg




8560040025.jpg



4073726967.jpg



3801731648.jpg



دجاج تكا
المقادير
دجاجه مقطعه الى 8 قطع او مقطعه الى مكعبات
وتشكيله البهارات
ملح - فلفل - زنجبيل - =حصى البان - زعتر - هيل - كمون - كركم- قرفه
كاري - قرنفل مطحون - فلفل احمر = بابريكا
وممكن اي انواع من البهارات المفضله
ثوم مدقوق
بصل مفروم ناعم
بقدونس ناعم
عصير ليمون
زيت
كوب زبادى
معجون طماطم
الطريقة
نقطع الدجاجة
ونجهز البهارات ونخلطها
نضيف الدجاج ممكن قطع بالعظم او مكعبات من دون عظم بالخلطة
نقوم بتغليفها جيدا ونضعها في الثلاجه لمده ساعتين او 4 او لثاني يوم حسب وقت اللي بدك تسويها
تغلفي صينيه بالقصدير وتقومي بوضع الدجاج فيها
وتضعيها في الفرن لمده ربع ساعه او نص ساعه حسب ما بتحبي يكون نضجها او تضعيها على شواية الفرن وتحتها صينية مملوءة ماء
وتترك لتحمر
السلطة
والان نجهز السلطه
وهي خس مفروم
طماطم مفرومه
زيتون مقطع
جبن مقطع
وممكن اي سلطه بتحبوها
وتخلط اضافه الليمون والملح
وتقدم مع الحمص والسلطه وصلصه الطحينيه مع البصل او الخيار
وممكن كاتشاب
=






=
 
التعديل الأخير:
أعلى